סיפור הקומיקס הראשון שתפס אתכם

DARKSEID

New member
סיפור הקומיקס הראשון שתפס אתכם

אני לא מדבר על החוברת הראשונה שלכם, אלא על הסיפור הראשון שקראתם (לצורך העניין קשת סיפור ולא חוברת אחת) ואחרי זה אמרתם לעצמכם זה התחביב החדש שלי. מה חשבתם עליו אז? ומה אתם חושבים עליו היום?

הסיפור הראשון שלי הוא INFINITE CRISIS, אני ארחיב עליו בהמשך.

Artemisa

New member
קלישאה - אבל סנדמן של גיימן

קראתי קומיקס כילדה- אסטריקס, טינטין וגם סטריפים כמו גארפילד ופינאטס, אבל רק שרכשתי את סנדמן הראשון במהלך אייקון 2002 (אויש, עבר כל כך הרבה זמן?) כשגיימן ביקר פה אז פתאום נפל לי האסימון. אפילו שראיתי שהאוגדן סובל מחוסר אחידות/אמנות מכוערת פתאום ראיתי שזה מסוג הסיפורים שאני רוצה לקרוא. מצאתי סוג של קומיקס שהינו מורכב, בעל רבדים שונים ומהנה יותר ממה שציפיתי.

iser77

New member
כנ"ל, ואני זוכר בדיוק (אזהרה: היסטוריה עתיקה)

זה היה בעיתון "פילון" בתחילת שנות השמונים, הם נהגו לפרסם שם תקצירים של סיפורי אסטריקס. הראשון שקראתי היה "אסטריקס באולימפיאדה", ולא הייתי מסוגל להפסיק להסתכל על הציורים, ומאוחר יותר לנסות להעתיק אותם. אחריו פרסמו את התקציר של "אסטריקס וקליאופטרה". מאז קראתי אני חושב כמעט את כל ספרי אסטריקס שיצאו.

DDN

New member
אהמ. . .

זה לא היה ממש סיפור שקראתי, כמו איך שחבר הציג לי את חוברות הקווין קומיקס שלו (החברה שתרגמה בשנות ה80 את סופרמן, ספיידרמן, באטמן והענק) - שם אמרתי לעצמי "זה התחביב החדש שלי"

אבל הסיפור שממש תפס אותי?
אני לא זוכר אם זה היה "הלילה בו מתה גוון סטייסי" של ספיידרמן או ההופעה הראשונה של מטאלו אצל סופרמן בריצה של ג'ון בריין (מה שתורגם לעברית) שהפכו אותי למעריץ.

מה שהחזיר אותי 20 שנה אחרי לאסוף קומיקס היה House of M

קלישאתי להפליא

אבל מאוס I ו-II, קומיקסים שהעיפו אותי ושהבנתי שכאלו עוד לא קראתי. אחר כך כמה שנים טובות לא קראתי קומיקס ועפתי על סנד מן ועל ונדטה שפשוט אחריהם הבנתי שזה כנראה הסוגה שאני הולך לקרוא אותה בעיקר מעתה והלאה.
אנצל את ההזדמנות להגיד שמאז היחידים שהעיפו אותי ברמה אחרת כמו מאוס היו היסטוריה של אלימות, בלאנקטס וונדטה.

DDN

New member
"אז רצית תעודה, מה?"

"מה הקשר?"
"הנה השיעור הראשון שלך - להתייחס בכבוד אל ספיידרמן"
אני גם אהבתי את הקרב מול SANDMAN.
בקווין קומיקס זה היה בחוברת החמישית (הם החליפו את הסדר בין דוקטור דום וסאנדמן משום מה)

spidey 82

New member
לא חושב שהיה סיפור מסוים.

קראתי קומיקס מגיל מאוד צעיר, אבל ברגע שגיליתי את חוברות הקומיקס של אקס-מן וספיידר-מן (בעברית), דמויות שאהבתי תקופה ארוכה (את ספיידר-מן מגיל פעוט, את אקס-מן בגיל מאוחר יותר בזכות הסדרה המצוירת), הייתי חייב לקרוא את הסדרות בקביעות.

החוברת הראשונה שלי הייתה אקס-מן מס' 4 (פורסמו בה, אאל"ט, Uncanny X-Men #328 ו-X-Men #42).

Guid

New member
קשה לשים אצבע מדוייקת,

אבל אני חושב שהסיפור הראשון שקראתי ושתפס אותי היה סיפור ההתחלה של ההרצה של פלאש ב-2010. לאוגדן קוראים "The Dastardly Death Of The Rogues", והמליץ לי עליו אחד המוכרים בקומיקאזה אחרי שביקשתי ממנו סיפור טוב של פלאש (זה היה לפני שקראתי ועשיתי מנוי לריצה הנוכחית של פלאש, ובכלליות זה היה ממש בהתחלת ההיכרות שלי עם חוברות קומיקס).
אחרי שסיימתי אותו הבנתי מה זה סיפור קומיקס עם התחלה וסוף [או סוג-של-סוף, בכל אופן].
עד היום הוא בין האוגדנים האהובים עליי, למרות שקראתי טובים ממנו. יש לו פשוט פינה חמה אצלי, אני מניח

אסטריקס ו"זבנג"

אני לא זוכר בדיוק מתי.. נראה לי כיתה ג' ככה..
חזרתי הביתה מהספרייה עם ערימת ספרים של "אסטריקס" ו"זבנג".
היה כל כך כיף לגלות שיש ספרים בספרייה שמלאים בציורים ולא רק טקסט משעמם:)

אני גם זוכר שהראשון שקראתי היה "אסטריקס הגאלי" שהוא גם הראשון בסדרה.
כמובן שמה שחשבתי עליו אז זה בדיוק מה שאני חושב גם היום- פשוט מצויין!

yonathan7

New member
batman year one

יצא לי לדבר עם חברים שהבינו בתחום ויצא לי לעשות הזמנה מאמזון וyear one ביחד עם court of owls תפסו אותי חזק

DARKSEID

New member
INFINITE CRISIS

not my first american comic, my first comic is identity crisis, but ic (infinite crisis from now on) is the comic that grabbed and is actually the reason i started reading comics.
when i was i 18 i used to watch justice league unlimited one day i looked over at the forums tv.com and i saw a thread dedicated to IC so almost immediately after reading the thread i started downloading all the comics leading to the event. one day, completely by chance (i went to an event in the now deceased salon mazal), i stumbled to the small cnv store. after a couple of days i made a subscription and IC #1 was my first comic that i bought. at the time i really enjoyed the event. the pathos and the scope of it blew my mind seeing superboy prime go crazy like that was extremely enjoyable.
recently i sold my collection of IC. and it felt really weird. i'll elaborate more later, got to get back to work

DARKSEID

New member
continuation

I sold IC at the beginning of the month as part of my cleansing of all comics geoff johns. Like I wrote it was really hard for me because it was basically my first comic (hope you're enjoying the comic Jonathan). After selling the comic I decided to reread it and to my surprise it was quite enjoyable. Superboy-prime is still cool as fuck and yeah i cried a bit when some characters died. Still glad i sold it there was no benefit for me to read it again, at the end of the day it is still an unremarkable event comic.

AmirPerc

New member
כנ"ל אסטריקס וזבנג

כנראה שבשנות ה90 אסטריקס המתורגם היה מאוד נפוץ, וזבנג גם ככה היה בשיא תהילתו.
משם המשכתי לטינטין ובעצם לכל דבר שהצלחתי להניח עליו את הידיים, ואח"כ הגיע הפסטיבל בסינמטק וקומיקאזה וקומיקס וירקות ונחשפתי לכל העולם הזה.

Alma Gentil

New member
Strangers In Paradise - Terry Moore

הקומיקס הראשון שקראתי ובעקבותיו התאהבתי במדיה הזו.
לצערי, למרות שקראתי הרבה קומיקסים ורומנים גראפיים, עדיין לא קניתי חוברת אחת... :(

למעלה