סיפור אישי

nickname2

New member
סיפור אישי

שלום, מאז שאני זוכר את עצמי אני מגמגם, מה שאומר, מגיל מאוד צעיר. ההורים שלי טוענים שזה התחיל לי פתאום, מבחינתי אני מגמגם כל חיי. מבחינת החומרה, אפשר להגדיר כקלה עד בינונית, אבל מבחינתי היא חמורה. כל עוד אני לא יכול לומר מה שאני רוצה, איך שאני רוצה, ובצורה שאני רוצה - חומרת הגמגום שלי היא חמורה. אני חושב שאין דבר שלא ניסיתי בשביל לתקן, לרפאות או להפטר מהגמגום. הייתי אצל קלינאי תקשורת רבים, פסיכולוגים, מומחים שונים הגעתי אפילו לאנשים ששיחקו אותי בגבישים או מרפאים הוליסטיים שאמרו לי לשכב עמדו מעליי ושיחקו בצ'אקרות. בקיצור ניסיתי הכל, למדתי שיטות, למדתי שטויות אפילו לברברה דם הגעתי. לצערי שום דבר לא עזר. היום אני בן 20, חייל, ועדיין מקווה שיום אחד אני אמצא את ה"תרופה" למצב שלי. כבר שמעתי על כל ההסברים האפשריים, אין לי גמגום בגנים, אף אחד מהמשפחה שלי לא מגמגם, אני יודע שיש קשר פסיכולוגי אבל גם למדתי שיש הסבר פיזי ונוירולוגי. בדיוק למה אני מגמגם אני לא יודע וזה כבר לא כל כך חשוב. שמעתי וקראתי על הקשר בין גמגום וחוסר ביטחון, אנשים מגמגמים הם בדר"כ חסרי ביטחון, הם פוחדים לפתוח את הפה, הם מכונסים בעצמם, ואם יחשבו עליי ככה? ואם יראו אותי ככה? הם פוחדים מעצמם ומהגמגום שלהם. אני לא יכול להכליל אותי בקבוצה הזאת או בטענה הזאת. תמיד חשבתי ואני גם מאמין בזה שאם לא הייתי מגמגם הייתי כובש את העולם. אני מלא ביטחון בעצמי (ברמה הרצויה לא אף בעננים) אני לא חושב שאני שונה, אני לא פוחד לדבר אני לא פוחד מעצמי. אם לא הייתי מגמגם אני חושב שהייתי ניגש לאקדמיה לצחוק רק תתנו לי לדבר. אבל מה לעשות... החיים חשבו אחרת: גם אני מגמגם גם לי יש עוויתות לפעמים גם אני עושה אהההה ארוך לפני משפטים גם לי יש בעיה עם המילה הראשונה במשפט גם אני משתמש בעברית לקויה בשביל לכפות על הגמגום גם אני מגמגם דווקא עם האנשים שאני מרגיש בטוח איתם, עם הוריי ודווקא איתם הכי הרבה. גם אני בכיתה ו' שהמורה שאלה אותי איך קוראים לי דפקתי לה אההההה של חמש דקות מרב לחץ והילדים בכיתה חשבו ששכחתי איך קוראים לי. גם אני, שאני שר פתאום הגמגום נעלם גם אני נתקע לפעמים, מה לפעמים, הרבה, טוב נו, כמעט תמיד גם לי יש ימים טובים וימים רעים גם אני לא יודע מתי זה ייגמר כבר גם אני רוצה להיות כמו כולם גם אני מגמגם אבל אני לא חסר ביטחון, לא אכפת לי מה יחשבו, פשוט שמע"כ (שם זין על כולם). רק מה, אני חושב שהגעתי למצב שלא הגעתי אליו עד היום, עם השנים הבטחתי לעצמי שכן כן יום אחד אני אטפל בזה וזה יעבור. אבל הזמן חולף ואני בדיוק באותו מצב והכי גרוע אני פוחד שכבר השלמתי עם זה שאני מגמגם ולדעתי אין דבר יותר גרוע מזה, מההשלמה, מהרמת הידיים מזה שאין לי שמץ של מושג מה כבר אפשר לעשות, מה כבר אפשר לעשות שלא ניסיתי. ממשיך לחשוב..... אולי למישהו יש את התשובה...

hanhan003

New member
תהיה תמיד אופטימי

בחיים עם גמגום יש צורך באופטימיות כח רצון ולדעת לא לקחת ללב ולהתייאש. ממה שאני יודע הגימגום נעלם בצורה רצינית עם הגיל. מאחר ואתה צעיר זה לא פתרון. אני יודע שמי שלמד בהדסה תירגל את המשימות והשתתף בקבוצת תמיכה השטף שלו השתפר. אני חושב ש-BELL יכולה להעיד על כך.

stkachov

New member
אני מאוד

מזדהה עם מה שכתבת. זה מדהים לראות כל פעם מחדש את כל אותם המאפיינים הזהים שיש לכל המגמגים. אגב אני בערך במצבך ובגילך. גם אני לא רוצה לחשוב שהשלמתי עם הגמגום ומקווה שעם הזמן אמצא את "התרופה", כלומר את הטיפול או השיטה שתעזור לי. בכל מקרה התקווה זה דבר שאסור לוותר עליו, עלינו להמשיך להאמין שיום יבוא ונשפר את השטף שלנו. בנתיים נסה להתרכז בהישגים אחרים שאתה יכול להשיג ולהצליח בהם. בהצלחה

avi9

New member
היית מתבונן היוםבערוץ 8 ,שבת ב11.30

היית תוכנית על קצין שרצח 2 מטיילים אנגליים. המראיין היה עתונאי,כנראה עו"ד,צעיר,נאה ומגמגם בולט עם עויתות. אינו מכירו מאחר ואני ממעיט בצפיה בטלויזיה, אבל נראה שאין זו הופעתו הראשונה. אם הבחור התקבל לעבודה זאת,ולדעתי עשה עבודה עתונאית טובה (ללא קשר לגימגום)כי אז ניתן ללמוד שאין למגמגמים בעיה עם הסביבה,אלא עם עצמם. עם הבחור עובד כעתונאי, מראיין בטלויזיה,אז מה הבעיה שלנו לגמגם מול כיתה? נכון,כולנו היינו משלמים כמעט כל מחיר ועושים כל מאמץ להפסיק עם הגימגום,אולם ניתן להגיע גם עם הגימגום להישגים רבים.

כי הבעיה טמונה בנו ../images/Emo62.gif

אנחנו מתביישים לדבר, אנחנו חוששים ממה שיחשבו האחרים כשישמעו את הגמגום שלנו...אנחנו מחשבנים לסביבה. מגמגם שלא מחשבן עושה מה שהוא רוצה ומגיע לאן שהוא רוצה. מגמגם שמפגין ביטחון עצמי ומדבר למרות הגמגום, מהר מאוד אנשים ששומעים אותו מתחילים להקשיב למה שיש לו להגיד ולא לשמוע את הגמגום שלו. באמת שאני חושבת שהכל תלוי במגמגם עצמו. שוב אני נונתנת כדוגמא את אריק (אריק אני מקווה שלא אכפת לך) שמגמגם לא קל אך מתפקד ב-100% ולא מונע מעצמו שום דבר בגלל הגמגום. מאידך, אתן כדוגמא את עצמי שרוב הפעמים מגמגמת קל עד לא מורגש ובכל זאת מלאת מעצורים ומחשבנת לסביבה בלי סוף (אם כי גם בגזרתי חל שיפור
)

barba

New member
ערב טוב וחג שמח

אני הפסקתי להתבייש בגימגום שלי וגם התחלתי לדבר ברדיו והיתה עלי כתבה בעיתון ובטלביזיה האזורית וביזכות הגימגום הכרתי הרבה חברים ניפלאים וזה אתם כל חברי הפורום וחברי אמבי

sahar sh

New member
יש לך שיטה מסויימת שאתה...

מתקשה ליישם? או שאין לך מושג מה לעשות?

nickname2

New member
כוחו של ניסיון

אם גמגום היה תואר, אני כבר הייתי דוקטור. אנחנו מדברים על גיל ועל ניסיון ואיך שהגמגום משתפר עם הגיל. אני לא חושב שזה נכון (אני מדבר לגבי). אם אני מסתכל אחורה הדבר היחידי שכן משתנה עם השנים זה היחס שלך לגמגום ואיך אתה מתמודד איתו. הייתי אצל קלינאי תקשורת ואצל פסיכולוגים שלא עזרו לי כלל לשפר את הדיבור אלא יותר עזרו לי להבין אותו ולהתמודד איתו בחיי היום יום. אני מרגיש שאני כ"כ מנוסה, כל שיטה שניסיתי לא בדיוק עבדה אבל עם השנים אני יותר ויותר מקבל את הגמגום כחלק ממני. נשאלות פה הרבה שאלות: אולי זה בכלל לא ניתן לריפוי? תמיד אדבר ככה? אולי זה פשוט אני? אני מגמגם זה הדיבור שלי אולי המוח שלי, הגרון שלי, מיתרי הקול שלי כל מה שאחראי למצב הזה, אולי הוא פשוט לא בנוי לדבר "נורמלי" קשה לי להאמין שבעוד 10 שנים אני אדבר יותר טוב. הדיבור שלי הוא לא דיבור נכון, הדרך שבה אני מפיק קול, מילים הברות, היא פשוט שגויה ביחס לאדם שלא מגמגם. עם השנים פתאום המוח שלי כן ילמד לדבר? אין זה הוקוס פוקוס, אין זה כמו שאמא אומרת - עד החתונה זה יעבוד. קראתי פעם מאמר על איזה אחד שהתגבר על הגמגום, בשלב מסוים הוא הרגיש כי הגמגום חסר לו, כאילו הגמגום הוא חלק ממנו, חלק מהאישיות שלו. אולי זה פשוט מי שאנחנו...

דפדף קצת אחורה

וקרא את סיפורה של BELL שבעברה גמגמה קשה מאוד והיום (לאחר טיפול שעברה בהדסה ותירגול אין סופי) כבר לא מגמגמת (ואני שמעתי אותה לא אחת) אל תתייאש, יש לך עוד טכניקה אחת לנסות ואם תהיה מספיק עקשן אולי גם תצליח לשלוט בדיבור שלך ולהמנע מהגמגום. (אני כותבת לשלוט ולהמנע כי זה ברור לכולנו שאי אפשר להירפא מהגמגום).

mico24

New member
למה אתה חושב, שהגמגום כן מונע ממך

משהו? אם אתה לא מונע מעצמך שום מצב דיבור, אם אתה לא מוותר על הנאות החיים, אם אתה כמעט שלם איתו ומדבר כמה ואיך, שאתה רוצה, מה בעצם עוצר בעדך? נ.ב. הייתי רוצה להגיע לפחות למצבך.. :)

shoshyyy

New member
היי ....

השלמה עם הגמגום זה לא הרמת ידיים .... בעיניי השלמה זה שלב לחיים יותר טובים ... חיים עם אהבה והשלמה למה שאתה .... מאשר כל הזמן לרדת על עצמך בגלל הגמגום .

nickname2

New member
בואו נשים את הדברים על השולחן

אני מסתכל על החיים שלי, אני אומר לעצמי אם לא הגמגום, אם לא הייתי פוחד לדבר, אם בסיטואציות מסוימות כן הייתי פותח את הפה כן הייתי פעיל יותר, דברן יותר, אחד שלא הופך לדמות שולית בחיים אלא נוטל חלק פעיל בהם אני חושב שהחיים שלי היו נראים אחרת לגמרי. כמו שאני אומר תמיד הייתי כובש את העולם.. אבל.. (תמיד יש אבל) המצב לא כזה, אנחנו אנשים שיש להם ליקוי בדיבור, אנחנו נתקעים, הדיבור שלנו לא שוטף, הוא לא "כמו כולם" ולכן אנחנו נמנעים מלדבר או מדברים פחות מאשר היינו רוצים לדבר "אם רק לא הייתי מגמגם" וכן, זה מונע ממנו הרבה. בואו נשים את הדברים על השולחן, אני מודע למגבלות שלי, בכללי אני מאוד מודע לעצמי, אדם מגמגם לא יקום פתאום באמצע השעור וידפוק נאום, הוא לא יהיה מרצה, הוא לא יהיה אחד שיעמוד על הבמה ויספר בדיחות כי כן, אני יודע בדיוק מה יקרה לי שאני אפתח את הפה. אנחנו יכולים לדבר המון על כוח רצון וכמה שהכל תלוי רק בנו, ואם רק נעיז רק דברים טובים יקרו, זה נכון, אבל זה לא באמת ככה. אני לא דופק יותר מדי חשבון לאנשים אבל אני מודע למגבלות שלי ואני בטח ובטח שלא מרים ידיים אני מדבר על מודעות ועל השלמה שאולי פשוט אין מה לעשות והגמגום הוא חלק בלתי נפרד ממני.

stkachov

New member
צריך הרבה אומץ כדי

לכתוב את מה שכתבת. אני עם רוב הדברים מאוד מזדהה. לתת לך תשובות או פתרון פלא אף אחד לא יוכל, מה שכן אנחנו כאן כולנו מזדהים זה עם זה ותומכים האחד בשני. בהצלחה בכל מקרה.

mico24

New member
חייב להגיד לך, מזדהה איתך לגמרי !!!

אני חושב, לפני כמה חודשים, כשרק נכנסתי לפורום, כתבתי באותם המילים בדיוק, "אם לא הייתי מגמגם, הייתי כובש את העולם", וכו'.. :) אבל עכשיו אני שואל את עצמי (ואותך), אם הגמגום שלנו לא חזק כל כך, והביטחון העצמי משפר אותו פלאים (רק בחודשים האחרונים שמתי לב.. אני לא בטוח עדיין אם זו השיטה של ברברה דם, העלאת הביטחון העצמי בדיבור או שילוב של שניהם :) ), למה לא לקום באמצע השיעור ולדפוק נאום?! למה לא לספר בדיחה?! אם מגמגם יכול להיות מנכ"ל אינטל בישראל, עו"ד, עיתונאי, וכמעט הכל, בהצלחה רבה, אתה לא יכול לספר איזו בדיחה מסריחה? יש גם עוד אפשרות.. הגמגום ניתן לנו, כדי שלא נוכל לכבוש את העולם. הוא בא ללמד אותנו משהו בחיים האלה, וכמו שאמרת, הוא חלק מאיתנו, ובלעדיו לא היינו מה שאנחנו. לא היינו חושבים על המהות של הדברים, לא היינו רגישים, לא היינו שמים לב ומחפשים את הדברים החשובים באמת, אלא מתעסקים עם שטויות, כמו שאנשים רבים עושים.. חומר למחשבה..

shoshyyy

New member
למה אתה מכליל ?

אדם מגמגם לא יקום ? לא כולם. יש מגמגמים שבאמת לא מחשבנים וזה אומר לא לשים לעצמם הגבלות! אני מסתכלתעל החיים שלי ובלי הגמגום לא הייתי בוגרת לגילי ובלי הגמגום לא הייתי כל כך מכירה את עצמי , יודעת מה טוב לי , יודעת מה אני רוצה ..... זה בגלל שאני כל הזמן בוחנת את עצמי , משווה (למרות שזה לא טוב ). אני מתכוונת לנסות לקום באמצע השיעור ולא לדפוק חשבון. אני לא מצפה מעצמי להיות שוטפת (כי אני לא אהיה וזה בסדר מבחינתי ) , אני לא מצפה מעצמי להרשים אחרים עם הדיבור העשיר שלי בעברית (כי אולי אני אחליף כמה מילים וזה בסדר). הגמגום הוא חלק בלתי נפרד ממני...אני לא יודעת איפה הייתי בלעדיו...וטוב לי כמו שאני . לקח לי הרבה זמן להגיע לזה. אני כל הזמן עובדת על עצמי ..... עם עצמי.

כ"כ חמוד , כ"כ אמיתי , אבל

מבטיחה לך כי ברגע שתקבל את הגימגום כחלק ממך הוא יקטן בהרבה. ואני אומרת זאת מניסיון

nickname2

New member
אם כך הדברים..

אני צריך להיות עכשיו דידי הררי וללכת להופיע ברדיו. אם זאת התשובה, התרופה, הפתרון לגמגום - פשוט לקבל אותו כחלק ממך אז... איך? הגמגום הוא חלק ממני, אני יודע את זה, הוא תמיד היה, הוא איתי דבר ראשון שאני פותח את הפה. אלא אם כן את מגדירה אחרת את המילה קבלה...

b e ll

New member
היי וקודם כל ברוך הבא!

אכן, הגעת למקום הנכון. כולנו כאן מבינים את הרגשות שלך ועוברים את הפחדים ומכירים עד כאב כל נימת צער ועלבון. אבל, החיים שלך תלויים בך לגמרי. אתה מחליט מה אתה עושה בחייך. אם תחליט (ותהייה שלם עם ההחלטה) לקבל את הגימגום כחלק מחייך, להתחשב במגבלות שהוא מטיל עליך ולהיות שלם עם עצמך - תיסלם! העיקר שתהיה שלם עם ההחלטה. אני לא השלמתי עם הגימגום שלי ועם המגבלות שהטלתי על עצמי בגלל הגימגום! לא יכולתי להשלים עם פחדים, תסביכים, בטחון עצמי נמוך, עם אפס תקשורת עם הסביבה, עם 50% שטף! עם המבטים המרחמים של הסבובבים אותי, עם התלות שלי באחרים לביצוע מטלות יום-יומיות פשוטות, עם הרגשת האפסיות והזלזול העצמי. אני לא יכולתי להרים ידיים. רציתי חיים כמו לרוב האנשים. לכן, כשעברתי את הקורס בהדסה ופתאום בתום 3 שבועות של קורס דיברתי שוטף, אמרתי כל מה שהיה לי להגיד, למדתי במשך הזמן להעיז יותר מצבי דיבור שונים - לא יכולתי לוותר על זה! כדי לשמר את זה כל שהייתי צריכה לעשות זה לתרגל באופן יום-יומי. זה הכל! לא הייתי צריכה ללכת לאף מקום ולא הייתי צריכה לעבוד בעבודת פרך! רק לקחת סטופר וטייפ ולתרגל! כל כך פשוט! הרגשת החופש והכוח העצום שקיבלתי לידיים - הכוח להחליט על חיי, הכוח להיות בדיוק מי שאני, בפעם הראשונה בחיי העזתי להתווכח ולעמוד על דעתי. כל הפחדים נמוגו בזה אחר זה, כל התסביכים התפוגגו לאט לאט במשך הזמן, תגובותיי היום דומות לתגובות של אדם לא מגמגם. אוכל אי פעם לוותר על זה? כדי לשמר את זה הייתי צריכה רק לתרגל! לא יותר מזה - זה אפילו לא כואב. אף אחד היום לא חושב שאני עולה חדשה, או שאיני יודעת את השפה. אנשים לא מתארים לעצמם מה בעברי ואני גם לא ממש טורחת לספר. אין יום שאני לא מודה לאל שהיה לי הכח וההתמדה הדרושים לכך ושלא ויתרתי - קיבלתי חיים! במקביל לטכניקה נדרשת גם עבודה עצמית, מחשבה חיובית הינה תנאי הכרחי! ללמוד לא להלקות עצמי על כל גימגום שקורה עד היום, ללמוד לקבל אנשים כפי שהם ולא לחפש מי עשה לי ומי הזיק לי, להסתכל על החיים מהצד השמח והעליז שלהם ולחפש בכל מקום את הטוב במקום את הרע. להפסיק להעביר ביקורת קטלנית על עצמי ולייסר עצמי על כל שטות. ציפיות ראליות גם הן חלק מהמשחק! אני יודעת ששדרנית ספורט לעולם לא אהיה, ומנגד גם 99.99% מהאנשים שאינם מגמגמים לא הופכים להיות שדרני ספורט. אני לא מחפשת לי להיות נואמת דגולה בפרק הירקון, מספיקה לי היכולת לבקש 200 גרם גבינה צהובה מסוג עמק ולא להתקע עם 500 גרם דג מלוח רק בגלל שיצא לי יותר קל ברגע הספיציפי ההוא 500 במקום 200 ודג מלוח במקום גבינה... החיים היום-יומיים הם אלה שתבעו ממני את מירב האנרגיות ואת כל נשימת אפי - לא הגעתי בכלל לשאיפות גדולות ונצורות. אז אם אתה מחפש שיטה - השיטה הטובה ביותר נמצאת בהישג ידך. רק קח בחשבון את ההתחייבות והדרישות שלה וחשוב היטב עם עצמך אם אתה מוכן להשקעה הזו. שיהיה לך המון בהצלחה!

דור6

New member
אני מזדהה עם כל הדברים האלה

גם אני חייל גם אני היתי מגמגם קשה גם אני האמנתי שאי אפשר לחיות עם הגימגום תמיד הכנסתי לעצמי שאני מדבר חרא גם כששיפרתי תדיבור אמרתי לעצמי שיש לי דיבור חרא וישבתי לעצמי על המצפון עד שיום אחד אמרו לי דורון אתה בקושי מגמגם למה אתה חושש לפנות לבנות לדבר במכולת ועוד כל מיני דברים והתשובה היא שכולנו ובייחוד אני ביקורתיים אנחנו לא מסתפקים,לטובה או לא ,במה שהשגנו אני רואה את עצמי מגמגם בינוני בעוד שאנשים אומרים לי שאני בקושי מגמגם כבר יחסית לפעם ואני לא אפסיק עד שאני אהיה נורמלי מבחינת הדיבור...בניגוד אליך בל אני אחרי הטיפול אצל ברברה התבלבלה לי השיטה וגימגמתי בינוני-קשה והיום 3 וחצי שנים אחרילקח לי ים של דמעות שעות על שעות של תירגולים עד שמצאתי מה שנראה לי כשיטה הנכונה של הדיבור ,תיסכול על גבי תיסכול והיום בימים הכי גרועים ימים שבהם אני לא מדבר הרבה רמת הדיבור המינימלית היא בינונית.מה ששמח או אולי עצוב זה שזה עדיין לא מספיק לי............

למעלה