סיפור ארוך ושאלות בסופו...

סיפור ארוך ושאלות בסופו...

(שלום, חדש במקום כבר די ותיק ב"ענף... :) ). הסיפור מתחיל לפני שנתיים עת התחלתי לעבוד בחברת שמירה X. העסק הלך טוב, אמנם היו כל מיני "הפרות" קטנות של חוקים ברורים (משכורת ב-13 בחודש בצ'ק, 70% נסיעות וכו') אבל זה הייתה עבודה ואני הייתי נובטל כחצי שנה לפני... הבלגתי ואני והמפקח-בוס היינו חבריה די טובים (כמובן עד גבול). לפני כשנה וחודשיים הסתיימה שנת הלימודים שלי ואני החלטתי לעבוד למשך שנה עם החברה במשרה מלאה עת אני לוקח חופש אקדמאי לראות מה אני עושה עם עצמי. גם במהלך השנה יחסי העבודה היו בסדר. במהלך השנה שבה עבדתי באותו מקום(!) התחלף לי המפקח, גם עם המפקח החדש הסתדרתי לא רע. לפני כחודשיים התקשר אליי המפקח הישן, הוא שמע ממישהו שעבד איתי במקום שלי (ושהועבר מקום) שאני יכול להיות פנוי לעבוד במקום שנוח לו (דגש: לו, לאו דווקא לי). אני הסכמתי שאני אבדוק (אבדוק!!!) את המקום ונראה. אחרי שאני הלכתי לחפיפה ומסיבותי שלי החלטתי לוותר על המקום התקשרתי למר מפקח-ישן, פה המקום לציין שכל האירועים האלו: שיחה וחפיפה ארעו כאשר מפקח-חדש היה במילואים. כאשר אני התקשרתי לוותר על המקום מפקח חדש בדיוק חזר יום לפני מהמילואים. מפקח-ישן תפס קריזה, הוא סמך עליי שאני אוציא אותו מהבוץ (היה חסר לו שם בן-אדם), הוא בנה עליי (לנה עד היום לא ברור לי) ומכיוון שאני תוקע אותו הוא (ואני מצטט אותו מהטלפון, הוא היה מספיק טיפש להגיד לי את זה בפנים): "ידאג לתקוע אותי בחזרה ואפילו עד למצב שאני אפסיק עבודתי בחברה". מה שמעניין עוד יותר הוא שבוס-חדש-שחזר ממילואים התקשר אליי והודיע לי שמבחינתו אני איתו ושהוא יסגור את העניין עם בוס-ישן. עכשיו הבעיות: יומיים אחרי השיחה הגורלית, אני אחרי משמרת של 12 שעות, החילוף שלי... נגוז ואיננו. המפקח (חדש-חזר ממילואים) לא זמין בטלפון, המוקד של החברה לא יודע איך להשיג אותו... נישט. חיכיתי עוד שעתיים(!) לחילוף שלא בא. בסוך הודעתי למוקד שאני מתקפל והלכתי. 10 שעות אחר כך הייתי שם שוב לעוד משמרת. עוד דבר, עד אותו יום ושיחה הרת גורל הייתי רשום 4-5 משמרות בשבוע, בטח שלא פחות מ-3. פתאום כבר חודש כמעט שאני מקבל משמרת-2 בשבוע, בנס. גם הנימה הבחרית של מפקח-חדש בטלפון השתנתה מ"מה נשמע חבר..." ל-"כן, מה? טוב, לא טוב..." שאלות... האם ההחמרה הדרסטית במספר המשמרות נחשבת להרעת תנאי עבודה? (החוזה, החד-צדדי (רק אני מתחייב כלפיהם לא הם כלפי) שעליו הייתי חתום (חוזה לשנה, אני עובד שנתיים) קובע שאני חייב לתת 3 משמרות לפחות, האם זה לא הדדי?) אם כן, כשאני אתפטר (ומנוי וגמור איתי להתפטר!) החברה תטען שאני התפטרתי איך אני מחייב אותם לשלם פיצויים כאילו ההתפטרות הייתה פיטורים? (שוב רק אם אכן מדובר בהרעת תנאי עבודה). האם יש בארץ חברות או עורכי-דין בודדים שמוכנים לייצג על חשבון הניצחון הצפוי (כלומר, הם בטוחים שהמקרה מנצח ולכן מוכנים לייצוג חינם על חשבון הפיצויים העתידיים)? בתודה מראש.

joshh

New member
אני מקווה שקיבלת את המסר שלי.

כמו שאמרתי במסר . דבר ראשון וחשוב ! : על תעשה דבר לפני שאתה מתיעץ איתנו. (אתה עלול לעשות שטות שתעבד את את המומנט שלך עלייהם) שתדע שהם מאוד מאוד חלקלקים ויודעים איך לסובב את הדבר נגדך . תיצו איתי קשר דחוף !

למעלה