סיפורו של עזרא הכלב

snailman100

New member
סיפורו של עזרא הכלב

ילד קטן ישב על ספסל בתחנת אוטובוס ובכה. אנשים הסתכלו עליו, לא בטוחים על לגשת אליו או להניח לו לנפשו. נערה צעירה ונאה החליטה להיות בטוחה ולגשת להרגיע את הילדון. היא הניחה את ידה על כתפו, דבר שהבהיל אותו עוד יותר וגרם לו לזנק על רגליו ולברוח מהמקום. הנערה ניסתה להתנצל, אבל כבר לא היה בפני מי והיא החלה לבכות בעצמה.
בוקר שישי לאהבה, כהרגלי אני צועד בשדרה שטופת השמש והספונג'ה מלווה בסוסי הנאמן ובבני החתול שנוא נפשי. בניגוד לחיי היומיום הרגילים, אני נהנה משירת ציפורים ופחות נהנה מביצה אשר נשברת על ראשי, כתוצאה מניסיון לא מוצלח של מר מרחבי לטגן חביתה. לפתע אני רואה אם לא את יוכבד השכנה יושבת בתחנת אוטובוס וממררת בבכי, אני מברכה לשלום והיא בתגובה פותחת את שפתי הדובדבן הסדוקות שלה ומברכת אותי: "מה אתה נובח עלי, הא?"
שמחה מציפה את גרוני ברוק גולמי, ואני פולט אותו על הסוס המעצבן
"היא אוהבת אותי" הוא אומר לי לפני שיוכבד בועטת בי ולא כהרגלי אני מתחמק והבעיטה פוגעת בבטנו של הסוס, שלא מתרגש ומחזיר את צלעו למקומה וצוהל באושר.
ערב שבת לאהבה, השמש כבתה ואני אתה, לילה פושט על העולם ואני בוצע את החלה ומפזר את הפרוסות על הרצפה.
"תנקה את הרצפה מייד" אומר הסוס הטיפש "אתה יודע כמה ילדים רעבים יש בסומליה ש..."
אני קוטע אותו – "אז שהם ינקו!".
בלילה, כשאני שוכב פשוט רגליים, על ערוגת הורדים, שמתחת לחלון ביתי, מכוסה רק בשברי הזגוגית, אני נזכר באמרתו המפורסמת של אוסקר וויילד, אך לא אצטט אותה כאן, היא לא כל כך מוצלחת.
לילה גשום עבר על כוחותינו.

ויימס

New member
אני אוהבת את זה שעזרא הכלב בכלל לא שם. מפליא!

snailman100

New member
אכן, עזרא הוא המספר

בדרך כלל נקודת המבט היא של בעל הכלב, אך הפעם ניססיתי לראות מעיניו של הכלב

ויימס

New member
אז הוא כלב שיושב על סוס? D:

בני החתול גם כן יושב על הסוס?

הסוס הוא הבנאדם של עזרא

אני היחידה שחושבת שהדברים האלה ברורים? (בהחלט יתכן, אם אני מדמיינת אותם. ואת סניילמן ואת הסיפור ואת העולם כולו)

snailman100

New member
אכן חתולה יקרה את מבינה את הסיפור מצויין

במקור הדמות הראשית בסדרת הסיפורים הללו היתה סוס שמשדר ברדיו
יש לו חתול, כלב ואהובה אנושית
והוא עובר הרפתקאות שונות ומשונות
לאחרונה, ניסיתי לראות אם הסיפור יעבוד גם בלי להדגיש
את זה שהגיבור הוא סוס ונראה לי שהצלחתי
בסיפור הנוכחי הבאתי את נקודת המבט של עזרא הכלב האהוב

Zoomf

New member
עליך להזין את נושא ההודעה

כאילו לא יכלו לארגן שזה יוסיף לבד <ללא שם>?

אני מנסה להפיק משהו הגיוני מהסיפור הזה ואני נכשל כליל. כלומר, הקריאה עצמה נחמדה ("אך לא אצטט אותה, היא לא כל כך מוצלחת"
), אבל אני לא מבין כלום :X

בלגונה

New member
אהבתי את הסיפור

נאלצתי לקרוא פעמיים כדי להבין מה אני קוראת (שזה טוב, זה אומר שיש תחכום). כתוב מאוד הזוי- לא הייתי בטוחה אם טעויות הדפוס הן מכוונות או לא. אחרי שקראתי שוב, החלטתי שהן לא מכוונות (תקן אותי אם אני טועה):
"אנשים הסתכלו עליו, לא בטוחים על לגשת אליו"- צ'ל:" אם לגשת אליו"
"לפתע אני רואה אם לא את יוכבד השכנה "- צ'ל: "...מי אם לא..."

אלה סתם טעויות דפוס, אבל בגלל שהסיפור כל-כך שונה וחריג, זה נראה כאילו זה חלק מהסיפור, אז שים לב.

עוד דבר- בתחילת הסיפור יש מספר חיצוני "יודע-כל". אחר כך, הסיפור עובר לגוף ראשון, והכלב הוא המספר. והמשפט האחרון של הסיפור: "לילה גשום עבר על כוחותינו."- לא ברור מי אומר אותו. אני לא בטוחה שזה "מותר" מבחינה ספרותית- לשנות באמצע הסיפור את נקודת המבט של המספר.
לי לא מפריע, זה עוזר לסיפור להיות יותר טרללי והזוי
! ואנחנו בעד לשבור את הכללים
.

אל תבין אותי לא נכון, הסיפור ממש הצחיק אותי- וממש נהנתי לקרוא.

למעלה