סיפור חדש שלי - LG

The Tuna Master

New member
סיפור חדש שלי - LG

הבהרה: כל קשר בין דעותיו של גיבור הסיפור לבין דעותיו של כותב שורות אלו מקרי בהחלט. תודה. ----------------------- LG מצאתי אותו ליד פחי הזבל. הוא לא יילל, כי הוא לא היה מסוגל. הוא לא נבח, כי הוא לא יכל. הוא פשוט היה שם, על המדרכה, מחכה לי. מסך 17 אינץ`. הרמתי אותו בעדינות וליטפתי אותו. יכולתי לשמוע אותו נוהם בשקט, במנגינה משותפת שהייתה רק שלנו. לקחתי אותו הביתה. הוא היה שבר-כלי. שרוט, מלוכלך ורועד. שמעתי את הסיפורים. אנשים רוצים להיפטר מחפצים ישנים, חפצים של תרבות. אנשים טיפשים וחסרי נשמה. מה, למסך אין רגשות? נכנסתי הביתה ומיהרתי לחדר. המסך לא היה כבד כל כך, אבל אחרי שנשאתי אותו במשך שעה עד לשכונה, וגם עליתי שלוש קומות עד הבית, הייתי כבר די עייף. הנחתי את המסך ליד דלת החדר שלי. "מה זה הדבר הזה?" אבא. תמיד חייב להתערב בעניינים לא לו. הוא עמד מחוץ לחדר שלי, חוסם את הכניסה. "מצאתי מסך, הוא פצוע. בבקשה, אבא, אפשר לשמור אותו?" מלמלתי וענדתי על פניי את הבעת הילד הקטן המשווע לעזרה. "הו, לא", אבא הניד את ראשו לשלילה, "אנחנו לא יכולים לשמור את זה. אמא גם ככה עצבנית. והיא די צודקת, אנחנו נסתבך בסוף". "אני אטפל בו, אבא", התחננתי, "בבקשה". אבא הביט במסך, חושב לרגע. לפתע ראיתי בו אדם אחר, אדם שאכפת לו, אדם שמבין. "בסדר, נשאיר אותו אצלנו". חייכתי להוקרת תודה. "איך קוראים לו?" הוא הושיט את ידו ללטף אותו. ראיתי באחת הפינות מדבקה מתקלפת, שם של חברת מחשבים שהייתה ואיננה עוד. "אלג`י. קוראים לו אלג`י", אמרתי. *** "מה עשית?" שמעתי את קולה של אמא, מתערבב עם הטון המשכנע של אבא: "הוא כבר בן חמש-עשרה, הוא לא ילד קטן..." בחדר שלי יש מחשב. מצאתי אותו במחסן. אבא שומר כל מיני חפצים שם, עוד מהתקופה שהיו פלאפונים, מחשבים, טלוויזיות, ורדיו. לפני שהכל אוגד למכשיר אחד: "מולטי טאסקר", או מולטי, בקיצור. הרמתי את אלג`י מהרצפה ונכנסתי לחדר. הנחתי אותו ליד המחשב וחיכיתי. וחיכיתי. וחיכיתי עוד קצת. אבל כלום לא קרה. הוצאתי את מכשיר המולטי מכיסי, עם הווינדוס של מייקרוסופט, וטלפנתי ללינוקס, חבר שלי. הוא קרוי על שם מערכת הפעלה ישנה, שניסתה להחליף את זו של מיקרוסופט. הם לא הצליחו, כמובן. הכל נרמס תחת רגליו של ביל גייטס האגדי. "מה קורה, אקסל?" ענה לינוקס לטלפון. "תגיד, אתה יודע איך מפעילים מסך?" שאלתי. "אתה השתגעת? אין לך מה לעשות?" הוא צעק אל תוך שפופרת המולטי. "אף אחד לא יידע מזה", ניסיתי להרגיע את לינוקס ההיסטרי. "אתה רוצה שהמשטרה תעצור אותנו, הא? זה מה שאתה רוצה?" "זה לא יקרה אם תסתום את הפה", אמרתי. לינוקס לא דיבר. "אז אתה יודע איך מפעילים מסך?" "פעם דיברו איתנו על זה בשיעור הסטוריה. כשלמדנו על 100-150 לפנה"מ". "לפנה"מ?" "לפני מיקרוסופט! היו גם מכונות משחקים לפני האקס-בוקס, אתה יודע". "באמת?" "כן, טיפש. בכל אופן, מה שאתה צריך זה חוט כזה שמחבר בין המסך למחשב". "אוקיי. ואיפה יש כזה? בטח לא בחנות האלקטרוניקה הקרובה". "אם לאבא שלך יש מחשב, יש לו גם חוט כזה. אני אשלח לך תמונה של מה שאתה אמור למצוא. בהצלחה", אמר וניתק. על צג המולטי הופיעה תמונה של חוט חשמל שחור. בקצהו האחד שלושה חורים, ובקצהו השני שלושה שפיצים קטנים ממתכת. בדרך למחסן שמעתי את אמא ואבא. עדיין מתווכחים. הקשתי את הקוד הסודי, והדלת העשויה פלדה נפתחה באיטיות. שלוש ספרות לקוד סודי. אפס-אפס-שבע. אבא אמר שזה מזכיר לו גיבור ילדות. המקום לא השתנה מאז הפעם האחרונה שאבא הראה לי אותו והוצאנו משם מחשב, לפני שלוש שנים. שלוש שנים, שלוש שנים לא הייתי במקום הזה. שלוש שנים המחשב נמצא אצלי בחדר. פלא שהמשטרה עוד לא עצרה אותנו. ריח מוזר היה באוויר, ריח של אבק, ושל תרסיס נגד עכברושי-פלסטיק, אבל בעיקר ריח של נוסטלגיה. נזכרתי במה שהיה פעם, לפני שמיקרוסופט השתלטה על הכל, נזכרתי בעבר. עבר של טלוויזיות, קומפקט-דיסקים, טלפונים ניידים, ומחשבי כף יד. אבא סיפר לי שכבר אז היו אנשים שאמרו שהכל יאוגד למכשיר אחד. אין להם מושג עד כמה הם היו מדויקים. במשך שעה חיפשתי את חוט החשמל הארור, אך ללא הצלחה. היה קשה להתנתק מהתמונות, בכל פעם שמצאתי איזה פלייסטיישן או אריזה של משחק מחשב ישן, מאוחסן בדיסקית עגולה עם חור באמצע. הפכתי את כל החדר, אבל מצאתי רק מחשבות. מחשבות שהיו ואינן. עד שראיתי אותו. בפינה, ליד מכשיר פקס מאובק, שכב לו חוט שחור. בקצהו האחד שלושה חורים, ובקצהו השני שלושה שפיצים קטנים ממתכת. יצאתי מהמחסן, מאושר. סגרתי את הדלת הכבדה אחריי, וכשהסתובבתי ראיתי את אמא. מבטה יוקד. "נמאס לי", היא אמרה לפתע, מיואשת. "מה קרה?" שאלתי. "אבא שלך והשגעונות שלו. מחזיק חפצים לא חוקיים במחסן, ניחא. לוקח מ...משחב, או מה שזה לא יהיה, ושם אותו בחדר שלך, שיהיה. נס שאנחנו לא בכלא". "אמא..." "אבל להרשות לך לקחת מסך מהרחוב ולהביא אותו לכאן?" היא הרימה את קולה, "מה לעזאזל חשבתם? מה יהיה הסוף? בטח כל השכנים ראו! יסגירו אותנו!" "בבקשה, אמא..." "שום בבקשה! אתה נפטר מהדבר הזה עוד היום!" "קוראים לו אלג`י". "מה? נתת לו גם שם? ממש יופי!" היא התעלפה ונפלה על הרצפה. *** אחרי שאני ואבא חזרנו מהביקרו בבית החולים, רצתי מיד לחדר ונעלתי את הדלת. לא רציתי לשמוע את אבא מנסה להכריח אותי לזרוק את אלג`י בחזרה לרחוב. לינוקס שלח לי תרשימים, איך לחבר מחשב. לא הבנתי שם שום דבר. הכל נראה כמו שפה עתיקה. "מעניין מאיפה הוא מביא את כל התרשימים האלו?" חשבתי. ניסיתי להבין לפי הציורים. הקצה עם שלושת החורים אמור להתחבר למסך, כנראה, והקצה השני לחור מיוחד במחשב. "בטח באתרים לא חוקיים. הרי אפשר למצוא הכל באינטרנט", עניתי לעצמי. הכנסתי את קצה החוט האחד למסך, ואת הקצה השני למחשב. הכל התאים באופן מושלם. "מה עכשיו?" תהיתי. מכשיר חשמלי מוזר. איך אנשים הבינו איך להפעיל את הדברים האלו? לקחתי הימור ולחצתי על כפתור גדול. אור ירוק קטן נדלק והתחיל להבהב. אחריו נדלק עוד אור קטן, אדום, והבהב גם כן. אמא בטח הייתה אומרת שזה נראה כמו רמזור מקולקל. אני ראיתי את זה כמופע אור-קולי קסום, כמעט קדוש. מחשבות מהעבר קמות לתחיה. בחדר שלי, אקסל בן ה15. ואז המסך נדלק, כמו במולטי, רק יותר גדול. אלג`י התעורר לחיים. *** אבא הרשה לי לשמור את אלג`י. אנחנו החברים הכי טובים בעולם. יש במחשב של אבא זכרונות. המון זכרונות. כל יום אני יושב עם אלג`י ואנחנו חוקרים את העבר ביחד. אמא כבר חזרה מזמן מבית החולים. בהתחלה היא עשתה כל יום סיפור מזה שאני כל הזמן מול המחשב. עכשיו היא כבר התרגלה. מידי פעם אני שומע אותה מדברת עם אבא, כשהם בטוחים שאני לא שומע. היא אומרת לו שהשתניתי. שאני לא אותו הילד שהייתי פעם. שהמחשב שיעבד אותי. אני כבר לא מבלה עם חברים, או משחק בחוץ, והכי גרוע, אין לי עדיין חברה. מי צריך חברה כשיש 5 ג`יגה של פורנו?

avivs

New member
בואנה,

אותי הרשמת. אני אגיב בהרחבה יותר מאוחר, אבל בינתיים תן לי רק להגיד, ממש אהבתי. הסיפור הוא בין המקורים ביותר שקראתי פה בשנה האחרונה. גם הכתיבה סבירה בהחלט, למרות שיש כמה קטעים שהפסיקים לא במקום.

The Tuna Master

New member
תודה לך

אשמח לתגובה מעמיקה וחודרנית :) כמו כן העניין של הפסיקים חשוב לי. אם תוכל לפרט יותר, כדי שאוכל לתקן, אודה לך מאוד. ושוב תודה.

avivs

New member
אוקיי..

הוא היה שבר-כלי. שרוט, מלוכלך ורועד -הוא היה שבר כלי- שרוט, מלוכלך ורועד. (נראה לי שנקודה לא מתאימה שם) "אני אטפל בו, אבא", התחננתי, "בבקשה". -ניר בטח יהיה מרוצה. אבל אין צורך לכתוב "התחננתי." ה'בבקשה' מראה לנו מספיק טוב מה הוא עושה. "תגיד, אתה יודע איך מפעילים מסך?" שאלתי. -לא צריך "שאלתי." בדרך למחסן שמעתי את אמא ואבא. עדיין מתווכחים -אולי היה עדיף פסיק במקום הנקודה. נזכרתי במה שהיה פעם, לפני שמיקרוסופט השתלטה על הכל, נזכרתי בעבר. -לא נראה לי שצריך לכתוב גם "נזכרתי במה שהיה פעם" וכמה מילים לאחר מכן, "נזכרתי בעבר." ואחר כך אתה מפרט מכשירים שכבר לא בשימוש. כאן נראה לי שיש בעיה- אתה מדבר על כך שמיקרוסופט השתלטה על הכול כבר לפני הרבה מאוד זמן, אפילו איזה 100 שנה קודם לכן. אז איך הוא נזכר במכשירים האלה כאילו הוא בעצמו השתמש בהם? הוא הרי רק בן 15. אני הבנתי שהוא עוד לא היה חי בתקופה הזו. אך ללא הצלחה. היה קשה להתנתק מהתמונות, אולי כדאי: אך ללא הצלחה- היה קשה להתנתק מהתמונות. או :)) הפסיק אחרי "התמונות" לא הכי מתאים להמשך המשפט. נראה לי שעדיף שם נקודה. הפכתי את כל החדר, אבל מצאתי רק מחשבות. מחשבות שהיו ואינן. איך הוא מצא מחשבות? וגם כאן נראה לי שעדיף פסיק ולא נקודה. אבל אני לא בטוח. ראיתי את אמא. מבטה יוקד -פסיק ולא נקודה. "מה קרה?" שאלתי -"שאלתי" מיותר. אבא שלך והשגעונות שלו. מחזיק חפצים לא חוקיים במחסן, ניחא -ניחא? אולי תנסה למצוא משהו יותר טוב? קיבלתי את הרושם שהשפה שם יותר גבוהה מזה. "מעניין מאיפה הוא מביא את כל התרשימים האלו?" חשבתי אולי כדאי שתשתמש במרחאות כאלה- ' זה פשוט סימן לדיבור, ולא לחשיבה. מחשבות מהעבר קמות לתחיה. בחדר שלי, אקסל בן ה15. -לא הבנתי את השורה הזו. איך קשור שהוא בן 15? היא אומרת לו שהשתניתי. שאני לא אותו הילד שהייתי פעם -פסיק ולא נקודה. אז זהו, נראה לי. כל ההערות פה הם דברים שנראה לי ששישפרו את הסיפור. אתה בהחלט לא חייב ליישם אותם. ושוב, אחלה סיפור.

The Tuna Master

New member
גרסה מתוקנת מבחינת פסיקים וכו'

את הדברים שלא הייתי בטוח, או שאתה עצמך לא היית בטוח, העדפתי להשאיר כמו שהם. בכל מקרה אני מעלה כאן את הגרסה המפוסקת כהלכה, אני מקווה, על מנת לא להיתקל בהערות לא רלוונטיות לגבי שינויים שכבר נעשו. ------------- LG אתמול הייתי בסרט של הארי פוטר, היה סביר. כמו כן קיבלתי זימון לועדה הרפואית העליונה ב22 ליוני. הידד. אני גאה להציג את הסיפור לשבת. LG מצאתי אותו ליד פחי הזבל. הוא לא יילל, כי הוא לא היה מסוגל. הוא לא נבח, כי הוא לא יכל. הוא פשוט היה שם, על המדרכה, מחכה לי. מסך 17 אינץ`. הרמתי אותו בעדינות וליטפתי אותו. יכולתי לשמוע אותו נוהם בשקט, במנגינה משותפת שהייתה רק שלנו. לקחתי אותו הביתה. הוא היה שבר כלי - שרוט, מלוכלך ורועד. שמעתי את הסיפורים. אנשים רוצים להיפטר מחפצים ישנים, חפצים של תרבות. אנשים טיפשים וחסרי נשמה. מה, למסך אין רגשות? נכנסתי הביתה ומיהרתי לחדר. המסך לא היה כבד כל כך, אבל אחרי שנשאתי אותו במשך שעה עד לשכונה, וגם עליתי שלוש קומות עד הבית, הייתי כבר די עייף. הנחתי את המסך ליד דלת החדר שלי. "מה זה הדבר הזה?" אבא. תמיד חייב להתערב בעניינים לא לו. הוא עמד מחוץ לחדר שלי, חוסם את הכניסה. "מצאתי מסך, הוא פצוע. בבקשה, אבא, אפשר לשמור אותו?" מלמלתי וענדתי על פניי את הבעת הילד הקטן המשווע לעזרה. "הו, לא", אבא הניד את ראשו לשלילה, "אנחנו לא יכולים לשמור את זה. אמא גם ככה עצבנית. והיא די צודקת, אנחנו נסתבך בסוף". "אני אטפל בו, אבא", התחננתי, "בבקשה". אבא הביט במסך, חושב לרגע. לפתע ראיתי בו אדם אחר, אדם שאכפת לו, אדם שמבין. "בסדר, נשאיר אותו אצלנו". חייכתי להוקרת תודה. "איך קוראים לו?" הוא הושיט את ידו ללטף אותו. ראיתי באחת הפינות מדבקה מתקלפת, שם של חברת מחשבים שהייתה ואיננה עוד. "אלג`י. קוראים לו אלג`י", אמרתי. *** "מה עשית?" שמעתי את קולה של אמא, מתערבב עם הטון המשכנע של אבא: "הוא כבר בן חמש-עשרה, הוא לא ילד קטן..." בחדר שלי יש מחשב. מצאתי אותו במחסן. אבא שומר כל מיני חפצים שם, עוד מהתקופה שהיו פלאפונים, מחשבים, טלוויזיות, ורדיו. לפני שהכל אוגד למכשיר אחד: "מולטי טאסקר", או מולטי, בקיצור. הרמתי את אלג`י מהרצפה ונכנסתי לחדר. הנחתי אותו ליד המחשב וחיכיתי. וחיכיתי. וחיכיתי עוד קצת. אבל כלום לא קרה. הוצאתי את מכשיר המולטי מכיסי, עם הווינדוס של מייקרוסופט, וטלפנתי ללינוקס, חבר שלי. הוא קרוי על שם מערכת הפעלה ישנה, שניסתה להחליף את זו של מיקרוסופט. הם לא הצליחו, כמובן. הכל נרמס תחת רגליו של ביל גייטס האגדי. "מה קורה, אקסל?" ענה לינוקס לטלפון. "תגיד, אתה יודע איך מפעילים מסך?" שאלתי. "אתה השתגעת? אין לך מה לעשות?" הוא צעק אל תוך שפופרת המולטי. "אף אחד לא יידע מזה", ניסיתי להרגיע את לינוקס ההיסטרי. "אתה רוצה שהמשטרה תעצור אותנו, הא? זה מה שאתה רוצה?" "זה לא יקרה אם תסתום את הפה", אמרתי. לינוקס לא דיבר. "אז אתה יודע איך מפעילים מסך?" "פעם דיברו איתנו על זה בשיעור הסטוריה. כשלמדנו על 100-150 לפנה"מ". "לפנה"מ?" "לפני מיקרוסופט! היו גם מכונות משחקים לפני האקס-בוקס, אתה יודע". "באמת?" "כן, טיפש. בכל אופן, מה שאתה צריך זה חוט כזה שמחבר בין המסך למחשב". "אוקיי. ואיפה יש כזה? בטח לא בחנות האלקטרוניקה הקרובה". "אם לאבא שלך יש מחשב, יש לו גם חוט כזה. אני אשלח לך תמונה של מה שאתה אמור למצוא. בהצלחה", אמר וניתק. על צג המולטי הופיעה תמונה של חוט חשמל שחור. בקצהו האחד שלושה חורים, ובקצהו השני שלושה שפיצים קטנים ממתכת. בדרך למחסן שמעתי את אמא ואבא, עדיין מתווכחים. הקשתי את הקוד הסודי, והדלת העשויה פלדה נפתחה באיטיות. שלוש ספרות לקוד סודי. אפס-אפס-שבע. אבא אמר שזה מזכיר לו גיבור ילדות. המקום לא השתנה מאז הפעם האחרונה שאבא הראה לי אותו והוצאנו משם מחשב, לפני שלוש שנים. שלוש שנים, שלוש שנים לא הייתי במקום הזה. שלוש שנים המחשב נמצא אצלי בחדר. פלא שהמשטרה עוד לא עצרה אותנו. ריח מוזר היה באוויר, ריח של אבק, ושל תרסיס נגד עכברושי-פלסטיק, אבל בעיקר ריח של נוסטלגיה. נזכרתי במה שהיה פעם, לפני שמיקרוסופט השתלטה על הכל, נזכרתי בעבר שהיה ואיננו. עבר של טלוויזיות, קומפקט-דיסקים, טלפונים ניידים, ומחשבי כף יד. אבא סיפר לי שכבר אז היו אנשים שאמרו שהכל יאוגד למכשיר אחד. אין להם מושג עד כמה הם היו מדויקים. במשך שעה חיפשתי את חוט החשמל הארור, אך ללא הצלחה. היה קשה להתנתק מהתמונות שעלו בראשי בכל פעם שמצאתי איזה פלייסטיישן או אריזה של משחק מחשב ישן, מאוחסן בדיסקית עגולה עם חור באמצע. הפכתי את כל החדר, אבל מצאתי רק זכרונות, זכרונות מעבר רחוק. עד שראיתי אותו. בפינה, ליד מכשיר פקס מאובק, שכב לו חוט שחור. בקצהו האחד שלושה חורים, ובקצהו השני שלושה שפיצים קטנים ממתכת. יצאתי מהמחסן, מאושר. סגרתי את הדלת הכבדה אחריי, וכשהסתובבתי ראיתי את אמא, מבטה יוקד. "נמאס לי", היא אמרה לפתע, מיואשת. "מה קרה?" שאלתי. "אבא שלך והשגעונות שלו. מחזיק חפצים לא חוקיים במחסן, מילא. לוקח מ...משחב, או מה שזה לא יהיה, ושם אותו בחדר שלך, שיהיה. נס שאנחנו לא בכלא". "אמא..." "אבל להרשות לך לקחת מסך מהרחוב ולהביא אותו לכאן?" היא הרימה את קולה, "מה לעזאזל חשבתם? מה יהיה הסוף? בטח כל השכנים ראו! יסגירו אותנו!" "בבקשה, אמא..." "שום בבקשה! אתה נפטר מהדבר הזה עוד היום!" "קוראים לו אלג`י". "מה? נתת לו גם שם? ממש יופי!" היא התעלפה ונפלה על הרצפה. *** אחרי שאני ואבא חזרנו מהביקרו בבית החולים, רצתי מיד לחדר ונעלתי את הדלת. לא רציתי לשמוע את אבא מנסה להכריח אותי לזרוק את אלג`י בחזרה לרחוב. לינוקס שלח לי תרשימים, איך לחבר מחשב. לא הבנתי שם שום דבר. הכל נראה כמו שפה עתיקה. "מעניין מאיפה הוא מביא את כל התרשימים האלו?" חשבתי. ניסיתי להבין לפי הציורים. הקצה עם שלושת החורים אמור להתחבר למסך, כנראה, והקצה השני לחור מיוחד במחשב. "בטח באתרים לא חוקיים. הרי אפשר למצוא הכל באינטרנט", עניתי לעצמי. הכנסתי את קצה החוט האחד למסך, ואת הקצה השני למחשב. הכל התאים באופן מושלם. "מה עכשיו?" תהיתי. מכשיר חשמלי מוזר. איך אנשים הבינו איך להפעיל את הדברים האלו? לקחתי הימור ולחצתי על כפתור גדול. אור ירוק קטן נדלק והתחיל להבהב. אחריו נדלק עוד אור קטן, אדום, והבהב גם כן. אמא בטח הייתה אומרת שזה נראה כמו רמזור מקולקל. אני ראיתי את זה כמופע אור-קולי קסום, כמעט קדוש. מחשבות מהעבר קמות לתחיה, בחדר שלי. ואז המסך נדלק, כמו במולטי, רק יותר גדול. אלג`י התעורר לחיים. *** אבא הרשה לי לשמור את אלג`י. אנחנו החברים הכי טובים בעולם. יש במחשב של אבא זכרונות. המון זכרונות. כל יום אני יושב עם אלג`י ואנחנו חוקרים את העבר ביחד. אמא כבר חזרה מזמן מבית החולים. בהתחלה היא עשתה כל יום סיפור מזה שאני כל הזמן מול המחשב. עכשיו היא כבר התרגלה. מידי פעם אני שומע אותה מדברת עם אבא, כשהם בטוחים שאני לא שומע. היא אומרת לו שהשתניתי. שאני לא אותו הילד שהייתי פעם. שהמחשב שיעבד אותי. אני כבר לא מבלה עם חברים, או משחק בחוץ, והכי גרוע, אין לי עדיין חברה. מי צריך חברה כשיש 5 ג`יגה של פורנו?

The Tuna Master

New member
המפ... - גרסה מתוקנת מבחינת פסיקים

העתקתי דברים שלא היו דרושים, נא להתעלם מההודעה הקודמת. אם יהיה ניתן למחוק אותה זה יהיה בכלל טוב, בבקשה לא להעלות אותי על המוקד. -------------------- LG מצאתי אותו ליד פחי הזבל. הוא לא יילל, כי הוא לא היה מסוגל. הוא לא נבח, כי הוא לא יכל. הוא פשוט היה שם, על המדרכה, מחכה לי. מסך 17 אינץ`. הרמתי אותו בעדינות וליטפתי אותו. יכולתי לשמוע אותו נוהם בשקט, במנגינה משותפת שהייתה רק שלנו. לקחתי אותו הביתה. הוא היה שבר כלי - שרוט, מלוכלך ורועד. שמעתי את הסיפורים. אנשים רוצים להיפטר מחפצים ישנים, חפצים של תרבות. אנשים טיפשים וחסרי נשמה. מה, למסך אין רגשות? נכנסתי הביתה ומיהרתי לחדר. המסך לא היה כבד כל כך, אבל אחרי שנשאתי אותו במשך שעה עד לשכונה, וגם עליתי שלוש קומות עד הבית, הייתי כבר די עייף. הנחתי את המסך ליד דלת החדר שלי. "מה זה הדבר הזה?" אבא. תמיד חייב להתערב בעניינים לא לו. הוא עמד מחוץ לחדר שלי, חוסם את הכניסה. "מצאתי מסך, הוא פצוע. בבקשה, אבא, אפשר לשמור אותו?" מלמלתי וענדתי על פניי את הבעת הילד הקטן המשווע לעזרה. "הו, לא", אבא הניד את ראשו לשלילה, "אנחנו לא יכולים לשמור את זה. אמא גם ככה עצבנית. והיא די צודקת, אנחנו נסתבך בסוף". "אני אטפל בו, אבא", התחננתי, "בבקשה". אבא הביט במסך, חושב לרגע. לפתע ראיתי בו אדם אחר, אדם שאכפת לו, אדם שמבין. "בסדר, נשאיר אותו אצלנו". חייכתי להוקרת תודה. "איך קוראים לו?" הוא הושיט את ידו ללטף אותו. ראיתי באחת הפינות מדבקה מתקלפת, שם של חברת מחשבים שהייתה ואיננה עוד. "אלג`י. קוראים לו אלג`י", אמרתי. *** "מה עשית?" שמעתי את קולה של אמא, מתערבב עם הטון המשכנע של אבא: "הוא כבר בן חמש-עשרה, הוא לא ילד קטן..." בחדר שלי יש מחשב. מצאתי אותו במחסן. אבא שומר כל מיני חפצים שם, עוד מהתקופה שהיו פלאפונים, מחשבים, טלוויזיות, ורדיו. לפני שהכל אוגד למכשיר אחד: "מולטי טאסקר", או מולטי, בקיצור. הרמתי את אלג`י מהרצפה ונכנסתי לחדר. הנחתי אותו ליד המחשב וחיכיתי. וחיכיתי. וחיכיתי עוד קצת. אבל כלום לא קרה. הוצאתי את מכשיר המולטי מכיסי, עם הווינדוס של מייקרוסופט, וטלפנתי ללינוקס, חבר שלי. הוא קרוי על שם מערכת הפעלה ישנה, שניסתה להחליף את זו של מיקרוסופט. הם לא הצליחו, כמובן. הכל נרמס תחת רגליו של ביל גייטס האגדי. "מה קורה, אקסל?" ענה לינוקס לטלפון. "תגיד, אתה יודע איך מפעילים מסך?" שאלתי. "אתה השתגעת? אין לך מה לעשות?" הוא צעק אל תוך שפופרת המולטי. "אף אחד לא יידע מזה", ניסיתי להרגיע את לינוקס ההיסטרי. "אתה רוצה שהמשטרה תעצור אותנו, הא? זה מה שאתה רוצה?" "זה לא יקרה אם תסתום את הפה", אמרתי. לינוקס לא דיבר. "אז אתה יודע איך מפעילים מסך?" "פעם דיברו איתנו על זה בשיעור הסטוריה. כשלמדנו על 100-150 לפנה"מ". "לפנה"מ?" "לפני מיקרוסופט! היו גם מכונות משחקים לפני האקס-בוקס, אתה יודע". "באמת?" "כן, טיפש. בכל אופן, מה שאתה צריך זה חוט כזה שמחבר בין המסך למחשב". "אוקיי. ואיפה יש כזה? בטח לא בחנות האלקטרוניקה הקרובה". "אם לאבא שלך יש מחשב, יש לו גם חוט כזה. אני אשלח לך תמונה של מה שאתה אמור למצוא. בהצלחה", אמר וניתק. על צג המולטי הופיעה תמונה של חוט חשמל שחור. בקצהו האחד שלושה חורים, ובקצהו השני שלושה שפיצים קטנים ממתכת. בדרך למחסן שמעתי את אמא ואבא, עדיין מתווכחים. הקשתי את הקוד הסודי, והדלת העשויה פלדה נפתחה באיטיות. שלוש ספרות לקוד סודי. אפס-אפס-שבע. אבא אמר שזה מזכיר לו גיבור ילדות. המקום לא השתנה מאז הפעם האחרונה שאבא הראה לי אותו והוצאנו משם מחשב, לפני שלוש שנים. שלוש שנים, שלוש שנים לא הייתי במקום הזה. שלוש שנים המחשב נמצא אצלי בחדר. פלא שהמשטרה עוד לא עצרה אותנו. ריח מוזר היה באוויר, ריח של אבק, ושל תרסיס נגד עכברושי-פלסטיק, אבל בעיקר ריח של נוסטלגיה. נזכרתי במה שהיה פעם, לפני שמיקרוסופט השתלטה על הכל, נזכרתי בעבר שהיה ואיננו. עבר של טלוויזיות, קומפקט-דיסקים, טלפונים ניידים, ומחשבי כף יד. אבא סיפר לי שכבר אז היו אנשים שאמרו שהכל יאוגד למכשיר אחד. אין להם מושג עד כמה הם היו מדויקים. במשך שעה חיפשתי את חוט החשמל הארור, אך ללא הצלחה. היה קשה להתנתק מהתמונות שעלו בראשי בכל פעם שמצאתי איזה פלייסטיישן או אריזה של משחק מחשב ישן, מאוחסן בדיסקית עגולה עם חור באמצע. הפכתי את כל החדר, אבל מצאתי רק זכרונות, זכרונות מעבר רחוק. עד שראיתי אותו. בפינה, ליד מכשיר פקס מאובק, שכב לו חוט שחור. בקצהו האחד שלושה חורים, ובקצהו השני שלושה שפיצים קטנים ממתכת. יצאתי מהמחסן, מאושר. סגרתי את הדלת הכבדה אחריי, וכשהסתובבתי ראיתי את אמא, מבטה יוקד. "נמאס לי", היא אמרה לפתע, מיואשת. "מה קרה?" שאלתי. "אבא שלך והשגעונות שלו. מחזיק חפצים לא חוקיים במחסן, מילא. לוקח מ...משחב, או מה שזה לא יהיה, ושם אותו בחדר שלך, שיהיה. נס שאנחנו לא בכלא". "אמא..." "אבל להרשות לך לקחת מסך מהרחוב ולהביא אותו לכאן?" היא הרימה את קולה, "מה לעזאזל חשבתם? מה יהיה הסוף? בטח כל השכנים ראו! יסגירו אותנו!" "בבקשה, אמא..." "שום בבקשה! אתה נפטר מהדבר הזה עוד היום!" "קוראים לו אלג`י". "מה? נתת לו גם שם? ממש יופי!" היא התעלפה ונפלה על הרצפה. *** אחרי שאני ואבא חזרנו מהביקרו בבית החולים, רצתי מיד לחדר ונעלתי את הדלת. לא רציתי לשמוע את אבא מנסה להכריח אותי לזרוק את אלג`י בחזרה לרחוב. לינוקס שלח לי תרשימים, איך לחבר מחשב. לא הבנתי שם שום דבר. הכל נראה כמו שפה עתיקה. "מעניין מאיפה הוא מביא את כל התרשימים האלו?" חשבתי. ניסיתי להבין לפי הציורים. הקצה עם שלושת החורים אמור להתחבר למסך, כנראה, והקצה השני לחור מיוחד במחשב. "בטח באתרים לא חוקיים. הרי אפשר למצוא הכל באינטרנט", עניתי לעצמי. הכנסתי את קצה החוט האחד למסך, ואת הקצה השני למחשב. הכל התאים באופן מושלם. "מה עכשיו?" תהיתי. מכשיר חשמלי מוזר. איך אנשים הבינו איך להפעיל את הדברים האלו? לקחתי הימור ולחצתי על כפתור גדול. אור ירוק קטן נדלק והתחיל להבהב. אחריו נדלק עוד אור קטן, אדום, והבהב גם כן. אמא בטח הייתה אומרת שזה נראה כמו רמזור מקולקל. אני ראיתי את זה כמופע אור-קולי קסום, כמעט קדוש. מחשבות מהעבר קמות לתחיה, בחדר שלי. ואז המסך נדלק, כמו במולטי, רק יותר גדול. אלג`י התעורר לחיים. *** אבא הרשה לי לשמור את אלג`י. אנחנו החברים הכי טובים בעולם. יש במחשב של אבא זכרונות. המון זכרונות. כל יום אני יושב עם אלג`י ואנחנו חוקרים את העבר ביחד. אמא כבר חזרה מזמן מבית החולים. בהתחלה היא עשתה כל יום סיפור מזה שאני כל הזמן מול המחשב. עכשיו היא כבר התרגלה. מידי פעם אני שומע אותה מדברת עם אבא, כשהם בטוחים שאני לא שומע. היא אומרת לו שהשתניתי. שאני לא אותו הילד שהייתי פעם. שהמחשב שיעבד אותי. אני כבר לא מבלה עם חברים, או משחק בחוץ, והכי גרוע, אין לי עדיין חברה. מי צריך חברה כשיש 5 ג`יגה של פורנו?

Yuli Gama

New member
חביב

ככה. אני אחלק את זה ל2 חלקים. לעולם שיצרת ולסיפור אצמו. העולם אמין, מעניין, אפילו אפל מעט. הסיפור, עכשיו הסיפור נפגע קשות בגלל הדמויות. העולם בנוי כל כך טוב שממש צורם לראות את חוסר האמינות בהתנהגות הדמויות.
שינוי הגישה של האבא. מה גורם לו להסכים? הדיאלוג הלך : "בבקשה" "לא" בבקשה" "כן" אין שום שינוי, שום מניפולציה כו גורם שיכל לגרום לו לשנות את דעתו.
היא התעלפה ונפלה על הרצפה - מה גרם לה להגיב ככה? אם היא חולה, תציין את זה. אם היא סתם מגיבה בקיצוניות אז זה פשוט לא אמין. ראיתה מתישהו אנשים באמת מתנהגים ככה?
והמכה האחרונה שלך לקורא מי צריך חברה כשיש 5 ג`יגה של פורנו? - נו באמת. היה סיפור כל כך טוב, למה לדחוף בדיחה פרטית בסוף? זה לא משעשע, זה פשוט הורס את כל הרושם והאווירה שבנית עד כה. סה"כ סיפור ממש נחמד, מקווה לראות שיכתוב.

CallMeCavanaugh

New member
נו, עוד סיפור פואנטה

מכיוון שכבר התייחסו כאן לנקודות החלשות מבחינת טכניקת הכתיבה, אני אתייחס לסיפור עצמו. מדובר בבניה ארוכה מאוד בשביל הפואנטה החלשה שיש בסוף. בניגוד ליולי, שחשבה שיש כאן סיפור טוב עם פואנטה שהורסת אותו, לי נראה שיש פה סיפור שנכתב מתחילתו ועד סופו כדי לשרת את אותה פואנטה. סיפורי פואנטה הם לרוב לא סיפורים טובים, במיוחד אם הפואנטה חלשה. יולי גם שיבחה את העולם האמין, וגם כאן אני אחלוק עליה. העולם אינו אמין כלל. בעולם שבו מחשבים אינם חוקיים, נראה מאוד תמוה שאדם מחזיק מחסן מלא בחפצים מאותה תקופה בלי שאיש ידע, ועוד יותר - שילד יוכל למצוא מסך זרוק ברחוב וללכת איתו שעה שלמה מבלי שאיש יעצור אותו ויבדוק מה העניין. אבל זה לא הכל. מצד אחד, לינוקס מדבר על "100-150 שנה לפני המיקרוסופט" (סלח לי, אבל זה לא שם מוצלח במיוחד), ומצד שני, אקסל בן ה15 נזכר בעולם שהיה לפני שמיקרוסופט השתלטו על הכל (עולם שהוא לא זוכר משיעורי ההיסטוריה רק כמה דקות קודם לכן). אגב, אם כבר הזכרנו את השמות, אתה באמת חושב שבעולם כזה יהיה חוקי לקרוא לבן שלך לינוקס? אבל גם כאן לא מסתיימת בעיית האמינות של העולם. אולי הבעיה הגדולה ביותר היא אבטחת המידע, או החוסר שבאבטחה כזאת. מיקרוסופט ידועים כבר שנים בכך שהם מנהלים מעקב אחרי המשתמשים בתוכנות שלהם, וסיפור שמדבר על השתלטות של מיקרוסופט על העולם (לא סבירה ככל שתהיה), מן הראוי שיכלול דבר כזה. אם אקסל ולינוקס מדברים על מסכים בטלפון, יש מי שמקשיב להם. חמש דקות אחר כך המשטרה כבר צריכה לדפוק לאקסל על הדלת. האמת היא שהיא צריכה לדפוק לו על הדלת שלוש שנים קודם - כמה זמן הוא יכול להחזיק באותו חדר גם מחשב וגם "מולטי" (עוד שם רע, אם תשאל אותי. מולטי טאסקינג היא תכונה, לדבר כזה צריך להמציא שם קוד. כמו של"X-Box" לא קוראים "מכשיר שמריץ משחקים", כך למכשיר שמפעיל מספר יישומים במקביל לא יקראו "מולטי-טאסקר) בלי שהמולטי יצלם את המחשב וישלח את התמונה לרשויות המתאימות? סיפור שבו מיקרוסופט שולטים בעולם צריך להיות סיפור פרנואידי בהרבה כדי להיות אמין. גם הטכנולוגיה שאתה מציג בעייתית. אתה מדבר על עוד 150 שנה לפחות, אבל לא מציג שום דבר יותר מתוחכם ממה שקיים היום. דלת עם קוד סודי בן שלוש ספרות? כבר היום אין שום קושי ליצור מנעולים שמבוססים על זיהוי טביעת אצבע (אם עדיין אין כאלה). הגיבור מקבל מחברו הודעה עם תמונה בטלפון? זה כלום. היום בבוקר ניהלתי שיחת וידאו באיכות מצויינת מהטלפון הסלולרי שלי. היום בבוקר, לא בעוד 150 שנה. בקיצור, יש עוד המון עבודה על הסיפור הזה כדי להפוך אותו לסיפור אמין. השאלה היא האם בכלל תכננת ליצור סיפור אמין, או ש(כמו שזה נראה) רצית ליצור סיפור עם פואנטה מגניבה? כי בתור סיפור פואנטה, זה פשוט לא עובד, וגם לא יעבוד. עכשיו אתה צריך להחליט אם להפוך את זה לסיפור רציני בסגנון 1984, או לעבור למשהו אחר.

למעלה