סיפור והפתעה

shukpuck

New member
סיפור והפתעה

קצת נעלמתי בשבוע האחרון הסיבה לכך היא שהייתי בקורס מיוחד מתוקף לימודיי. הקורס הועבר בבורטינורו שבאיטליה, ולא, לא הייתי שם.. הקורס הועבר בשידור אינטרנטי ישיר לתל השומר. הטכנולוגיה מדהימה, והרגשנו שאנחנו ממש שם, מול המרצה. אפילו שלחנו שאלות במייל והוא ענה לנו... בכל מקרה. יומיים אני יושבת שם ובוהה בתמונה שתלויה על הקיר.תמונה מעניינת, נראית לי שמן על בד. אחרי יומיים אנשים רואים שתוך כדי הקשבה אני תופרת ארנבוני חמוד (תמונות מחר) ושואלים אותי מה זה. מפה לשם אני מספרת על ליבוד שזה עבודה עם צמר טבעי בלה בלה בלה ואז אומרים לי: "אה, כמו התמונה הזו?" ומצביעים על אותו שמן על בד. אני מתקרבת לתמונה ונופלת: ליבוד על גבי שטיח מקיר אל קיר. בליבוד משולבי גם צמר טבעי וגם חוטי צמר מעובדים (לסריגה). היום זכרתי להביא איתי מצלמה וצילמתי לכן.

shukpuck

New member
ועוד יותר קרוב...

כמו מפגרת, שכחתי לצלם את החתימה של האומן/נית. ניסיתי להבין מה כתוב שם. נדמה לי שראיתי idulman..
אבל זה בראש שלי בטח...

nava6

New member
איזה יופי, מדהים למה אפשר להגיע../images/Emo140.gif

hen79

New member
איזה יופי. רק שראיתי את הקלוז-אפ קלטתי את

הצמר

האם הן נעשו בלבוד תעשיתי כמו המפעל שליד

בית נקופה ?או איך ?לא יאמן לאיזה דקויות אפשר להגיע.מקסים. ובוקר טוב ושבת מנוחה לכולם.

shukpuck

New member
אין לי מושג איך הם נעשו

אבל היתה שם חתימה של אומן/נית. ואני לא מכירה את המפעל בבית נקופה. ספרי לי קצת עליו?

elloshnimi

New member
אכן הפתעה!

זה ממש כייף להתעניין בנושא שאת בטוחה שרק כמה חברות מהפורום מכירות ,ופתאום לגלות שיש נציגות תלויה לה בשקט בשקט בלב הממסד

shukpuck

New member
בדיוק!!

וזה הוסיף קצת קרדיט מבחינתי לממסד... (אל דאגה, המאזן עדיין שלילי...
)

זה אכן מהמפעל בבית נקופה

או משהו שדומה לו. זה לא לעבוד רטוב אלא מכונות בעלות המון המון מחטים שדוחסות. הם לא עובדים עם צמר אלא עם סיבים סינטטים. למה שהם עושים אני לא חושבת שאפשר לקרוא ליבוד אבל זה מאד מעניין אולי נתארגן וניסע לשם פעם?

זה כאלו ליבוד מחט עם מחטים הדוחסות את החומר

בלחץ ואני חושבת שיש גם חומר מחבר . אחרי השלב של הדחיסה באים הקשוטים והתוספות -כמו צמרים וכד. היתה תערוכה משטיחי קיר אלה לפני כשנה במתחם גן שמואל. כדאי לראות אם מזדמן.

הגלריה בבית נקופה

כן, בבית נקופה יש את הגלריה שנקראת ארטנובה , ושם מוצגים המון שטיחי קיר מהסוג הזה, ופעם גם עמדה מכונה ענקית שמיצרת את התמונות. אני לא יודעת איך זה היום - ביקרתי שם די מזמן. הם מתכנתים את מכונות הליבוד( האלקטרונית) שלהם על סמך תמונה, ןהמכונה בעצם עובדת לבד ויוצרת. זו אכן מכונה עם אלפי מחטי ליבוד שעושה המון רעש בזמן שהיא מלבדת. לדעתי מאד מעניין לתאם לשם ביקור.

למעלה