סיפור אמיתי

FrecCo

Active member
סיפור אמיתי

אני יושב בפיינל טייבל של המיינאיבנט, סטאק של 10 מיליון. 7 שחקנים נשארו. בליינדים 50,000- 100,000. נותן רייז ל-270,000 ממידל פוזישן. פיל אייבי יושב אחרי בקאט אוף. מסתכל, ואז מסתכל עליי ממושכות. " RAISE" הוא מכריז, ומעיף 560,000 צ'יפים למרכז השולחן. הSB מקפל מיד. הBB חושב קצת, ובסוף זורק. אני מסתכל על הסטאק של אייבי. בסביבות 15 מיליון. "RAISE" אני מכריז, ומכניס 1.1 מיליון דולר למרכז השולחן. פיל אייבי מסתכל עלי, מנסה למדוד, להעריך את המצב, להבין איפה הוא עומד ביחס אלי. הוא עורם 2 ערימות גדולות של צ'יפים ומזיז למרכז השולחן. הדילר אומר את זה בשבילו "RAISE, 2.5 MILLION". "מצוין", אני חושב לעצמי, "יש לו קינגים. הוא נכנס ישר למלכודת. האם פיל אייבי הגדול שחקן מספיק טוב כדי לקפל עכשיו קינגים, אחרי ה-4 בט שלו? 7 שחקנים לסוף הטורניר הגדול בעולם?" "I'M ALL IN", אני אומר. וזהו, אני חושב. עכשיו הוא יודע שיש רק יד אחת שאני מייצג, רק יד אחת שאני יכול לשחק איתה ככה ושמביסה את הקינגים שלו. "DO YOU REALLY HAVE ACES?" פיל שואל אותי, ואני שומר על הבעת פנים חתומה. פיל אייבי יכול לקפל קינגים ולשמור על רוב הסטאק שלו, אם הוא חושב שהוא DOMINATED. הוא חושב ממושכות ובסופו של דבר מתנשף. "allright, i'm gonna make this laydown". הוא הופך את הקלפים שלו, ומראה שני קינגים נוצצים. ואז אני מחליט, שמגיע לי להיות בעמוד הראשי של כל מגזין פוקר שנה הבאה, ושהתמונה שלי תככב בכניסה לכל אתר פוקר בעולם. לשים את פיל אייבי על יד ספציפית כמו קינגים ולדעת שכשאני מחזיק אסים הוא מסוגל לקפל אותה- זה כישרון. "even I believed myself that it was aces for a second" אני אומר, והופך 2-7 אוף סוט. פיל אייבי מחייך, הוא כבר לא יכול לחכות ליד הבאה.

Shaycus

New member
תצחק

אבל סיפור כזה אם היה קורה לי שווה יותר מזיון :) חלומות באספמיה כמו שנאמר

2המרפא

New member
אתה יודע מה לא יכול להיות נכון בסיפור הזה?

חוץ מהעובדה שאתה בפיינל טייבל במיין איבנט. שאייבי יקפל קינגים פרי פלופ חחחח

Harleydude

New member
עזוב יש לי משהו יותר מצחיק

הוא עושה מין 3בט (עם קינגים בפוזיציה 150BB דיפ) ומקפל למין 4בט כשזה אפילו לא 10% מהערימה שלו... חחחח

2המרפא

New member
הוא לא קיפל ל4בט הוא עשה 5בט

ואז קיפל לאול אין. אבל כל המין רייזים הם לא אמינים וגם זה שאייבי יקפל קינגים פרי פלופ. כל מי שאי פעם ראית את אייבי משחק צריך לדעת שאין לו שום בעיה להכניס גם 1000 בליינדים עם קינגים. יש לו בעיית פולדים קשה , ולכן כל כך קשה לבלף אותו, הוא עשיר בצורה פשוט אבסורדית ואין לו שום ערך לכסף.

Harleydude

New member
טעות שלי אבל

אני זוכר שהוא קיפל קינגים על איזה לוח אבסורדי של 2 2 3 לאוברבט של יוקון בראש. זה לא עניין של בעיית קיפול קשה, זה פשוט שלבנאדם יש רידים פסיכיים. כן צודק אבל לגבי היד, מין 3בט (חח), מין 4בט (חח), וכמעט מין 5בט ואז אול אין.

Godu

New member
אני אתן לכולכם טיפ לגבי משחק איתי

אני בחיים לא מקפל קינגים לפני הפלופ ולא משנה עם תעשו לי 9בט. לא משנה אם אני בקש או טורניר או יש מליון שקל על השולחן, אין מצב שאני זורק את הקינגים האלה לפני שרואים פלופ. פעם במאה שנה שלמישהו יצאו אסים מולי אז שיהיה לו לבריאות. רוב הפעמים אלה יהיו בלופים, זוגות קטנים יותר או אס קינג. אגב, הרינגטון אומר את אותו דבר בדיוק בספר. כל הסיטואציה הזאת זה טוב לסרטים ולחלומות בהקיץ.

Harleydude

New member
אני לא יודע כמה קאש אתה משחק

וכמה עמוק יצא לך לשבת, אבל בוא נדמיין סיטואציה... בליינדים חצי דולר-דולר, אתה ביום פצצה מפרק את השולחן יושב עם איזה 350$, בוא נדמיין לרגע העלאה מUTG , אתה באטן, הוא מכסה אותך, אמאמה הוא אחד השחקנים הכי בונקרים שראית בחיים שלך, בקושי משחק יד וכל פעם שראית אותו מגיע לשואדון זה היה עם סט+. עכשיו בוא נדמיין משהו... הוא מעלה ל3$, אתה זורק 12$ והוא בלי לחשוב זורק אול אין..350$... אם יש לך גם פוקרטרקר או הם ואתה רואה איזה אלף ידיים עליו עם 1% 3בט אז זה יעזור לנקודה שלי אבל גם בלי זה, עם איזה ידיים אתה חושב ששחקן UTG מעלה ודוחף ל3בט בלי למצמץ? אסים ואולייייי קינגים. אז אתה בחיים לא מוביל פה. אני פעם הסתכלתי בשרשורים ב2+2 ולא הבנתי על מה כל מיני אהבלים מדברים על לזרוק קינגים פרה אבל אחרי שיצא לי לשחק הרבה סיקס מקס (וראש) ולשבת עמוק וראיתי שמנקודה מסויימת (בוא נקרא לה 150BB) אנשים נדיר מאוד ידחפו עם משהו פחות מKK, שבעים וחמש אחוז מהמקרים זה אסים, השאר זה KK עם איזה 5% למלכות ואס קינג אם הבנאדם בטילט או ממש גרוע. בטח ובטח כשזה שחקן UTG שמשחק טייט. בטורניר אני לא אזרוק קינגים באיומי אקדח, ועם 100BB גם לא (ב99 אחוז מהמקרים), יש לו אסים לבריאות כמו שאמרת, אבל מ150BB ומעלה (לפעמים פחות) תפעיל את הראש ותחשוב עם מה הבנאדם יכול לעשות את מה שהוא עושה. ואם זה KK+ אז וואללה אחי תזרוק זה פשוט לא ספוט רווחי.

Godu

New member
אז ככה

אני משחק המון קאש אבל רק לייב עם חברים ובקזינואים כך שאין לי מושג איך זה להסתכל בפוקר טראקר ולראות את הנתונים. אני מניח שאם המצב הוא כמו שתארת בפסקה הראשונה אז אולי אני אחשוב על זה. כל מצב אחר, גם אם יש 350 דולר על שולחן של דולר שתיים באול אין ואני עם סכום דומה, אני משלם. לדעתי בלונג ראן זה דווקא כן ספוט רווחי כי רוב הפעמים אני אמצא את עצמי מול יד נחותה.

Harleydude

New member
לא הבנתי

אם הסכמת איתי או לא :) זה רווחי להכניס אול אין עם קינגים כשאתה מוביל על טווח היריב שלך להכניס אול אין (והתנאים המקדימים לכך כמובן). זה לא דבר כ''כ קשה, כי KK מוביל ת'כלס על כל דבר חוץ מאסים, כן? אבל לפעמים אתה תיתקל בסיטואציה כמו שתיארתי למעלה שפשוט אין מצב בעולם שהשחקן עושה את זה עם משהו שהוא לא KK\AA. אגב, אנחנו מדברים רק על פרה כן? פוסט יש מיליון ואחד תסריטים לאינסטה פולד גם לאסים.

2המרפא

New member
יש רק מצב אחד בטורניר לקפל קינגים

וזה רק אם יש יותר מדי אקשן פרי פלופ נגד הרבה אנשים. הייתה לי יד באיזה מיני פטופס מיין איבנט, בבליינדים של 60\120 אני יושב עם 18 אלף מעלה ל600 זה שאחרי משווה באטן משווה, סמול בליינד עושה 3בט עצום וביג בליינד דוחף איזה 13 אלף. הפעם היחידה שאני קיפלתי קינגים פרי בטורניר. לביג היה אסים אגב. ואגב הדוגמא שאתה הבאת ל350 בליינדים דיפ היא נוראית. על 12$ 4בט ל350? לא מוגזם קצת? הייתי הולך בטווח של 60 ואז עם הקינגים אני רק משווה ומתפלל שיפול קינג בפלופ או מקפל כי יש רק יד אחת שאני הולך לראות במצב הזה

shaywh

New member
ברמות הנמוכות בד"כ יהיה אסים באמת

האתר ששיחקתי בו הכי הרבה רמות שונות זה קרבון ושם בכל הרמות הנמוכות (לא כולל הכי נמוך שלא מכיר כ"כ) כששניים הלכו אול אין לפני הפלופ לרוב לאחד מהם היה אסים. אבל באמת ברוב המוחלט של המקרים. ככה שאם אתה לא האחד עם האסים אתה הרבה פעמים מוצא את עצמך בבעיה... קינגים קשה לקפל באמת אבל QQ הייתי מקפל כשצריך. ברמה שבה כל זה הפסיק להיות נכון שיחקתי פעם אחת כשהייתי די בטילט, זה היה nl400 ואחרי זה יצא לי לראות שהיא נחשבת לרמה שהמעבר אליה הכי קשה. שם אנשים היו משווים 4בט מחוץ לפוזישן עם פוקט עשר וגם הולכים אול אין אחרי הפלופ אם הלוח נמוך. מה שכן, היה כיף לשחק שם, שווה כל דולר שהולך לפח....

Harleydude

New member
יש משחק ברמות האלה.

אם אני חושב שהבנאדם יעשה לי 3בט עם JJ+\AK אבל ישווה 4בט רק עם AA\KK אז שווה לי לדחוף עם כל 2 קלפים כי אני משיג יותר קיפולים מאשר השוואות. במיקרוז בדר''כ טווח ה3בט של אנשים הוא צר, והם לא באמת יקפלו QQ+\AK מספיק בשביל שיהיה לך משתלם לעשות מהלכים אז הרגים שעולים הלאה הופכים את טווח הלשים-הכל-על-הקו-פרה שלהם למאוד צר (KK\AA) ואז כשהם מגיעים ללימיטים יותר גבוהים שחקנים טובים מנצלים את זה. ב25NL וגם ב50NL אפשר לראות דברים מזעזעים לפעמים אז השחקנים הרווחיים יודעים שהם לא צריכים לסכן ערימה על בלוף מול טווח מאוד צר של 3בט\רחב אבל שלא אוהב לקפל ויש להם מספיק מאיפה להרוויח בלי זה.

Harleydude

New member
אחי

שיחקת ראש נכון? לא ראית אנשים שדוחפים 300ב''ב בלי לעשות 4בט עם אסים? ראיתי מלאאאאאאאאאאאא. להשוות ל60 ואז לקפל אם לא נופל קינג זה די רע כי אתה הופך KK ליד של סט מיינינג בלי לקבל את הODDS שאתה צריך בשביל זה. אז רוב הזמן אתה תשווה ותקפל, מדי פעם אתה תשווה ותתפוס קינג, אבל בגדול אתה תפסיד יותר ממה שתרוויח.

Harleydude

New member
חוצמזה אחי

לא ניסיתי לתת דוגמא מציאותית אלא פשוט דוגמא כלשהי, כשבנאדם אומר "אני ב-ח-י-י-ם לא..." אז אני אומר never say never. משם כבר אפשר להרחיב ולכמת את זה לדברים יותר ריאליים אבל קודם שהבנאדם ייצא מהמחשבה של אף פעם ואז אפשר יהיה לחדד מתי כן ומתי לא.

Kgt1

New member
אתה גם לא צודק לגבי טורנירים אבל זה ברור לי

כי אתה שחקן קאש :) זרקתי קינגים פרה כבר 4 פעמים, ב-3 מתוכם עשיתי פולדים נכונים (ליתר דיוק ב-2 ראיתי שאני מול אסים, ואת הדוגמא האחרונה אני אתאר לך)! בפיינל טייבל המשמעותי הראשון שעשיתי לפני כחצי שנה בסופר סטאק 10+1, כשכנשארנו 6 אנשים, היו שני סטאקים גדולים בשולחן (מעל 100 BB)... אני ועוד בחור... שיושב UDG ומרים. אני חוזר אליו מUDG+1... והוא דוחף WAY WAY WAY אובר דה טופ.... עכשיו ברור שהטוווח שנותנים לו פה זה QQ++, אבל אני חשבתי על זה לא יותר מחצי דקה והגעתי למסקנה שזה פולד לא קשה - אני לא רוצה לסכן את כל הסטאק המטורף על מצב שבו אני בערך ב-60% מול הריינג' שלו, כאשר יש כל כך הרבה שורט סטאקים בשולחן! פולד.

למעלה