סיפורים קצרים מצחיקים...

*-*SUNSHINE*-*

New member
סיפורים קצרים מצחיקים...

שלום רציתי לדעת איפה אפשר למצוא (חוץ מב"הבמה") סיפורים בעברית קצרים ומצחיקים שמעלים חיוך וש...מצחיקים..
תודה!

kacha

New member
להשיג ספרים של אתגר קרת :)

מעולה! ויש עוד ספר חביב של סיפורים קצרים של ארז ארליכמן - גיגית מלאה מים. קצר ומשעשע . :) שווה:)

kacha

New member
אההה...אז הנה אחדבשבילך :

:) זה מה שקורה / ארז ארליכמן זה מה שקורה כשאני מכריח את עצמי לכתוב בכוח ולא מתוך הנאה טבעית. לא יוצא לי כלום, יוצאים לי סיפורים מהתחת (שזה עדיף מנפיחות), ומצב הרוח בתהום. הבטחתי לעצמי פעם אחר פעם: ארז, אל תענה את עצמך, סיפורים אמורים לבוא בשמחה ולא מתוך פקודה או צורך לשרת מישהו. אבל אז אני מחליט להתחכם עם עצמי, שזה הדבר הכי גרוע שיש, כי אין מי שיפריד או ינקוט עמדה ניטרלית. בדרך כלל זה מתחיל בטונים נמוכים, אשר מיד מתחלים להתהלמות אחת גדולה, צעקות וגידופים. לא מחזה נעים. אני מוצא את עצמי צורח על בגרון ניחר" "מי אני שאגיד לי מה אני אעשה?!למה מי אני?!" אני מתעצבן ודופק לעצמי סטירה בלי ימין, זה כואב אך אני טיפוס עקשן. וכעת, כאשר האגו נפגע, שאני אוותר לעצמי? אני אראה לעצמי מאיפה באתי!! אז הלכתי לאמא שלי והצבעתי עלייה. אני שונא שבאמצע מריבה עם עצמי, יש לי פנאי להתבדח ולהתהולל. התעצבנתי על עצמי עוד יותר והרגשתי את הדופק חוצה את המאתיים ועשרים. אמרתי לעצמי, "הנה ארז, אתה הולך למעלה בגיל 22, רק מעצבים על עצמך". החלטתי להרגע ולהגיע לפיוס עם עצמי, בכל זאת יש לי קצת כבוד עצמי, והרי אני אצטרך להיות בסביבה שלי עוד כמה שנים טובות. מעכשיו הכל יהיה אחרת. וכמו דביל שלא לומד אף פעם, ניגשתי למחברת שלי וניסיתי לכתוב בכוח וזה מה שקורה, יוצאים לי סיפורים מהתחת.

dudster

New member
זקנים, כאן קודקוד / ליעד שהם

זקנים, כאן קודקוד כשחזרתי הביתה גיליתי שבין החשבונות ומודעות הפרסומות מתחבאת לה בתיבת הדואר שלי גם מעטפה חומר. בארץ קטנה מוקפת אויבים, למעטפה חומה יש רק משמעות אחת: צבא. הדופק שלי עלה, לקחתי נשימה עמוקה, ופתחתי בידיים קצת רועדות את המעטפה. אופטימיות זהירה שמדובר אולי רק בעדכון פרטים נגוזה, כשראיתי בכותרת המכתב את המילים "צו קריאה". באותו מכתב, שנפתח במילים "חייל מילואים יקר", התבקשתי או יותר נכון צוויתי להתייצב, לא יאוחר מאשר תוך שלוש שעות מרגע קבלת הצו, במקום שהוא אי שם במרכז הארץ, קרוב לעיר ששמה תל אביב. כמו כן, על מנת לא להבהיל את חיילי היחידה, שחלקם בעלי פרופיל צבאי נמוך ועלולים לקבל איזה התקף לב או התקף אסטמה מרוב התרגשות, נכתב בצו שהתרגיל שאליו נקראנו הוא לכמה שעות בלבד. רחבת הגיוס ביחידה שבה אני משרת נראתה יותר כמו שוק מאשר צבא. חוץ מדוכנים, שעליהם היו כתובות האותיות הראשונות בשמות המשפחה של המתגייסים, היו חוטים פרושים לאורכה ולרוחבה של אותה רחבה, ועליהם היו תלויים דגלים של צה"ל על יחידותיו בשלל צבעים. "מה החגיגה?" שאלתי את החיילים שעמד שם. "מחר מחליפים את מפקד היחידה, כל הבוקר תלו כאן עובדי הרס"ר את הדגלים." נעמדתי באחד התורים, וחיכיתי. זה הרי מה שעושים רוב הזמן בצה"ל : מחכים. בתור הבחנתי בש' ששירת איתי בסדיר, בעודי מתבונן בו וחושב לעצמי כמה הוא השתנה, ולא לטובה, נזכרתי בתרגיל ניווט שיצאנו אליו ש' ואני בשעתנו, באותו ניווט איבד ש' את דרכו. "קודקוד", הוא אמר בקשר, "התברברתי, אני לא יודע איפה אני." "תן לי איזה נ"צ שאתה רואה מסביבך, ואנחנו נבוא לאסוף אותך", אמר לו הקצין. "קודקוד, אני רואה מולי פרה", אמר לו ש'. "ביקשתי נקודת ציון קבועה!" צעק לו הקצין בקשר. "קודקוד," אמר לו ש' בלי להתבלבל, "הפרה קשורה". "לך תיקח מדים ונשק, ואח"כ תשב שם ליד רחבת הנגמ"שים ותחכה," אמר לי החייל שישב לי דוכן הגיוס. בפעם האחרונה ששמו אותי ליד נגמ"ש, המפגש נגמר בתאונה. הייתי אז בסוף תרגיל, ורציתי לנסוע הביתה. נכנסתי למכונית, עשיתי רוורס ונכנסתי בתוך נגמ"ש שחנה שם. אין לי מושג איך לא ראיתי אותו, בכ"ז, נגמ"ש זה לא דבר קטן. למקום התאונה רץ איזה חייל בבהלה, הסתכל עליי, הסתכל על המכונית החצי מפורקת שלי, שניזוקה קשה בתאונה ושאל אותי, "קרה משהו לנגמ"ש? אני חתום עליו!" כשהייתי בצבא, ד' היה סגן, עכשיו הוא סא"ל, והמפקד של תרגיל הגיוס. בפעם האחרונה שראיתי אותו, הוא היה קודקוד, ואני הייתי קודקוד משנה שלו. ד' הסביר לנו עכשיו שמטרת התרגיל היא לבדוק כמה זמן לוקח לצה"ל לגייס מילואים ביחידה. "אתם תעלו עכשיו לאוטובוס, שיסיע אתכם למטווח, שנמצא איזה חצי שעה נסיעה מכאן, ושם תירו בנשק שלושה כדורים. בסוף המטווח תחזרו לכאן ונשחרר אתכם," הוא אמר, כאילו היה מדריך בחברה להגנת הטבע, והוסיף "יאללה לאוטובוסים, גומרים הולכים". בדרך לאוטובוס תפס אותי ד' וביקש ממני שאקח לאוטובוס את המ"ק. "בשביל שאוכל ליצור אתכם קשר בנסיעה," הוא הסביר לי. "תתקשר אליי בפלאפון אם יש לך משהו להודיע," הצעתי לו, "המכשיר קשר הזה, עם האנטנה מטר וחצי שלו, ניראה לי ממש מיותר." "חייל מילואים," הוא אמר לי, וקצת הרים את הקול, "אין לי זמן להתווכח איתך, אתה עכשיו בצבא. תיקח את המ"ק, תפרוש את האנטנה, ותזכור שבקשר אני 'קודקוד' ואתם, המילואמניקים 'זקנים'. נכנסתי לאוטובוס עם מכשיר הקשר, פתחתי את החלון בגג, ופרשתי את האנטנה שלו. הייתי מאוד גאה בתושייה שגיליתי בכל הקשור לפרישת האנטנה. אלא שחצי דקה לאחר שהאוטובוס התחיל לנסוע, שמעתי בקשר את ד' צווח, "זקן, כאן קודקוד, תגיד לנהג של הטיולית לעצור מיד! אתם הורסים את המכלאות!" הסתבר שכשהתחיל האוטובוס לנסוע, סחבה אתה האנטנה של המכשיר, כמו בטור דומינו, את כל הדגלים שתלו הבוקר במחנה לקראת אותו טקס פרידה. שעות של עבודת רס"ר ירדו לטימיון. "תראה מה עשית!" צעק עליי רס"ר המחנה מתוך שלולית של דגלים צבעוניים. במטווח צעק לנו איזה קצין לירות "בזמננו החופשי" אל המטרות. למרות שלא ראיתי בחושך שום מטרה, יריתי, שיהיה. בחזרה במחנה, בשלוש לפנות בוקר, ד' ניראה מרוצה. "התרגיל עבר בהצלחה", הוא אמר בשמחה, והרביץ נאום על כושר ההרתעה של צה"ל וחשיבותם של חיילי המילואים במערכה. לי היה קצת לא נעים כשראיתי את הסדירניקים עומדים באמצע הלילה, ותולים מחדש את הדגלים שהאנטנה של המ"ק הפילה.

dudster

New member
ומה עם להיות ישראלי / ליעד שהם

ומה עם להיות ישראלי אני זוכר במפורש שרשמתי בטופס, שלהיוולד ניו זילנדי זה אצלי בעדיפות ראשונה. "למה, מה איבדת שם?" שאולי אותי קצין המיון, שבניגוד לאנשי הצוות האחרים הסתובב ללא כנפיים מנוצות על הכתף, "אתה בחור טמפרמנטי, תמות שם משעמום". "זה בדיוק מה שאני רוצה," השבתי לו, "להעביר את החיים בתור ג'ובניק, ולראות ירוק וכבשים כל הזמן". "אי אפשר," אמר לי קצין המיון בפנים חמורים, "תבחר מקום אחר להיוולד בו." "צרפת," השבתי לו מיד, "אני רוצה להיות צרפתי, לגור בפאריז, ברובע השבעה עשר אם אפשר, לאכול גבינת ברי עם בגט, ולהרגיש מורם מהעולם. אני בהחלט רואה את עצמי יחד עם מונה ורומן גארי באותו עם." את הקצין התשובה שלי הצחיקה, "צרפתי, אתה אומר? בשביל זה צריך הרבה מאוד פרוטקציה. חוץ מזה," המשיך, "אם אני יכול לומר לך משהו לא לציטוט, אז כדאי שתדע, שגם אלוהים בדעה שהצרפתים הם עם נורא ואיום. אתה עושה רושם של בחור נחמד. מצטער חביבי, לא תוכל להיות צרפתי." "אז אנגלי" קפצתי ישר. "יותר מדי גשם", השיב לי הקצין, "ואתה גם לא מספיק מנומס. ראיתי קודם איך אתה נדחף בתור. עם נימוסים כמו שלך, כדאי שתשכח מאירופה". "נו טוב", אמרתי מאוכזב, "אני מוכן להיות אמריקאי". "המבורגר אתה אוהב?" שאל הקצין. "מאוד!" עניתי. "ומה עם טלויזיה רב ערוצית?" הוא חקר. "בטח, בטח!" השבתי בהתלהבות. "ואת הצבעים אדום, כחול לבן מחבב?" הוא לא הרפה. "בעיקר אותם", אמרתי ובלבי נזכרתי בצרפת. "שאלה אחרונה, בייסבול אתה יודע לשחק?" "האמת, לא כל כך" "בייסבול היתה השאלה המכשילה," אמר בקול רציני, והשליך את הטופס לפח האשפה. "מה דעתך על ישראל?" שאל פתאום, "זו אמנם מדינה אקסטרה סמול, אבל אל תתבלבל מגודלה הפיסי, לאנשים שיושבים בה אין שום רגשי נחיתות. אם כבר, אז להפך, הם חושבים שהם אימפריה, עם נבחר, ועושים רעש שמגיע עד לשמים, תרתי משמע... אז מה אתה אומר, כדאי לך, לא יהיה לך שם רגע משעמם, ישראל זו יחידה קרבית ממש" "רק לא זה," אמרתי לו מיד, "אני רוצה שקט ושיעמום, שום דבר קרבי". על הקצין הדברים לא עשו רושם. "החיים" הוא אמר בקול מהורהר "הם לא תוכנית כבקשתך." "אם זאת הגישה שלך, אז אני רוצה לראות קב"ן", ניסתי כיוון חדש. "חבל לך על הזמן," ענה לי הקצין, "במבחנים הפסיכולוגיים שעשינו לך דווקא נמצאת מאוד מתאים להיות ישראלי. יש בך המידה המתאימה של חוצפה, העדר כבוד לפרטיות, וכשמדברים על משהו, אתה ישר רוצה לדעת כמה הוא עלה. אה כן, כמעט שכחתי, יש בך גם יכולת שינאה לעם שלך וגם פטריוטיות גדולה" הקצין רצה להמשיך ולפרט תכונות שלדעתו הופכות אותי מתאים להיות משובץ כישראלי, אלא שדבריו הופרעו פתאום: הטלפון הנייד שלי התחיל לצלצל, הקצין נאנח ורק אמר, "אין לך מושג איך תקלט יפה בישראל, אתה ממש תפור לשם, אני משבץ אותך כישראלי". "אם לא קב"ן", אמרתי בניסיון אחרון להימלט, "אז אני לפחות רוצה לראות את נציב קבילות המועמדים להיוולד. עם כל הכבוד לך, אדוני קצין המיון, אני חושב שאתה רוצה לדפוק אותי עם השיבוץ הזה בגלל מניעים אנטישמיים." הקצין צחק בקול גדול. "כל הכבוד!" הוא אמר, "אני רואה שאתה כבר חושב כמו ישראלי. למרות שאני חייב להודות שזו הפעם הראשונה שאני שומע מישהו מאשים את אנשי הסגל של אלוהים באנטישמיות. אל תשכח לספר להם את זה שם למטה. זה אחד התחביבים שלהם: להאשים באנטישמיות. הם יאהבו את הרעיון להוסיף את אלוהים לרשימה."

dudster

New member
מתוך

אקסטרה סמול (XS) / ליעד שהם. אחד הספרים המצחיקים.

dudster

New member
המוסד לביטוח הלאומי

ישנם יותר ויותר סימנים לכך שאזרחי מדינת ישראל בין הגילים עשרים וחמש לשלושים וחמש מצויים תחת התקפה. מישהו, כניראה הגיע למסקנה שהחיים בארץ אקסטרה סמול לא מספיק קשים, והחליט לצרף חבר נוסף לרשימת כל אלה שבאו עלינו לכלותינו: המוסד לביטוח לאומי. בהתאם לתוכנית הקרב שהגה הבט"ל, הגיעה בדואר אל אזרחי מדינת ישראל בין הגילים שצוינו לעיל, חוברת בצבע כחול ובה הודעה שכבוד פקיד הגבייה מהביטוח הלאומי הגיע למסקנה, שהם חייבים למוסד בין מאות לאלפי שקלים חדשים, ומעכשיו ועד הודעה חדשה יהיה מצב של מלחמה נטוש בינהם לבין המוסד לביטוח לאומי. במקרה שלי, יריית הפתיחה של הביטוח הלאומי היתה מאוד מרשימה. בניגוד לחברי גיבורי התהילה, שקיבלו בדואר את החוברת הכחולה, שבישרה להם על כניסתו לחייהם של הנושה החדש, אני קיבלתי את ראשו של אחד מעורכי הדין במשרד שבו אני עובד, מציץ לתוך חדרי ואומר לי בקול משועשע, "כרגע קיבלנו מהביטוח הלאומי צו עיקול למשכורת שלך!" לא עברו דקות רבות ופקיד הבנק שלי, משועשע פחות, הודיע לי שהביטוח הלאומי תקף שנית, הפעם את חשבון הבנק שלי. בתור עורך דין אני אמנם מקיים באדיקות בכל הקשור לענייני הפרטיים את הפתגם "הסנדלר הולך יחף", אבל החלטתי שבמקרה הזה אחרוג ממנהגי ואלך לדבר עם המוסד לביטוח לאומי. אם לא בשבילי, אז בשביל אותו אדם יקר שהידיעה על עיקרון חשבון הבנק שלי הדאיגה אותו כל כך, פקיד הבנק שלי. משרדי הביטוח הלאומי פרושים ממטולה שבצפון ועד אילת שבדרום, אך מסתבר שלדבר עם פקיד של הביטוח הלאומי אינו עניין פשוט. מאז הוקם הביטוח הלאומי נמצאים עובדיו לא רק בסכסוך מתמיד עם אזרחי מדינת ישראל, אלא גם בסכסוך עבודה קבוע עם המוסד עצמו. למזלי, בתקופה שבה נודע לי שהוד רוממותם פתחו נגדי במלחמה, היו הפקידים ברמת השביתה בעלת הדירוג הכי נמוך בסולם סכסוכי העבודה: סירוב לענות לטלפון, אבל הסכמה עקרונית ובלתי מחייבת לפגוש את אזרחי המדינה, שיגיעו למשרדיהם לפגישה פנים מול פנים. לא היתה לי ברירה, ולמחרת בשמונה בבוקר התייצבתי באחד מסניפי הביטוח הלאומי. מובן שלא הייתי בן יחיד. למראה חדר ההמתנה העמוס באנשים, התקשרתי למשרד להודיע שאאחר. אישה שעמדה לידי בתור לא התאפקה ובלי לנסות להסוות את העובדה שהיא מצותתת לשיחה פרטית, התפרצה לדברי כדי להודיע לי ולמי שאני מדבר איתו בטלפון, שעם כל הכבוד לי ולאיחור שלי לעבודה, היא, בגלל הביטוח הלאומי יימח שמו, לא יכולה היתה להביא הבוקר את ילדיה הקטנים לבית הספר. סיפורה האישי שנאלצה להפקיר את ילדיה עורר, כניראה את קהל הממתינים, ואחרי שסיימה לקונן על מר גורלה, התחיל גל בתור עד הלום. כמו תמיד בישראל, לא משנה אם התור הוא לרופא בקופת חולים או לפקיד הביטוח הלאומי: קינה כללית הופכת מיד למעין תחרות סימויה, למי יש את הסיפור הכי קשה. בעוד אני יושב ושומע את סיפורו הקשה של משה על הביטוח הלאומי ש"שיעקל" לו את כל כספו ("עיקל, שיעקל, מה זה כבר משנה, אותו חרא", אמר לי משה כשניסיתי לתקנו), נקראתי אל חדרה של פקידת הביטוח הלאומי, גברת ע'. כמי שמנהלת קרבות נגד אלפי חייבים (ובינהם אני), נראתה לי גב' ע' מאוד משועממת. ביובש שאינו מצופה ממי שנמצא באמצע מערכה כללית, הודיעה לי שאני חייב כסף לביטוח הלאומי בין השנים 1989-1992 ועבור חודש בשנת 1995. "בשנים 1989-1992 הייתי בצבא, ובאותו החודש בשנת 1995 הייתי באוניברסיטה. אני לא חייב לכם דבר", אמרתי. "תוכיח", אמרה לי גב' ע'. "ואיך בדיוק את מצפה גב' ע' שאעשה את זה?" שאלתי. "באישורים בכתב, כמובן, שאתה תביא לנו מצה"ל ומהאוניברסיטה העברית", אמרה לי ע'. "תעשי חשבון בראש", ביקשתי ממנה, "ותראי שבשנים האלה הייתי חייב להיות איפה שטענתי שהייתי." "שום חשבון", הודיעה לי ע', "אני רוצה לראות אישורים בכתב". מישהו בביטוח הלאומי הגיע ככל הניראה למסקנה שאזרחי מדינת ישראלים לא מחוברים מספיק לעברם, והחליט להוציא אותם למסע "חיים שכאלה", שבמסגרתו יבקרו אותם האנשים במקומות מעברם ויביאו אישורים בכתב שאכן היו שם. אותי שלחו לצה"ל ולאוניברסיטה, להביא אישורים שהייתי חייל וסטודנט. בחור אחר שעמד בתור סיפר לי שבחסות הביטוח הלאומי הוא ערך במשך חודש שלם מסע אל עשרה מעבידים שהיו לו בעבר. בצר לי, וכשראיתי שגב' ע' איתה בדעתה, ביקשתי לדבר עם הממונה עליה, הוד רוממותה, מנהלת הסניף. אחרי עשר דקות של המתנה, הגיעה לפגוש אותי מנהלת הסניף, גברת ל'. גב' ל' לא הגיעה לבד. מה פתאום? היא הגיעה מלווה בשוטר. מתברר שלא רק ראש ממשלה ושרי החוץ והביטחון מסתובבים בקהל עם אבטחה, אלא גם מנהלי סניפים של הביטוח הלאומי. גב' ל' היא מסוג הפקידים שיש להם שנאה אינהרנטית ומובהקת לכל האנשים שלהם היא צריכה לתת שירות במהלך העבודה. בקיצור, עובדת מדינה לעילא ולעילא. "מה אתה רוצה?" שאל אותי השוטר, שמשמש פה כניראה, חוץ מאשר מאבטח, גם לדובר הוד רוממותה. "אני מעוניין לדבר עם כבודה", אמרתי ופניתי לגב' הנכבדה. "בבקשה אדוני", היא אמרה, בטון דיבור שהיה נדמה לי שלאחריו תביא לי סטירה. שטחתי בפניה את טענותיי. הסברתי לה איך חשבון פשוט יביא אותה למסקנה שהייתי בצבא או באוניברסיטה בשנים המדוברות ולכן אין צורך שאכתת רגלי לאותם מקומות. כשסיימתי לדבר נתנה בי הוד רוממותה מבט מלא שנאה על כך שאילצתי עובדת מדינה מכובדת שכמוה לשהות יותר משלוש דקות במחיצת אזרח במדינה, והודיעה לי חד משמעית שאי אפשר להסתפק בחישובים, ואישורים בכתב זה מה שהיא רוצה לראות. "אבל למה?" שאלתי כמו ילד קטן "זאת המדיניות, אדוני", בישרה לי נחרצות. "ומי קבע את אותה מדיניות של אישורים בכתב?" שאלתי. הגברת ע' והגברת ל' וגם השוטר הסתובבו לכיוון הקיר שעמד מאחוריהם ונשאו עיניהם למעלה. לפי רצינות המבט חשבתי לרגע שאלוהים בכבודו ובעצמו יתגלה לנו עכשיו, והוא זה שקבע אץ המדיניות של המוסד לביטוח לאומי. בסך הכל, יש לו ניסיון קודם, עם עשרת הדיברות. נשאתי גם אני את עיניי בחשש וביראה לקראת המפגש עם הבורא, קובע המדיניות של המוסד לביטוח הלאומי, אלא שלעיניי לא נתגלה אלוהינו יחידנו, אלא תמונה של שר העבודה.

ophler

New member
משהו י-ש-ן

הדף של בבמה שלא פעיל כבר... (שכחתי את הסיסמא, ולא נופקה לי חדשה. האימייל שלי דאז, נסגר). בקיצור, סיפור אופלר

למעלה