סיפור החלמה ואתגרים חדשים...

wannalive

New member
סיפור החלמה ואתגרים חדשים...

שלום לכולם. שמי אורן, בן 21, אוטוטו מסיים אוניברסיטה ונכנס לצבא. (עתדואי, "מאותגר כרונולוגית" או "דוגמא מהלכת לטיפשות בגיל 18" - מחקו את המיותר) לפני שבועיים גיליתי שגם לי יש חרדה חברתית. היא השפיעה רבות על תהליך ההתבגרות שלי וזה מוזר איך שלא שמתי לב אליה לפני (בהגדרה הזו) למזלי הרב, החרדה אצלי היתה די חלשה (יחסית לחלק מהסיפורים שאני שומע בפורום), והיא אף נחלשה במהלך גילאי הטיפש-עשרה... בכל מקרה, לאחר שקראתי בפורום את ההודעות הנוגעות ללב של כל הנערים והנערות שסובלים מחרדה חברתית, רציתי לספר לכם כיצד התגברתי ועודני מתגבר על השרידים שנשארו מן הבעיה שלי: בילדות לא הכרתי הרבה חברים חדשים, ומאוד פחדתי לנהל אינטראקציה עם אנשים לא מוכרים. כשבנות חמודות היו בקרבת מקום, הייתי יכול לרעוד בטירוף בקרבתן (בצורה כזו שכולם ראו..) כך גם היה לי עם כל הנושא של ריקוד במועדונים ומסיבות. כל הזמן חשבתי שמסתכלים עלי ושאני רוקד זוועה. אבל, עם הזמן ועם הרבה אהבה, תמיכה, דוגמא אישית ממישהו קרוב, ובעיקר "חוסר מודעות לבעיה שלי" התחילו לפתור את הבעיה. אט אט הרגשתי בטוח לרקוד עם חברים שלי במסיבות בבית, ועם הזמן זה עבר גם למועדונים. בנוסף האינטראקציה עם בנות בהחלט גרמה לי להתרגשות בהתחלה, אבל היא עברה ככל שפגשתי והתיידדתי עם יותר מיצורים מוזרים אלו
(סתאאם...) כיום אני מסוגל די בקלות לנהל שיחות עם אנשים זרים (אפילו באוטובוס...) ועם אנשים מוכרים כמעט ואין לי חרדה כלל. האתגר שלי בימים אלו הוא כבר קשור ללהתחיל ולהכיר בנות, דבר שקשה גם לאנשים שלא מוגדרים כבעלי חרדה חברתית. אף על פי כן, התחושות והסימפטומים דומים דיים ! הבעיה המרכזית של "חרדים חברתית" היא "מודעות עצמית". אנחנו מתייחסים לעצמינו כאל אובייקטים בסביבה, ושופטים את המעשים שלנו והתגובות שלנו, כאילו אנחנו מסתכלים על עצמינו מבחוץ. במצבים יותר קשים אנחנו גם מבצעים "הטלה" (projection). זוהי פעולה בה מחשבות ותחושות שלנו משוייכות לאנשים הסובבים אותנו, ואז אנחנו חושבים מחשבות בסגנון "הוא לא מחבב אותי", "כולם מסתכלים עלי", "בטח כולם רואים שאני מפחד ומחליף צבעים" וכו'... מה שחשוב לזכור, הוא שזה רק בראש שלנו, ולא באמת מה שאנשים חושבים. למעשה כמה מחקרים שקראתי בנושא (אני ממש מתעניין בפסיכולוגיה) אומרים שהמודעות העצמית שתיארתי לעיל היא הבעיה המרכזית. בלעדיה אין חרדה ! למעשה עלינו לנסות ולחוות את החיים במלואם, מבלי להתבונן בעצמינו מהצד כל הזמן. פעם הבאה שאתם מתחילים לחוש בחרדה שלכם, מצאו משהו מסביבכם שמעניין אותכם ותתרכזו בו, אם יש אדם שמפחיד אותכם דברו איתו במקום להמנע ממנו. המחקרים מראים שכאשר אדם פועל (אקטיבי) הוא חש בפחות חרדה. לאלו מביניכם שיש מצלמות טלוויזיה, אני ממליץ לבקש ממישהו אהוב להקליט אותכם "עושים שטויות" מול המצלמה, ולצפות בזה אח"כ איתם ולצחוק מכל הלב. זה יכול ממש לעזור, כי בזמן שאתם עושים שטויות ומישהו יראה אתכם, אתם תחושו בחרדה גם אם אתם מוגדרים "כאנשים נורמליים"... מצד שני, כשתצפו בעצמיכם שוב ושוב עושים את השטויות, תרגישו אט אט שזה כבר לא מבייש אתכם ולא מטריד אתכם, ומצדכם שיפיצו את הקלטת באינטרנט !!! בקיצור, אני מאחל לכל המתמודדים בהצלחה מכל הלב, אני מאמין בכולכם, ויודע שתתגברו על זה בבוא היום ! באהבה, אורן.

נועם124

New member
הרעידות לייד בנות...

אני לא חושב שהדבר הוא דבר לא טבעי. אתה נמשך אל מישהי... אתה רוצה אותה ברור שתתרגש זה היה קורה לך מכל אחת? לא נראה לי, לדעתי התרגשות מבנות שאתה נמשך אליהן זה דבר טבעי לא כל התרגשות היא בעיה.

noni2222

New member
כל הכבוד!

ותודה על הבהצלחה.. ועל ששיתפת(= הבעיה בשיטה שלך (לפחות בשבילי) בקשר למצלת אינטרנט - היא שאני תמיד נראת רע מאוד בתמונות/קטעי וידיאו ולכן אני לא אטצלם.. אבל בבוא היום אני אמצע את השיטה שמתאימה לי=/

wannalive

New member
מותק, זה היתרון בשיטה !

אם את מרגישה שאת נראית לא טוב בתמונות ובסרטים, זה בדיוק חלק מן הבעיה ! לא הייתי מציע לכם את השיטה הזו אם לא הייתם מרגישים "מוזרים", "מכוערים", "מטופשים" וכד'... הרי זו בדיוק הבעיה ! אנחנו לא כאלה !!!! מי יודע, אולי מישהו בכיתה שלך מאוהב בך קשות וחושב שאת יפיהפיה ! איך את יודעת שאת צודקת ולא הוא ? החשפות לעצמך במצלמה, זו אחת החשיפות הישירות ביותר לבעיה והקשות ביותר, ולכן לא אמליץ עליה "לבעלי לב חלש ונשים בהריון"

munge88

New member
אתה צודק

היחשפות והתמודדות עם המצבים היא הפתרון הטוב ביותר אני יכולה להדיג על עצמי שאני ממש לא אוהבת להצטלם ופעם אם הייתי רוצה להצטלם בכל זאת הייתי עומדת קפואה ורק חושבת על איך אני נראית ושכל יראה נורמלי (משעמם) היום אני עושה להיפך כשאני מצטלמת אני בכוונה עושה שטויות זה יותר כיף ופחות אכפת לי איך זה יראה, קשה להסביר את התחושה. בקטע של הוידאו באמת חשבתי על זה פשוט כדי לראות איך אני נראית בעיני אחרים ולהבין שזה לא כזה נורא, להסתכל לעצמי בעיניים ולראות שאני בסדר. חוצמזה בזמן האחרון אני גם מסתכלת יותר לעומק על אנשים ורואה שלא כולם מושלמים, בעצם אף אחד לא מושלם אבל אנשים (רובם) חיים בשלום עם מי שהם ומפתחים את היחוד בהם וזה מה שיפה.

רעידות זה טיבעי

גאמלי זה קורה... לדעתי המודעות לזה יותר טובה מאשר סתם להיות ככה ושלא תדע מה קורה לך

munge88

New member
אני מניחה שזה טבעי

אבל בכל זאת עובדה שיש אנשים שיכולים להתגבר על זה ולהתנהג נורמלי ליד בן אדם שהם מחבבים ולא לתת לזה להשתלט ולהשתיק אותם..

אבל יש כאלה

שגם לא יכולים להתגבר על זה רק אחרי כמה זמן זה עובר לבד לי זה קרה וזה עבר לי לבד הייתי ליד בן אדם שנורא אהבתי ורעדתי כולי ואחרי כמה זמן זה פשוט עבר בלי ששמתי לב

מודעות

במבה שלום, אני לא חושבת שמישהו יתווכח איתך לגבי הצורך להיות מודעים לגוף שלנו, ולתחושות שלנו. הבעיה היא כמו בהרבה דברים- המינון. אם אנחנו כל היום עסוקים ב'לחשוב על', אנחנו הרבה פעמים מפסיקים לעשות. אני חושבת מה שאורן ניסח פה בצורה כ"כ יפה, עלה בפורום כבר כמה פעמים. הצורך להניח, לותר, והגילוי שלפעמים, דווקא כשאנחנו לא מתאמצים ומתרכזים במטרה, יותר קל להשיג אותה. אני חושבת שזה קשה ליישם את זה, כי המון פעמים בחיים מחנכים אותנו דווקא הפוך, לכך שצריך להתאמץ על מנת להשיג דברים, ופה צריך דווקא להרפות... בכל אופן העצות של אורן נשמעות לי מוצלחות, ואולי אפשר ליישם אותן בהתאמה קלה לחיים ולאופי הספציפיים שלכם.

למעלה