סיפורו של בלוק

סיפורו של בלוק

שלום לכולם, אני מגיע אליכם מפורום צלילה הסמוך. באחת הצלילות האחרונות שלי באילת צללתי בשונית האלמוגים מהיפות שעוד נותרו (לצערי הן הולכות ומתמעטות). בין האלמוגים היפים שגדלים שם ניתקלתי בבלוק הבנייה שאת צילומו אני מצרף. הבלוק היה קשור לחבל ארוך שהגיע כמעט עד פני המים, בהתחלה חשבתי שמדובר בעוגן מאולתר, אבל מבינים בתחום הסבירו לי שהבלוק משמש לעיגון שאראק. ליידע כללי, בלוק כזה יכול (ובד"כ מצליח) לרסק מושבת אלמוגים בת כמה שנים. אם מישהו ממכם מכיר שיטה זו או חברים שדגים בצורה כזו, באיזור מים רדודים (עד 30 מטר) אבקש שתנסו לשקול שנית את מעשיכם. כנ"ל לגבי הנחת מלכודות בגודל מטר רבוע על גבי הריף כאשר חבל מחבר בין המלכודות המפוזרות , החבל מסתבך בין האלמוגים (במקרה אחד הדבר גרם לקריסת אלמוג שיטית בגדול של מטר - מעל לעשור זמן גדילה). מה גם שכמעט כל הדגים שנלכדו במלכודות היו דגי ריף שלא ראויים למאכל. עד כמה שידוע לי יש מגבלות על הנחת מלכודות (כמה מאות מטרים מהחוף, ומגבלות עומק) אשמח לקבל הסברים ופרטים מאנשים שמכירים את הנושא. מקווה שדבריי ייתקבלו בהבנה.

eitan b y

New member
לדעתי

יש הרבה אנשים שהם מאוד בורים בכל הקשור לשמירת הסביבה ולצערי חיים בהכחשה מגעילה. חלקם עושים זאת בשביל ארוחה וכיף וחלקם עבור כסף. היו לי לא מעט שיחות עם אנשים כאלה בענין וזה נורא מתסכל- זה הרבה פעמים כמו לדבר אל הקיר- הם חושבים שאיזה אלמוג או דג אחר שמתים זה סתם ולא נורא. הרבה פעמים הייתי מתוכח אתם והם בשלהם. לא פעם חתכתי מלכודות שהיו בהם דגי נוי. כנראה שפשוט צריך לנסות לחנך את הצעירים ואולי זה יעבוד. אולי כשלא ישאר כלום הם יבינו...כשהים יהיה ביצה מסריחה וחסרת חיים... מצטער על הפסימיות... רוב הדייגים לא יודעים על מגבלות וגם ראוי שיביאו את החוקים לדעת הציבור- בקטע הזה המדינה שלנו ממש מפגרת [לא התכוונתי להעליב אבל זו כנראה עובדה...] ניסתי כמה פעמים למצוא חוקים אבל ממש קשה למצוא חומר על העניין. בקיצור- בעיה ברוב הדרגות. נקווה שהתחום ישתפר...

rondadon

New member
רגע................................

מה הקטע של הצעירים?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! אני מוכן להתערב שזה דייגים "מבוגרים" שרוצים לתפוס דגים למכירה או לאכילה.......................................................... לא הוגן להפיל הכל עלינו.........................................

eitan b y

New member
לא התכוונתי לצעירים-כמוכם

אלא אל דור העתיד והילדים שאולי יחנכו את הוריהם- מצטער אם העלבתי מישהו.

אוריא

New member
ואנדליזם.

מה שאתה מתאר הוא פשע. לנפץ ריף בצורה כזאת היא מעשה לא מוסרי (שלא לדבר על לא חוקי) במיוחד בים סוף. מי שבנה את המלכודת ה"מושקעת" הזאת ידע טוב מאוד מה הוא עושה. דייגים פורעי חוק יש לצערנו בהמון מקומות בארץ. בהודעה הזאת תמצא מספרי טלפון שבהם תוכל להתלונן בשעת מעשה על הפשעים האלה. כמו שראיתי חסר לנו מספר טלפון בדרום - נשמח אם תשיג לנו אותו. אגב טיפלת בנושא הזה בצורה כלשהיא?

xytkhi

New member
בלוק חוסם .... אלמוגים.

אתה ממש צודק ודבריך ממש חצובים בסלע. מקווה שאנשים יקחו זאת לתשומת ליבם. אין בארץ הרבה ערכיי טבע כאלו לכן יש לשמרם בקפידה. נעם דייג ירושלמי.

paluta

New member
חברי פורום הדייג שימו לב ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

נראה לי שחסרה התיחסות מפורטת למשפט האחרון בהודעה של מנטה ריי אישית שלחתי לו מסר בעניין - כל מי שנתקל בתופעה של שימוש בבלוקים ראה שמע או יודע לשם מה מתבקש להרחיב בנדון. האם למשל ידוע על שימוש של בלוקים כעוגן לסירות קטנות וכיו"ב ליקוט הנתונים בהחלט יכול להעזור במיוחד לבירור עם רשויות שמירת הטבע אנא התיחסו לכך בנוסף היתכן שהמלקודות משמשות ללכידת דגי נוי לצורך מסחר עם בעלי אוריומים של מיים מלוחים ? - מי שיודע שיגיב תודה

eitan b y

New member
המלכודות הן לא בשביל דגי הנוי

אלא בשביל הארסים והברבוניות. אני יודע זאת טוב מאוד כי ראיתי אותם כשהם מוציאים את המלכודות והם מחזירים את דגי הנוי לים- אבל זה לא שווה- הדגים מתים מהדקומפרסיה [נשמע מוזר אבל כשמעלים דגים מעומק של 30 מטר במהירות אז הבטן שלהם מתנפחת וברוב המקרים הם מתים. אולי ישנם דיגים שעושים זאת בשביל האקווריומים אבל אני לא נתקלתי. אם אתה מאילת אז תנסה אצל יפתח הדיג[דיג מסחרי בעל חסקה]- הוא שם הרבה שרקים ומלכודות.לפחות עד לפני 3 וחצי הוא היה עושה זאת. בנוסף תנסה ליד חיל הים- גם שם ראיתי לא מעט מלכודות... אני אישית רבתי איתם לא מעט פעמים והעניין לא הפריע להם במאומה- אבל שיהיה לך בהצלחה...

seafox

New member
המלכודות זה לא לאנשים שאוהבים דייג

זה לאנשים שאוהבים להשחית!מה הכיף במלכודת?הדבר הכי מהנה בדיג זה להרגיש את הדג מושך.ואם כבר,לא אתה משתמש במלכודת,לא במקום שמוגן ושמור ע"י שמורת הטבע..לא בגלל החוק,אלא בגלל שבמקומות המוגנים האלה זה מה שנשאר. אגב,מה נשמע מוזר שהבטן של הדגים מתנפחת כשמוציאים אותם מעומק 30 מטר במהירות?יש להם שלפוחית ציפה שככה הם יכולים לעמוד במקום בלי לשקוע וזה מלא בקצת אוויר.ברגע שמוציאים את הדגים מהר אז הנפח של האוויר גודל כמו במחלת דקומפרסיה רגילה.

S K I P E R 2

New member
" עוגן מבלוק "

ישנם דייגים אשר נוהגים לדוג מעל ריפים מסולעים לצורך הענין ועכב אי רצונם באיבוד עוגן הסירה ו/או החבל ו/או הסירה עצמה קושרים חבל ובקצהו בלוק בנין רגיל. כידוע לכם הבלוק יצוק ממספר דפנות וכאשר החבל נקשר לאחת הצלעות ובמידה והעסק לא משתחרר בקלות אזי הם פשוט מניעים את הסירה ומשיכת הסירה את החבל מפוררת את דופן הבלוק והעסק משתחרר. באיזורים שבהם אני צולל בהרצליה ועד אשדוד ניתן להבחין לצערי במספר גדול של בלוקים אשר שימשו לעוגנים מאולתרים.

למעלה