המשך הפרק הראשון...
ההמשך... ללנס הייתה הרגשה הקור מתגבר. הוא צעד לעבר חלונו לשמאל מיטתו. היער נשקף ממנו, והוא נראה חשוך מתמיד. ללנס הייתה הרגשה שיש שם משהו שמחכה למשהו, או למישהו. "זאת בטח השעה שמשפיעה עליי" ביטל לנס את השערותיו. אחרי הכל, השעה היתה כמעט חצות. הוא הוריד את מכנסיו לאור האח ונכנס למתחת שמיכותיו. החום המרגיע של הפרווה הרגיע אותו, והוא נרדם ברגע. הקור המשיך להתגבר בחוץ לעוד כמה דקות, ואז, 3 דקות לפני חצות, התחילה רוח. הרוח נשבה לצפון, עוברת, מלטפת את העצים כשחלפה עליהם. אך זו הייתה רוח חזקה. כמעט, אם אפשר להגיד דבר כזה על רוח, נחושה. הרוח התחזקה והתחזקה. זה נמשך כמעט 2 דקות תמימות. לפתע, הכל החשיך. כאילו כל הכוכבים כבו. כאילו האישור מסביב לבקתה של לנס נאטם לכל קרן אור. הרוח פסקה. גשם התחיל. תחילה טיפות חזקות, דוקרות, ואז הוא התרכך. אנקה חלושה נשמעה. בכי רך. זעקת כעס רגעי. דממה. השעה הייתה חצות. הגשם נחלש עוד יותר, כמעט כמו ליטוף. צלילו של הגשם מטפטף על עלי העצים נשמע כמו שיר ערש חרישי. אורם של הכוכבים חזר להבהיק, והלילה היה מלא אור כיוון שהיה זה ליל ירח מלא. כאילו כל היקום רצה לצפות ברגעים האלו. למחרת בבוקר לנס התעורר עוד יותר מוקדם מהרגלו, חצי שעה לפני הזריחה. הוא רטן וקילל ולא הבין מדוע קם כל כך מוקדם כשהייתה יכולה להיות לו עוד חצי שעה של שינת מנוחה. כשיצא ממתחת לשמיכותיו, שם לב שהקור חלף. "הגיע הזמן" חשב לעצמו. מבחוץ הוא שמע פעיות. הוא ניחש שהעזה המליטה. "טוב, לפחות יהיה לנו חלב טרי בזמן הקרוב" לחש לשלושת כלביו שהתכרבלו למרגלות מיטתו. הוא לבש את מכנסיו ויצא החוצה, מתעטף בפרווה להגנה מקרירות הבוקר. הוא יצא למחסן, לבדוק את שלום העז וגדיה. כשהגיע למחסן עמד דומם. המנעול היה פרוץ. "כפריים חסרי מוח!.." ליחשש, חושב שסוף סוף מה שציפה לו, שצעירי הכפר יגנבו את פרדתו, קרה. כשפתח את דלת המחסן לרווחה, לנס חשב שהוא הולך לחטוף שבץ, או לפחות התקף לב. מולו בפינת המחסן המצופה בקש,שכבה עזתו. אך לא לבדה. אותה הקיפו שני גדיים רכים, זכר ונקבה. לשניהם פרווה חומה וכתם לבן על זנבם. זהים לחלוטין. אך זה לא מה שגרם ללנס את ההלם. לצד העז השוכבת, יונקים מפטמותיה, שכבו שלושה תינוקות עירומים. אחד, שחור כמו הלילה, עם עיניים שחורות בוהקות ושיער שחור מדובלל. שני, ילד בצבע עור זהוב-חום, עם עיניים ירוקות חודרות ומערבולת שיער חום. שלישית, ילדה עם עור לבן כחלב, שיער צהוב ורך, עיניה הכחולות מנומנמות. כל שלושת התינוקות ינקו מהעז לצד הגדיים. ככה לנס עמד 10, אולי 20 דקות, מנסה להעביר בראשו תסריטים של איך התינוקות הגיעו לחסן שלו. בינתיים התינוקות נרדמו. אולי לנס לא ידע הרבה על תינוקות, אך הוא לא חשב שזה נאה להשאיר אותם שם על הקש. הוא דחה מראשו את המחשבות המטרידות וניגש אל התינוקות. אחד, אחד, בזהירות, הביא אותם לביקתתו והניח אותם בעדינות על המיטה, בין השמיכות. הוא גירש את הכלבים שהתעקשו לנסות לרחרח את התינוקות. לנס שם לב שהעז וגדיה עקבו אחרי התינוקות לביקתה, וישבו למרגלות המיטה, לצד הכלבים. אם לנס לא היה כבר עכשיו המום מעבר לגבולותיו, הוא היה תוהה מדוע העיזים עקבו אחריו ואיך הכלבים לא גירשו אותן. בשקט, בשקט, כדי לא להעיר את התינוקות, התישב לנס על כורסאתו וחשב. "מה קרה פה?", "איך זה קרה?", למה זה קרה?". עשרות שאלות הציפו את מוחו. בעודו מתחבט באותן שאלות באו אליו שלושת כלביו, נינו, טינה וליני. הם הניחו את ראשם על ברכיו והביטו אל תוך עיניו. מבטם היה דבר שלנס לא ראה מעולם מחיות, וגם לא מהרבה בני אדם. מבטם היה יודע, מבין, מסביר. בעיניהם היה עולם ומלואו. לרגע לנס חשב שאם היו מסוגלים לדבר הם היו מסבירים לו איך העולם נברא, כי זה מה שהיה בעיניהם. לנס קם וניער את עצמו. "זה לא הגיוני. לא ישנתי מספיק ועכשיו אני מתחיל לדמיין כמו שוטה זקן וסנילי..." הוא המשיך למלמל לעצמו אך ידע דבר אחד- לא משנה מאיפה, למה ואיך שלושת התינוקות הגיעו אליו, זה היה הגורל. לנס אף פעם לא האמין בגורל, אך הייתה לא הרגשה משונה, שאין כמוה, שהפעם זה שונה. בתינוקות האלה איכשהו נשלחו אליו, והוא, יעמוד במשימתו. הוא קרב אל התינוקות. הם התעוררו בינתיים והתבוננו בו. הם לא נראו ללנס יותר מבני שבועיים. "טוב", אמר להן בנימה רצינית "אני חושב שנבלה יחדיו בזמן הקרוב. לי קוראים לנס, וזו הביקתה שלי". הוא עצר. לפתע נזכר שלתינוקות אמור להיות שם. "אז... אני מניח שאין לכם שמות עדיין, אז אני יציע ותגידו מה דעתכם, בסדר?" לפתע הרגיש כמו אידיוט. הם לא מבינים מה אתה אומר, הוא אמר לעצמו. אך בכל זאת, המשיך. הוא פנה קודם לתינוק בעל הרעמה החומה. "לך, אני חושב שנקרא....גאדלין. הנה, מה אתה אומר" ללנס היה נדמה שעיניו הירוקות והחודרות של התינוק הבזיקו, וקיבל זאת כתשובה חיובית. "ולך" פנה לתינוקת "אני חושב שניקרא.... סאלינדרה" מבטה של התינוקת נראה ללנס כתשובה חיובית. "ולך" פנה לתינוק השחור "אני חושב שניקרא.... אגידון" התינוק בהה לרגע בלנס, כאילו חשב, ואז הביט בו ולנס הבין אותו. הוא הביט בשלושת התינוקות. "אגידון, גאדלין וסאלינדרה. אגי, גאדי וסאלי. מה אתם אומרים?" שלושת התינוקות הביטו בו ובהבזק הרגע, היה נדמה ללנס שחייכו. "אך דבר כזה לא יכול להיות הגיוני, " אמר לעצמו "הם צעירים מדי." לנס הביט בשנית בתינוקות ששכבו שרועים על מיטתו. הם חייכו אליו. באותו הרגע לנס ידע שחייו לא ישובו להיות כפי שהיו. הוא חייך אליהם בחזרה. בחוץ נשבה הרוח, שורקת בין העצים. האוויר היה קליל ונעים ולמרות שהיתה זאת תחילתו של החורף, לנס הרגיש חמימות משונה בתוכו.