סיפור ארוך - מקווה שלא יותר מ7000

Y.G.J

New member
סיפור ארוך - מקווה שלא יותר מ7000

תווים
כיתה י´ הגיעה... הייתי נאמן מחשבים בבית ספר שלי ובניתי אתר לבית ספר עם חבר טוב שלי... האתר נבנה במסגרת מחוייבות אישית שהיינו צריכים למלא בה 60 שעות ועשינו מעל ל120 שעות... ככה עם האתר שנבנה המרכזת מחשבים שאהבה אותו ואת הפעילות שלנו לקחה אותנו לכנס של הערייה (חיפה - שם אני גר) שבו הציגו אתרים ואתרים טובים הביאו לבתי ספר לקבל ציוד מחשבים ועוד... כיתה יא´ אנחנו לא נאמני מחשב במסגרת מחוייבות אישית אבל אנחנו עשינו את העבודה של שיפור האתר ובנינו אתר חדש (אני את העיצוב והתכנים) וחבר שלי היה אחרי על תכנים גם כן... - העיצוב החדש היה בפלאש והאתר הביא לבית ספר שלנו לאותו כנס של שנה קודמת והפעם קבל בית הספר אינטרנט מהיר (אז מתנת חברת נונסטופ שפשטה רגל) עברה שנה והגיעה כיתה יב´ הפעם היינו עמוסים אבל נתנו תמיכה כללית על האתר... במשך הזמן בניתי חלקים באתר מרצוני... עיצובים מזמני ודברים רבים על דעתי כיום סיימתי יב´ ואחרי פניה למורה על כך שלא תשתמש בתכנים שלנו כי היא לא נותנת לנו את הקרדיט הראוי... היא לא התייחסה האתר ממשיך פעילותו על אף שהיא לקחה את העיצובים שלי ושינתה בהם קישורים וטקסטים... מה אני עושה עם זה??? ושיהיה לי זול אם זו פניה לעורך דין

זכות מוסרית

לדעתי האישית*, זכויות היוצרים באתרים שיצרת שלך, אלא אם כן קיים הסכם, מפורש או משתמע, הקובע אחרת. אך אפילו בהנחה, שהזכויות החומריות באתרים הם של בית הספר, שמורה לך הזכות המוסרית מכוח סעיף 4א לפקודת זכות יוצרים, קרי: הזכות ששמך יצוין על יצירתך, ושלא ייעשה בה כל סילוף או עיוות, שעשוי לפגוע בכבודך. מאחר שמדובר בבית ספר, נראה לי שמכתב ענייני למנהל (ובמידת הצורך לשרת החינוך) עשוי להביא ליישוב המחלוקת. * החתום מעלה אינו עורך דין.

לדעתי הזכוית היחידה שיש לך

היא הזכות המוסרית. את העבודה ביצעת חלקה כמחוייבות וחלקה בהתנדבות עבור בית הספר, לפי העובדות שתארת, התכוונת להקנות לבית הספר את פרי עבודתך. תתאר לעצמך שבמקום תכנות/עיצוב/וובמסטרינג היית מבצע עבודת נגרות עבור בית הספר, נניח היית מרכיב שולחן. האם לאחר שביצעת את העבודה חלקה מתוך מחוייבות וחלקה מתוך התנדבות, היתה לך זכות לקחת את השולחן הביתה? נראה לי שבמקרה זה זכות היוצרים שייכת למזמין, קרי לבית הספר, אך לך שמורה הזכות המוסרית.

BlackHat

New member
והאם לבית הספר יש את הזכות

לכפות עליו לבצע שולחנות עבורו? או אתרים עבורו? אני חושב שהזכות היא שלך אתה עשיתה את זה למען בית הספר אבל לא נתתה להם את זה במתנה

לגמרי לא רלוונטי

אם לבית הספר יש זכות או אין לדרוש עבודה כזאת או אחרת. זה נושא נפרד לחלוטין. אם מישהו חושב שעושקים אותו, הוא צריך לפעול לפי חוק כדי לבטל את תוצאות העושק, אם מישהו חושב שיש שררה מצד רשות שלטונית, גם כאן הוא יכול לפעול, בין בדרך מינהלית ובין בדרך ציבורית ובין בדרך משפטית, או בכולן. הבחור לא מכחיש שהוא עשה דברים בהתנדבות ואין שום טעם לבוא ולשנות את העובדות. ההתייחסות ניתנת לעובדות שתוארו, אם רוצים להתפלפל על עובדות אחרות, זה כבר משהו אחר, לגיטימי בפני עצמו.

Y.G.J

New member
עשיתי אתר לבית ספר

כחלק של פרוייקט התנדבותי שכל תלמיד עושה משהו אחר... אחדים הולכים לבתי אבות ואחרים לבתי יתומים אני עשיתי תוצר... כמו כל דבר באינטרנט יש לי עליו זכויות יוצרים... וברגע שביקשתי שלא ישתמשו במשהו שהשם שלי לא מוזכר ועושים זאת בכל זאת אני מעוניין לדעת אם יש מקום או אפשרות לתבוע כי השם שלי לא מופיע על משהו שייצרתי והיצירה שלי עברה שינויים על ידי מישהו אחר ועכשיו חלק מהיצירה שלי שם באינטרנט אבל עם כמה וכמה שינויים

למעלה