סיפור אישי שלי שאני רוצה לספר

סיפור אישי שלי שאני רוצה לספר

שמוכיח שרוב הקושי הוא בעצם במוח שלנו בלבד. יש לנו שליטה על זה, ועוד איך! מקווה שזה לא ישעמם אתכם
אני רק רוצה להגיד, שלפני כשנתיים, קצת פחות, כשהייתי בכיתה ט' במחצית הראשונה שלה, הדרדרתי מאוד מבחינת המתמטיקה. הייתי ברמה א' (זאת עדיין הייתה סתם הקבצה, לא 5 יח"ל או משהו כזה), נכשלתי בשלושה מבחנים ובתעודה גם היה לי נכשל - 50. בכלל, כל הציונים שלי ירדו במחצית הראשונה של כיתה ט' והממוצע שלי בתעודה היה 78 (לאחר שהייתי רגילה להרבה יותר). הירידה המובהקת ביותר, כפי שכבר ציינתי, הייתה במתמטיקה. יש לציין שנעזרתי במתמטיקה במורה פרטית וזה לא העלה אותי אף לא בנקודה. קיבלנו תעודות, קצת היה לי קשה להתקבל למגמה שרציתי בתיכון (נרשמים כבר בפסח), אבל פשוט ביקשו ממני לשפר מתמטיקה ועוד כמה מקצועות על מנת להתקבל לכיתה הראלית בה רציתי ללמוד. במחצית השניה של כיתה ט' ניסיתי פשוט לשנות גישה והרגשתי שאני לא יכולה יותר עם הציונים האלה. הציונים שלי עלו בכל מקצוע לפחות ב5-10 נקודות והממוצע שלי בתעודה עלה ל90. גם את המתמטיקה שיפרתי, אני חייבת לציין שבכוחות עצמי, לבד, לבד ועוד פעם לבד לציונים שנעים בין 85-90. הכל בזכות זה ששיניתי גישה ועלתה לי המוטיבציה! בשנה הזאת (כיתה י'), אותה סיימתי כעת, הגעתי לתיכון וכמובן שהתקבלתי לכיתה שרציתי. הלימודים נעשו הרבה יותר קשים ואני המשכתי להשתפר עוד ועוד! הפעם זה היה בזכות הכיתה. הרגשתי שכולם כל כך חכמים ופשוט לא רציתי להיות "זנב לאריות". אני לא יכולה להגיד שכל היום ישבתי ולמדתי בלי הפסקה, ממש ממש ממש לא. פשוט לימדתי את עצמי איך ללמוד בצורה אפקטיבית. עכשיו קיבלתי תעודה עם ממוצע 95 הפעם. מתמטיקה סיימתי את השנה בהצטיינות 5 יח"ל - לא עם יותר מדי מאמץ. השקעתי בהכנת השיעורים באופן שוטף (זה דבר מאווווווד חשוב!), למדתי יומיים שלושה למבחנים וזה הכל. הצטיינתי. אתם לא יודעים איזה תענוג זה היה לבוא לחטיבה למורה שהייתה לי למתמטיקה בתקופה שנכשלתי, להראות לה את הציון המצויין שלי, בעוד שאנשים שהצטיינו אצלה ירדו כל כך ולא הצליחו להיות אפילו 5 יחידות. הם אמרו לה: "בתיכון נהיה כל כך קשה", והיא הסכימה איתם. רק אני חייכתי לי בצד עם מחשבה של "שיפרתי לבד ב50 נקודות" , והמורה פשוט אמרה לי שהיא ממש גאה בי
, ראיתי שהוא הופתעה . בצדק
. אז, מה שאני בעצם רוצה להגיד, פשוט תשנו גישה ותעזרו לעצמכם להצליח כמה שיותר!!! זה באמת לא יותר מדי קשה וכל אחד כמעט יכול לעשות את זה! פשוט צריך ללמוד איך, שגם זה פשוט. לאורך כל השנים צוברים תקופות טובות ורעות ורואים באיזו שיטה הכי טוב לנו ללמוד ואיך אנחנו מצליחים הכי טוב - חובה לדבוק בזה! זהו ...שיהיה חופש מהנה לכולם בתקווה שהמוח שלנו לא יתנוון!

פיצקלעך

New member
נהנתי לקרוא

בסוף את עוד תגיעי לממוצע 100 עם העליות האלה
. באמת שאת צודקת, ובאמת שהרבה מאוד טמון ברצון והמוטיבציה שלנו להצליח.. אני לא בטוחה שכולם יכולים להגיע למצויינות כמוך,אבל לשפר בכל מקצוע כמוך ב5-10 נקודות ,עם מוטיבציה רצון ולמידה יעילה-זה בהחלט כל אחד יכול
בהצלחה בהמשך

../images/Emo127.gif ../images/Emo47.gif אלופה !! כל הכבוד

אני ממש גאה בך שהצלחת כך להעפיל גבוה, ועוד בכוחות עצמך !!! יפה יפה... זו באמת לא משימה קלה, ובאמת לא כל אחד מגיע למקום שיכול להעלות את עצמו לבד, יש כאלו שגם כשעוזרים להם קשה להם... המאמץ היה כדאי ! ועכשיו... ספרי מהי השיטה שעזרה לך ? מה זה נקרא שלמדת בצורה אפקטיבית ?

תודה../images/Emo13.gif

אני שוב לוקחת דוגמא מהמתמטיקה: בתקופה שנכשלתי, כל הזמן רציתי להצליח - זה לא שזילזלתי בלימודים או משהו כזה. לפני מבחן, במקום לתרגל, פשוט ריפרפתי בספר וחשבתי לעצמי: "אוקיי . אני מבינה את זה" , ולא באמת הבנתי את זה. אולי הבנתי כשהמורה הסבירה על הלוח, כי אני בדר"כ מבינה דברים מוסברים על הלוח, אבל מכאן ועד ליישם את זה לבד במבחן - הדרך מאוד ארוכה. וזה הקושי בעצם, לדעת ליישם. במבחן הראשון שבעצם עליתי עליה משמעותית (אחרי שקיבלתי ציונים כמו 34, 43 ו48) - קיבלתי 87. היה לי מאוד קשה, כי צברתי המון פערים! זאת הייתה פשוט למידה עצמית, התחלתי מההתחלה, דברים שהמורה כבר ממזמן סיימה. לא עשיתי דברים בשמיים, אני לא כל כך יכולה להגדיר למידה אפקטיבית - פשוט ייצרתי מן אווירה לימודית כזאת, פתחתי את הספר ופתרתי תרגיל תרגיל, גם אם התרגילים היו אותה הגברת בשינוי אדרת וחזרו על עצמם 1000 פעמים, המשכתי והמשכתי. במתמטיקה אין אפס - מי שמתרגל, מצליח. כל המבחן קיבלתי מחמאות מהמורה כמו: "כל הכבוד התקדמת יפה מאוד" . עד שיום אחד היא קראה לי לשיחה, והיא הייתה בשוק שסיפרתי לה שזה בלי מורה פרטית. שאף אחד לא יבין אותי לא נכון, השיטה הזאת גרועה. לצבור פערים ולפתור את כל הספר שלושה ימים לפני מבחן זה דבר נורא מייאש ופסול. אין עצה יותר טובה, לא רק במתמטיקה - בכל שיעור אפשרי, להיות מעורבים בשיעור. זה באמת גם עושה אותו יותר מעניין!!! השנה במתמטיקה הציונים שלי סביב ה100, ואני לומדת מעט מאוד למבחנים, משום שהמעורבות שלי בכיתה ובשיעורי הבית גבוהה מאוד. המקצוע היחיד שאני מרגישה שאני יכולה ללמוד לבד בלי להיות בשיעור ולהצליח זה היסטוריה, אבל שוב, אני לא ממליצה את זה. אז העצות שלי לסיכום: 1. אף פעם לא לזלזל בהכנת שיעורי בית. דברים דומים לזה תמיד יופיעו במבחנים! וגם אם לא, בטוח יהיה הרבה יותר קל! 2. להקשיב, למרות שזה קשה
. 3. מחברת מסודרת ולימוד מסודר זה כמובן נכס אני לא צריכה להרחיב על זה.. 4. להעזר בחברים!!! אם הם יודעים טוב וזה לא יגרר לשטויות, זה באמת נחמד. גם אווירה כיפית וגם לומדים טוב יותר. 5. לאאאא ללמוד יומיים שלושה לפני מבחן גדול!!! זה אף פעם לא יספיק או שזה יגרום להרבה סבל מיותר. מי שמיישם את ארבעת הכללים האלה, גם אם הוא ממש ירצה להיכשל במבחן - לא ילך לו

למעלה