סיפורים לימי החורף

Vitorz

New member
סיפורים לימי החורף

היות והחורף לא מזמן לי הפלגות מרתקות ( גם לא ממש חורף) אני מחפש עניין בכתובים. לאחרונה אני קורא ספר של אחד עמיר קלינק, לא חשוב מאיזה עדה (ברזילאי, כמובן) שנקרא "ים אין סופי" שבו הוא מספר על הקפת העולם בסירת מפרש 50 פיט לבד. הוא יצא מברזיל , ירד עד מתחת לארץ האש , הגיע לקו רוחב 58 דרום, שזה מתחת לכל היבשות ומעל הקוטב הדרומי, ופנה מזרחה. אחרי 78 יום הגיע לאותה נקודה ממנה יצא ( ג'ורג'יה הדרומית) ואז הצפין שוב לברזיל. זה היה ב- 1998 . באותם ימים התקיים משט בסידני, אוסטרליה ו6 סירות טבעו עם 6 הרוגים !!!! תיאור המסע והסופות, כולל גלים בגובה 12 מטר מדהימים. הספר בפורטוגזית, ולא נראה לי שיצא בעברית. אז אני ממליץ להציץ באתר שלו, אומנם לא בשפה מובנת, אבל אפשר להתרשם מהתמונות. http://www.amyrklink.com.br/conteudo.php?page=barcos הבחור גם ידען וחוקר את התחום לעומק, כל הסירות שלו הן פרי יוזמה ותכנון שלו. הפלגות קודמות שלו : 100 ימים בין אפריקה לברזיל בחתירה, בלי מנוע. ירידה לקוטב הדרומי לקראת החורף, שם נשאר תקוע בקרח כ- 8 חודשים, משם עלה לקוטב הצפוני וחזרה לברזיל. הכל לבד. משך המסע 642 יום. בסירות האחרונות שלו יש איזו הברקה, התורן מסתובב יחד עם המנור, כך שאפר להתאים אותו לכיוון הרוח. בהזדמנות הוא נפתר מהוונטות, אין כבלים על הסיפון, לא נתקעים בהם ואפשר לרוץ בלי חשש. לי נראה רעיון גאוני, נראה מתי זה יופיע בסירות סטנדרטיות. ויטור |סלינק|

Vitorz

New member
לא יהודי, אבל קרוב

אבא לבנוני, אמא שוודית. בקיצור בן דוד

jib1

New member
גם באנגלית

מספר ספרים שלו תורגמו לאנגלית אפשר למצוא אותם באמזון ואתרים אחרים תודה על ההמלצה

paparatsi

New member
../images/Emo104.gifferiduom

יש ויש ספינת מפרש עם תורן בלי הוונטות אולי הי עוגנת עוד באשקלון הבעלים היה מוישה קידר היא עגנה גם בחיפה מאוד מעניין

למעלה