סיפור בתרגום חופשי - נעה רז

סיפור בתרגום חופשי - נעה רז

לא לגמרי לבד \ התר קלאסן סיפור בתרגום חופשי - נעה רז 25/11/2002 ``אני יודעת שתאהב את ההפתעה הזו, יוני``, אמרה אימא ומייד פנתה ימינה בשביל שהוביל אל אגם גדול. יוני, שאף פעם לא נשאר חייב, ישר ענה ``אבל אימא, איזו מצחיקה את, איך אני יידע שאני יאהב את ההפתעה, אם בכלל לא גילית לי מה זה?`` ``אויש יוני, אתה כזה מתוק``, אמרה אימא והסתובבה רגע ללטף לו את הרגל, ``זה כל הכיף בהפתעות. לא מגלים לך מה ההפתעה, עד שנגיע``. ``אוף. מתי מגיעים כבר?`` שאל יוני. הוא ניסה להסתכל החוצה, אבל השביל להגיע לחלון הוא היה צריך למתוח את כל הצוואר, כדי להצליח לראות משהו אל מעבר לכסא התינוק של אחותו הקטנה,גילי. גילי ישנה בערך מאז שהם יצאו מהבית. יוני התעצב קצת, כי הוא רצה לשחק אתה, אבל אימא אמרה שככה זה תינוקות, כשנוסעים הם נרדמים. יוני כבר היה מרוכז כולו בניסיון להסתכל החוצה, כשאימא אמרה ``הנה הגענו`` ועצרה את האוטו בחריקת גלגלים. יוני קפץ מהאוטו והסתכל סביב, לראות מה קורה. הוא ראה אגם גדול ולידו הרבה אוהלים מכל הגדלים וכל הצבעים. באגם שטו סירות עם מפרשים ירוקים, והוא גם שם לב שכמה אנשים מבוגרים שיחקו בכדור מעל איזו רשת. ``אימא, אני הולך לקייטנה? זו ההפתעה?``, הוא שאל וקיפץ, כהרגלו, מרגל לרגל. ``אנחנו כולנו הולכים לקייטנה``, אמרה אימא והוציאה את גילי הישנה מכסא התינוקות שבאוטו. ``זו קייטנה למשפחות, ולכולנו יהיה פה כיף מאוד``. היא הסבירה. כשאימא אמרה את המילה ``משפחה``, יוני הרגיש איך הבטן שלו מתכווצת בהרגשה מצחיקה כזו, הרגשה שהוא מכיר טוב מאוד, כי זו אותה הרגשה שיש לו בגן כשהגננת דינה או הילדים האחרים מדברים על משפחות. יוני היה הילד היחידי בגן עם שתי אמהות - לא אחת אמיתית ואחת חורגת, אלא באמת שתיים. שתי אמהות אמיתיות משלו. לפעמים הילדים בגן היו צוחקים עליו בגלל זה, והוא לא אהב את ההרגשה הזו, זו הייתה הרגשה רעה ולא נעימה, ההרגשה שצוחקים עליך. אפילו במכולת ממול הבית, כשהוא הייה הולך לקנות שוקו בשקית, הוא שמע לפעמים את האנשים לוחשים דברים לא יפים על זה שיש לו שתי אמהות שאוהבות אחת את השנייה, וזה כבר קצת נמאס לו. יוני לא אוהב להיות הילד היחידי שיוצא דופן. ``אני לא חושב שאני יאהב את הקייטנה הזו``, יוני אמר, ``המשפחות האחרות לא יהיו מאותו סוג של המשפחה שלנו``. ``אבל זו בדיוק ההפתעה, חמודי``, אימא התחילה להסביר, אבל אז בדיוק רץ לכיוון שלהם ילד שנראה בדיוק בן ארבע. בדיוק כמו יוני. ``שלום, רוצה לבוא ולשחק איתי? אלו האמהות שלך?`` אמר הילד, והסתכל קודם על אימא אחת ואחר כך על אימא שנייה. יוני הרגיש קצת מופתע. אמהות? אף אחד אף פעם לא התייחס ככה אל אימא ואימא שלו, דיבר עליהן ככה בצורה כל כך חברותית ורגילה. ``האמהות שלי ממש שם``, אמר הילד והצביע על משפחה גדולה שישבה על שמיכות פיקניק, ``הן אמרו לי להגיד לכם לבוא לשבת אתנו``. אמהות? יוני הסתכל על אימא במבט שואל. ``זו בדיוק ההפתעה חמודי``, אמרה אימא, ``לכל ילד בקייטנה הזו יש שתי אמהות, או שני אבות, או הורה שחי עם בן זוג שאוהב אותם מאוד. כל המשפחות פה הן בדיוק כמו המשפחה שלנו``. יוני חייך. הוא אף פעם לא היה עוד במקום כזה -מקום שבו הוא לא צריך להרגיש שהוא שונה. ``אפשר ללכת לשחק?`` הוא שאל. ``בטח``, ענתה אימא. יוני והילד השני רצו לשחק כדורגל עם עוד כמה ילדים אחרים. כל היום יוני והמשפחה שלו היו עסוקים מאוד. הם שטו ושחו ועשו על האש. כל היום יוני שיחק עם ילדים שבכלל לא חשבו שהמשפחה שלו מוזרה. בערב, יוני והמשפחה שלו הצטרפו לשאר המשפחות שישבו מסביב למדורה. הם שרו שירים וצלו מרשמלו במדורה, ויוני הסתכל סביב על המעגל הגדול של כל המשפחות. כל החברים הנפלאים שהוא פגש היום ישבו מסביב למדורה, כל אחד עם המשפחה שלו - משפחות שהיו כולן בנויות משתי נשים או שני גברים. יוני אהב את החברים החדשים שלו ואת המשפחות שלהם, והוא ידע שכל המשפחות שהיו שם גם אהבו אותו ואת המשפחה שלו. המדורה מחממת את הבחוץ של הגוף שלי, הוא חשב לעצמו, אבל הבפנים שלי גם מרגיש חמים ונעים, כי אני רואה שיש עוד משפחות כמו שלי, ושנחזור הביתה אני אזכור את זה ואני אדע שאני לא היחיד עם שתי אמהות. יוני הוציא את המקל עם המרשמלו מהאש, נשף עליו שיתקרר ונתן אותו לגילי, שצחקה בקול ומעכה את כל המרשמלו אל תוך הפה. ``אני מקווה שנחזור כל שנה לקייטנה הזו, אימא``, אמר יוני. הוא רצה להיות בטוח שגילי תגדל עם הרגשה חמימה גם, ולא עם ההרגשה המוזרה שהייתה לו בבטן לפני שבא לקייטנה. ``אנחנו מבטיחות, חמוד שלנו``, אמרו אימא ואימא, והן, יוני וכל שאר המשפחות הצטרפו לצחוק של גילי הקטנה שלא הבינה מה עושים עם המרשמלו.

ניראות

New member
../images/Emo45.gifהמון תודות

יופי של סיפור

עינת א

New member
אתם באמת חושבים

שהילדים שלנו מרגישים "שונים" ו"לגמרי לבד" ? איפה דרורית ?

ניראות

New member
אולי

לא כולם מרגישים שונים, אך מספיק שאחת או אחד מרגישים ויש להם סיפור להזדהות איתו.

אני פה...../images/Emo24.gif

קבורה במעמקי הבייסמנט שלנו... הילדים שלנו לא מרגישים שונים בגלל הלסביות שלנו. אצלנו דווקא הבעיה היתה בזרות שלנו. במבטא השונה. אז לך תבנה מדינה...

למעלה