סיפור הלידה של דורון, ילדת הקשת שלי

idit84

New member
סיפור הלידה של דורון, ילדת הקשת שלי

היי בנות,
אני לא מאמינה שאני סוף סוף כותבת הודעה מרגשת זו.
לפני כמעט שנה איבדתי את העובר שלי בשבוע 22 בגלל מום לב קשה. התפרקתי לרסיסים ורק חיכיתי להיכנס להריון מחדש. ההריון הגיע ולפני שהספיקו להתפתח החששות, היה דימום קשה בשבוע 6 והוגדרתי הפלה מאיימת. כעבור כמה ימים ראו שיש לי המטומה והרופאים אמרו- אם זה נועד להיות, זה יהיה. בשבוע 11, הדימום החל להירגע ואז שקיפות עורפית שהובילה לסטטיסטיקה של 1:50- לא נשמתי ועשיתי הרמוני. תוצאות טובות. חזרתי לנשום חלקית וקבעתי מי שפיר. בשבוע 17 עשיתי אקו לב מוקדם ושוב בשבוע 20 ושוב בשבוע 26. הלב שלה תקין.
בשבוע 32 הילדה התהפכה לכיוון הלא נכון וקבעתי תור להיפוך שהיה ביום שלישי שעבר בשבוע 37. זה היה היום שסיימתי לעבוד ונפרדתי מהחניכים שלי (אני עו"ס בפנימייה). שמחתי שיש לי כמה שבועות של חופש עד הלידה ותכננתי לקנן, לנוח, לקרוא. בין רביעי לחמישי בלילה התחילה לי ירידת מים. בכלל לא קלטתי שזה זה והייתי בטוחה שבורח לי שתן. בחמישי בצהריים הלכתי להיבדק כשאני בטוחה שזה בריחת שתן ושאני הולכת להתפדח. ואז הרופא אומר שזו ירידת מים ואני מתאשפזת בטרום לידה. הוא אמר שאם עד שישי ב 1:00 לא יתחילו צירים, יכניסו אותי לחדר לידה לזירוז. היה עומס במחלקה ולכן זה התעכב ורק בשישי ב 8:30 הוכנסתי לחדר לידה. ב 10:30 התחילו לתת לי פיטוצין והתחילו צירים. בצהריים התחילו להיות צירים כואבים והייתה פתיחה של 1.5. המיילדת המהממת הציעה לי אפידורל והסבירה שבגלל שהם יוצרים לי צירים אז אפשר. אחרי חצי שעה קיבלתי אפידורל והכל נהיה טוב יותר. סביב 20:30 עדיין פתיחה של 1.5 ואנחנו אומרים לכולם שהולך להיות לילה ארוך. סביב 23:00 פתאום מגיעים 2 רופאים ו 2 מיילדות כי הן בחלופי משמרת והם מודאגים כי יש האטה בדופק. בודקים אותי ואני בפתיחה של 9.5. כולם המומים ויאללה לחיצות. הלחיצות לא ממש עובדות והם מסבירים שהיא נכנסה לא טוב לתעלת הלידה. בשלב הזה אני מאבדת תחושת זמן. מתישהו מסבירים לי שאם לא תהיה התקדמות, נצטרך להשתמש בואקום ואם זה לא יעבוד קיסרי. המיילדת ואחראית המיילדות באות ואומרות לי בואי ננסה לבד עד שהרופאים מגיעים, אבל זה לא מצליח. 2 רופאים מגיעים ומתחילים ואקום. אני בטירוף של הלחיצות ולפתע הרופא אומר לי תסתכלי ואז ב 1:32 של יום שבת, אני רואה את המתנה שכל כך חיכיתי לה. הם שמים אותה עליי לדקה ומסיבירים לי שחייבים לקחת אותה בגלל לידת הואקום. בעלי הולך איתה לתינוקיה ואני לא מפסיקה להגיד "היא קיימת, אני לא מאמינה שהיא קיימת".
הלב שלי נקרע כי לקחו אותה ואני מתגעגעת וזה הזוי כי אני מתגעגעת אליה ועדיין לא ממש נפגשנו. כעבור כמה שעות, כשמותר לי ללכת, אני הולכת אליה לתינוקיה. היא מושלמת, פשוט מושלמת וכל כך קיימת.
שלשום חזרנו הביתה. עדיין מתקשה להאמין שהיא קיימת ושלנו.

שירהד1

Member
מנהל
ואו! אני כל כך מתרגשת עבורך!!!

מזל טוב להולדת המתנה הנפלאה, דורון.
כל כך מרגשת ההודעה שלך, בעיקר הסוף שלה, הסוף הטוב, הנפלא והמתוק.
בהצלחה בדרככם החדשה כהורים.

גדלו את הקטנטונת בבריאות, בנחת ובאושר
.
שירה.

נ.ב- מרשה לעצמי לחכות לעוד לידה אחת, ואז לכתוב גם בפורום השני, כדי לתת תקווה לנשים שם (אני מסמנת את ההודעות על לידות בסימון מיוחד, כדי שמי שרוצה תוכל לקרוא, ומי שלא- לא תהיה חייבת).

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

Halfwaythere

New member
איזו בשורה משמחת!

מאחלת לך המון נחת, ושמחה ואם אפשר אז גם שינה טובה :)

סופסוף!

היא קיימת! ומסע כל כך ארוך הגיע לסוף ודרך חדשה ונפלאה מתחילה ונשימת הרווחה שהייתה כלואה בחזה משתחררת.
אני עם דמעות בעיניים וצמרמורות בכל הגוף.
מזל טוב, יקירתי. שתהיה התאוששות פיזית ורגשית קלה, ותהנו מכל שנייה במחיצת המתנה הנפלאה שלכם.

idit84

New member
תודה לכן יקירות!!

חייבת להגיד שעכשיו אני מבינה את הבנות שרשמו שצריך פורום/ קבוצה לאחרי לידה.. אתן כל כך עוגן עבורי בשנה האחרונה

לגמרי צריך! קבוצת פייסבוק?

או שיש פה נטולות פייסבוק שמעדיפות קומונה?

שירהד1

Member
מנהל
לי אין פייסבוק. מודה באשמה...

אבל נראה לי שאם יש איזשהו נושא לדיון או התלבטות או סתם צורך בשיתוף- אפשר לעשות זאת גם פה.
אשמח להשתתף בדיונים שכאלו, ולתרום מהידע שלי ומהניסיון שלי:)
ואפשרי כמובן גם פייסבוק בלעדיי. לא אעלב
.

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

נראה לך?

עד שיש פה מישהי שלא מניקה נוותר עלייך?

נראה לי שאפתח קומונה כשדריה תסכים לרדת לי מהידיים (גזים של ערב וזה...)

גם לי אין פייסבוק

אמנם נכנסת לשל בן הזוג, אבל לא אכנס לקבוצה שם...
מתחילה להשתכנע לפתוח כאן בינתיים פוסט פוסט שאני מתלבטת לגביו.

שירהד1

Member
מנהל
יאללה- כיבשה- תפתחי פוסט-

פשוט תגדירי בכותרת במה מדובר, וכך בנות שלא מתאים להן, לא תיכנסנה.
זו לפחות עמדתי...
ועכשיו כבר סיקרנת אותי, אז קדימה
.

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

כשילדתי את בני אחרי האובדנים היה כאן פורום הורות אחרי אובדן

בפורום השתתפו אותן נשים שהכרתי בפורום אובדן הריון ולידה, שעברו לפורום הריון אחרי אובדן. פורום המשך כזה... שמאוד סייע לי ולאחרות במצבי. אבל הזמן עשה את שלו, לא היה מי שתנהל את הפורום ובהדרגה הוא נסגר.
הייתי בו בערך במשך שנה, גם נפגשנו עם התינוקות... והרגשתי בו בבית. חבל שנסגר.

הודעה משמחת ומרגשת יחד

מזל טוב ענק ללידת דורון, המתנה האמתית של חייך
גדלו אותה באהבה, אושר ונחת.
עשית את זה בגדול!

בקריאה שנייה - את יודעת מה מדהים אותי בסיפור?

שגם בלידה שלך וגם בלידה שלי הרופאים היו מופתעים מכמה מהר הפתיחה הפכה למלאה.
הלו, עשיתם זירוז! הוא אמור לזרז את הלידה!

את חמודה:)

אבל לידה בדרך כלל לא מתקדמת כל כך מהר. גם עם זירוז, הזירוז אמור לגרום לזה שתהיה לידה, לא עושה אותה יותר מהירה מהרגיל. בקיצור לשתיכן היה ממש מזל עם ההתקדמות המהירה הזו, זה לא דבר רגיל בכלל לקפוץ מ-1.5 ס"מ ל-9.5 כמו בסיפור פה. הקצב הרגיל הוא בערך 1 ס"מ לשעה, במיוחד בלידה ראשונה.

המון המון מזל טוב!

אכן היא קיימת והיא בידיים ומאחלת לכם לגדלה בבריאות ובאושר!
יששש, בידיים מלאות!

למעלה