סיפורו של דרכון

מוחמד5

New member
סיפורו של דרכון

כערבים פלשתינים אזרחי ישראל על פי חוק מגיע לנו דרכון ישראלי, רק לערבי בעל אזרחות ישראלתי מגיע דרכון ישראלי ,להבדל למשל מתשבי ירושלים או מתושבי רמת הגולן שמחזיקים בתעודות מעבר. כשאנחנו באים ומבקשים דרכון של מדינה זרה אחרת,אנחנו נאלצים ושב פעם על פי חוק לוותר על הדרכון הישראלי שלנו ועל כל הזכויות שלנו. לעומתנו היהודים יכולים להחזיק ביותר מדרכון אחד,וכיום בגלל השוק האירופי המשותף ישנה נהירה של יהודים ישראלים לחטט בארכיונים בכדי להשיג תעודת לידה והכוחה לכך שהם נולדו באותה מדינה זרה ,ולכן מגיע להם ולבניהם דרכונים של אותה מדינה. הדרכון מעניק זכויות מלאות לאותו אדם שנושא אותו, כידוע לכם יש יתרון לא קטן בהחזקת דרכון זר ובמיוחד אם זה אירופיי או אמריקאי. הקשבתי לשיחה בין שתי נשים יהודיות הבוקר, למה באת לכאן !! באתי להוציא לילדים שלי דרכונים של המדינה X, בעלי נולד שם. האשה השניה שואלת ולמה טוב הדרכון הזה !! ההיא עונה המדינה מספקת לימודים בחינם . וכאן אני שואל ,אנחנו נולדנו כאן חיים כאן, תורמים למדינה (אולי במידה לא מספקת לפי דברי חלק מהאנשים), השוני היחידי בינינו לבין היהודים הוא בשירות הצבאי. ובכל זאת אנחנו עדיין מקופחים ולא מקבלים את מלוא הזכויות שמגיעות שלנו על פי חוק,,עובדה שמכיר בה כל ראש ממשלה או שר, או שופט ..או כל כל בר דעת אחר. כשאנו אומרים אנחנו מקופחים ולא מקבלים ,הנאורים עונים לנו תתרמו תקבלו. ואני שואל את אותם ניאורים למה אתם אומרים לנו את זה בזמן שאתם הולכים ומציאים דרכונים של מדינות זרות בכדי ליהנות מההטבות שהן מעניקות.בזמן שחלק גדול ממחזיקי אותם דרכון כף רגלם לא דרכה באותה מדינה והבפק אם הם יודעים איפה היא ממוקמת בכלל. למה הצבעיות הזאת !! למה הדו פרצופיות הזאת !! כמובן שניתן להרחיב את הדיון ולהכניס לתוכו את בעיית תושבי הרשות שהתחתנו עם ערביות וגורשו לכפריהם ונמנע מהם לראות את ילדיהם,או נשים מהרשות שהתחתנו כן וסולקו לכפריהם והרוחקו מילידהן. האם לא מגיע להם גם כן אזרחות ישראלית,כפי שמגיע ליהודי שעזב את הארץ שנולד בה לפני 60 וכעת הוא משיג אזרחות ודרכון לבניו ונכדיו. לא צריכה להיות כאן אידיולגיה או דמגוגיה ,אלא צדק והגינות ,יושר ואינושיות.

THE WIZARD 55

New member
קודם כל חייבת לדבר על השוני הזה

מצד אחד רוצים שערבים ישרתו, אך יש הרבה שמתנגדים לזה בתוקף ומעדיפים שלערבים לא יהיה נשק ביד. הם באים בטענות לערבים כשהממשלה יכלה לפתור את הבעיה מזמן, חוק שירות לאומי חובה. ואז נראה מי לא היה עושה. יש גם בעייתיות אני חושבת ליהודים שנולדו במדינות ערב לקבל דרכון.

gogi000

New member
מוחה בקשר לדרכון

אתה מתכוון לחוק חדש שיצא או משהו ישן? כי יש לי קרובי משפחה רבים שמתגוררים בחו"ל ועדיין מחזיקים בדרכון הישראלי.

mike00

New member
אפשר לדעת איך קוראים להם?../images/Emo190.gif

סססתתתםםם
......צוחקים גבר....

לא מובן מה צבוע פה

" כשאנו אומרים אנחנו מקופחים ולא מקבלים ,הנאורים עונים לנו תתרמו תקבלו. ואני שואל את אותם ניאורים למה אתם אומרים לנו את זה בזמן שאתם הולכים ומציאים דרכונים של מדינות זרות בכדי ליהנות מההטבות שהן מעניקות.בזמן שחלק גדול ממחזיקי אותם דרכון כף רגלם לא דרכה באותה מדינה והבפק אם הם יודעים איפה היא ממוקמת בכלל." אנשים רוצים חיים טובים אם אתה לא יודע ואם איזה אזרחות אירופאית תביא להם הטבות ויפתח להם אפשרויות..למה לא?..מה זה בכלל קשור לא מובן..

gogi000

New member
תפוז הגזענים האלה

לא נותנים לכתוב בערבית ולק רוח דוור עלא ביסה תלעאב מעהא

gogi000

New member
חחח הומין בדהומש איאני בלג'יש

ויז דירבאלק אתרג'מילהום שו בכתב, ח'ליהום ינאהרו שוואי

THE WIZARD 55

New member
חחחחח קודם צריכים לתרגם לי../images/Emo6.gif

ויללה בוא נדבר קצת בערבית, חייבת להוריד חלודה
בפאקר אינו עמלו בלוק לרספקטה1 ...!

gogi000

New member
חחח האד ערבי

הווא אקיד פיהם כל שי, הווא אינתי בתור אל סהיוניה אלואחידה הין אלבתפהאם ערבי בנח'אף מינק

gogi000

New member
חחח אקיד רספקתא ראח ידוור על ואחד

יתרג'ם לו אלמינחקי, אלזלמה איח'תאפא מין הון

גידעון1

New member
במה אתם תורמים בא תספר לי?

בפעם האלף אל תתגייס אבל תעשה שירות לאומי. כבר נשבר לי מהתקליט השבור הזה. מה עם ארנונה, מה עם רמת פשיעה מעבר לממוצע ,מה עם חוסר נאמנות גבוה באופן אסטרונומי מחוסר הנאמנות של היהודים למדינת ישראל. סלח לי אבל אני לא מצליח לראות מה התרומה שלכם למדינה. גם מספיק לשחק אותה תמים. אתה יודע טוב מאוד למה בגצ לא אישר הכנסת ערבים מהשטחים לישראל במסגרת נישואין וזה מחשש הטרור. חשין בעצמו ביטא את חששותיו בנושא. כמובן שזה גם נובע מהצורך שלנו להמשיך ולשמור על צביון יהודי אך כאמור בגצ התייחס בעיקר לסוגיית הטרור. בנוגע לנושא הדרכון אני לא יודע על כך ולכן אני לא יכול להגיב

mike00

New member
למה הצבעיות הזאת??למה הדו פרצופיות הזאת??

ככה זה אצל היהודים

ינשוף4

New member
גם כן לא מכיר החוק בנושא

אבל לשם הדיון, מרחיב השאלה. בדרכונים של אילו מדינות מדובר? אם בדרכונים של מדינות אוייב, או "סתם" עוינות- חושב שיש הגיון בכך. בלי קשר לדת. אם מדובר בדרכונים של מדינות כארה"ב, קנדה, בריטניה, גרמניה וכו'- גם לי לא ברור ההגיון.

מוחמד5

New member
זה החוק

אלה חוקי מדינת ישראל . מדובר בכל דרכון גם של הונולולו

mike00

New member
אבל גוגי אומר שלקרובים שלו יש 2 אזרחויות....

אתם צריכים להחליט מי מיכם טועה ולהודיע לנו כדי שנוכל לשפוך את דמו....... פסח מתקרב

למעלה