סיפורים מהחיים .(ולא של צבי לידסקי)

lupland

New member
סיפורים מהחיים .(ולא של צבי לידסקי)

את שחף זכיתי להכיר לפני שלוש שנים בזמן שהשלמתי בגרות ביואל גבע בספרות.שחף.נתנייתי שהיה (ועדיין) צעיר ממני ב-10 שנים!!! מצא איתי שפה משותפת וכך זה נשאר עד היום. הוא עצמו החליט לפרוש מהתיכון ולסיים בגרויות לבד.אני שהעברתי שנתיים בהשלמת בגרויות והכרתי לא מעט אנשים הייתי סקפטי לגבי המשך הקשר.באותם ימים גרתי לי "בארמון" שלי בשדות של אבן יהודה וכל מה שעיניין אותי אז היה להשלים בגרויות לקרוא ולהיות לבד.לא לבד מעצבות כמו שזה נשמע.לבד משמחה.שם עשיתי חיים משוגעים.קראתי המון על הכל מהכול.טיילתי לפעמים בשדות.שמעתי מוסיקה בקולי קולות תוך כדי שאני מלווה את הזמרים בצרחות מהמקלחת שהייתה מחוץ לבית.וברגעים של הרהורים ומחשבות הייתי מקשיב למוסיקה קלאסית כשאני מטייל בחצר עם תחתוני בוקסר וברגעים רומנטיים הייתי מטפס על מיכל תערובת גבוה עם כוס קפה(לא רצוי לנסות) וכשישבתי למעלה הדלקתי סיגריה וצפיתי עד רעננה והרצליה. אבל שחף לא ויתר והמשיך לטלפן עוד ועוד עד ששמתי לב שלפעמים אני מחכה לשמוע ממנו כדאי להשמיע לו תאוריה חדשה שעלתה לי לראש וכך יכולנו לתקוף את הבעייה מכל מיני זויות. כמובן שגם היו שיחות על בנות המין היפה.איך אפשר בלי... הוא היחיד שהבין ש "השגעון" שלי זה עניין של אופי ולא כמו שחשבו כולם -לופוס. דיברנו על הציפיות של ההורים מאיתנו.על הציפיות של כל אחד מאיתנו מעצמו.על התחרותיות הסמויה שקיימת בין האנשים שסביב לנו שהדוגמא הטובה ביותר לה היא המפגש עם חבר לאחר כמה שנים ששואל "אז מה שלומך" כאשר מאחורי המשפט הזה מסתתרת יותר השאלה "אז מה עשיתה עם עצמך עד היום" והיו עוד המון נושאים שאני לא אעייף אתכם מלקרוא. במשך השנים האלו שחף רצה להתקבל ללימודים באחת מהאוניברסיטאות היוקרתיות בארה"ב.שנת לימודים להזכירכם עולה 45000$ בקרוב.שמחתי להודות בפניו כשניכשל מלהשיג את הכסף מ "שועי הארץ" כמו לבייב וברונו לנדסברג(מנכ"ל סנו) והסברתי לו ששנת לימודים שלו יכולה לכסות שכר לימוד של כמעט 22 סטודנטים בארץ. ולסוף נאלץ שחף לסגת מהרעיון ובימים אלו הוא מתחיל את לימודיו "רק" בטכניון. סוף חלק א

lupland

New member
סיפורים מהחיים-חלק ב ואחרון

לפני חודש פנה אלי שחף בבקשה שאצטרף אליו לטיול של שבוע ברומא.אבל אני דחיתי עם כל מיני תרוצים עלובים ושחף.שכבר למד להכיר אותי ידע שחבל לבזבז עוד אנרגיה. אבל.הערב.שחף טלפן להיפרד ואני שכבר שכחתי מרומא שאלתי מה קרה.וברגע שהוא הזכיר לי אמרתי לו "חכה.אני בא" השעה הייתה כבר 23:00 וטלפנתי לאל על שם אמרו שיש מקומות פנויים לטיסה שיוצאת ב 8:00 בבוקר ושאליה צריך להגיע ב 5:00.אבל את הכרטיסים אמרה לי רונית הנחמדה תצטרך לקנות דרך המספר הבא שאתן לך או בסוכנות נסיעות שעובדת לילה.רבע שעה טילפנתי למקום שהפנתה אותי רונית ואין קול ואין עונה.מהר פתחתי את הדף האחורי של עיתון ידיעות וטלפנתי ל:"ברגע האחרון"."ברגע הלא נכון"וברגע של הודעה למשיבון".אכן הופתעתי.בעיתונים כתוב היה על מצב קשה במשק והינה אני נוכח-ההיפך הוא הנכון.(ואולי זה המקום הנכון להודות שתמיד פקפקתי באמיתות הכתבות השונות של העיתונאים הישרים והאמיצים בארצנו).כלכלה כושלת.איפוא? אולי במיקרונזיה. בצר לי חזרתי אל שחף ואמרתי שאכן הרוח הספונטנית עדיין נושבת בגבי אבל נתקלתי בקירות חזקים ממני. טוב.לפחות הזכרתי לו את דברי הניחומים היפים של אימא. "לא נורא חמודי.בפעם הבאה..." דרך אגב.כמה שאלות קטנות וממש לא חשובות.האם אפשר לנסוע קודם ורק אח"כ להוציא מקופת החולים ביטוח רפואי? או האם ויזה בינלאומי שבדפים היפים ששולחת לנו אכן מבטחת אותנו "החולים"?ואם כן הייתי נענה באחת מאותן סוכנויות הנסיעות האם הם היו מסכימים לבטח אותי בידיעה שיש לי סריטה גדולה בהארד דיסק שבראש וגם קצת לופוס? זהו.עוד שעתיים שחף כבר בנמל.ועוד חמש שעות הוא כבר ימריא.ועוד שבוע הוא יחזור עם סיפורים משעממים על יופיה של רומא וסיפורים מרתקים על יופיין של בנות רומא. ואני.אני אכניס את מאיר אריאל לדיסק ואשיר איתו: "עת השתחררתי הרופאים המליצו לי ביקור חודשי בנמל התעופה.זה באמת עושה לי טוב לראות מטוס גדול ממריא דרך דמעה שקופה.אחר כך כבר יותר קל הלחץ על העין השטופה..."

רינתבי

New member
מי לא היה רוצה לנסוע?

לא נורא אסף,תהיה עוד הזדמנות.אני מדברת כבר שנתיים על לנסוע לחו"ל,אבל עם הלימודים לא היה לי זמן.....אוף אני כבר לא אעשה טיול אחרי צבא אתה יודע טרקינג באיזה גונגל אפריקאי או הודו!לא שהיו נותנים לי לנסוע היום,בגלל המחלה. טוב נסתפק אנחנו באי נידח באוקיינוס השקט או אולי בסקנדינביה המושלגת? טוב צריכה לחזור לעבוד,לא חזרתי אליך לפני כי לא היה לי מחשב.הגיע הזמן להתחבר לעולם.נראה אולי אתקשר יותר מאוחר. רינת

paziy

New member
לא נורא חמודי.........../images/Emo150.gif

בפעם הבאה....... ת´אמת - התחשק לך לנסוע? יש אכזבה??? בטח כבר שכחת מזה. אתה גם תמיד יכול להפתיע את עצמך עם כרטיס בודד (אתה לבד! הכי כייף) ליעד אירופאי כלשהו לשבוע......סתם ככה לנשום חו"ל ולשנות אוירה. אני עד עכשיו לא נרגעתי מהחופשה האחרונה שלי בחו"ל (לפני חודשיים). פשוט שוכחים מכל צרה שהיא ומתחילים להרגיש פיזית בריאים. על אמת. דרך אגב, כל סוכנות נסיעות תבטח אותך אבל תחמש את הסכום לתשלום.....בגלל הלופוס. אם אתה כבר בחו"ל ומתקשר לקופ"ח אני חושבת שהגיוני שהם יבטחו אותך גם ברגע האחרי אחרון., רק שהמסמכים עצמם ישלחו לדירתך בארץ.... לגבי ויזה בין לאומי, צריך לקרא את האותיות הקטנות שם כדי לדעת אם גם אנחנו יכולים להיות מבוטחים. הקיצר דרך קופ"ח הכי זול (ממש זול) והכי בטוח. שתהיה לך שבת שלום מלאה רוגע ושלווה, עדית.

lupland

New member
עדית ורינת שולם עליכם

עדית ורינת היקרות. אחיותי הטובות זה בסדר.אחרי הכל לא שהיו לי צפיות ותוכניות ארוכות טווח פשוט "קריזה" של רגע דבר שמאוד שכיח בקרב בני עמי הגברים נטולי המחשבה ארוכת הטווח ואחריות כלשהיא.בסך הכל "בא לי" וזה לא יצא לפועל.ביננו גם בעבר היו עוד מקרים שהיה "בא לי" ולא הצלחתי...קורה... ואחרי הכל הרי בתפישה שלנו הכל לטובה לא? קארמה.גורל.מזל.אלוהים ומה שלא יהיה כנראה שלא היינו צריכים לנסוע וזהו. והנה.כבר דבר טוב אחד קרה.בזה הרגע נכנסתי למחשב אחרי שארבע שעות ישב אצלי חבר ילדות(שעד היום לא סולח לי איך אני "זכיתי" לישון אצל ורד כשהיינו בגן חובה ולמחרת באנו יד ביד לגן...והוא לא...)וזה אחרי חודשים ארוכים שלא יצא לנו להיפגש ולפיכך אני שמח שיצא לנו להיפגש.הוא לא הפסיק לספר על האושר שלו בתחום הסוסים האמריקאים.תחום שאני גררתי אותו אליו והוא עושה בו חייל היום.יש לו כבר 4 סוסים.נחכה שיהיו לו 10 ואז ניקח לו אותם "לסיבוב" (אחרי הכל בשביל מה יש חברים אם לא להתחלק במה שיש...) זהו.שתהיה לנו שבת שלום. היי.ראיתם אתמול את "כמעט" היורה. יאללה גשם יאללה חורף בוא אלינו והכה בסופות רעמים וברקים ואם אפשר אז גם קצת שלג כמו בחורף 91 ואז קדימה לטיולים בארץ זבת חלב ודבש...

ilush

New member
תשובות...

הי אסף, ובכן, כמו שנאמר-תמיד יש את הפעם הבאה... (ובינינו, לפחות ככה זה אצלי, כשבאמת באמת רוצים, בלי שום לבטים- הדברים בד"כ יוצאים...) לגבי הביטוח- קופ"ח, בוודאות, לא מבטחת אדם שכבר יצא מהארץ. ניתן להאריך את תקופת הביטוח לאדם שנמצא זמן רב בחו"ל אך לא לבצע פוליסת ביטוח חדשה. לגבי חברות כ.האשראי- הן מבטחות כל אדם למשך 45 יום ואין צורך להודיע להן שום דבר לפני הנסיעה. מה שכן, בד"כ הביטוח שלהן כולל תאונות למיניהן ובד"כ לא כולל המשך טיפול בארץ ועוד כל מיני דברים שנתקלים בהם רק כשצריכים אותם.... לגבי ביטוח דרך סוכנויות נסיעות- אין לי מושג.... מנסיון- גם לתקופות קצרות וגם לתקופות ארוכות- ממליצה על הביטוח של קופ"ח. מקווה שבקרוב (רק אם יתחשק לך...) תגיע גם אתה לאחד היעדים בארצות הנכר- תעשה חיים ותספר לנו חוויות נפלאות (עם יכולת התיאור והסיפור שלך אני בטוחה שכולנו נהנה..). אז בינתיים, שיהיה יום טוב ושבוע מצויין, אילנית

1ט ל י

New member
נסיעות...

לי אישית אין דרכון בתוקף. אני צריכה להוציא חדש. אחת החברות שלני משתחררת, וחשבנו על טיול קצר לחו"ל. בדקנו מחירים לכל מיני מקומות, אבל זה יקר מידי בשבילי. מלבד החסכונות שיש לי בשביל לימודים וכאלה, יש לי רק 5000 ש"ח, ואני לא מעוניינת להוציא את הכל על טיול. אם הייתי יודעת שאני אמצא עבודה, לא הייתי מהססת, אבל זה לא המצב. גם ככה אני מרגישה מאד רע פיזית. מחר יש לי תור לרופא והוא יגיד לי אם בכלל כדאי לי לנסוע במצבי. שיהיה לכולם שבוע נהדר ומהנה.

ל3

New member
טלוש´

אולי כדאי שתבדקי את האפשריות של חופשונים ברודוס או באיים הקרובים. זה יוצא הרבה יותר זול מחופשה בארץ ומשתלם. גם הדילים של הדקה ה-90 מוזלים מאוד את המחירים. אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב ושזה לא משהו חמור. תעדכני אותנו טוב?

1ט ל י

New member
הכל בסדר.

באופן כללי הרופא הודיע לי שכניראה תפסתי משהו חולף. נרגעתי. כשאני רגועה אני אוטומטית מרגישה יותר טוב. זו הבעייה עם המחלה הזו: לחץ מחמיר אותה, ואני אדם לחוץ מטבעי, ומלבד זאת, המחלה הזו מלחיצה בפני עצמה. אני מרגישה מגוכחת. לא כל אפצ´י קשור למחלה. יהיה טוב...

ל3

New member
טלוש´

יופי. אני נורא
לשמוע את הבשורות הטובות. תנוחי ותשתי הרבה ואני בטוחה שזה יחלוף מהר. את כלל לא צריכה להרגיש מטופשת שאת נלחצת מכל סימפטום. זה טבעי לחלוטין במחלתנו ואני בטוחה שרבים מאיתנו חשים כך ( לפחות אני). בכל אופן, עדיף תמיד לבדוק מלהזניח.

lupland

New member
עוד חוזר הניגון...חלק א

אוף.וכמה חוזר הניגון הזה על כולנו אני מאמין. אם רק אפשר כמה מילות תודה לפני שאענה לך אז תודה רבה לבתיה המורה שלי לספרות מבית הספר יואל גבע שלימדה את הפרחח שבי לאהוב ולהבין כמה שירים עבריים וספרות בכלל וכמו כן שתסכול.זעם.צער.כמיהות-שאיפות.אכזבות ועוד כבר היו מנת חלקם של רבים בהיסטוריה האנושית וקרוב לודאי של אחרים בעולם זה וללא ספק כשרונם של אותם "יוצרים" היא יכולת הביטוי הרחבה המקיפה והשפה העשירה שלהם.(לא מזמן קראתי במאמר על א.ב.יהושע שכתב ספר שמתרחש במזרח וזאת על ידי סיפורים שסיפרו לו חברה שחזרו משם.לזה צריך לא מעט דמיון) ואני דרך אגב לא קראתי עד היום שום ספר שלו לענייננו אנו.שוב אינני רואה בזה הפסד כי אם רווח.ומרות שאני כופר לא קטן עדיין נוח לי להאמין ש "ההוא" שם למעלה לא רצה וכך היה. סיפור קטן: לפני 6 שנים קיבץ את "השבט" אח של סבתי (שלא זכיתי להכירה).מכיוון שהוא כבר היה אז בן 82 (והוא עדיין איתנו היום)וידע שנשארו לו רק עוד 32 שנים (עד 120 לא?)החליט שיהיה זה נחמד להיפגש בכפר תבור.בבית האיכרים (רואים את המבנה מהכביש). עוד בילדות הייתה מספרת אירית דודתי ז"ל (שנלקחה בגיל 42 ע"י סרטן) בכל פעם ש"אנחנו ספרדים טהורים עם 14 דורות בארץ" אותי כמובן באותם ימים הטרידו מחשבות בעלות מישקל כבד יותר מאשר צאצא של מי אני.משהוא כמו-האם קרין תחזיר טלפון או מתי כבר הולכים הביתה. ובכן.שלומי (בן ה 82) אסף אותנו ביום אחד.היינו שם בערך 70 איש(כאשר 66 היו זרים לי לחלוטין).הכל היה טוב ויפה עד שפגשתי ביומנים בזמן ששלומי דיבר וסיפר על קורות המשפחה מצאתי יומן שכתב בו אחד מאבות אבותי ובו הוא מספר כיצד בשנת 1780 וקצת החליט אביו שהיה הרב הראשי בצפת לקחת את בנו הקטן לטייל קצת במזרח...ובכן הם יצאו להודו(ולא למטרת אשראם) ומשם המשיכו לפרס(איראן) וסיימו בטורקיה.שם אביו חשב לעשות קצת כסף(יהודי לא?) וקנה חביות יין והביאם לארץ.אך אבוי.היין החמיץ... לבסוף כותב סבא של סבא של סבא של...משהוא בסגנון כמו "כסף לא הרווחנו ואף הפסדנו אך טיול כזה הוא דבר של פעם בחיים..." אז מי אני ומי אנחנו שחיים היום בתוך המודרניזציה והטכנולוגיה המתפתחת והבלתי פוסקת שאחשוב שפיספסתי... חלק א

lupland

New member
עוד חוזר הניגון -חלק ב ולילה טוב

אז אלנית.המון תודה על ההתיחסות ועל הידע ששיתפת אותי.מכיוון שמאז שהצטרפתי לשורות הזאבים לא עלתה בי מחשבה לצאת עד עכשיו לא נתתי את דעתי לעניין פעוט וכה לא רלוונתי זה(ביטוח בריאות לחולה?מי חולה?) אבל הדרכון לפחות נבדק וראינו שיש תוקף.כרגע לא נצא.אני אמור להתחיל לימודים ב 20 לחודש שבסך הכל סידרתי לי לו"ז לא רע.פעם בשבוע כולל סמסטר קיץ מה שמשאיר אפשרות לצאת כל פעם ל 6 ימים...(אני צוחק כמובן) רק בתאילנד יש לי למעלה מ 130 אנשים שעבדו איתי וישמחו אם אתן קפיצה. ולאן שלא אצא הפורום יהיה הראשון לדעת. טלי החובשת הקרבית שלנו.למה את חושבת שלא תמצאי עבודה? הזאב "מרתק" אותך בזמן האחרון? זהו עד כאן.מקווה שהיה נחמד.ונקווה לשבוע טוב שיהיה על כולנו ובעיקר בנאסד"ק (לא מבין.אמרו לי שאפשר לעשות שם מליון דולר בזמן קצר ועדיין לא הגעתי...)

שאנל

New member
זה נפלא לדעת

מה חשב אבות אבותך בשנת 1780 פתאום התיחסות שלי ליומן השתנתה....

lupland

New member
שאנל

קצת באיחור אבל תודה.וזה באמת נחמד.חבל שהגישה ליומנים הייתה חד פעמית אבל מי יודע.אולי בעתיד שוב "נקובץ".

למעלה