סיפורים מאחורי השירים!!!

סיפורים מאחורי השירים!!!

מישהו מכיר סיפורים שמאחורי השירים של הביטלס?! שישרשר לכאן!!!

Miss CB

New member
אחד המפורסמים בנושא

הוא בוודאי הסיפור מאחורי HEY JUDE, שנכתב עבור בנו של לנון, אך מכיוון שהשם היה ארוך מדי קוצר מג'וליאן (זה שמו נכון? איך שכחתי
) לג'וד. ע"ע תגובה של בתיה שהסבירה את זה בפירוט לפני כמה טופיקים. יש עוד כמה סיפורים נחמדים שאותם קראתי פה בפורום אז אני אשאיר למי שפירסם את המאמר לענות בשביל לא לקחת מהקרדיט...

ל י מ ו ן

New member
יש בעמוד הראשי.....בכתבות..

זאת הייתה דפקא ממש פינה יפה.יש מצב להחזיר אותה? אני בעד!

roee816

New member
אגב Hey Jude

אפרופו Hey Jude: זה נכון שהשיר נכתב על בנו של ג'ון אבל אם תקשיבו למילים אז הוא נכתב על סמים....The minute you let her under your skin, Then you begin to make it better.

דהאנית

New member
UNDER YOUR SKIN

זה ביטוי. תן להיכנס ג'ון אומר שבעצם אם תקשיבו- השיר נכתב לו (לג'ון) "זו אחת מיצירות המופת שלו (של פול). הוא נכתב עלי.נכון שאני נשמע כמו איזה מעריץ מטורף שמפרש שירים, אבל אם תקשיבו לזה טוב, תראו, זה ברור, הוא אומר לי ללכת עם יוקו. הוא אומר לי- מצאת אותה, לך עם זה. השטן שבו רוצה להישאר בשותפות, בעסקים, והמלאך שבו אומר לי- לך!"

Miss CB

New member
מה לעזאזל...

מה נסגר עם ג'ון? לקח את זה קצת קשה... "השטן שב[פול] רוצה להישאר בשוטפות, והמלאך שבו אומר לי לך!" ??? אני עדיין בדעה שזה שיר לג'וליאן.

דהאנית

New member
בלי ספק זה במקור לג'וליאן -אבל-

חשבת על : ג'ולס היה אז ילד בן.. חמש? למי פול מתכוון כשהוא אומר: "LET HER INTO YOUR HEART?" YOU WERE MADE TO... ומעל הכל: YOU HAVE FOUND HER- NOW GO AND GET HER?

Miss CB

New member
אני תמיד חשבתי,

ואולי זאת רק אני, שהכוונה היא לג'ולס נכון? עכשיו השיר נכתב בשביל לעודד אותו אם אינני טועה, משהו בקשר לזה שג'ון נפרד מאמא של ג'וליאן (סינת'יה) ועכשיו הוא עם יוקו, אז עד כמה שקשה לדמיין את פול שר דברים כלו, אולי הכוונה היא לנסות לחבב את יוקו וLET HER IN TO YOUR HEART... יענו, כדאי שתאהב אותה ילד כי אתה תראה אותה כל הזמן. אין לי מושג איך עניין ה-GO AND GET HER משתלב פה.

הא? סמים?

באנגלית מתייחסים לדברים כאלה בתור it נניח שכוונת המשורר הייתה סמים, אז אם כבר they ואם סם אחד-he אבל her???????? סם הוא נקבה??

moris2369

New member
זה נכון אבל.............

ליתר דיוק הקיצור של השם ג'וליאן הוא ג'ולס ופול מקרטני שינה את השם בגלל שקשה לבטאות את השם ג'ולס

למעלה