סיעוד

zvuli

New member
סיעוד

שלןם לכולם למה אני שונא אבל מה זה שונא את המילה סיעוד.לדעתי במילה הזו יש כל כך הרבה דימוי עצמי נמוך. למה רופא הוא לא סועד בכיר?אולאי בגלל שאני למדתי כאן בארהב אני מרגיש שלמדתי nursing אבל לא סיעוד מה דעתכם? זבולי

../images/Emo128.gifאתה לא יודע כמה אתה צודק...../images/Emo46.gif

אני לא רק מתאבת את המילה "סיעוד" אני גם חושבת שכל דמיון בין מה שאנו עושים לבין תיאור הפועל - הוא מקרי בלבד. הייתה לי דילמה רצינית כשניסיתי למצוא שם לפורום. למילה סיעוד קונוטציה שלילית שבינה לבין עבודתי אין שום קשר. ובכלל, מישהו ניסה להטות את הפועל: אם אני עוסקת ב"סיעוד" - אז מה אני עושה בעצם? מסעדת? מסעידה, מוסעדת, סועדת (בתאבון) ? בחיי, שמישהו יטה לי את הפועל בבקשה ואני אהיה מסיידת לו ליתרת חיי הסיעודיים. אוי !!!!! כמה מרגיז אותי ה"תואר" "שירותי סיעוד"
האחות המוסמכת.

מעניין......./images/Emo4.gif למה רק אני הגבתי?

ובכלל התכוונתי להגיד - מתעבת... העברית שלי זקוקה לרענון שהרי איני יודעת אפילו להטות את המילה "סיעוד"

night mistress

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה לחלוטין.. אני נמנעת לחלוטין מלומר אותה, כשאני נשאלת במה יש לי תואר ראשון אני מתחילה לחרבש תשובה.. לרוב זה אומנות הפו או תואר בכלום.. כי אם אני אומר סיעוד זו בדיוק התגובה שאני אקבל מהחברה-צחוק מתגלגל.

oudylan

New member
זה נכון שיש ציבור

שיש לו נטיה לתפוס את הדברים ההפך ממה שהם, ואגב לא רק ברפואה !! אבל תשכחו את החלק האחר (שאני בא ממנו) והוא מלא הערכה אליכן.

conni

New member
גם אני, נגד המונח "סיעוד"../images/Emo63.gif

יש חוק "ביטוח סיעוד", מ-1982, בתחום ביטוח לאומי, וכאן "סיעוד" הוא אכן כינוי רלוונטי. לעומת זאת, במינהל הסיעוד טורחים על הכנה של "חוק סיעוד" לאחים/אחיות. אם כך יקרא החוק זאת תהיה צרה צרורה, אבל "דור המדבר" דבק בכינוי "סיעוד".

conni

New member
כן, חוק אחיות בדרך../images/Emo88.gif

יש טיוטה של הצעת "חוק האחיות" מ-2002. פרטים על כך אפשר לקרוא באתר של משרד הבריאות. חפשי > מינהל הסיעוד > מעמד משפטי > מועצת הסיעוד > ועוד. את יכולה גם לבקש מהאחות הארצית, ד"ר שוש ריב"א, לכתוב על כך, כאן. היא בטח תשמח.

למעלה