סיפור הקרטונים בשדה התעופה

dgeller

New member
סיפור הקרטונים בשדה התעופה

אני חושב שאתם זוכרים את הדיון והתמונות של הקרטונים שהושארו זרוקים בשדה התעופה בחו"ל. בזמנו בחרתי לא להשתתף בדיון מסיבות של לשון הרע. אתמול פורסמה תגובתו של האדון הנכבד כולל תמונה של האדון והקרטונים בפורום אופניים. כנראה עשיתם לא רצח אופי למרות שהדבר יכל להמנע בשיחת טלפון. באו נהיה יותר מפרגנים כי אין דבר חשוב משמו הטוב של הבן אדם. בברכה, דרור גלר

מכיוון שאני פתחתי אני

מקווה שהודעה זו גם תסיים את הפרשה. כבר בשירשור הקודם הבעתי רגשי חרטה על ההחלטה לפרסם את התמונות. ניהלתי אתמול החלפת מסרים עם עימנואל ואני מקווה שבזה הסתיים העניין. מבקש מכולם לא להגיב על ההודעות - בואו נתרכז בדברים חיוביים - למשל כמו פריחת החלמוניות בנגב..

Tweenies

New member
גדי, מקווה שלמדת משהו על ההבדל בין

פורום לבין שמם הטוב של אנשים. כתיבה בפורום אינה מאפשרת לכתוב כל דבר שנראה לך, גם אם לכאורה נראה לך שאתה "מציל את העולם מהישראלי שזורק קופסאות אופניים בכל מקום". מה שלא היה נכון בכלל. כאשר כתבתי לך שההתנהגות היתה של "ישראלי מכוער" שרץ לספר לחברה היא היתה מתאימה, למרות שכעסת עלי מאד ושלחת לי מסר זועם. כאשר מדובר בשמם של אנשים יש להזהר שבעתיים מכיוון שזה לא דיון על בולם כזה או אחר, תחרות כזו או אחרת. אבל איך אומרים, מודה ועוזב ינוחם/ירוחם. רונן

רֶשֶף

New member
נו, רונן, באמת ../images/Emo4.gif

מצד אחד אנחנו מטיפים לסובלנות הדדית ומצד שני ממשיכים להוכיח אחד את השני בטון פטרוני בסגנון "אמרתי לך". גדי הוא ילד גדול ואני משוכנע שיש לו נקיפות מצפון גם בלעדיך. אבל לא באתי להיות מליץ יושר של גדי. הוא מסתדר מצויין בכוחות עצמו. אני חושב שאתה מפספס את הנקודה העיקרית שאמורה להעסיק את הפורום הזה: יש מושג שנקרא "מראית עין" ומכיוון שכולנו "שגרירים של רצון טוב" בארצות הניכר, אין זה משנה אם לעמנואל היתה סיבה מוצדקת, אישור מהרופא או הנחיה מפורשת של נציגי החוק להשאיר את הקרטונים היכן ואיך שהם הושארו. אם אנחנו, כישראלים התרעמנו ככה על התופעה, תאר לעצמך מה חושבים כל הגרמנים והשווצרים והאוסטרים והנורבגים שעברו בטרמינל הזה וזיהו את הכתובת ISRAEL על ה"אשפה" הזו. הרי ברור לך שה"אנטישמים" האלו לא יטרחו לברר עם מר עמנואל אם הוא קיבל אישור או לא. אצלם אוטומטית זה מתוייג תחת הכותרת "טפי! שוב היהודנים המסריחים השאירו את הטינופת שלהם". ואין כן "צודק" ו"שאינו צודק" יש תדמית, ש... יתכן וקיבלה עוד דחיפה קטנה לכיוון השלילי. וחבל.

רמי לשם

New member
נו, רֶשֶף, באמת ../images/Emo4.gif

איך אפשר להתחיל הודעה ב: "מצד אחד אנחנו מטיפים לסובלנות הדדית.." ולסיים אותה ב: "שה"אנטישמים" האלו לא יטרחו לברר עם מר עמנואל אם הוא קיבל אישור או לא. אצלם אוטומטית זה מתוייג תחת הכותרת "טפי! שוב היהודנים המסריחים השאירו את הטינופת שלהם". " 1. זה לא ממש מעיד על סובלנות, לתייג את כל דוברי הגרמנית כאנטישמים. 2. זה ממש לא קשור, האנטישמיות לכאורה של הגרמנים והשמירה על תדמית טובה של ישראל. 3. לדעתי הטיעון שאסור לנו ללכלך בחו"ל כי זה פוגע בתדמית ישראל הוא טיעון מאוד חלש כי אפשר להבין ממנו ש: א. מותר ללכלך בארץ. ב. מותר ללכלך בחו"ל, כל עוד אי אפשר לדעת שהליכלוך הוא "כחול-לבן" (ולצורך העניין פשוט למחוק את הכתובת ISRAEL). ג. אין שום שיפוט ערכי לפעולת הלכלוך, היא לא רעה (או טובה) לכשעצמה, היא רק רעה בהקשר של מה שאחרים חושבים עלינו. זה דומה לטענה שאומרת שאתה לא גנב עד שלא נתפסת. אסור ללכלך כי זה פוגע בנו, בסביבה שלנו, בעתיד שלנו, בעולם שלנו.

Tweenies

New member
נו, רשף, באמת ../images/Emo183.gif

כאשר הלבינו את פני הבחור ברבים אז זה היה לגיטימי? "למראית עין"? מצידי לא היתה שום פטרוניות רק שכתבו לבחור שהוא "ישראלי מכוער", אני חשבתי שהוא נמצא במקום אחר. כולנו בשר ודם וכולנו טועים, אבל צריך לראות שהפורום הזה לא גולש למקומות לא רצויים ונשאר מקום שמתרכז בטיולים וכיף. הרעיון המרכזי שרציתי להעביר הוא מאוד פשוט: כאשר מדברים על אנשים (עשו, לא עשו, וכו') יש להזהר. השימוש במושגים של "מראית עין" גם אם ניתן להם פרוש יפה (כפי שעשית) הוא אינו משנה את העובדות או את הפגיעה. רונן

רֶשֶף

New member
הלו! עצרו את הסוסונים שלכם! ../images/Emo2.gif

ראשית, רמי, קצת נסחפת עם הלוגיקה. זה בערך כמו להגיד עלי שאני הומוסקסואל אם יש לי אקוויום (או אין לי, או איך שלא הלכה הבדיחה הדלוחה הזו). לא טענתי אף אחת מהטענות שהצגת ולהגיע ממה שכן טענתי למסקנות כאלו זה לדלג מקיצוניות אחת לשניה. מה שכן טענתי, זה שלעיתים פחות חשוב אם מישהו עשה משהו בזדון או בשוגג, ברשות או ללא רשות ומה שחמור יותר הן ההשלכות של תוצאת המעשה והנזק שהן עשויות לגרום. הגדולה היא לא בלהתגונן ולספק צידוקים למעשה אלא במחשבה אחת קדימה לפני הביצוע. או כפי שנהגו לומר עורך מוטו טל שביט וסגנו גידי פרדר אחרי כל התרסקות: "חכם לא נכנס למצבים שפיקח יודע לצאת מהם". שנית, רונן, מעולם לא טענתי שלהלבין פני אדם ברבים זה לגיטימי. אם תחזור לשרשור המקורי ולתגובה העניינית היחידה שלי בשרשור זה, תראה שהדגשתי כי בשם כבוד האדם וחירותו וכל אתיקה תקשורתית נאורה מן הראוי לדרוש את התייחסותו/תגובתו של אדם בטרם מפרסמים עליו דבר מה. בדיעבד, אני מניח שכולנו מצטערים על שזה לא נעשה. אין ספק שזה היה שיעור מאלף. לכולנו. אבל באמת הגיע הזמן לחתום את הסוגיה, לא?

רֶשֶף

New member
דרור יקירי../images/Emo24.gif - "עשינו! עשינו!"

אתה נוהג לכתוב בפורום? אתה חבר בקהילה? אז אתה שותף. לטוב ולרע. מין... "שותפות פרלמנטרית" שכזו. להתייחס אל הפורום באופן גורף כ"גוף שני - רַבִּים" ("כנראה עשיתם לו..."), גם אם לא היית שותף ל"מחדל", הרי זה כאילו אתה מוציא עצמך מהכלל ומטיף ל"ילדים שסרחו". אם כבר שיעור ב"איך להיות בני-אדם טובים יותר", אז עד הסוף
והרשה לי לסיים ב"ציטוט השבוע" מבחינתי (מפי אדם דגול, שהכנות וחוסר הצביעות הן נר לרגליו): "מקווה שלקחת את דברי בבגרות"

dgeller

New member
צודק !!!!

כמובן שאתה צודק ! לא היתה שום כוונה לנתק את עצמי מהקהילה ומהאחריות. אך מותר לי לפעמים לבקר את הקהילה שאני חלק ממנה כ"גוף שני -רבים". בנוסף התנצלותי לגדי אלוני הביקורת לא היתה מופנית אישית אליך אלה לכל אחד מאיתנו כחבר בקהילה. (כולל אותי) ונסיים בברכת החלמה מהירה לגדי בברכה, דרור גלר

למעלה