סיפורים מפוברקים

shoosh2607

Member
מנהל
סיפורים מפוברקים

בכתבה הנ"ל מתפרסמים סיפורים מפוברקים שמוכיחים שאין צורך להאמין לכל דבר שכתוב ברשת בכלל או בפייסבוק בפרט.
אותי אישית זה די הדהים כי חלק מהסיפורים אני ראיתי ומכיוון שהם פורסמו ע"י מקורות שנחשבים אמינים בעיני, אני בהחלט חשבתי שהם אמיתיים.
זה מתחבר גם לתופעת השיימינג בפייסבוק - לא צריך מיד להאמין לכל סיפור או תלונה.
נשמח לשמוע את דעתכם

* הלינק לכתבה בתגובה הבאה.

argamon

Member
אני חושב שהולך להתקרב משהו:

אקדים לתגובה מקרה שלי: אני מעלה הרבה תמונות של צמחים מאתרים שונים לפייסבוק, לדף הבית שלי.
> אני לא יודע אם זו הסיבה שלפני מספר חודשים, בכניסה לפייסבוק מצאתי את עצמי חסום בהודעה שאני חייב לאפשר לפייסבוק בדיקת וירוס במחשב שלי כדי לבטל את החסימה. איפשרתי והייתה סריקה של כ-10 דקות או אולי יותר, וקיבלתי הודעה שלא נמצאו מזיקים והחסימה מבוטלת, ואכן החסימה בוטלה.
> אני כותב את זה כיוון שניראה לי שפייסבוק יעשו לבסוף מין מכונת אמת וירטואלית. גולש חשדן יתלונן לפייסבוק על מידע שניראה לו מפוברק, ואם פייסבוק יחליטו, אז ידרשו מכותב ההודעה להמציא אסמכתות לדברים שכתב, אחרת ייחסם כל עוד לא שלח אסמכתות. לדעתי זה מתקרב.
לפני מספר חודשים קרה לי שחיפשתי את דף הפייסבוק של הוט, ונכנסתי לדף הוט וראיתי בו השמצות קשות על הממשלה, ושלא כדאי לגור בארץ הזאת בגלל שלא נותנים להתפרנס ונותנים קנסות לא מוצדקים על הוט וכדאי לעזוב את הארץ , ועוד דברים מקוממים כאילו הוט שונאת את מדינת ישראל. כבר הכנתי תגובה קיצונית נגד הוט עבור הדף הפתוח שלהם,,,,,
ואז חשדתי במשהו במבנה הדף, והתברר שזה היה דף זדוני מזוייף , כאילו של הוט, ודיווחתי להוט, ונדמה לי שהם טיפלו בזה. כנראה מישהו רצה לסכסך את חברת הוט עם הציבור.
> הנורא הוא שכמעט שיתפתי את המאמר בדף הבית שלי עם הכותרת "אין בושה להוט" וממש מזל שברגע האחרון חשדתי באמינות הדף שאכן היה מזוייף ולא של הוט.

למעלה