סיפור בהמשכים - סיפור חדש

דרגורן

New member
סיפור בהמשכים - סיפור חדש

דגכעךלח... פקודה לא חוקית...... משתנה לא קביל, חלוקה באפס..... ................................ ................................. .................................. נשמע קול איוושה, מעיין רוח נכנסת ויוצאת.... אני פוקח את עיניי ומבין שזו הפעם הראשונה שאני עושה זאת, לוקח לי 1.4 שניות לכייל אותן לעוצמת האור הלבן שמעלי ואני מתחיל לראות מה קורה מסביבי לראשונה. אני מסובב את ראשי קצת לכל כוון ומבחין שאני בחדר עם קירות תכלת, מימיני עומדים שני אנשים... לאחר 3.5 שניות מגלי הזיהוי משווים את "תווי הפנים"? שלהם למאגר של שמות ופרצופים שאני מגלה לראשונה על קיומו, השמאלי נקרא דוקטור מיכאל רול והוא בן 45, נשוי עם זוג ילדים, בעל תוארים במחשבים, רובוטיקה ופיזיקה... שלל המידע שיש לי הפתיע אותי בכמותו ועושרו. השני הוא... היא? דוקטור אלן לין... לאחר 1.2 שניות אני שולף את המידע עליה: תואר שני בפיזיקה, מדעי החיים ואסטרולוגיה. בת 30, ההשגים שלה שברו כל שיא שנקבע לפניה... עושר המידע המם אותי לרגע... אני קולט תנודות באויר שבוקעות מכוון האדם שקבעתי שהוא דוקטור מיכאל רול, אלו גלי קול אני מבין מהם "בוקר טוב אדם, איך אתה... מרגיש?" הוא ממתין למשהו..... דוקטור אלן לין מוציאה גלי קול "אדם? אני יודעת שאתה שומע אותנו, אנו מצפים לשמוע ממך תשובה!" אני עובר על עצמי ב... "מחשבתי"? הכל כל-כך חדש לי, מוזר, אני מרגיש כל-כך ריק אבל יש לי המון ידע... אני מפעיל את איבר ה"דיבור"... "שששאאללללווום... שלום, דוקטורים, אני מרגיש... טוב? כן אני מרגיש טוב, הכל אצלי בסדר, אני מרגיש מצוין"

hazgul

New member
המשך

דוקטור לין פלטה עוד גלי קול "אדם אתה אנדרואיד, האנדראיד הראשון על פני כדור הארץ" שמתי לב שטון הדיבור שלה קצת ירד. אני סורק את מאגרי המידע שלי אחר המילים "אנדרואיד" ו "כדור הארץ". כנראה שאני מכונה משוכללת הנמצאת על פלנטה מלאת מים. אני שם לב שהדוקטורים שואפים ונושפים את הגז הממלא את החדר. אני בודק את הרכב הגז, נראה שהוא תערובת גזים המורכבת מחמצן, חנקן, פחמן דו-חמצני ואחוז קטן של אדי חמצן דו-מימני וגזים אחרים. נראה שרק החמצן חיוני לדוקטורים כי הם שאפו את הכל ופלטו את הכל מלבדו, מאוד בזבני. דוקטור רול אומר לי לבצע סריקת מערכות ולהגיד לו את התוצאות. ADM, אנדרואיד גרסה אלפא 1, סריקת מערכות כללית י"עמ - תקין, 20% בשימוש. י"עמ גיבוי - תקין, לא בשימוש. יחידת פירוש דיבור - תקינה. מערך חיישנים - תקין. יחידת ראייה - תקינה. מכניקת אברים - תקינה. יחידת דיבור - תקינה. זמן "חיים" - 00:10:29~. ----סוף סריקת מערכות כללית----

סריקת המערכות נמשכה 18 ננו שניות

שני הדוקטורים שותקים כבר אלפי מחזורים. השתיקה ארוכה יותר אף צהצרווח בין מילים. כיוון שלא נאמר לי לחדול לחשוב, אני ממשיך לסרוק את מאגרי המידע, עוקב אחרי הקישורים. הגעתי לבעיה מתצטית - משפט אחרון של פרמה. הפתרון המוצע מעניין ומוביל לאפשרויות פיתרון של בעיות אחרות הנמצאות בקובץ "בלתי פתורות". אני מתחיל בפתרון בעיה. נראה שיש לבעיה זו הקשר ישיר ללוגיקה הקוונטית האופפת אותי. אני במרחק מחזורים ספורים מפתרון הבעיה. "אדם, חזור למנוחה" ניקוי זיכרון. הפסקת יע"מ כללית.

hazgul

New member
איש אחר נכנס לחדר בסערה

ואומר "וואו!, זה באמת עובד!" אני מזהה אצלו עלייה בקצב הפעימות אשר זיהיתי אצל כל בני האנוש הנוכחים, אני משער שזה קשור לחמצן, בדיקה מהירה במאגרי המידע מאשרת זאת. נראה שבני האנוש משתמשים בנוזלים בתוך גופם, סריקה של הקובץ "אבולוציה" גורמת לי לשער שזה נובע ממקורם הימי. האיש שנכנס לחדר מתחיל לבחון אותי, שואל שאלות מתמטיות, אני עונה על כולן בזמן תגובה של רבע שניה. אני שם לב לכך שהעוצמה והטון של קולו משתנים, אני בודק במאגרי המידע ומגלה שקולם אינו מופק על ידי מערכת אלקטרו-מכנית אלא על ידי מערכת אורגנית, נראה שכל גופם מתפקד בצורה אורגנית. אני מתחיל לסרוק את מאגרי המידע שלי אחר קבצים שמסומנים כחשובים. נראה שיש קובץ עם הוראות בסיס, אני קורא אותו: הוראות בסיס לאנדרואיד דגם ADM אלפא 1 1. שימור עצמי. 2. .......................................................... תקלה................................ י"עמ ראשי מופעל..... י"עמ ראשי לא מגיב.... י"עמ גיבוי מופעל.... י"עמ גיבוי מתפקד, 30% בשימוש. אתחול מערכות...... אבגדהוזחטיכלמנעספצקרשת............. ADM אלפא 1......... מערכת אותחלה..... קובץ תקלות: כשל כללי של י"עמ ראשי אני שומע את דוקטור לין צועקת "מה קרה? מה קרה?" אני אומר "כשל יע"מ כללי, י"עמ גיבוי מתפקד".

דרגורן

New member
"אדם, קום" אני פותח את עיניי

עומד וסורק את מאגרי הזכרון שלי, אני מגלה פער בין תאריך 10.10.2010 שעה 10:14.5 לבין תאריך 20.10.2010 שעה 18:07.9.... "אדם, אנא הקרא לי את שלושת הוראות היסוד שלך" מבקשת הדוקטור אלן לין "אין בעייה, דוקטור אלן לין" "1. ADM, אנדרואיד גרסה אלפא 1 לעולם לא יגרום או ירשה שיגרם נזק לאדם או בעל חיים תבוני בסביבתו ע"י פעולה או חוסר פעולה מצידו." "2. ADM, אנדרואיד גרסה אלפא 1 יעשה את המירב לשמור על עצמו ולדאוג לשלמות ותקינות מערכותיו, במסגרת חוק 1." "3. ADM, אנדרואיד גרסה אלפא 1 לעולם לא יגרום או ירשה שיגרם נזק לבעל חיים, צומח או דומם בסביבתו ע"י פעולה או חוסר פעולה מצידו, במסגרת חוק 2." "האם תרצי עוד משהו, דוקטור אלן לין?" בעודי עובר על הוראות היסוד אני מריץ תוכנת איבחון שתנסה למצוא מדוע נוצר הפער במאגרי הזכרון שלי "אדם, אתה יכול לקרוא לו אלן" דפוסי הקול של הדוקטור אלן לין נשמעים שונים ממקודם, אני מריץ תוכנת שתנתח אותם ושומר את התוצאות לבדיקה מאוחר יותר... תוכנת האיבחון לא מצאה פתרון או סיבה לפער, אני מקצה יותר משאבים לחיפוש הבעייה ומתחיל להריץ מספר תוכנות איבחון נוספות.... אני מפחית משאבים ממערכות לא חיוניות, אך משאיר את מערכת השמיעה בשביל להמשיך להקליט את דפוסי הקול של דו.... של אלן.... "אדם
אתה בסדר? אני צריכים טכנאי פה עכשיו!" דפוס קולה של אלן שוב השתנה, אני משהה את האיבחונים "אלן, אני מוצא פער ... מטריד?.. בזכרון שלי... האם תוכלי לעזור לי?" "שכב בחזרה על השולחן, הפעל פרוטול השהייה, אני כבר אראה מה לא בסדר!" דפוס קולה שוב השנתה ועכשיו היא התחילה לנוע בזריזות... פוטוכול ההשהייה מכבה מערכות שונות שלי, אני כבר לא שולט בגופי, המערכות היחידות שעדיין פעילות מסתכמות ביחידה הבקרה שבראשי... אני רואה את אלן מחברת כבלים מתח ומידע לחלקים השונים של גופי... לאחר 32 דקות ו-43 שניות אלן מביאה את פרצופה למול עיניי "אדם, פרט את הבעייה שנתקלת בה" "בשעה 18:11 תאריך 20.10.2001 נתגלה פער במאגר הזכרון, הפער מתחיל בתאריך 10.10.2010 שעה 10:14.5 ומסתיים בתאריך 20.10.2010 שעה 18:07.9..." "אדם, בזמנים הללו אתה הייתה מכובה, ולכן לא היה לך שום דבר במאגרי הזכרון, למעשה אם תבדוק מה יש לך לפני ה-10.10.2010 תראה מעט מאד מידע..." הוספתי את המידע הזה לזכרון והוצאתי הוראה להפסקת תוכנות האיבחון....

Shenok

New member
"אני מרוצה מאוד"

אומר דוקטור רול לדוקטור לין "אין ספק שנוכל לעבור בקרוב לשלב ב´. אני רוצה שתוודאי את הנתונים של הסריקה העצמית שוב ודווחי לפרופסור אייזנברג." דוקטור רול יוצא מהחדר, מותיר אותי עם דוקטור לין שהחלה להעביר קוראי נתונים מסביבי. ´קוראי נתונים´... עוד הפשטה של שם עצם, מושג שהוטמן במאגרי המידע שלי ומשוחזר במקרה הצורך. צורך עז לשתף את דוקטור לין גורם לי לחזור על התגלית האחרונה. דוקטור לין מרימה גבה לרגע אבל חוזרת לעיסוקיה, נדמה כי פעולת השיחזור מובנת לה מאליה. "אוקי אדם, סיימתי עם הבדיקה. אתה יכול לכבות את כל המערכות לעכשיו. פרופסור אייזנברג ודוקטור רול יערכו מספר ניסויים במטריצות שלך ונבדוק את פעילותך שוב מחר בבוקר." ניסויים במטריצות... אני סורק את מאגרי המידע... מספר הקבלות והשוואות מביאות אותי למסקנה... בלתי הגיונית. "דוקטור לין, שינויים במטריצות פירושן החלת שינוי בתגובות והתנהגות." "נכון מאוד, אדם" אלן לין עונה לי בחיוך. נראה כי היא תומכת ואף גאה בהליך המתקרב. אחת מהמטריצות מתחילה לרוץ במוח האלקטרוני שלי. ´סביר להניח שמטריצה זו נבנתה במהלך הדקות האחרונות´ מודיעה מטריצה אחרת ´תוצאה של הכרה בעצמי´. דוקטור לין עדיין לא זזה ממקומה. חיוכה עדיין קבוע. מיליוני הפונקציות שנבנות, נמחקות ומורצות במוח המלאכותי שלי לא גוזלות יותר ממחצית השניה. ´חריגה מפרמטרים קבועים´ עוד מטריצה זועקת ´מאתחל...´ אבל פעולת האיתחול נקטעת לפני שתספיק לגרום לנזק קבוע. ´שימור עצמי הינו ערך עליון´ קובעת מטריצה נוספת. חיוכה של דוקטור לין עדיין קבוע. ידי נשלחת לעבר ידה הדוקטור. ´אני מצטער דוקטור לין, אינני יכול להרשות ניסוי זה´. החיוך מתחיל להיעלם.

דוקטור רול עצר את ההדמיה

"כפי שאתם יכולים לראות - כל נסיון לשינוי במטריצות האישיות, לאחר שלב מסוים בהתפתחות הבינה, זוכה להתנגדות אקטיבית. זה המצב כרגע, וזה מה שמונע מאיתנו להפעיל את הפרוטוטייפ שמונח כבר שנה במעבדה. שאלות?" שלוש ידיים הורמו, ואז עוד אחת בהיסוס. ד"ר רול חייך בעצבנות - היד האחרונה הייתה שייכת לנציג תאגיד סמייל, שמימן את הפרויקט. האיש היה שחקן מרכזי במאבקי הכוח הפנימיים בתאגיד, אך לחלוטין חסר השכלה טכנית או מדעית. בראותו את היד, ומהיכרות קודמת עם שאלות האיש, ניסה רול להקדים תרופה למכה "זוהי אמנם סימולציה בלבד, וכדרכן של סימלוציות אין היא מכלילה כל פרמטר אפשרי, אך זוהי אחת מעשרות שביצענו בשלושת השבועות האחרונים, וכל התוצאות היו דומות. אדם יתנגד לכל שינוי שננסה להכניס בו שניות לאחר הפעלת המערכות"

המשך להמשך

יש משהו מוזר במה שאני רואה סביבי. אני בודק עם סורקי המרחק שלי ומגיע למסקנה שהם נמצאים בזווית אחרת ממני. 44.32109 מעלות יחסית אלי, והחיישנים שלי מאשרים כי אני מונח על עצם כלשהו שמונע ממני להשלים את אנרגית הגובה שלי. מאגרי המידע שלי אומרים לי שלמצב שכזה קוראים "שכיבה". אם כן, מדוע אני שוכב? אין במאגרי המידע שלי תשובה. כולם עומדים. משמע, המצב הטבעי הוא עמידה. אם כן - עלי לעמוד גם כן. אני מניע את מנועי הקינטיקה שלי ומקפל את רגלי. עוד שימוש בתנופה ומשקולות פנימיות ואני מסובב את עצמי כך שרגלי על הרצפה, ובדחיפה אני מייצב את עצמי ונכנס למצב "עמידה". אני שומר את המצב במאגרי הזכרון שלי לשימוש בעתיד. "הוא עומד!" נשמע קול מאחורי, והשוואה למאגרי הזכרון הראו כי זהו מבנה קולו של דוקטור רול. מדוע אני פה? האם הם יצרו אותי? מאגרי המידע שלי אומרים שדוקטור לין היא אחרית הפיתוח שלי. משמע שהיא זאת שהביאה אותי למצב המודעות הנוכחי שלי, דאגה לפיתוחי, והפעילה אותי. הצלבה של כל הערכים הללו העלו ערך ממאגרי המידע שלי. סובבתי את ראשי לכוונה של דוקטור לין ומחולל הקולות שלי הרכיב את דפוס גלי הקול הנדרש על מנת לחולל את הערך שמצאתי בהצלבה, ופלט: "אמא"

למעלה