כי לקופת החולים אין תקציב!!!!
קודם כל אם תקראי שוב את הסיפור שלי תראי שציינתי גם "אישי" - מדובר בניסיוני האישי, לא עשיתי הכללות ולא קבעתי עובדות. ההגנה הכי טובה היא התקפה ולכן אני מבינה אותך. בכל הזדמנות יוצאות קופות החולים בשביתות מחוסר תקציב, ומי נפגע מחוסר התקציב שלהם? - אנחנו החולים !!! חוסר תקציב זה לא בהכרח רופאים גרועים אלא תרופות זולות עם תופעות לוואי (שישנן תרופות שלא אומרים לך אפילו תוצרת חוץ יקרות ובלי תופעות לוואי כמו אנטיביוטיקות וסירופים- ותבדקי את זה!), חוסר תקציב זה אומר המון חולים על מעבדה אחת ורופא אחד ואחות אחת, שהם רק בני אדם ובגלל שחיקה ולחץ בזמן עולים אחוזי הטעויות (ואני יכולה לפקסס לך כמה מהטעויות שלהם). לי אין כסף לממן אף רופא וגם זה חוצפה שאנחנו משלים כל כך הרבה כסף לקופות החולים ובסוף צריכים לפנות לרפואה הפרטית, לכן אם זה נוגע אלי ואל בעלי, אין לנו בררה, אבל עם תינוקת שלא יודעת לספר מה כואב לה, אני מעדיפה לא להסתמך על בדיקה קצרה אצל רופא בתור של חמישים איש. חוץ מזה, כמו שכתבתי בסיפורי האישי, אף אחד מהרופאים המעולים של קופת החולים לא עזר לי, הם דחפו לתינוקת בת שלושה שבועות חוקנים ונירות גליצרין ופתרו את הבעיה זמנית ויצרו בעיה יותר גדולה אח"כ. אני לא פוסלת אף אמא שחושבת שהרפואה הציבורית טובה לה, היא בעיני לא אמא רעה בכלל, רק שאני אם תינוקות לא לוקחת סיכונים. דוגמא לסיום: לפני חצי שנה שחר התחילה לקפוץ על כסאות ושולחנות ולהתנהג נורא מוזר (היא ילדה מאד ממושמעת ושקטה בדר"כ) חוץ מזה היא התחילה לרדד בצורה קיצונית במשקל ולאכול ממתקים (אף פעם היא לא נמשכה כל כך למתוק) נגשתי איתה לקופת החולים, בדקה אותה מנהל המרפאה מומחים לילדים (מאד נחמדה) ואמרה לי "שזה הגיל" ושאני אניח לה. אחרי שראיתי שהילדה ממש "מתאבדת" פניתי לד"ר איתן טופר שאמר לי מיד בטלפון (בלי לגזול זמן וכסף עבור פגישה) שאני יעשה לה בדיקת צואה ושמדובר בטפיל בקיבה, עשיתי לה בדיקה של קופת חולים והבדיקה יצאה שלילית. ד"ר איתן טופר אמר לי שהוא מממן לי בדיקת צואה פרטית במעבדה פרטית, כדי להוכיח לי את הבעיתיות של קופת החולים בבדיקות מהסוג הזה. שלחתי בדיקת צואה של הילדה ובבדיקה יצא סוג הטפיל וכמותו היתה כה רבה בקיבה ברמה מסוכנת מאד, ושחר קיבלה אנטיביוטיקה בעירוי ואח"כ בפה. הלכתי עם שתי התוצאות לקופת החולים ועשיתי שם צעקות ששמעו אותם בטוח עד הבית שלך, איך הם לא עלו על זה ונתנו לילדה לסבול ולהגיע למצב של סכנת חיים! את יודעת מה היתה התשובה שלהם? תנחשי לבד! יש לי גם שתי תשובות של בדיקות דם שעשיתי לילדה שבהן מצויין שהדם במבחנות ניקרש. נכון זה לא סוף העולם, אבל למה לדקור ילדה קטנה שלוש פעמים? כי החמור שמביא את הבדיקות למעבדה התעקב בדרך!? בקיצור, זה ניסיוני, וזהו סיפורי האישי. אני לא מאחלת לך ולאף אמא "לגלות" טעויות כאלה מאוחר מידי. חוץ מזה ד"ר טופר מקבל גם דרך קופת חולים מכבי ואת לא חייבת ללכת אליו!