סיפורים קשים

אופירA

New member
מנהל
סיפורים קשים

קודם כל, אני מוכרחה להודות למשתתפי הפורום הקבועים ולמנהלת, שלא כתבו ביום הכיפורים. מאוד קשה לי כעת להתחבר לדבריהם של מכרי (הניקים) בפורומים האחרים, שניהלו עסקים כרגיל ביום הכיפורים. אני חרדית מבחירה, ויש לי הכרה דתית עמוקה מאד. כשהייתי חילונית הסביבה הצפון-תל-אביבית תמיד כיבדה מאד את יום הכיפורים - כולם צמו, לא הדליקו טלוויזיה ולא דיברו בטלפון, והתגאו בכך! אלו שחיללו את החג, עשו זאת כ"א עם עצמו בשקט, ולא קיבלו לגיטימציה סביבתית, ובוודאי שלא התגאו בכך... ביום הכיפורים של מלחמת יום כיפור, כולנו כעסנו נורא על המכוניות הרבות שנסעו ברחוב, כי חשבנו שחומת הלגיטימציה הדתית נפרצת, עד שנודע לנו מה קרה! (וברור שאח"כ לא כעסנו!)... כעת, לסיפורים: בערב החג דיברתי עם ידידה בטלפון. היא בגמילה ארוכה מהתמכרות ארוכה לסמים. הקשר בינינו נוצר לפני שנתיים, כשמרוב רגשי אשמה היא התקרבה ליהדות, ומארגון שופר הפנו אותה אלי, כדי שתכיר חברת נשים לא נשואות, חרדיות עם עבר חילוני, ונעזור לה להתקרב. לקח לי בערך חצי שעה של היכרות, כדי להבין שהאשה הזו לא צריכה כעת להתאמץ לשמור שבת, לכסות את ראשה ועוד. היא היתה רדופה רגשי אשמה מזעזעים, והיתה לדעתי על סף התקף פסיכוטי. ובכלל, היו לה 2 ילדים קטנטנים שצריכים אותה. מהר מאד היא סיפרה לי שהיא עדיין משתמשת בסמים ומנסה להיגמל, והסברתי לה שזה סדר העדיפות הראשון בחיים שלה, ואת היהדות תוריד מראשה עד שהנושא הזה יטופל עד גמירא. אז היא עשתה כדברי, ומקדישה את כל כוחותיה להשתתפות בקבוצות NA שתומכות בה מאד. היא הכירה במחוייבותה לילדיה ולעצמה, ונפטרה מההתמכרות. אבל החיים קשים כל כך... והחור השחור כגודלו כן הסבל ממנו, והיא כל הזמן סובלת מריקנות ומדיכאון. כל הזמן. אני רק לפני 4 ימים נפרדתי מעוד דיכאון, ואינני יודעת לכמה זמן. ריקנות ואובדן כוחות אני מרגישה תמיד. תמיד. "ניחמתי" אותה, שזה המחיר של הפרידה מהתמכרות, וכיוון שאנו יודעות איזה סבל זה ההתמכרות, אין לנו להצטער על המחיר, ועלינו לדעת שאנו חיות את החיים הנכונים, ולקוות להחלמה מלאה. אח"כ כאב לי הלב נורא - איזה מחיר נורא. כמה סבל יכולים לגרום הורים שאינם מבטאים אהבה כלפי ילדיהם, שאינם נותנים אישור לילדיהם, שאינם מאפשרים לילדיהם להתחבר לעצמם ולבטא את עצמם. שכולאים את ילדיהם לנצח בביטויי שנאה נוראים... במוצאי החג התקשרתי לידידה אחרת - מכורה עשרות שנים לכדורים משלשלים, ונמצאת על סף המוות... וזו הצרה הקטנה שלה - הגדולה היא שהגסיסה נמשכת כבר שנים ארוכות גם כן... היא גם כן בדיכאון כל הזמן. כל השנים... ריקנות נוראה, חוסר מעש, מוגבלות הולכת ומתעצמת למימדים שלא שיערו אבותינו... אין לה מכר, מודע וקרוב, כל בני משפחתה נפטרו, ושאריהם מתנכרים אליה. הוריה האמידים לא השאירו לה שקל בירושה, כעונש על מחלתה ומוגבלותה (זאת לאחר שמיום היוולדה דאגו לשנן באזניה, שהיא לא שווה כלום, והגיעה לעולם רק כדי להוות חברה זמנית לאחיה הבכור... כך לאורך כל השנים, מה הפלא שהגיעה לאן שהגיעה...). אני תמיד מנחמת אותה, שלא תאריך ימים... כך נזכרתי שגם ההתמכרות כרוכה בדיכאון נורא. נו, אם כבר חייבים להיות בדיכאון, אז עדיף בלי ההתמכרות!

אופירA יקרה

אני קוראת את כל תגובותייך בפורום. מעריכה מאוד את יכולת הניתוח שלך,את ההחשפות(למרות שפרטייך חסויים) .בדרך כלל אחרי הקריאה מאוד עצוב לי. בני האדם נולדו לשמוח ולא לסבול. לא חייבים להיות בדיכאון,נראה לי כי החיים עבורך הם מטלה קשה,איך את עוברת אותם בכלל? באמת. בשביל זה יש כדורים נגד דיכאון.למה אינך פונה לפסיכיאטר? זה מפחיד אותך? מבטיחה לך מניסיון,החיים נראים לגמרי אחרת אחרי קבלת כדורים נוגדי דיכאון מתאימים.

אופירA

New member
מנהל
אני בטוחה!

הרבה אנשים סיפרו לי באופן אישי איך הכדורים עוזרים להם, ואני מאד מאמינה בזה. גם באינטרנט הרבה אנשים מעידים שתרופה זו או אחרת עזרה להם, וזה מאד מעודד אותי. אני מאד מסכימה לדעתך, ומעודדת אנשים (בפורומים ב-ynet) להשתמש בתרופות שעוזרות להם, ומוסיפה להם מידע מניסיוני. אין סיבה לסבול! יש עזרה - תשתמש בה! בלי פחדים ועכבות! אני ניסיתי במשך שנים ארוכות, בערך את כל התרופות הקיימות בפסיכיאטריה... מכל הסוגים - אנטיפסיכוטים, מייצבים, אנטידיכאוניים למיניהם. בכל המקרים, או שהיו תופעות לוואי שאינן נסבלות לחלוטין, או שהן פשוט לא עזרו לי במאום. את ההשמנה שליוותה את רוב התרופות, אני סוחבת עד היום. הייתי תקופות ארוכות אצל פסיכיאטרים פרטיים יקרים מנשוא, וניסינו למצוא הרכבים מנצחים - ונאדא. כלום. ועוד הייתי צריכה לעבור חוויות קשות של חוסר אמון מצד הפסיכיאטרים, כי הם לא האמינו שהם לא מצליחים לעזור לי, והתחילו לשכנע אותי שהם כן הצליחו ושאני מרגישה טוב... (את עצמם הם שכנעו בכך מזמן...) הפסיכיאטרית שמלווה אותי בערך 13 שנה(!), מאז שנגמלתי מהבולמיה והתחלתי (כתחליף) לסבול מהתקפים פסיכוטיים וממצבי דיכאון, אמרה לי בשיא הכנות, שלאורך כל השנים המסקנה האחידה שלה היא שבשנים שטופלתי בתרופות מצבי היה רק גרוע יותר, ובשנים שהצלחתי להתמודד בלי התרופות מצבי היה אופטימלי, יחסית. היא אמרה שגם אם אינה מבינה מדוע אני מגיעה למצבים כה עמוקים וקשים, היא רואה שיש לי כוחות עצומים שמסוגלים לצאת מכל המצבים, יהיו אשר יהיו. וצריך לחזק את הכוחות הללו ולהישען עליהם. הכיוון שבחרנו בו הוא לוותר בעיקרון על התרופות, ולטפל בפסיכותרפיה באופן קבוע. בשנתיים האחרונות אני נמצאת אצל מטפלת מדהימה, ורואה המון ישועות. אני מכירה עוד אנשים עם רגישות קיצונית לתרופות, ואני חושבת שזה גם קשור למקום שהדיכאון יושב עליו. ככל שזה חסר יותר עמוק, בסיסי ומהותי, שום תרופה לא תתמודד איתו. אבל שילוב של כלים יכול להתמודד - לשאוף לנתונים חיצוניים מתאימים (להתרחק מחברה לא מתאימה, לנתק מגע עם ההורים, לעבוד בעבודה מתאימה, ללא לחץ מצד אחד, ועם רמה ועניין מצד שני), טיפול פסיכולוגי יסודי ואינטנסיבי, וחיבור מכסימלי לחיים - לחפש כל הזמן מה עוזר, מקל ומוסיף. להתחבר לעצמך כל הזמן, לאהוב את עצמך ולקבל.

אופיר יקרה!

את משאירה אותי ללא מילים. אני אוהבת מאוד לקרוא מה שאת כותבת , ואיך שאת כותבת ואת האופן הנוקב וחסר הפניות שבו את מתבוננת בעצמך ללא כחל ושרק, לעומת הפירגון והחמלה שאת פונה , מדברת ומייעצת לאחרות . ואני לא מפסיקה להריץ במוח שלי כל מה שאני יודעת על דיכאון , על דיכאון אובדני , על תרופות פסיכיאטריות ועל טיפולים פסיכולוגיים ומגלה שכל מה שאני יודעת, את יודעת. כן. החור השחור השואב הוא מה שאנחנו נשארות איתו כירושה לתמיד. כנראה שלא ניתן באמת לרפא הכל עד היסוד. ומה שצפוי, כפי הנראה, כמקסימום של שיקום זה תהליך כללי של החלמה עם תקופות של רגרסיה. כשהתמונה היא שלאט לאט הרווחים בין הרגרסיות יגדלו , ועוצמתן תקטן בהדרגה. השאלה היא מה עושים בתוך שלבי הנסיגה. והשאלה היא האם תרופות וטיפולים הם כל מה שנותר? לפני למעלה מחמש שנים החזרתי את עצמי לחיים ממשבר פיזי קשה במיוחד. עשיתי זאת בעזרת שיטה נטורופתית ששמה "קינגסטון קליניק" (יש להם קומונה בתפוז) גיליתי אגב התנסות בשיטה ( לא התכוונתי לטפל בדיכאון , התכוונתי לטפל בתופעה גופנית ) שהיתה לה השפעה דרמטית על הדיכאון ועל מצב הרוח שלי. כמובן שברגע שנפתרה הבעיה הפיזית , חזרתי לסורי הכפייתי , אבל אני לא שוכחת את התחושה שלי כשהקפדתי על חוקי השיטה. מוכנה לתת לך כל אינפורמציה שתרצי אודותיה. ומחזיקה לך אצבעות. נורית

BellA עלמה

New member
אהבתי מה שכתבת

אישית אני לא "ששה" לקחת תרופות משתדלת לקחת רק אם אין ברירה או משהו הומיופאטי. לצערי לאחרונה אני חייבת לקחת איזה תרופה שרשמה לי ניורולוגית . לתרופה הזו איזו אשת רדיו(בלי שמות) עשתה לה שם מאוד רע די מרתיע. שוב ... לנקודה תרופות פסיכיאטריות ותרופות בכלל צריך לקחת רק עם אין ברירה. ושלוקחים צריך לקחת בחשבון שלוקח זמן להגיע לאיזון. ושכל כמה זמן צריך שוב לשנות מינון כי זה כבר לא פועל.

מדיטציות מרפאות

קראתי את השיחה שלכם. מכירה את הדיכאון הזה.... התרופה האישית שלי היא מדיטציות וקשר עם כוח עליון. השגחה פרטית. למי שמכיר את המושג. אני הולכת בדרך של הקשבה לנשמה שלי. הסכמה להרגיש הכל. גם רצון למות. לא לפחד להרגיש. לנשום ולהיות ברגע הזה כל הזמן. באימון ארוך זה מקל מאוד על דאגות וחרדות

תודה לך מכל הלב צופית היקרה../images/Emo23.gif

כל כך אוהבת לקרוא את דברי החוכמה שלך - דברי אלוהים חיים ממש. תודה ענקית. פשוט תענוג לי התובנות שלך. לוקחת ומחבקת אותן בחום. ובקשה קטנה - תוכלי להזכיר לי את שמה של הסופרת שכתבה את "כשדברים מתפרקים"? תודה ואהבה, אני

למעלה