סיפור ארוך... אבל דחוף!!!!!!!!!!

yaishb

New member
סיפור ארוך... אבל דחוף!!!!!!!!!!../images/Emo92.gif

עד לא מזמן היה ברשותי מחשב עם win98. התקנתי RedHat והגעתי ללינוקס ע"י דיסקט boot. אתמול (בערך) שידרגתי ל win2000 ו... הדיסקט boot לא עובד!!!!!!!!!!!!!!!! איך אפשר לגשת ללינוקס בכל זאת

הראל

New member
הדרך הפשוטה ביותר ../images/Emo98.gif

לדעתי, הדרך הפשוטה ביותר היא פשוט לבצע "עדכון" של מערכת הלינוקס
תכניס את הדיסקים מהם התקנת את הלינוקס. אל תתקין מחדש אלא תגדיר את הפעולה כעדכון. המערכת לא תתקין מחדש את כל הקבצים, שהרי הם מאותה גרסה, או אף חדשים יותר (אם ביצעת עדכונים מהרשת). מאידך המערכת כן תתקין לך את ה- LILO. בזמן השדרוג, תזהה המערכת את מערכת הההפעלה של ה- Win2000 אבל תזהה אותה כ- Win-NT. מבחינתך זה לא נורא, זה אותו דבר. כמובן, שאם אתה לא רוצה להתקין LILO משום מה (ואני באמת לא יודע למה) אתה יכול לעשות דיסק חדש לכניסה למערכת. מומלץ לך, כן להתקין LILO. ובאם אתה מעדיף שברירת המחדל תהיה לעלית מערכת ה- Win2000, תיכנס אח"כ להגדרות בלינוקס ותשנה איך שאתה רוצה. בהצלחה

תמר,

New member
במילים אחרות

סדר ההתקנה הנכון הוא: קודם windows (ואם יש כמה, אז מהגירסה הישנה לחדשה), ורק אחר כך לינוקס. כי לינוקס מסכים להכיר ב-windows, אבל לא להפך

yaishb

New member
מיליון תודות! בכל זאת...

שחקתי עם כל מה שנאמר לי פה בפורום - המחשב לא מזהה את הכרטיס רשת! ב dmesg אני לא רואה שום התייחסות לרשת (אחרי reboot) למרות שההגדרות נמצאות ב linuxconf. אין פינגים ואין נעליים! מאחר שאני יושב על LAN - האם יש משהו נוסף שאני צריך לתת? פינג ל gateway נותן network unreachable. תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הראל

New member
שאלות ותהיות ../images/Emo22.gif

קודם כל. זה שאין "פינג" ל- "ראוטר" לא אומר כלום. בניתי בזמנו רשת עם "ראוטר" החוצה, לאינטרנט, ואיפיינתי את ה"ראוטר" שלא יענה על "פינגים", יתכן וזה המצב גם אצלכם. כאשר "ראוטר" או שרת מאופין שלא יחזיר "פינג" אתה מקבל את התשובה - network unreachable יש כאלו שבכלל לא מאפשרים מעבר "פינגים" כדי לפתור בעיית עומס מכוון על שרתים. שנית. בדקת שה - IP של הכרטיס נכון ? אם כתובת ה- IP של הכרטיס לא נכונה, סביר שהוא לא יעבור את ה"ראוטר" ולעיתים אף לא יבחין במחשבים אחרים באותה רשת. אם, בדקת, ואין שגיאה בכתובת ה- IP. תוריד את ה"ראוטר" מהקונפיגורציה ותנסה לעשות פינג לאיזה שהוא מחשב אחר ברשת, לא משנה אם הוא לינוקס או "מיקרוסופט". אתה גם יכול לנסות לעשות "פינג" לעצמך, ולראות אם יש תגובה. אם גם אז אין לך בכלל שום תגובה. אז צריך לחשוב מחדש מה הבעיה. בהצלחה

תמר,

New member
כרטיס רשת

אם אין הודעה ב-dmesg על כרטיס הרשת, זה מראה על בעיה פיזית בכרטיס הרשת או בלוח האם. אם כרטיס הרשת הוא pci, ניתן לבצע reset ל-pci בהגדרות ה-bios. (בכל מחשב זה אחרת, אז פשוט צריך לחפש משהו שקשור ל-pci או pnp וכדומה) אם זה לא עובד או שאתה לא מוצא את האפשרות, עשה כך: הוצא את הכרטיס מהמחשב, הפעל אותו עם לינוקס, כבה את המחשב (בעזרת פעולת halt), והכנס שוב את כרטיס הרשת. אם יש לך אפשרות - הכנס אותו לסלוט אחר (את זה אפשר לעשות גם אם לא מדובר ב-Pci). כעת הדלק את המחשב ושים לב אם יש איזו שהיא התייחסות ל-eth. וברור שרק אחרי שהלינוקס מזהה את הכרטיס ומעלה את המודול ניתן לדבר איתו ברשת, לפני זה אין שום סיכוי שהוא יענה לפינג.

ezaton

New member
הייתי רק עושה דבר קטן לפני כן

עושה cat /proc/pci לראות אילו התקני PCI המחשב רואה. מאוד יתכן שהוא לא מצמיד את הדרייבר לתוכנה כי חסר לו מודול, או כי הוא לא זיהה אותו נכון. אם תריץ את הפקודת, תוכל לראות אם המחשב עצמו רואה את ההתקן כקיים (גם ברמה אחת מתחת לדרייבר). Ez

למעלה