סיפור אישי

L a u r y n

New member
סיפור אישי

היי לכולם
אני עושה (כחלק מפרוייקט הגמר שלי שעוסק בשפת היידיש) ספרון, מגזין קטן, ובו יש כל מיני סיפורים, כתבות, מאמרים.
הייתי שמחה אם תוכלו לכתוב לי סיפור אישי, או סיפור על סבא ו/או סבתא שלכם. או כל טקסט שעולה על דעתכם ומתקשר ליידיש ולתרבות המופלאה שלה.
אני כמובן מציינת קרדיטים, רושמת את שמות הכותבים.

מעבר לזה, כולכם מוזמנים להגיע לתערוכה, אני עוד לא יודעת תאריך, ככל הנראה ביולי (אעדכן אתכם, אם תרצו).
זו תערוכת גמר של "מכון אבני", אני ממחלקת תקשורת חזותית.

תודה רבה :)

חייםלוי

Member
מנהל
שיהיה בהצלחה

לצערי לא אוכל לעזור. סבא שלי נפטר בארץ לפני שנולדתי. לסבתא שלי הפרעה כשהייתי בן 3

הנה סיפור קצרצר כי יש לי עוד כאלו

רקע קצר, אני צברית, גדלתי אצל סבא וסבתא דוברי יידיש ולמדתי יידיש משמיעה כי הייתי בטוחה שמדברים עלי..... הכי כיף לצוטט לשיחות ביידיש ולגלות לדוברים בסוף שהבנתי כל מילה

אומנם למדתי מקצועות אחרים, אבל ברגע האמת החלטתי להקדיש עצמי לשימור תרבות יידיש למען המשפחות שלי שנרצחו בשואה ונקברו בקברי אחים.
אני המזכירה של המרכז ליידיש בבר אילן 20 שנה ועשיתי תואר שני ושלישי בספרות יידיש.

הנה סיפור קצרצר במסגרת העבודה:

יום אחד מצלצל הטלפון, על הקו בחור אחד, תקשיבי, הוא אומר לי, התערבתי על כסף עם חבר שלי - הוא פה על ידי, איך ביידיש געפילטע פיש או געפולטע פיש (לא זוכרת בדיוק אבל זאת בערך היתה ההתערבות בינהם), עניתי לו מתוך מילון צאנין המוסמך כדי שאי אפשר יהיה להתווכח איתי, והודעתי לו שאני מבקשת שזה שהפסיד את הכסף - שלא יבוא להרביץ לי.....................

בהצלחה בפרויקט, תהני ממנו!

deebeebee

New member

גם היידיש של באה משמיעה של הדברים סביבי- הורי שאר קרובים, ומתברר שזה עזר לי די הרבה בחיים. אני חושבת שכשאצא לפנסיה אלך ללמוד בצורה מסודרת.

למעלה