טוב
היה זה עוד יום רגיל, השעה היתה דיי מאוחרת, השמש כמעט שקעה ובשמיים החלו לצוץ הגוונים הצבעוניים הללו. התישבתי על הספסל ובהיתי. נזכרתי שבילדותי אבי אמר לי שלא תמיד היה זה כך. "לפני כמאתיים שנה השמיים היו שחורים בלילה, ורק הירח והכוכבים האירו", סיפר לי אבא. חשבתי בלבי איזה שעמום היה פעם והתענגתי על המראות היפים הללו. "פעם מראות אלו היו נחלת המדינות הצפוניות" הסביר לי אבא, "האורורה בוריאליס" היה שמם. "למה" השבתי, ואבא החל להסביר לי שה"אורורה בוריאליס" היתה תופעה טבעית בעבר, שהכל היה תלוי ברוחות שמש והתפרצויות שונות. לא ממש הבנתי איך השמש קשורה לכל זה, שהרי עכשיו לילה, אבל לא התווכחתי עם אבא, האורות שבו את צומת לבי. הרבה תלאות עבר אבי. לילה אחד, אם זכרוני איני בוגד בי, סיפר אבא על העולם שהיה, "בעבר היו דתות סיפר לי אבא", ואני כהרגלי, כיאה לילד בן עשר שאלתי "דתות?", אבא חייך וענה "כן, היו מספר דתות בעולם שהיה". המשכתי להקשיב לסיפור של אבא ובהיתי באורות תוך כדי. "בעולם שהיה, היו קבוצות של אנשים, קבוצות שהאמינו שהם העם הנבחר", צחקתי והמשכתי להקשיב, "כל קבוצה מנתה בין מיליון לכמה מיליונים של אנשים, ולכל קבוצה היה ספר חוקים משלה", פתאום שעולו הכרוני של אבא קטע את הסיפור ואני כמתוך הרגל רצתי חזרה לבית להביא לאבא את הסטימולטור שלו, אבא הניח את הסטימולטור על זרועו, נשמע רחש קצר של לחץ אויר וכבמעשה קוסמות אבא חזר לסורו. "איפה הינו בן?", שאל ונזכר תוך כדי, "חוץ מדתות היו גם מדינות, לכל מדינה היה איש שעמד בראשה" המשיך אבא בסיפור. אמא ששמעה את אבא יצאה לחצר וקראה לי לבוא לאכול, היא לא אהבה שאבא סיפר לי על העולם שהיה. אבא הבין מה קורה ואמר לי "לך, לך לאכול לפני שהאוכל יתקרר", נמשיך בסיפור מחר אמר לי וקרץ. חייכתי ורצתי למטבח. סוף