סיפור אישי

yorck

New member
ד"ר טופר

ד"ר איתן טופר מקבל בפתח תקוה (אני נוסעת מראשון לציון בכל פעם עם מונית, כי אין לי רכב) הוא יסביר לך בדיוק בטלפון9221650 03 בברכת המון בריאות. שלי נוה

yorck

New member
ד"ר איתן טופר

שלום, ד"ר איתן טופר לפי מה שאני יודעת מקבל מבוטחים של קופת חולים מכבי בסניף בפ"ת, חוץ מזה וכמו כל רופא, יש לו מרפאת ילדים בבית גם בפתח תקוה. (9221650-03) אני אישית הולכת למרפאה הפרטית, כי אני לא חושבת שרופא יכול לאבחן תינוק/ילד שלא יכולים לדבר ולהסביר מה כואב להם בחמש דקות שהקופה מקציבה להם, גם אם מדובר ברופא מעולה! חשובה לי מאד ההבחנה של הרופא וההתרשמות שלו (בייחוד בתינוק קטן) בנחת. חשוב לי לקבל הסברים מפורטים ועיצות טובות לחיים קלים ומאושרים יותר. כמו שכתבתי בסיפורי, הפתרון היה קל ופשוט, אבל אף רופא או מטפל לא ידע להגיע אליו, לדעתי פשוט כי רופאים מעדיפים לתת לכל דבר "תרופה" ולסתום לך את הפה, במקום להאריך את השיחה בעוד כמה דקות ולתת לך פתרון מעשי. על כך מקרה אני חושבת שאמא צריכה לעשות מה שהיא מרגישה ואין "דרך נכונה" ו"דרך לא נכונה". שיהיה לך ולעידו רק טוב. שלי

רופאים

גם לי יש רופא ילדים כזה נהדר , לפני שהוא מטפל ומאבחן את הבן שלי הוא מטפל בחרדות שלי ובלחצים אחר כך בודק , לא מזלזל בשום תלונה שלי , אני נוסעת אליו בערך 40 דקות כל פעם שאני זקוקה לו אבל......זה שווה קוראים לו ד"ר פז והוא בירושלים

טוב

New member
למה רופא לא יכול לאבחן דרך הקופה?

אם הרופא כל-כך טוב, הוא יכול גם לאבחן יפה מאד דרך הקופה. זה שנכנס לכיס שלו עוד 500 שקל זה פתאום מחדד את חושיו? ולגבי הטענה ש"הקופה מקציבה חמש דקות", עוד לא שמענו על דבר כזה. אני הייתי אלף פעם אצל רופא שהיו אנשים לפני ששהו בחדר רבע שעה, ואנשים ששהו דקה. אם הרופא רציני, הוא מטפל בילד לפי הבעיה שלו, ולא לפי זמן מוקצב. עוד לא ראיתי מעולם רופא שפנו אליו מההנהלה על כך שהוא מתעכב בבדיקת חולה. אדרבה, אם דרך הקופה אי אפשר לאבחן כראוי, אז רופא שעובד דרך הקופה הוא פושע פשע מוסרי כבד, כי נותן לגיטימציה לטיפול לקוי. הייתי אצל רופאים דרך הקופה שמסבירים בסבר פנים, והייתי אצל רופאים ששזותקים כמו דג. אם רופא מחייך רק כשלוקחים אותו פרטי, אני לא רוצה לקחת אותו, כי הוא מחייך לכסף ולא אלי. אני חס ושלום לא מדברת על הרופא הספציפי שהוזכר פה, כי מעולם לא שמעתי את שמו, אבל יש טעם לפגם במלצה ללכת לרופא מסויים באופן פרטי, כי דרך הקופה הוא לא מאבחן טוב. אם הייתי רופאה לא הייתי רוצה לקבל המלצה כזאת.

yorck

New member
כי לקופת החולים אין תקציב!!!!

קודם כל אם תקראי שוב את הסיפור שלי תראי שציינתי גם "אישי" - מדובר בניסיוני האישי, לא עשיתי הכללות ולא קבעתי עובדות. ההגנה הכי טובה היא התקפה ולכן אני מבינה אותך. בכל הזדמנות יוצאות קופות החולים בשביתות מחוסר תקציב, ומי נפגע מחוסר התקציב שלהם? - אנחנו החולים !!! חוסר תקציב זה לא בהכרח רופאים גרועים אלא תרופות זולות עם תופעות לוואי (שישנן תרופות שלא אומרים לך אפילו תוצרת חוץ יקרות ובלי תופעות לוואי כמו אנטיביוטיקות וסירופים- ותבדקי את זה!), חוסר תקציב זה אומר המון חולים על מעבדה אחת ורופא אחד ואחות אחת, שהם רק בני אדם ובגלל שחיקה ולחץ בזמן עולים אחוזי הטעויות (ואני יכולה לפקסס לך כמה מהטעויות שלהם). לי אין כסף לממן אף רופא וגם זה חוצפה שאנחנו משלים כל כך הרבה כסף לקופות החולים ובסוף צריכים לפנות לרפואה הפרטית, לכן אם זה נוגע אלי ואל בעלי, אין לנו בררה, אבל עם תינוקת שלא יודעת לספר מה כואב לה, אני מעדיפה לא להסתמך על בדיקה קצרה אצל רופא בתור של חמישים איש. חוץ מזה, כמו שכתבתי בסיפורי האישי, אף אחד מהרופאים המעולים של קופת החולים לא עזר לי, הם דחפו לתינוקת בת שלושה שבועות חוקנים ונירות גליצרין ופתרו את הבעיה זמנית ויצרו בעיה יותר גדולה אח"כ. אני לא פוסלת אף אמא שחושבת שהרפואה הציבורית טובה לה, היא בעיני לא אמא רעה בכלל, רק שאני אם תינוקות לא לוקחת סיכונים. דוגמא לסיום: לפני חצי שנה שחר התחילה לקפוץ על כסאות ושולחנות ולהתנהג נורא מוזר (היא ילדה מאד ממושמעת ושקטה בדר"כ) חוץ מזה היא התחילה לרדד בצורה קיצונית במשקל ולאכול ממתקים (אף פעם היא לא נמשכה כל כך למתוק) נגשתי איתה לקופת החולים, בדקה אותה מנהל המרפאה מומחים לילדים (מאד נחמדה) ואמרה לי "שזה הגיל" ושאני אניח לה. אחרי שראיתי שהילדה ממש "מתאבדת" פניתי לד"ר איתן טופר שאמר לי מיד בטלפון (בלי לגזול זמן וכסף עבור פגישה) שאני יעשה לה בדיקת צואה ושמדובר בטפיל בקיבה, עשיתי לה בדיקה של קופת חולים והבדיקה יצאה שלילית. ד"ר איתן טופר אמר לי שהוא מממן לי בדיקת צואה פרטית במעבדה פרטית, כדי להוכיח לי את הבעיתיות של קופת החולים בבדיקות מהסוג הזה. שלחתי בדיקת צואה של הילדה ובבדיקה יצא סוג הטפיל וכמותו היתה כה רבה בקיבה ברמה מסוכנת מאד, ושחר קיבלה אנטיביוטיקה בעירוי ואח"כ בפה. הלכתי עם שתי התוצאות לקופת החולים ועשיתי שם צעקות ששמעו אותם בטוח עד הבית שלך, איך הם לא עלו על זה ונתנו לילדה לסבול ולהגיע למצב של סכנת חיים! את יודעת מה היתה התשובה שלהם? תנחשי לבד! יש לי גם שתי תשובות של בדיקות דם שעשיתי לילדה שבהן מצויין שהדם במבחנות ניקרש. נכון זה לא סוף העולם, אבל למה לדקור ילדה קטנה שלוש פעמים? כי החמור שמביא את הבדיקות למעבדה התעקב בדרך!? בקיצור, זה ניסיוני, וזהו סיפורי האישי. אני לא מאחלת לך ולאף אמא "לגלות" טעויות כאלה מאוחר מידי. חוץ מזה ד"ר טופר מקבל גם דרך קופת חולים מכבי ואת לא חייבת ללכת אליו!

למעלה