"סיס"

"סיס"

בתקופה הזאת בשנה הסיס מופיע באזורינו. רציתי לדעת עליו כמה פרטים: האם הוא רואה או שעף ע"י גלים? כמה אחוזים מחייו הוא נח וכמה הוא עף? באיזו מהירות הוא עף? נ.ב. אני מסלולארי, אז אל תפנו אותי למאמרים או קישורים. בתודה מראש, ניק.

netbird

New member
סיסאים

חלק מהסיסים מגיעים למהירות 150 קמ"ש (ולא מקבלים קנס) ואחד המינים ממזרח אסיה מגיע ל- 300 קמ"ש! הוא המהיר בעופות. סיס בשמו הלטיני פירושו חסר רגל (apus). הם אוספים מזון תוך כדי תעופה, אוספים חומר קינון תוך כדי תעופה ויש מינים שאפילו מזדווגים באוויר. יש גם מינים שעפים אף בלילה. הם דומים לסנוניות אבל בניגוד לסנוניות הם אינם ציפורי שיר. סיסים צדות חרקים באוויר וכשהחרקים עולים מעלה עם זרם אוויר חם, הן עולות איתם אף לקילומטר מעל פני הקרקע.

netbird

New member
הם רואים

הם רואים כמו יתר הציפורים ולא משתמשים בגלי קול כמו עטלפים (אגב, גם אור אפשר לבחון כגלים). הם לא נטולי רגליים, אלא בעלי רגליים חלשות מאוד.

זהו סיס הגליל

ולא הסיס עובר האורח שאליו התייחס ניק שזנבו ממוזלג. למיטב ידיעתי ומנסיוני סיס הגליל (זה שבתמונה) אינו נודד ומידותיו קטנות בהרבה. אמנון

netbird

New member
סתם סיס...

הוא ביקש תמונה של סיס, אז צירפתי את התמונה הכי יפה/טובה (גדולה ומפורטת) שמצאתי.

ועוד עדכונים

1. HAYABUSA הוא שמו של הבז המהיר בעולם שעובר בצלילה את ה- 300 קמ"ש. בז זה מצוי ביפאן בלבד ועל שמו גם נקרא האופנוע הראשון מיצור סדרתי שעבר את ה- 300 קמ"ש. 2. אכן סיסים צדים את החרקים העולים עם זרם האויר החם המתרומם מן הקרקע והקרוי בשפה המקצועית "תרמיקה". עליית התרמיקה נעצרת בגובה הזהה לגובה בסיסי העננים, גובה המשתנה לפי התנאים המטאורולוגיים של כל יום ויום. כאחד שתחביבו הממכר הוא דאיה במצנח רחיפה, אני תמיד מחפש את כל הסימנים האפשריים להמצאותה של תרמיקה בכדי להמשיך ולהישאר באויר ולא לרדת. מה זה מחפש - מחפש בכל החושים. ואת ידידי הסיסים אני שומע עוד הרבה לפני שאני רואה. יצא לי כבר לפגוש אותם באויר ולעוף בחברת חבורות של סיסים שהשתוללו בשימחה כאחוזי אמוק ומילאו את השמיים בציוצי צהלות שימחה בגובהים של 1700 מטרים מעל ליבניאל ו- 2000 מטרים מעל הר הכמון שמזרחית לכרמיאל. מי שלא חווה זאת לא יכול להבין מהי צהלת השימחה של הסיסים. רק מלכתוב על זה אני מתרגש. אמנון

netbird

New member
סיס?

כמו בכל סדרה ומשפחה ישנם שכיחים יותר ופחות. סיסים, באופן כללי הם מקייצים (אוכלי חרקים) ולכן לא תראה אותם כל השנה.

למעלה