סיפור בלשי - אנא אבחנתכם

kenasw

New member
סיפור בלשי - אנא אבחנתכם

מדובר במקרה שלא ראיתי אבל שמעתי עליו. אני נותן את כל הפרטים שיש לי. אין לי פרטים נוספים, אז אל תשאלו - פשוט תנו אבחנות אפשריות. מדובר בגבר כבן 50, שסבל מכאבי בטן חריפים. לא ידוע לי אם לקח תרופות כלשהן לטיפול בכאב. הוא סבל מהכאב הרבה זמן, כאב מתון, וכשכאב לו חזק במיוחד נסע למיון ושם נתנו לו תרופה (לא ידוע לי איזו). לאחרונה עבר ניתוח (לא ידוע לי איזה). לפי המידע שקיבלתי - את הניתוח הזה אפשר לעשות מספר מוגבל של פעמים (כ-3).

tal afula

New member
ניחוש שלי,

משהו שקשור בסתימת מעיים, ולפי דעתי מדובר בהסרת חלקים מהמעי. בד"כ בגיל כזה, ניתן לראות בעיות עיכול רבות במעיים, בעיקר במעי הגס, ישנם טיפולים רבים, אך גם אחד מהטיפולים הוא כריתה של חלק מהמעי הגס. טל.

nikonit

New member
רוצה להבין

אתה יודע במה מדובר? אם לא, למה אתה רוצה לדעת? הניחוש הפרוע שלי - בקע (הרניה). לא יודעת אם יש הגבלה על מס' ניתוחי התיקון ומהי. דע שבאופן כללי ניתוחים הכוללים פתיחה של הבטן גורמים להצטלקויות בקרומים המקיפים את הבטן, ולכן אי אפשר לפתוח את הבטן יותר מדי פעמים. זה תקף לדוגמה גם במס' הלידות בניתוח קיסרי שאישה יכולה לעבור, בדיוק מהסיבה הזו. אגב, לא רק שאי אפשר לפתוח את הבטן יותר מדי פעמים, גם אחרי הפעם הראשונה, ובכל פעם, הסיכון לסיבוכים עולה בגלל ההצטלקויות הללו.

למעלה