סיפורי בריאה וויקניים

סיפורי בריאה וויקניים

צהריים טובים לכולם! שני סיפורי הבריאה הוויקניים שנתקלתי בהם עד כה, הם סיפור הבריאה בספרה של סטארהוק The Spiral Dance וסיפור בריאה נוסף בספרו של קאנינגהם Wicca - a Guide to the solitary practitioner. (אם אינכם מכירים את הסיפורים, רק תבקשו ואפרסם את תקצירם פה). המוטיב החוזר הוא, לדעתי - אחד, אשר הופך/יוצר מתוך עצמו שניים. היקום וכל אשר בו נוצרים מאינטראקציה של השניים (זכר ונקבה). זהו מיתוס, כמובן ולא תיאור עובדתי. השאלה שלי היא, כיצד אתם כוויקנים (וגם פגנים אחרים יכולים לענות), תופשים את היצירה והבריאה? האם כ"בריאה" או אם כתפישה המדעית של הבריאה (ממפץ גדול ועד אבולוציה) וסיפור הבריאה הוא מיתוס שיש להבינו ב"סוד" ולא ב"פשט"?

Rinor

New member
תפיסת הבריאה

כוכב השחר... אני כוויקאני, וכאחד שיש לו את סיפרו של כונינגהאם
רואה את עולמינו כך... כל דבר ביקום (ושוב אני חוזר ואומר, שאת לפי אמונתי והשקפת עולמי) מחולק ל-2, זכר ונקבה, 2 ניגודים אשר יחדיו יוצרים את השלם, המושלם, כמו הין-יאנג. לדעתי, כולנו יחדיו, האדם, והטבע מקורינו מאותו האחד, וכולנו יחדיו זה האחד השלם, המושלם... אני מאמין באל השמיים, ואלת האדמה...(אל תחפשו במקורות עבר...אלו הם שמות האלים שאני חשבתי על), יחד הם האלוהי ביותר...הטהור המוחלט. מקווה שלא התבלבלתם יותר מידיי, אם יש תגובות...תרגישו חופשי לשפוך אותם פה. ניר...

siven16

New member
לפחות בשבילי...

העולם נברא... ואין בשום אף אחד את הכח להבין איך זה קרה.. זה פשוט קרה! העולם נברא ואנו כאן... האלה בשבילי היא הטבע והאל הוא החיות של הטבע.. בלעדי שניהם לא הייתי מכורה כל כך לטיולים...

Dia Leoghann

New member
ספורי בריאה

מאמר שכתבתי ונמצא ב"קלטיקה ישראל" מנסה להבין את צורת הבריאה הקלטית, או יותר נכון את ההיווצרות של הדברים.

L e s t a t

New member
זה לא חידוש

בטנטרה, ישנו מוטיב זהה. הבריאה היא תוצאה של "אינטרקציה" בין שיווא (האלמנט הזכרי) לבין שאקטי (האלמנט הנקבי).

Justin Angel

New member
כנאמר

"פרקים באסטרופיזיקה" של מאיב מידב הוצאת למדא פרק 16 "קוסמולוגיה - גיל היקום", וגם "היקום" של קונאן א. רונאן השלושה פרקים הראשונים.

מי אגם

New member
אני אוהבת את הסיפור המחזורי

של האל והאלה כמשהו מטאפורי למחזוריות הטבע, מעבר לזה אני לוקחת את זה גם לצד פמיניסטי - האלה בעצם אחראית על הבריאה, והאל הוא צד מאוד פסיבי בכל העניין.

L e s t a t

New member
אני מעדיף את הגרסה הטנטרית ../images/Emo8.gif

היא לא שוביניסטית מדי ולא פמיניסטית מדי.

suki da yo

New member
העולם קיים.

זהו. המפץ הגדול, בום, סופרנובות, בלאגאנים, סבבה. כמובן שאני מאמינה בדואליות של הטבע, בחלוקה לזכרי ונקבי, אבל דוקא הבריאה היא משהו שאני לא מתעמקת בו יותר מידיי. אני יודעת שמשהו הביא לזה שהעולם יתקיים, כי הרי הכל נוצר מצירופי מקרים כל כך קטנים, שמשהו בטח היה שם לפכנן את זה, אבל בלי אגדות. למען האמת, דוקא סיפור הבריאה הויקני שקראתי כשממש רק התחלתי להתעסק בכל הנושא הוא זה שגרם לי לחשוב לוותר על כל הקטע. זה נשמע לי יותר מידיי כמו מיתוסים יווניים, ואלה , לפחות מבחינתי הם סיפורים ותו לא....

למעלה