סיפוח שטחים ???

יורם122

New member
סיפוח שטחים ???

שלום רב לועד הישוב, ברצוני לברר מס' נקודות בנוגע לשטח ציבורי פתוח שבסוף רח' האופק (מצד ימין) והשטח הציבורי בין כפר האורנים ללפיד מאחורי הבית ברח' האופק 16: 1. כיצד יתכן ששטח ציבורי בין שני הישובים בו היינו מטיילים עם הכלבים, עושים מדורות בל"ג בעומר וכו' מסופח לשטחו של בית פרטי במסגרת שיפוצים? (הגדר המקורית הוסרה והשטח המוגדל נתחם בגדר חדשה). 2. כיצד יתכן ששטח ציבורי לצד בית מס' 16 ברח' האופק עומד להיות מסופח אף הוא לבית זה? (ותעיד על כך גדר האבנים שתוחמת את המגרש העתידי). חשבתי שמדובר בשטח שמיועד לגינה ציבורית. 3. האם לא כדאי לאכוף את החוקים לאלתר ולשמור על יעוד השטחים הציבוריים לטובת הכלל, כדי שלא יהפוך מקרה זה בדומה לשטח בסוף רח' האופק, שטח שסופח באופן לא חוקי ובדיעבד כנראה נמכר (ראה פרוטוקול ישיבת ועד מתאריך 17.11.2003) אודה על התיחסותכם.

ronpel

New member
צודק ובטיפול

הם לא היחידים בישוב שחושבים שמותר להם .יש גם ברחוב אלעזר וברחוב הגבעה. המועצה כבר הוציאה צוי הריסה לחלקם ובמידה ולא יחזירו את השטחים למצב שהיה ההריסה תתבצע ע"י המועצה וחיובם בעלות. בברכה רונן

stav yossef1

New member
תגובה לסיפוח

יורם 122 מעניין מי אתה? בשטח הנ"ל,אף אחד לא עשה מדורות ודבר שני אותך צריך לקנוס על שאתה ורבים כמוך מאפשרים לכלבם ל ח ר ב ן וכמובן שאתה ואף אחד אחר, גם לא טורח לאסוף את הצואה שמצטברת בכל יום,אז השאלה שנשאלת כאן מה עדיף? שטח מסריח או לחילופין שטח פורח?

moshes20

New member
כיצד זה מתקשר לסיפוח?

סתיו כיצד טענותייך מתקשרות לסיפוח? האם את צד לעניין ואם כן צייני זאת. האם שטח ציבורי יכול להסתפח רק משום שמטילים שם כלבים את צרכיהם? משה

stav yossef1

New member
"סיפוח"-המשך

תשובות: 1. צרות עין של נשמות טובות. 2. אותם בעלים וכנראה שאתה אחד מהם שמחזיקים בע"ח ומאפשרים להם לעשות את צרכיהם גם בגינות פרטיות ולא רק בשטחים ציבוריים. בהזדמנות זאת אני יכול להבטיח לבעלי הכלבים, שכל כלב שיכנס לשטח שלי אדאג שתמצאו את כלביכם בכלביה ותהנו מתשלום של קנסות.

moshes20

New member
צרות עין של נשמות טובות????

סתיו האם צרות עין של נשמות טובות מאפשרת לך להשתלט על שטח ציבורי? תמהתני!! אני לא אחד מאותם בעלים שמחזיקים בע"ח ומאפשרים להם לעשות את צרכיהם גם בגינות פרטיות ולא רק בשטחים ציבוריים משה

watcher3

New member
אתה צודק אבל מסיט את הנושא

הצואה שלא נאספת אכן היא דבר חמור, אבל מדבריך יוצא שאתה מצדיק שבגלל שצואה של כלבים לא נאספת מותר לבית שמוגדר לו שטח בתב"ע לספח לו עוד כמה עשרות מטרים על חשבון שטח ציבורי ולא משנה אם הוא מנוצל או לא ובכך להגדיל את ערכו בכמה עשרות אלפי דולרים. מי הם בכלל בעלי המגרש ובאילו סמכות הם עושים להם דין לעצמם. שטח ציבורי הוא של כולם. כולל אני ואתה וכל תושבי הישוב, וגם אתה יודע זאת. אתה יודע זה מתחיל בסיפוח שטחים ציבוריים ונגמר בזה שכל אחד חושב שהכל שייך לו, ומשם הדרך לאנרכיה קצרה ביותר.

Shachamb

New member
שטחים ברח' הפיסגה - חירבת כוריכור

רונן ומושי שלום באחרונה יזמים זריזים הציבו שלטי מכירה על גבעת חירבת כוריכור ובקצה רח' הפיסגה - ואף מנהלים פגישות מכירה בשטח בהן הם מציגים דגמי בתים בני 4 קומות המיועדים להבנות בסוף רח' הפיסגה - ליד הכיכר ובחירבת כוריכור . לשאלתנו האם יש היתר בניים לבתים בני 4 קומות הם ענו שיש אישור עקרוני להלן מס' שאלות : האם ידוע לכם על העניין ומה דעתכם בנושא (4 קומות על קו הרכס )? האם הועד יכול להתנגד לכך ולפעול במועצה ? האם מקובלת עליכם פגיעה אפשרית בשטח ירוק מן היפים בישוב - חירבת כוריכור ? מה לגבי תקופת הבניה ? הם צפויים לעבור עם משאיות ברח' הפיסגה על גני הילדים שבו, ולהרוס שוב את הכיכר . בתודה מראש על תשובות ועזרה בנושא - מתושבי קצה הרחוב וממני - שחם

1אורנים

New member
4 קומות???? ../images/Emo12.gif

זה ממש מלא לענין. כבר ראינו במקומות אחרים שלתושב הקטן אין תכלס ממש כוח והשפעה (ראה שוהם, איזורים מסוימים במודיעין) וזה ממש מאיים! הרי באנו לישוב לגור בצביון מסוים. ליזמים בנדל"ן כידוע אין אלוהים ואם לא נעשה משהו ומהר לא נוכל להשפיע. בנוגע לסיפוח - אם זה קורה בקטן זה יקרה גם בגדול.

אשירית

New member
בתים בני ארבע קומות

אני ממש לא מאמינה שזה קורה בקצה הרחוב שבו אני גרה. אני מקווה שהעניין יבדק ע"י הוועד וכל מה שניתן יהיה לעשות יעשה כדי שהבתים יבנו בצביון בו כל הישוב בנוי.אנחנו נלחם ביזמים עד חורמה .

Shachamb

New member
כן 4

הם הראו לנו דגם של 4-5 מגרשים בני 4 קומות (2 בתים מדורגים) עם מעליות מזכוכית

אבוקדו10

New member
ארבע קומות?

האם המודעה לפני שבוע בעיתון מודיעין news על בתים למכירה בכפר אורנים מדברת על בנינים בגובה ארבע קומות?

אבוקדו, אתה ואני סובלים מהיתושים

ביפה נוף, כמעט ולא ישנים, ומה שמטריד אותך זה 4 קומות שנבנות ברחוב הפסגה??? מה לך ולרחוב הפסגה שכני היקר, בוא ונפתור קודם את בעיותינו שלי ושלך ביפה נוף. תאמר לי: אתה מתבייש לקפוץ אליי לקפה? הזמנתי ולא באת ואני כבר נעלב (בסוף אני עוד יגיע אלייך הביתה בלי הזמנה...) . קפוץ אליי לאיזה דרינק ונדסקס את ענייני הרחוב שלנו-

watcher3

New member
ממש לא.

המודעה בעיתון התייחסה לבתים בסוף רחוב יפה נוף. אני כמעט בטוח.

ninagil

New member
היום 4 קומות מחר 10

חייבים לעצור חריגות בתכנון היישוב!

הנושא בבדיקה.

אני לא מכיר תכניות כאלו ולא מכיר אישורי בנייה ל-4 קומות בישוב, לכן אבדוק במועצה. במקביל, אם למישהו יש העתק של תכנית/היתר עקרוני וכדומה אשמח לראותם.

הנושא נבדק:

א. אין כל היתר חתום לבניה בסוף רחוב הפיסגה (יוחנן). ב. ישנן הגשות משנת 2001 על 4 יח"ד. ג. אין חתימה של וועד הישוב על ההגשות. ד. אין תשלום אגרות כחוק עבור ההגשות. ה. יש צו פיקוח על בניה ללא היתר במגרשים אלו. ו. ההגשות מתיחסות ליחידות דו משפחתיות, שתי יח"ד למגרש, לשני מגרשים. ז. כשאהיה במועצה אבקש לראות את התכניות במו עיני. לפי מה שאני מבין תתבצע חפירה בקירבה לגני הילדים, ומצד דרום (מכיוון הגנים) יבנו בתים שיראו כשלוש קומות+. את זה בדיוק אני מבקש לבדוק. ח. במידה וההגשה חורגת מתקנון הבניה לא נאשר אותה. בתקנון מתאפשרת בניה עד 2.5 קומות ובאזורים מסויימים גם בצפיפות של עד 5 יח"ד לדונם.

Shachamb

New member
תודה על הבדיקה

ושאלה נוספת האם יש צורך ב חתימה של וועד הישוב על ההגשות ועל כל תוכנית ? צריך גם לודא שלא יהרסו את אזור הכיכר והגיבעה אנחנו סומכים עליכם שתשמרו לנו על האיטרסים תודה

למעלה