הרהורים ותהיות
מצד אחד: למחוק/לחסום * הודעות כאלו ממש מפריעות להתנהלות הפורום (כי כל הזמן רק מגיבים אליהן) * אנשים כמוה מרתיעים נשים אחרות מלהצטרף (כי עוד פורום מלחמתי ממש לא חסר לאף אחד) * נורא קשה לא להגיב מחד, אך שרשורים כאלו ממש מיותרים מאידך (באופן אישי, אני לא מצליחה לא להגיב רוב הזמן) * ההודעות דוחקות לדפים קודמים דיונים חשובים בהרבה * קיומם של טרולים מסוג זה מצמצם את הרצון להיחשף בפורום, מפחד שמיד יקפצו עליך ויצווחו "את רואה... זה בגלל אמא". לפורום לא יהיה קיום אם נוותר על כל רמז להיחשפות. מצד שני: לא למחוק/לחסום * לחסום ממש לא עוזר כי תמיד אפשר להיכנס בניק אחר * נראה לי שהכי יעיל יהיה להתעלם, כי אפילו לטרול נמאס מתישהו לדבר לעצמו * כשמוחקים נמחק גם שאר השרשור, שלעתים יש בו הודעות מעניינות וחשובות * מהתגובות לטרולים ניתן ללמוד הרבה יותר על משתתפות הפורום, מחשבותיהן ופועליהן, מאשר לו היה לנו שרשור היכרות. * מאבקים, מעצם קיומם, מגבשים קבוצות (ע"י יצירת קבוצת "אנחנו" וקבוצת "אחרים") * אנחנו צריכות כעת ובוודאי נאלץ במשך רוב חיינו, לענות לתגובות כאלו בעולם האמיתי, כאן זה דווקא מקום טוב "להתאמן" על מענים (לא רק לעונות, אלא גם לצופות מן הצד שיכולות לבנות או לצייד את מאגר התשובות שלהן) * מחיקות משלהבות טרולים. לו היינו מתעלמות מסיפור אתמול, בטח לא היינו צריכות להתעסק איתה היום. לסיכום, נראה לי שעדיף שאנו נלמד להתעלם מטרולים מאשר שנמחק ונחסום ונקבל בסוף את sipor2 מעיקה בהרבה. מה דעתכן?