סיפור די מצמרר...ובקשה לעזרה

ענת פפ

New member
סיפור די מצמרר...ובקשה לעזרה

אני לא יודעת איך לא חשבתי לפנות אליכם בעניין הזה עד עכשיו... דודי נהרג במלחמת יום כיפור (1973). בשנת 2005 עיתון ידיעות אחרונות הוציא מהדורה מיוחדת בערב יום כיפור ובה הופיעה כתבה שכותרתה "דיסנילנד בתופת", המתאר את הופעותיה של להקת הנח"ל בפני החיילים במהלך המלחמה. לתדהמת כולנו, בתמונה הראשית, בין כל החיילים, ניתן להבחין בפניו של דודי. זו היתה תמונתו האחרונה. סבתי כמובן נחנקה מדמעות וביקשה להשיג עותק מן התמונה המקורית. בצאת יום כיפור התקשרתי לעיתון במטרה להשיג את התמונה היקרה מפז, אך לדאבוני במערכת לא הצליחו לאתר מאין הגיעה התמונה (התמונות נאספו לצורך הכתבה והושבו לבעליהן). סרקתי את התמונה מן העיתון אך מכיוון שדודי עומד רחוק, כשמגדילים את התמונה רואים רק נקודות. האם ניתן איכשהו לשפר את התמונה? אנסה לשלוח את הסריקה ואת התקריב לפניו. תודה מראש לכל המנסים, למרות שאיני יודעת האם זה אפשרי...

wintam

New member
נסי לפרסם בפורום "שורשים משפחתיים"

לאחרונה היה שם עוד סיפור עם תמונה ממלחמת יו"כ - ואיכשהו הצליחו לאתר במי מדובר. ייתכן שיהיה לך מזל - ותמצאי אצל מי התמונה. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=325 יעזור גם אם תתני פרטים נוספים על דודך - שמו, היכן שירת, מתי נפל וכו'. בהצלחה.

ריגשת אותי

ענת יקרה, תנסי אולי, בפורום תפוז מחפשים בשבילך, אולי שם יוכלו לעזור לך, http://www.tapuz.co.il/TAPUZFORUM/main/forumpage.asp?forum=526 בנוסף אולי תצרי קשר עם מערכות העיתונים או דרך הרדיו והטלוייזיה ועוד דבר-אני עוסקת בכתיבה אז אני מוכנה לכתוב לך מקול הלב שיר לזכר דודך. בברכה והבצלחה במציאת התמונה ורד.

ענת פפ

New member
אני מופתעת בכל פעם מחדש לגלות

שטוב לב זו לא קלישאה שחוקה, אלא עובדה קיימת המחממת את הלב. בעקבות המלצות של חברי הפורום ופורום שורשים משפחתיים, פניתי לאתר של ירדנה ארזי (אשר מצולמת בחלקה השני של התמונה) ואיתרתי שם את התמונה. אנשים טובים מצוות האתר ינסו לבדוק האם הסריקה של התמונה המקורית נמצאת ברשותם וישלחו לי במייל. עוד גיליתי כי התמונה צולמה ברמת הגולן, כאשר דודי שרת בתעלת סואץ. ייתכן והוא היה שם לפרק זמן קצר, אך לא הודיע על כך בבית בכדי שלא ידאגו, או שאולי בעצם היתה טעות בזיהוי ולמרות הדמיון הרב מדובר במישהו אחר. אני מקווה למצוא את התשובה בתמונה הסרוקה. בינתיים אני רוצה להודות לך ולכל מי שניסה לעזור, ע"ג הפורום ובמסר. מסתבר כי האדיבות והחמלה לא נסו מן העולם. ריגשתם אותי מאוד. תודה!

למעלה