סיעור מוחות

טליה14

New member
סיעור מוחות

שלום לכולם,אני עובדת נוער ובימים אלו מגבשת תוכנית עבור קבוצת נערות הנמצאות במקום טיפולי על רקע בעיות בבית, בעיות התמכרות שונות, פיזור מיני וכל שאר ה"טוב" שיש לגיל ההתבגרות להציע. חשבתי על המדיום של הקולנוע ככלי לפתיחת הדיונים. הקבוצה תפתח כל מפגש בהקרנת קטע מסרט שיעורר את הקבוצה להביע את רגשותיה דעותיה וכו' בנושא. כאשר החוט המקשר הוא יחסים בינאישים עם המשפחה, אחים , חברה וכו'. לדוגמה הקרנת קטעים מהסרט כנפי שבורות יכולה להות טריגר לשיחה על יחסים בין אחים או משפחה חד הורית התמודדות עם אובדן וכו'. אני מחפשת רעיונות לסרטים אפשר גם שמחים שיעוררו את הבנות לחשיבה והזדהות. נושא נוסף שבו אני מחפשת רעיונות הוא: אני במסגרת תפקידי אחראית על יצירת ערבי הרצאות, הצגות וכו' בקהילה. מדובר בקהילה דתית ממעמד סוציואקונומי בינוני-גבוה ברובה שיש להביא לה ענין ואתגר. בנושא הורות למתבגרים ההרצאות יכולות להיות מיועדות לא רק להורים למתבגרים אלא גם למתבגרים עצמם. אם למישהו יש רעיון למרצה מענין, הצגה , סרט או כל דבר אחר בתשלום כמובן (גם התנדבות תתקבל בברכה. תודה על כל רעיון והצעה

SuperGirl 25

New member
הי טליה, רעיון יפה ../images/Emo41.gif

האם את עובדת ברשות מקומית? בקשר לרעיון של הסרטים-הוא מקורי, מעניין ומושך, מקווה שהנערות אכן ישתפו פעולה. יש המון סרטים על זוגיות (בריאה או לא), כמו גם התמכרויות (כמו "כשגבר אוהב אישה"-נראה לי שזה השם). יש את "הכוכבים של שלומי", שהדמות הוא נער שמשמש כילד הורי, שמטפל בכולם ובבית. כרגע זה מה שעולה לי. בהצלחה ושתפי אותנו עוד

../images/Emo24.gifאוי יש המון סרטים

צריך רק לחפור בזכרון הסרט "אנשים פשוטים" גם הוא מצויין לדיון על אובדן והשלכתו על המשפחה. "שושלת אנטוניה" מעלה נושאים מרכזיים בהתמודדויות של נשים בכל הגילאים, יחסים בין נשים במשפחה ויש בו גם מסר פמיניסטי (לטעמי
). הסרט "אור" (קצת כבד ויהיה לך קשה להשיג אותו) לטעמי עשוי מאוד לעורר דיון על יחסי אמא - בת ועל האופן של בניית זהות דרך המודל שמהווה האם.

עוסג

New member
רעיונות לסרטים

מאוד ממליצה על הסרט "מעדון ארוחת בוקר" זה סרט נפלא על קבוצת מתבגרים בבית ספר שמקבלת עונש (כל אחד מסיבות שונות) להגיע לבית ספר ביום שבת. הסרט מציג את היחסים שנוצרים בין החבורה - כשכל אחד מגיע מרקע חברתי וסוציאלי שונה, את מערכות היחסים במשפחה והיחס שלהם עם מנהל בית הספר שמשגיח עליהם. אני חושבת שזה סרט מצויין שמעורר הרבה הזדהות אצל הצופים והרבה שאלות לדיון. סרט נוסף, שאינני זוכרת את שמו (ודאי מישהו מכיר) על כמה ילדים שיוצאים לחפש גופה ששמעו עליה, על מנת לזכות בכבוד. עד כמה שאני זוכרת, הסרט מדבר על מצבם של הילדים ועל הסיכויים וההזדמנויות שלהם. עוד סרט (גם לא זוכרת את שמו) על ילד שאמו מתה פתאום, והחברים מנסים לעזור לו להסתיר עובדה זו על מנת שלא יילקח על ידי פקיד סעד. בכל אופן, אני חושבת שהרעיון הוא נפלא, ומקווה שתשתפי אותנו בהמשך הפרויקט.

desertgirl

New member
סרט מתאים

אפשר גם להקרין את "מה עובר על גילברט" יש שם ילד הורי, אם לא מתפקדת, ונער הלוקה בפיגור. בהצלחה

אגי פז

New member
הקיץ של אביה

הוא כולל מגוון נושאים שאפשר להתייחס אליהם- השהות בפנימיה, החיים לצד אם הסובלת ממחלה נפשית ,עם כל המורכבויות הקשורים בזה, ועוד.

m a n d e

New member
רעיון מעולה, אבל...

סרט בדרך כלל אורך כשעה וחצי-שעתיים, נראה לי קצת מורכב מהבחינה הטכנית (להחזיק את החבר'ה כל כך הרבה זמן). איך חשבת לאגן את זה? חוץ מזה, יש גם סרט מעולה בעניין זהות מינית (סרט בלגי) "החיים בורוד", או "בילי אליוט".

טליה14

New member
תודה לכל המגיבים והמגיבות

ובכן מעט עדכונים לגבי המשך ההתקדמות בנושא. בנינו תוכנית (מורה חילת בת ש"ש ואנוכי) שהולכת כך: שלושה מפגשים סביב נושא מסוים לדוגמה יחסים בתוך המשפחה או יחסים חברתים וכו' כל מפגש יפתח בהקרנת 20 דקות רלוונטיות מהסרט שנבחר לדוגמה המפגש שעוסק ביחסים בתוך המשפחה יפתח בצפיה בקטע מתוך מה עובר על גילברט מפגש אחר יפתח בצפיה בקטע מתוך כנפים שבורות וכו' כל מפגש רביעי יהווה פעילות חברתית באריות החיילת והש"ש. המפגש החברתי יהיה חלק מחולית שלושת הפעילויות שקדמו לו. בכל אופן לאחר המפגש יהיה זמן לצפיה מלאה בסרט. אני מקווה שילך טוב כמובן שכל תוכנית היא בסיס לשינוים אנחנו אמורות להתחיל בעוד כשבועים אני אעדכן בהמשך איך הולך. בינתים תודה על כל ההצעות והתגובות המפרגנות

m a n d e

New member
אוקיי, זה שילוב מעולה.

מאפשר לעשות את הדיון הרלוונטי, וגם נותן להם סיבה מספיק טובה להישאר עד הסוף - הקרנת הסרט במלואו. שלא תבינו, אני לא מזלזלת, זו פעילות מדהימה בעיניי, (מותר לגנוב את הרעיון?) אני פשוט חושבת שבני נוער הם לא פשוטים.

aurore

New member
יש סרט מדהים

על יחסים במשפחה " סודות ושקרים " יש בו קטעים מעולים על יחסי הורים וילדים

למעלה