סיפור התותח סביב כד"א

malolds

New member
סיפור התותח סביב כד"א

המורה שלנו לימדה אותנו היום שאם נירה כדור תותח אל השמיים במהירות 8 קילומטר לשניה הכדור לא יחזור לארץ הבנו למה אבל היא לא הסיברה למה דווקא במהירות 8 קמ לשניה וכנשאלה למה היא ענתה "מי שיהיה שנה הבאה במגמה ידע" יענו בשביל למשוך אותנו לנושא. מישהו יכול לענות תשובה אבל לא מתחכמת כמו של המורה שלי?

Deathatred

New member
המורה שלך מדברת

על מהירות-מילוט משדה כבידה ואפשר לחשב אותה משיקולי אנרגיה. הדבר דורש רקע בסיסי במכניקה. אם אתה מעוניין בהסבר יותר מפורט, ציין איזה ידע יש לך במכניקה ואני אשתדל לענות בהתאם (תלוי במידת הזמן הפנוי שתהיה לי, וחוץ מזה, תמיד אחרים יכולים לענות במקומי
).

שלום לכולם,

שלום לכולם, התרשמתי מאוד מהפורום, מאוד מעניין! ועכשיו לשאלתך, אם זכרוני מהתיכון אינו מטעיני המהירות היא 11 קילומטרים בשנייה ולא 8 אבל מה שיותר חשוב זה המשמעות שלה. בין כל שני גופים קיים כח משיכה ולכן גם אנרגיה גרביטציונית (או איך שלא קוראים לה...). האנרגיה הגרביטציונית של הטיל היא שלילית, על מנת להרחיק את הטיל מכדור הארץ ובכך להקטין את כוח המשיכה יש להשקיע אנרגיה חיובית. במקרה זה האנרגיה היא אנרגיה קינטית (של מהירות). על מנת לבטל את השפעת כח המשיכה (דבר שבאופן תיאורטי מתקיים רק באינסוף) יש לאפס את האנרגיה הגרביטציונית דבר שקורה כאשר האנרגיה הקינטית שווה לערך מוחלט של האנרגיה הגרוויטציונית. לכן קיימת מהירות מסויימת (מהירות מילוט) שממנה והלאה הטיל יצא מהשפעת כל המשיכה של כדור הארץ.

אני יודעה בדיוק למה היא התכוונה !!!

כשהכדור מועף ב8- קילומטר בשניה, הוא חוזר במין אליפסה, אבל בגלל שרדיוס כדור הארץ קטן מרדיוס האליפסה, הכדור יפספס אותו וימשיך להסתובב סביבו, במין-נפילה מתמדת. ראה ציור.

למעלה