סיסטם בחברת הייטק או מנהל מחשוב בחברת תעשיה?

JackHarper

New member
סיסטם בחברת הייטק או מנהל מחשוב בחברת תעשיה?

שאלה עבורכם,

מה עדיף לדעתכם, להיות שכיר בצוות סיסטם בחברת הייטק גדולה (אלפי עובדים) עם תפקיד מסויים בצוות למשל וירטואליזציה.

או

מנהל מחשוב בחברת תעשיה עם כמה מאות עובדים, סוג של one man show.

מבחינה מקצועית, במשרה הראשונה יש סוג של התמקדות בנושא מסויים, אין את תופעת הכל-בוייניק.
יש לך תחומי אחריות צרים ומוגדרים וזהו, יכול להיות שבעתיד יהיה אפשר לזוז לתחומים מקבילים השייכים לנושא ה system.

במשרה השניה, well, אתה עושה הכל.
החל מהחלפת עכבר, רכש, הקמה ותחזוק כל רכיבי הרשת מקצה לקצה. כל-בוייניק שכל הזמן לומד דברים חדשים.
אתה הקובע לגבי כל דבר "מחשובי" בחברה.

מבחינת תנאים,
בתפקיד ההייטק השעות קבועות, אין משחקים ואף אחד לא יטריד אותך בלילה או בסופש (99.9% מהזמן), יש פינוקים, יש אירועים ויש גאוות יחידה ואתה חלק מצוות. המשכורת הינה X

במשרת מנהל המחשוב אתה סוג של 24/7, כי אם יש בעיה אתה היחיד שמטפל בדברים. האירועים החברתיים הם סוג של לא קיימים, אין ממש פינוקים, אין גאוות יחידה ואתה ל-ב-ד בתחום. אבל המשכורת היא x+7000

אני תוהה בעיקר איך כל משרה תיראה בקורות החיים שלי כאשר אמשיך הלאה בעוד X שנים.

DuuGi

New member
אני יענה אבל אוציא את המשכורת מהמשוואה

ONE MAN SHOW בחברה של מאות עובדים זה בעצם אומר שמה שתעשה כל היום זה הלפדסק.
לא קיים בעולם מצב שבחברה של מאות עובדים הלפדסק לא מתרוצץ כל הים בין משתמשים.
לגבי הייטק, אם ההתמחות היא בתחום נדרש כמו סטורג' או וירטואליזציה ברמות הגבוהות וזה תחום שמעניין אותך תמיד תוכל להתקדם בתוך התחום וגם לפזול קצת לצדדים בתחומים נוספים.
&nbsp

F00D Is G00D

New member
קפיטליזם בסיסי: כמה שאתה עובד קשה יותר אתה מקבל פחות

לא בטוח כמה אתה מכיר את שוק ה IT. אבל מהנסיון שלי מי שמתמקצע ייכול לדרוש גם 22 עד אפילו 30 בלי יותר מדי "שם בתעשייה" ופרוטקציות כאלו או אחרות.
&nbsp
לעומת זאת מי שעושה one man show קשה לו מאוד לדרוש משכורת מעל 10 ממעסיק חדש (מעסיק קיים אפשר גם אפשר).
&nbsp
ולטריגר מלמעלה: לתפיסתי ככל שאתה עובד קשה יותר, מכסה תחומים רבים יותר. השכר שאתה ייכול לדרוש נמוך יותר - כן זה מעוות, ולא צריך להתנהל ככה.. אבל זה גם לא צריך למנוע ממך להמשיך ללמוד ואולי לקפוץ מהתמחות להתמחות, העניין הוא פשוט ברוחב הגדרת התפקיד (אני מוגדר STORAGE, מאוד נישה - אבל אני בסוף נוגע בהכל, ווינדוס, לינוקס, בסיסי נתונים וורטואליזציה, ההגדרה היא עדיין צרה.)
&nbsp
כל זה במבט די קצר-מועד. אם אתה מתכנן את הקריירה צריך לנתח מגמות בשוק ולנסות לנחש מה ישרוד (וזה קשה, כי אנליסטים הורגים טכנולוגיות כל בוקר |שיעול| מיינפריים |שיעול|) לעומת one man show וטכנאים שכנראה ישארו בסביבה עוד הרבה זמן בלי התאמות מרחיקות לכת.
&nbsp
&nbsp

moranw515

New member
כל כך נכון

אני נמצא במעמד ה one man show כבר המון שנים ורואה כיצד חברים ועמיתים שעובדים בתוך צוות או כחלק מנישה מסויימת עושים פחות ו*מקבלים* יותר.
&nbsp
ממש מעוות.

lavifighter

New member
לא מומחה למשרות ומציאת עבודה אבל מבחינתי איש סיסטם ברור

בעבודה השנייה אתה מתעסק עם "שטויות" כמו מדפסות וסורקים וטלפוני IP ושאר שטויות לא מעניינות(לדעתי), הרבה עבודה עם לקחות חסרי מושג מקצועי שלרובם יש XP והווינדוס שלהם בעברית...
מצד שני, יותר קל למצוא משרות כאלה מאשר איש סיסטם נישתי(לקח לי כמה שנה לחפש עבודה כאיש storage, בסוף מצאתי).
ואגב בדרך כלל המשכורות במשרות "נישה" יותר גבוהות אם מצליחים למצוא כאלה.
&nbsp
אבל זה ממש עניין של העדפה אישית.

למעלה