סיפור הארוחה - יקיניקו טנקה
קצת באיחור, אולם אחרי שקיבלתי את אחת ההמלצות פה בפורום אני מרגיש צורך לחזור ולעדכן בחוויה: המסעדה שנבחרה היתה יקיניקו טנקה בהרצליה פיתוח. הגענו אשתי ואני למסעדה בערב קר במיוחד. למרות שלא הכרנו את המקום את המסעדה ניתן היה לזהות לפי שני הלפידים שבוערים לפני הכניסה (מה שהביא אותי לתהות מה קורה בגשם...) נכנסנו למסעדה וכבר בכניסה קידם את פנינו קול משונה משהו, אשר התברר כרמקול המאחל "ברוכים הבאים" ביפנית. המסעדה מעוצבת בצורה קלאסית וחמה למדי, כשצבע אדום בורדו שולט בחלל. מאוחר יותר התברר לנו (מפי המלצרית) שאדריכל יפני הוא שתכנן את המסעדה ואף היה נוכח בארץ בעת בנייתה (וכן הביא את רוב הריהוט איתו מיפן...) בדרכנו לשולחן הבחנתי לפתע בחדרים הפרטיים (שאכן, כפי שאני שם לב כרגע, המליצו כבר כאן בפורום, אולם שכחתי מקיומם), וביררנו אם ניתן להמיר את הזמנת השולחן בחדר. לאחר בירור קצר התברר, שקיים חדר אחד פנוי. אף כי מדובר בתוספת של 15 שקלים לאדם, החלטנו, כי האירוע מחייב, חלצנו נעליים (כמתחייב), ונכנסנו אל החדר. החדר מעוצב בצורה מינימלית למדי - ישנו שולחן במרכז ומתחתיו בור לרגליים, והישיבה הינה על כריות. הקירות עשויים עץ משולב בנייר אורז והאווירה אינטימית ומדהימה. המלצרית ניגשה אלינו עם התפריטים והסבירה מעט על המסעדה. את כל ההסבר היא נתנה בישיבה על הברכיים - על מנת להיות "בגובה העניים", מה שהביא אותי לתהות אילו עוד כישורים צריכים המלצרים כיום... המסעדה הינה מסעדה יפנית בסגנון מטבח יפני הנקרא "יקיניקו" (שמשמעותו צלייה על הגריל - כשם המסעדה). מסתבר כי מקור ה"יקיניקו" הוא למעשה בקוריאה, אולם היפנים "ייבאו" אליהם את הסגנון והוסיפו מנות משלהם, וכך יש מסעדות "יקיניקו" בכל רחבי יפן ובכל רמת מחירים. במרכז כל שולחן ישנו גריל, שמתחתיו גחלים אמיתיות, וישנה מערכת יניקה,(תוך השולחן אף היא, אשר יונקת את העשן (כמובן שהכל הגיע מיפן). "יקיניקו טנקה" עצמה מתמחה (לדברי המלצרית) בסוגי בשר שונים, פירות ים ודגים, ולאחרונה אף נכנס סושי לתפריט (להפתעת אישתי לטובה). התפריט עצמו עשיר למדי, וללא עזרת המלצרית היינו ודאי הולכים לאיבוד. פתיחים מסוגים שונים: סושי לסוגיו, סלטים בסגנון יפני, מנות פטריות וטופו, חטיפים יפנים ועוד. עיקריות מגוונות: סוגי בשר שונים, סוגי דגים, פירות ים, מנת פטריות משולבת ועוד. המחירים לעיקריות מתחילים ב-65 שקלים (עבור עיקרית עם תוספת), רובם מסביב 80-100 שקלים ויש כמה מנות שעולות אף יותר (בשר מובחר ומיקס פירות ים אם אני זוכר טוב...). בסיום ההרצאה המרתקת היינו מוכנים להזמין. "לחימום האווירה" הזמנו כד סאקה גדול - 40 שקלים. לפתיחים הזמנו: סושי מאקי - רול דק - 6 יח´ (חצי טונה וחצי יילוטייל) - 28 שקלים. סלט ירוק ברוטב יפני- 25 שקלים. הסושי היה בהחלט טעים (אני סומך על אשתי בעניין זה, כי אני לא מהשרופים). הסלט היה מעולה - סוגי חסה עם קישוטי בצל, גזר ומלפפון ורוטב יפני מדהים. לעיקריות מצאנו שילוב מנצח לחובב בשר שכמותי וחובבת דגים שכמותה: קלבי - בשר בקר (שורט ריב) - 75 שקלים. סלמון בקדירה בסטה יפני - 80 שקלים. הבשר הגיע בפרוסות דקות נא לשולחן, ואנחנו צלינו אותו על הגריל. הבשר עצמו היה רך עסיסי והרוטב, אשר בו נטבל הבשר לאחר הצליה, אפילו מגביר את עסיסיותו. הסלמון הגיע כחתיכות פילה סלמון עם פטריות בקדירה לוהטת. בתור חובבת דגים מושבעת אשתי התענגה על כל ביס מהסלמון. הדג היה רך מאד והרוטב נתן לו טעם מיוחד במינו. העיקריות הגיעו עם אורז וירקות שהגיעו גם הם בקדרת אבן לוהטת לשולחן והמלצרית עירבבה אותם על השולחן בתוספת רוטבים שונים. האורז היה טעים למדי, אך לא מיוחד ביותר לטעמי - אשתי אהבה יותר. הקינוחים מצומצמים יותר: הבסיסיים - סופלה שוקולד חם, מיני פרפה ומיני סורבה. מיוחדים היו טארט פאסיפלורה. הלכנו על סופלה שוקולד - 35 שקלים. סורבה פאסיפלורה - 15 שקלים. הסופלה הגיע חם (עם שוקולד נוזלי בפנים) ולידו כדור פרפה קוקוס. שניהם היו טעימים למדי. ואף הסרבה שהיה פשוט יותר היה נחמד. בדרך החוצה שוב איחל לנו הרמקול ביפנית תודה ולהתראות. לסיכום הארוחה - היתה חוויה מהממת. אווירה יפה וחמה ואוכל נפלא. המחיר - 298 שקלים ללא תוספת על חדר כאמור, וללא טיפ שהגיע הפעם (אולי בהשפעת הסאקה) ל 20%... מומלץ בחום! ולא שכחתי, תודה על ההמלצה...
קצת באיחור, אולם אחרי שקיבלתי את אחת ההמלצות פה בפורום אני מרגיש צורך לחזור ולעדכן בחוויה: המסעדה שנבחרה היתה יקיניקו טנקה בהרצליה פיתוח. הגענו אשתי ואני למסעדה בערב קר במיוחד. למרות שלא הכרנו את המקום את המסעדה ניתן היה לזהות לפי שני הלפידים שבוערים לפני הכניסה (מה שהביא אותי לתהות מה קורה בגשם...) נכנסנו למסעדה וכבר בכניסה קידם את פנינו קול משונה משהו, אשר התברר כרמקול המאחל "ברוכים הבאים" ביפנית. המסעדה מעוצבת בצורה קלאסית וחמה למדי, כשצבע אדום בורדו שולט בחלל. מאוחר יותר התברר לנו (מפי המלצרית) שאדריכל יפני הוא שתכנן את המסעדה ואף היה נוכח בארץ בעת בנייתה (וכן הביא את רוב הריהוט איתו מיפן...) בדרכנו לשולחן הבחנתי לפתע בחדרים הפרטיים (שאכן, כפי שאני שם לב כרגע, המליצו כבר כאן בפורום, אולם שכחתי מקיומם), וביררנו אם ניתן להמיר את הזמנת השולחן בחדר. לאחר בירור קצר התברר, שקיים חדר אחד פנוי. אף כי מדובר בתוספת של 15 שקלים לאדם, החלטנו, כי האירוע מחייב, חלצנו נעליים (כמתחייב), ונכנסנו אל החדר. החדר מעוצב בצורה מינימלית למדי - ישנו שולחן במרכז ומתחתיו בור לרגליים, והישיבה הינה על כריות. הקירות עשויים עץ משולב בנייר אורז והאווירה אינטימית ומדהימה. המלצרית ניגשה אלינו עם התפריטים והסבירה מעט על המסעדה. את כל ההסבר היא נתנה בישיבה על הברכיים - על מנת להיות "בגובה העניים", מה שהביא אותי לתהות אילו עוד כישורים צריכים המלצרים כיום... המסעדה הינה מסעדה יפנית בסגנון מטבח יפני הנקרא "יקיניקו" (שמשמעותו צלייה על הגריל - כשם המסעדה). מסתבר כי מקור ה"יקיניקו" הוא למעשה בקוריאה, אולם היפנים "ייבאו" אליהם את הסגנון והוסיפו מנות משלהם, וכך יש מסעדות "יקיניקו" בכל רחבי יפן ובכל רמת מחירים. במרכז כל שולחן ישנו גריל, שמתחתיו גחלים אמיתיות, וישנה מערכת יניקה,(תוך השולחן אף היא, אשר יונקת את העשן (כמובן שהכל הגיע מיפן). "יקיניקו טנקה" עצמה מתמחה (לדברי המלצרית) בסוגי בשר שונים, פירות ים ודגים, ולאחרונה אף נכנס סושי לתפריט (להפתעת אישתי לטובה). התפריט עצמו עשיר למדי, וללא עזרת המלצרית היינו ודאי הולכים לאיבוד. פתיחים מסוגים שונים: סושי לסוגיו, סלטים בסגנון יפני, מנות פטריות וטופו, חטיפים יפנים ועוד. עיקריות מגוונות: סוגי בשר שונים, סוגי דגים, פירות ים, מנת פטריות משולבת ועוד. המחירים לעיקריות מתחילים ב-65 שקלים (עבור עיקרית עם תוספת), רובם מסביב 80-100 שקלים ויש כמה מנות שעולות אף יותר (בשר מובחר ומיקס פירות ים אם אני זוכר טוב...). בסיום ההרצאה המרתקת היינו מוכנים להזמין. "לחימום האווירה" הזמנו כד סאקה גדול - 40 שקלים. לפתיחים הזמנו: סושי מאקי - רול דק - 6 יח´ (חצי טונה וחצי יילוטייל) - 28 שקלים. סלט ירוק ברוטב יפני- 25 שקלים. הסושי היה בהחלט טעים (אני סומך על אשתי בעניין זה, כי אני לא מהשרופים). הסלט היה מעולה - סוגי חסה עם קישוטי בצל, גזר ומלפפון ורוטב יפני מדהים. לעיקריות מצאנו שילוב מנצח לחובב בשר שכמותי וחובבת דגים שכמותה: קלבי - בשר בקר (שורט ריב) - 75 שקלים. סלמון בקדירה בסטה יפני - 80 שקלים. הבשר הגיע בפרוסות דקות נא לשולחן, ואנחנו צלינו אותו על הגריל. הבשר עצמו היה רך עסיסי והרוטב, אשר בו נטבל הבשר לאחר הצליה, אפילו מגביר את עסיסיותו. הסלמון הגיע כחתיכות פילה סלמון עם פטריות בקדירה לוהטת. בתור חובבת דגים מושבעת אשתי התענגה על כל ביס מהסלמון. הדג היה רך מאד והרוטב נתן לו טעם מיוחד במינו. העיקריות הגיעו עם אורז וירקות שהגיעו גם הם בקדרת אבן לוהטת לשולחן והמלצרית עירבבה אותם על השולחן בתוספת רוטבים שונים. האורז היה טעים למדי, אך לא מיוחד ביותר לטעמי - אשתי אהבה יותר. הקינוחים מצומצמים יותר: הבסיסיים - סופלה שוקולד חם, מיני פרפה ומיני סורבה. מיוחדים היו טארט פאסיפלורה. הלכנו על סופלה שוקולד - 35 שקלים. סורבה פאסיפלורה - 15 שקלים. הסופלה הגיע חם (עם שוקולד נוזלי בפנים) ולידו כדור פרפה קוקוס. שניהם היו טעימים למדי. ואף הסרבה שהיה פשוט יותר היה נחמד. בדרך החוצה שוב איחל לנו הרמקול ביפנית תודה ולהתראות. לסיכום הארוחה - היתה חוויה מהממת. אווירה יפה וחמה ואוכל נפלא. המחיר - 298 שקלים ללא תוספת על חדר כאמור, וללא טיפ שהגיע הפעם (אולי בהשפעת הסאקה) ל 20%... מומלץ בחום! ולא שכחתי, תודה על ההמלצה...