סיפור אמיתי (למרות שלא תאמינו לי)

SicTransit

Active member
קניתי מעלי הזריז מוצר במחיר של קצת יותר מ- 200$ , והוא עבר בלי בדיקה כך שלא התבקשתי לשלם עליו את המע"מ. לשם שינוי, החלטתי לבדוק איך עובדת מערכת גביית המסים עבור אזרח שמעוניין למלא את התקנות, במחיר סיכון של כ-120 ש"ח. בכל אתרי המסים שביקרתי לא מצאתי התייחסות לעניין - כל ענייני מע"מ שמצאתי מתייחסים לעוסקים מורשים ואני לא, כך שטילפנתי לרשות המסים, הסברתי את המצב וביקשתי לדעת איך לבצע את התשלום.

לאחר דממה של כמה שניות בהן, אני מניח, המוקדן השתנק, הוא לקח ממני את פרטיי והבטיח שיחזרו אלי. אגב, המוקדן ברשות המסים פותח את השיחה ב"הלו" ולא במשהו כמו "רשות המסים, מדבר XXXXX, במה אוכל לעזור לך?" כפי שאפשר היה אולי לצפות. כן, הצחקתי אתכם, אני יודע.

זה היה לפני כחודש. כפי שציפיתי כשהחלטתי לערוך את הניסוי הזה, לא חזרו ולא נעליים. אני יכול לפנות אליהם בדואל, אבל יש גבול, והחלטתי שאם מדינת ישראל מתעקשת לוותר לי, אני לא צריך להיות נודניק.

מ̲ס̲ק̲נ̲ה̲: מכל מליוני החבילות שחייבות במס קניה ואינן נבדקות, לא נמצא אפילו אדם אחד שראה לנכון לשלם את המס כחוק. טוב, אולי אני מגזים והיו אנשים ספורים כאלה, אבל בטוח שלא בכמות שתגרום לרשות המסים לאפשר זאת בקלות, ולמוקדנים שלהם לדעת מה לעשות.

TCH_ma

Active member
אני בהחלט מאמין לך ממקרה דומה אמנם לא מהמזרח הרחוק
אלא מארה"ב ובסכום גבוה יותר.
אבל באמת, אל תתאמץ להבין כי אין סיכוי שתקבל שום הסבר הגיוני.

למעלה