סיפור אימוץ שני הילדים שלנו מרוסיה

nina108

New member
סיפור אימוץ שני הילדים שלנו מרוסיה

שלום חברים,
אני רוצה לשתף אתכם בכמה משפטים בסיפור האימוץ של שני הילדים שלנו מרוסיה.
לאחר שבע שנים קשות של טיפולים, הפלות, פונדקאית (שנה וחצי, שישה טיפולים איתה והיא לא נכנסה להריון...), זכינו לאמץ את ילדנו הראשון לפני שנתיים מסנט פטרסבורג ברוסיה. עשינו סקר בין טף לבין עתיד הילדים ובחרנו בעמותת טף, בחירה שאנו מאוד מאוד שמחים איתה. פגשנו לראשונה את בננו הבכור שהיה בן שנה ושלושה חודשים באותו זמן והתאהבנו במבט ראשון, כמו בספרים. ממש לפני שהיינו אמורים לנסוע למשפט קיבלנו טלפון מעובדת הסוציאלית בעמותה שהודיעה לנו שלילד הבכור שלנו נולד עוד אח קטן ביולוגי ואם נרצה לאמץ גם אותו ברגע שיתאפשר (בגיל שנה וחצי ואילך לפי החוק החדש). שמחנו מאוד ומיד אמרנו שכן!
נסענו לרוסיה למשפט בחששות גדולים ולשמחתנו אושרנו להיות הורים לילד המקסים הבכור שלנו! עשרה ימים אחר כך חזרנו ולקחנו אותו לביתנו. תקופת ההתאקלמות היא משמחת מצד אחד מאוד מאוד ומצד שני לא קלה - לא לילד ולא לנו. אבל עשינו זאת בשמחה ובאהבה גדולה. חצי שנה אחרי האימוץ של הבכור התחלנו בתהליך האימוץ של האח ושנה לאחר מכן (שנה וחצי סה"כ אחרי אימוץ הבכור), נסענו למשפט של ילדנו השני שגם הוא לשמחתנו עבר בהצלחה. עכשיו, אנו עם שני ילדים מקסימים ובלונדיניים, אחים ביולוגיים, מתאקלמים בארץ. הגדול קינא מאוד בהתחלה בקטן ולאט לאט למד לקבל את העובדה שהוא פה כדי להישאר :) הקטן מעריץ את הגדול ומתנהג ומעתיק את ההתנהגות של הגדול. אימוץ שני אחים ביולוגיים עם הפרש של שנה ביניהם הוא לא נפוץ ואנו שמחים שזכינו בזה.
מה שרציתי לומר לכל מי שמתלבט אם לאמץ או לא, שכן, זה כדאי. הדרך לא קלה, ההמתנה קשה אבל לפחות פה יודעים שבסוף יש ילד!
אני רוצה להודות מקרב לב לעמותת "טף" המקסימה שליוותה אותנו לאורך כל הדרך בצורה מקצועית, מיומנת, פתרו בעיות במהירות ועזרו בכל מה שהצטרכנו. ממליצה עליהם באופן מוחלט.
תודה רבה גם לעמותת "פסיפס" (לנילי ותמי המדהימות) שמלווה משפחות מאמצות שנים רבות, מקיימת קורסים והדרכות, עונה לטלפונים בכל שעות היום ותמיד נמצאות שם לתת עצה טובה ומילה חמה והכל הן עושות בהתנדבות!

אני מאחלת לכל מי שבתהליך המון בהצלחה ולכל מי שכבר אימץ - מאחלת לכם הורות נעימה ואוהבת.

מאמא לשניים (ועוד שני כלבים מתוקים)

סביון1

New member
מזל טוב. שתזכו לגדל אותם בשימחה ובנחת

בן כמה היה הצעיר כשאומץ?

תודה על השיתוף, ושאלה...

הסיפור שלכם נשמע מקסים ומשמח. אני ובעלי כרגע נמצאים בשלב ראשוני מאוד (עדיין לא החלטנו אפילו אם ללכת על מסלול חו"ל או לנסות לאמץ בארץ, התחלנו תהליך בשני הכיוונים).
מה שמפחיד אותנו מאוד באימוץ חו"ל הוא המצב הבריאותי של הילדים, ובעיקר תסמונת אלכוהול עוברי, כי אני מכירה מקרוב מקרה כזה וזה מאוד מאוד קשה.
אנחנו רוצים להימנע (כל עוד זה תלוי בנו) מסיטואציה בה נגדל ילד שלא יוכל להיות מבוגר עצמאי, וגם מסיטואציה של ילד שמצריך טיפול סביב השעון (יש לנו ילד בבית ואנחנו חייבים לקחת גם אותו בחשבון).
ושאלתי היא (אם מתאים לך לענות) - בני כמה הילדים שלכם היום? האם מצבם הבריאותי תקין? איך התרשמתם מהבדיקה הרפואית שנערכה להם? ועד כמה לדעתך אפשר לסמוך על זה? או שזה בעיקר עניין של מזל...
אשמח כמובן לשמוע גם מהורים אחרים בפורום. הדבר היחיד שעוצר אותנו כרגע מלחתום על חוזה עם אחת העמותות הוא הפחד מלקויות קשות. ואנחנו תוהים עד כמה זה נפוץ, ועד כמה באמת אפשר לזהות את זה בבדיקת רופא.

nina108

New member
נושא הבריאות בילדים מאומצים

אכן מצב בריאותי זה נושא מפחיד כשמאמצים אבל גם כשיולדים ילד ביולוגי לא תמיד יודעים מה מקבלים.... יחד עם זאת, נוסע אתכם לרוסיה רופא מומחה לתחום מהארץ והוא בודק את הילד בדיקה יסודית ומבקש עוד השלמות של בדיקות דם אם נדרש. הרופאים לא מהססים לפסול ילדים אם יש חשש קל לבעיה רצינית. בנוגע לתסמונת אלכוהול עוברי - לפי מה שנאמר לנו, בסביבות גיל שנה-שנה וחצי כבר אפשר לגלות בתווי הפנים של הילד אם הוא לוקה בתסמונת הזו וזה אחד היתרונות של אימוץ ילדים מגיל זה ואילך. יחד עם זאת, אני משערת שחלק מהנשים גם שותות אלכוהול בזמן ההריון וייתכן והילד לא סובל מהתסמונת אבל כן יכול לפתח תופעות כמו הפרעות קשב וריכוז (כמו המוןןן מילדי מדינת ישראל) ועוד תסמינים, אבל לא תסמינים כמו שיש למי שלוקה בתסמונת הקשה שניכרת בתווי הפנים וגם זה לא תמיד כמובן. אנו נסענו עם הרופא אנדריי וולביץ שעובד עם טף והיינו מאוד מאוד מרוצים, רופא טוב ואדם נעים, מקסים ומקצועי.
אני מציעה לכם לפנות לטף כדי לקבל פרטים נוספים ואף לבקש לדבר עם הרופא עצמו ולהתייעץ במידה ותרצו לפני שתחתמו.
לגבי אימוץ בארץ - זה תלוי בגיל שלכם ובכמה אתם מוכנים להמתין. בארץ עד כמה שידוע לי ההמתנה היא ארוכה וזו כבר החלטה שלכם.
בהצלחה ואני כאן לשאלות נוספת :)

KallaGLP

New member
נשמע סיפור מהאגדות. הרבה אושר גם בהמשך.

לילדים יש מזל שהגיעו לאותה משפחה, זה יעזור למלא באור חלק מהחור השחור שילדים מאומצים גדלים איתו. האמת היא שגם לנו היה סיפור של אימוץ מהאגדות (של ילדה אחת, אבל מהיר וחלק ביותר - חזרנו איתה 3 חודשים ומשהו לאחר החתימה עם החוזה) עם עמותת טף. אני בדרך כלל לא מרבה להלל את העמותה בפורום כי זה כבר היה ממש מזמן ואני כבר לא יודעת מה הולך שם ואני גם מבינה שכל מקרה הוא אינדיבידואלי, וזה שלנו יש תהליך מוצלח לא מבטיח שגם לאחרים יהיה. אבל אני שמחה לקרוא על עוד סיפור מוצלח שהוציאה תחת ידה העמותה הזו, ששמור לה אצלי מקום חם בלב.

China8

New member
המון מזל טוב

תודה שאת חולקת עמנו את הסיפור האופטימי והמשמח של המשפחה שלכם.
נשמע שזכיתם!!
מאחלת לכם המון אושר ונחת!

הסיפור שלנו

הזדמנות טובה לשתף אתכם בסיפור השמח שלנו. גם אנחנו הגענו להחלטה לאמץ אחרי שמונה שנים של טיפולי פוריות לא מוצלחים וכאבי לב וגוף. המסע שלנו, עם עמותת טף, לקח אותנו הרחק לקצה רוסיה משם הבאנו הביתה את האוצר הקטן שלנו לפני כ 10 חודשים. ההתאקלמות היתה מהירה יחסית, בתוך שלושה חודשים הקטנצ'יק שלנו כבר הלך לגן, והיום הוא בן 2.5, חמוד שאין דברים כאלה מקשקש בעברית ונכנס לנו ללב שלנו כאילו היה כאן תמיד. תהליך האימוץ אינו קצר ולא תמיד הוא פשוט וקל אבל התוצאה שווה הכל. עמותת טף היתה איתנו לאורך כל התהליך והנציגים הנהדרים שלהם בארץ וברוסיה עשו את המסע המורכב הזה קל יותר ובודאי נעים יותר. אנחנו מחזיקים אצבעות ושולחים חיזוקים לכל מי שבאמצע הדרך ונשמח לתרום מנסיוננו לכל מי שזקוק לעצה או למידע.

KallaGLP

New member

למעלה