סיפור היקרה

karnity

New member
סיפור היקרה

עכשיו, כשאני רואה שהצפת את הפורום בהודעותיך הקטנוניות, נתת את כל הלגיטימציה לחסימתך.... מה דעתכן/ם חברות/חברי הפורום היקרים?

נברשת1

New member
לחסום אותה, בטח לחסום ../images/Emo45.gif

שתמצא לעצמה תעסוקה יותר טובה בשבת במקום להציף פורומים.

SaraGubits

New member
לדעתי אפשר לתת לה צ'אנס

אפשר להגיד לה שזה שהיא רוצה להביא ילדים לעולם, זאת בחירתה האישית כשם שזה הבחירה של הבנות כאן לא להביא ילדים לעולם. ומצד שני אנו לא חיים בחברה שכולם אותו הדבר. אז כמה יגידו כמה שזה איום ונורא לא להביא ילדים לעולם. אז מה? מי מפחד ממה שהם חושבים? קצת סלחנות לדיעות שונות, לא תזיק. ואם הם יכעסו וירחמו ויאיימו, שיהיה להם לבריאות... וSipor - נכון, זה מעצבן שמוחקים אותך.. אבל מה זה איכפת לך יש אנשים שפשוט מוחקים כל דבר שלא מוצא חן בעיניהם. שימחקו, ושיהיה להם לבריאות. הם לא שווים כעסים והצפות שרק עושות רושם גרוע עליך. כאן זה לא מקום לשיכנוע אנשים. אם הם ירצו להשתכנע כמה זה טוב להביא ילדים, הם יבואו בעצמם לפורומי הורים. לא שווה לבזבז זמן בכעסים על אנשים שבכלל אינך מכירה אותם דעתה של אמא ל2 ילדים, שבלי לכפות את דעתה על אף אחד, חושבת שזה לא משתלם להיות בלי ילדים

נכון ! אבל...

יהיה מאד יפה מצדך ומצדנו לתת לה הזדמנות נוספת. אולי כדאי למצוא דרך יצירתית, שמחד תבהיר שהצפת הפורום וקבלת פנים מטיפנית למצטרפת חדשה לפורום, אינן מקובלות. ומאידך לא תשלול מסיפור את חופש הביטוי. אני מציע שתי אפשרויות: לדרוש מממנה להתנצל [בלי אבל] ולהסביר בהתנצלותה מה היא מתכוונת לשנות בכתיבתה. לחילופין- לחסום אותה לתקופה סמלית [נניח שבוע]. בזמן זה היא תוכל לקרוא את הנכתב כאן ואז, אני מאמין, היא כבר תבין לבד מה נכון ומה לא. * סיפור! אין לאף אחד משהו אישי נגדך [לפחות לא לי]. אלא, שאנו רוצים [וזכאים] להנות מפורום זה ללא הפרעות [בגבול מסויים], נסי אולי להכנס לנעלינו ולהבין. שבוע טוב
ותודה לkarnity על הנשיאה בעול

gertrude

New member
רק הערה

לידיעה, סיפור כבר הפציעה כאן בשבוע שעבר ושיתפה, במשך כמה ימים, את הפורום בדבריה, שהיו באותה רוח כמו אלו שכאן עכשיו (אולי קצת פחות סימני קריאה ורפטטיביות). לא נראה לי שהיא למדה משהו בשבוע שבו הואילה להניח לנו לנפשנו (אז, אגב, היא לא נחסמה).

inbal76

New member
נכון, היא כאן מהרגע הראשון כמעט

והסגנון שלה היה זהה. היא אפילו העליבה משתתפת תמימה (סבתא בשם ננה שהביעה תמיכה) וכתבה "מה אני אגיד לך, אם היא סבתא אז לי אין ילדים".

QueenOfMagic

New member
באופן אישי...

מכיוון שכתבתי לה הודעה במסרים והיא כתבה לי תשובה מלאה מושקעת ונבונה הייתי אומרת לא..מכיוון שעכשיו אני מרגישה כאילו אני מכירה אותה. אבל מצד שני ההתנהגות שלה היא בילתי נסבלת. גם כשמחקת את אחת התגובות שלי לא הרגשתי צורך להפיץ דברים דווקא. ובתור מנהלת הייתי חוסמת אותה לצמיתות הרי היא לא עוזרת והיא מזיקה לפורום ולחבריו. היא חושבת שהיא יודעת הכל ועל כן העולם צריך להיראות על פי מה שהיא חושבת. חשבל שכך..היא יכלה להיות מתורבתת יותר ולפנות אלייך במסרים ולשאול אותך באופן מסודר מדוע מחקת את הודעותיה..

girl111

New member
אני בעד דמוקרטיה

אם היא לא פוגעת באופן אישי באף אחת, אלא רק הדיעות שלה מרגיזות, אפשר לתת לה להתבטא, כל עוד היא לא פוגעת באופן אישי באף אחת. אני יודעת שהיא לעולם לא תבין אותנו, ולחילופין, אולי גם אנחנו לא נבין אותה, אבל אולי נוכל להגיע לדיון פורה

girl111

New member
לאחר שקראתי את מה שנכתב עליה

אני מודה, לא קראתי את כ-ל מה שהיא כתבה, אבל ממה שקראתי שנכתב נגדה הבנתי היא פגעה באנשים כאן (?) והציפה. לדעתי, צריך להסביר לה שאם היא רוצה להמשיך להשתתף, אז שתשרשר את ההודעות שלה ושלא תפגע באופן אישי באף אחת.ובקשר לדעות שלה- זה מה שהיא מרגישה וזכותה להתבטא. אם היא עדין פוגעת באופן אישי(היא פגעה במישהי כאן באופן אישי? ) אז נשארת האפשרות לחסום.

gertrude

New member
הרהורים ותהיות

מצד אחד: למחוק/לחסום * הודעות כאלו ממש מפריעות להתנהלות הפורום (כי כל הזמן רק מגיבים אליהן) * אנשים כמוה מרתיעים נשים אחרות מלהצטרף (כי עוד פורום מלחמתי ממש לא חסר לאף אחד) * נורא קשה לא להגיב מחד, אך שרשורים כאלו ממש מיותרים מאידך (באופן אישי, אני לא מצליחה לא להגיב רוב הזמן) * ההודעות דוחקות לדפים קודמים דיונים חשובים בהרבה * קיומם של טרולים מסוג זה מצמצם את הרצון להיחשף בפורום, מפחד שמיד יקפצו עליך ויצווחו "את רואה... זה בגלל אמא". לפורום לא יהיה קיום אם נוותר על כל רמז להיחשפות. מצד שני: לא למחוק/לחסום * לחסום ממש לא עוזר כי תמיד אפשר להיכנס בניק אחר * נראה לי שהכי יעיל יהיה להתעלם, כי אפילו לטרול נמאס מתישהו לדבר לעצמו * כשמוחקים נמחק גם שאר השרשור, שלעתים יש בו הודעות מעניינות וחשובות * מהתגובות לטרולים ניתן ללמוד הרבה יותר על משתתפות הפורום, מחשבותיהן ופועליהן, מאשר לו היה לנו שרשור היכרות. * מאבקים, מעצם קיומם, מגבשים קבוצות (ע"י יצירת קבוצת "אנחנו" וקבוצת "אחרים") * אנחנו צריכות כעת ובוודאי נאלץ במשך רוב חיינו, לענות לתגובות כאלו בעולם האמיתי, כאן זה דווקא מקום טוב "להתאמן" על מענים (לא רק לעונות, אלא גם לצופות מן הצד שיכולות לבנות או לצייד את מאגר התשובות שלהן) * מחיקות משלהבות טרולים. לו היינו מתעלמות מסיפור אתמול, בטח לא היינו צריכות להתעסק איתה היום. לסיכום, נראה לי שעדיף שאנו נלמד להתעלם מטרולים מאשר שנמחק ונחסום ונקבל בסוף את sipor2 מעיקה בהרבה. מה דעתכן?

ובמקרים שכבר מחליטים למחוק

אפשר לעשות זאת בצורה קרה וללא צורך לספק הסברים. אני סומך על שיקול הדעת של karnity
לגבי האפשרות להחליף ניקים: 1) במערכת תפוז קיימת אפשרות למנהלים לנטר הודעות מהפורום. ובימים, שבהם יש הצפה מוגזמת של טרולים, ניתן להשהות כל עליה של ניק חדש [ו\או הודעה חדשה] עד שיאושר ע"י המנהלת. 2) קיימת אפשרות לצרף להנהלת הפורום חברים נוספים וזה עשוי להקל את הנטל הקיים על מנהלת יחידה.

karnity

New member
מלח יקר!

תודה! ולגבי "נטל הניהול".. זה נמצא בטיפול...

I s t a r

New member
יכולה להגיב רק אישית..

מבחינתי אם יהיה כאן מקום למיסיונריות שיפוטית וחוזרת על עצמה, אני לא אהיה כאן. זה כל מה שאני יכולה לומר לגבי אנשים כמו סיפורי. אני לא חושבת את אמורה להתייעץ עימנו לגבי לחסום או לא. אם המדיניות כפי שהבנתי אותה- היא זו שאומרת שאנו כאן מסיבה מסוימת ואין מקום לכל סוגי המיסיונריות ,השיפוט והביקורת יחד עפ הפקובוקצמות הזולות- סבבה, מתאים לי, נהנית מאוד מחברת נשים אינטליגנטיות רגישות ואמיצות- אבל אם זה הולך להפוך לבמה לטרוליות שמספיק שיש בחיים האמיתיים -ממש לא צריך גם כאן- אז מבחינתי זה כבר איבד את המשמעות ולי אישית קל יותר לחזור לעמדה הקודמת שלי בה אני בכלל לא מנהלת דיונים בנושא - בוודאי שלא עם שטופות המוח התורניות . אינ כבר מנהלת 2 קומונות, אולם אם יהיה צורך- אולי אנהל אחת נוספת לצד הפורום- כזו שבה ניתן יהיה להתבטא באופן חופשי וליצור פינה חמה וקטנה בה אין מקום או כניסה לטרוליות משום סוג ובה התמיכה והשיתוף היא העיקר כמו גם הידעיה שהמטרה האחת הויחידה היא תמיכה הדדית ומציאת מכנים משותפים נוספים לקבוצת נשים מיוחדת זו- לא בנפרד מהפורום אלא כפינה נוספת ותומכת שבה יותר מכל- אין סיכוי להיות מותקפות ללא הגנה. זו יכולה להיות אופציה שאם תהיה מקובלת עלייך, אקח אותה על עצמי ונראה איך זה הולך. מבחינתי, לשבת בפורום "שיכנוע והתצטדקות" זה לא לעניין ואני לא מוכנה לחזור למקום הזה בחיי, גם לא בעבור אמהות היסטריות ומבוהלות- זה שלהן ורק שלהן, אין לי קשר לתגובות שזה מעורר בהן. אני חושבת שלנשים כאן לא צריכה להיות התעסקות בהוצאת אנרגיות כאלה של התגוננות,שיכנוע, הצטדקות, ואפילו קשב לכל הבבל"ת שמושפרץ בכמויות בהודעות כאלה- אלא אם כן הן רוצות בכך כמובן . מה דעתך?

בתור משתתפת לא הכי רצויה כאן

למרות שאני משתדלת בכמיטב יכולתי לחשוב פעמיים לפני כל מה שאני כותבת אני חושבת ש"איגוד" הודעות טרוליות לשרשור אחד "מוקצה" הוא רעיון טוב. זה מוציא את החשק לטרלל

למעלה