סיפור אישי

מלי2002

New member
סיפור אישי

בתור נערה מתבגרת בבית חרדי עם אבא קשה במיוחד (הרבה אלימות מילולית, שובניזם וכו´) ועם אמא חסרת אונים, היו לי תקופות בהן רציתי לצאת בשאלה. היו לי הרבה סיבות שבהן שיכנעתי את עצמי שזה מה שטוב עבורי, וכך אכן הייתי נוהגת לולי לילה אחד שהחלטתי להיות כנה עם עצמי ולהחליט - לכאן או לשם. אחרי הרבה לבטים הגעתי למסקנה, שעם כל הכבוד לכל המחשבות היפות שלי אני רוצה לעשות מעשה רק בשביל להתנקם באבא שלי, וזו בהחלט לא סיבה להרוס את החיים שלי. במקום זה באתי לארץ והתחלתי חיים חדשים כאן - אבל את חיי התורה המשכתי. כיום אני מאושרת שלא התפתיתי ליצר הנעורים שלי אז. אז לכל אלו שלא מרוצים מהמסגרת - ישנן אפשרויות אחרות, בלי לעזוב את התורה והמצוות. לצאת בשאלה זהו למעשה בריחה מהמציאות, וברוב המקרים מתחרטים באיזשהו שלב, אבל אז כבר קשה לחזור.

אלי פלס

New member
שמח בשבילך

שמח בשבילך שקיבלת את הבחירה הנכונה עבורך (לפי מה שאת כותבת)... יש כאלו, עבורם הסיבה לרצון לעזוב את הדת שונה לגמרי ולכן מה שאת כותבת לא ממש רלוונטי...

אלוהים! כמה שהם כולם אתו דבר

הספור שלך מרגש, ואני שמח שאת שלמה עם הדרך שבחרת. וכן, להיות חילוני כדי להעניש מישהו, זה חבל, כי בסוף את מענישה את עצמך. רק חבל שבסוף הקטע שלך, את מכלילה על כל "היציאה בשאלה" ומשליכה מהמקרה שלך על כולם. די, יש אנשים שחשבו וחקרו ושאלו והתענינו במשך שנים והגיעו למסקנה אחרת, וברוב המקרים דווקא מאושרים מהשינוי ומהעצמאות ומההכרה שעכשיו הם חיים באמת....

מני3

New member
אפשר לקרוא לך אתאיסט עם ציצים?

טוב, גם הפתיחה של התגובה שלך היא "כמה שהם כולם אותו דבר" כך שגם אתה מכליל, יש לי רעיון לגבי מה שאתה מעלה פה מה דעתך שנוכיח לה שהיא טועה לגבינו ושהדרך שלנו היא בחירה של חלקים בחברה לא נראה לי שהיא תתקשה להבחין בהבדל אם אכן הוא קיים, והוא קיים, כי היא נשמעת לי בחורה אינטליגנטית, היא ידעה לעשות אבחנה בין אבא שלה לבין הדת, אני מאמין שהיא תדע להבדיל גם פה מני

מני3

New member
זה בידים שלנו......

היי לא סיפרת מאיפה באת... אני מבין שאת עלית לארץ בכל מקרה, את בהחלט צודקת, להיות דתיה זאת גם דרך לחיות ואני מסכים איתך שיש כאלו שזה מתאים להם. ואני שמייח בשבילך שנפטרת מאבא שלך בדרך כזו ושידעת להפריד בין אבא שלך לבין הדת. כל בכבוד לך ברוכה הבאה לארץ/פורום מני

מני3

New member
בידיים........ טעיתי אז מה?

אני מבקש לא להתנפל עלי בגלל הטעות הזאט (סתםםםםםם) הזאת

למעלה