חלק III
ראיתי מרחוק את המכונית של ההורים שלי, ואת האורות הדולקים בבית. אבל עדיין חשבתי על הכביש. אולי הוא קיים רק בלילה? הדבר הראשון שעשיתי כשחזרתי הביתה היה לבדוק במפת האזור עם קיים מקום בשם גבעת הגרזן. כצפוי, לא מצאתי את המקום, ולא את הכביש. המשפחה שלי ישבה לאכול ארוחת ערב. - חמודי, איך היה היום בבית הספר? - בסדר. הלכתי לצחי אחר-כך. - נהנית אצלו? - כן. נהניתי מאוד. - ומה בקשר לחלום? אתה עדיין זוכר אותו? - כמעט שכחתי אותו. הוא באמת ממש בלבל אותי. בזמן שסיימתי לאכול השעה הייתה תשע בערב. הדלקתי את הטלוויזיה וזיפזפתי בין הערוצים, עד שהתעייפתי. לא יכולתי לראות משהו ברצינות. ביום שלמחרת, קמתי עשר דקות אחרי שהשעון המעורר שלי צלצל. אכלתי ארוחת בוקר חפוזה, ומיהרתי לבית הספר. הצלחתי להגיע לבית הספר בחמישה לשמונה, אך הכתה הייתה ריקה. גם המגרש היה ריק, ואף אחד לא הגיע גם בשמונה ועשרה. הלכתי לכיוון המזכירות, וראיתי בדרך, על לוח המודעות, את המודעה של הטיול למוזיאון. שכחתי לגמרי מהטיול הזה, ושהייתי צריך להגיע היום בתשע לבית הספר. שמחתי שכך התגלגלו העניינים, מפני שהכביש לגבעת הגרזן עלה בראשי. הייתה לי הזדמנות לבדוק אם הכביש אכן קיים רק בלילה. נראה שהכביש לגבעת הגרזן לא היה קיים, והבנתי שההשערה שלי נכונה. הלכתי חזרה, לכיוון בית הספר, כשראיתי מודעה קטנה שהייתה תלויה על אחד העמודים, במקום שבו בלילה, התחיל הכביש לגבעת הגרזן. קראתי את המודעה, שהייתה מודפסת בשחור, על דף צהוב: היום, יום שני, בחצות הלילה. הפגישה תתקיים ליד תחנת האוטובוס. בבקשה לא לאחר. בהתחלה רציתי לקחת את המודעה אתי. אבל במהרה הבנתי שייתכן וחלק מאלו שצריכים להגיע לפגישה, לא יגיעו אם לא יראו את המודעה. לבסוף תלשתי חלק ריק מהדף. חזרתי לבית הספר כמה דקות לפני השעה תשע, וכמעט כל הילדים כבר היו בכתה. סיפרתי לצחי על כל מה שקרה לי מאתמול בערב, והראיתי לו את הנייר שתלשתי. - זה עדיין לא מוכיח שום דבר. - בוא אתי היום בלילה. פעם אחרונה לפני שנוותר. ילדה ירוקת עיניים בשם ג'ני הצטרפה לשיחתנו. - על מה את מדברים? - יש היום פגישה סודית, ואנחנו הולכים הולכים לראות אותה. רוצה לבוא? - לא, אבל תספרו לי איך היה, טוב? עם המלים האלה ג'ני התרחקה ממנו. הביקור במוזאון עבר די מהר, במיוחד בגלל שביליתי את רובו בחלימה בהקיץ. קבעתי עם צחי שניפגש ברבע לשתיים עשרה בלילה, בתחילת הכביש הראשי. כל אחד היה צריך להביא פנס. חזרתי הביתה, וראיתי טלוויזיה עד שמונה בערב. לא התחשק לי לעשות כל דבר אחר. בשמונה כיביתי את הטלוויזיה, ושמתי את אחד מהשעונים המעוררים שלי, אחד שקט יחסית, לשעה אחת עשרה ושלושים. למרות שבדרך כלל, איני מצליח להירדם כשמצפה לי משהו מלחיץ, נרדמתי הפעם בקלות יחסית. צלצול. צלצול. צלצול. הושטתי יד וכיביתי מהר את השעון המעורר, פתחתי מגירה, והוצאתי ממנה פנס. יצאתי מהבית בשקט ככל שיכולתי. הלכתי בערך מאה מטרים, ואז התחלתי לרוץ. צחי עמד בתחילת הכביש. הוא החזיק בידו פנס. - צחי, אתה מרגיש טוב? אתה לא הולך להירדם? - אני מרגיש בסדר. הלכתי לישון מוקדם. כיוונו ביחד את הפנסים לעבר הכביש, והתקדמנו באטיות לעבר הפנס, שעליו הייתה המודעה. המודעה עדיין הייתה במקומה, ומאחורי הפנס, ראינו את הכביש לגבעת הגרזן. הפעם לא היססתי, והלכתי קדימה. לאחר כמה דקות הגעתי לתחנת האוטובוס. התחלתי לשמוע קולות, כיביתי את הפנס, ורצתי להסתתר מאחורי אחד השיחים בצידי הכביש. רק אז שמתי לב שצחי לא לידי, אבל לא ידעתי איפה הוא היה. כעשרה פנסים נדלקו במרחק של כעשרים מטרים ממני, ליד תחנת האוטובוס. תשעה נערים עמדו במעגל, והאירו עם פנסיהם למרכזו. אחד מהנערים, שגבו היה מופנה אלי, צעד קדימה, למרכז המעגל. הוא היה גבוה משאר הנערים, ושערו היה שחור וארוך. התכנסנו כאן הלילה, בשביל לצרף חבר חדש לקבוצתנו. בואו נברך את אריה, החבר החדש בקבוצה! חברי המעגל שהיו עם גם אלי, הסתובבו, וכל חברי המעגל כיוונו את פנסיהם לכיוון שבו אני הסתתרתי. - צא החוצה, אריה! קמתי והלכתי לעבר המעגל, שבו היה מקום אחד פנוי בשבילי. חברי הקבוצה נראו כבני גילי, חוץ מהנער עם השער השחור והארוך, שנראה גדול ממני בכמה שנים. חברי הקבוצה דיברו בקול אחד. - ברוך הבא, אריה. והילד עם השער השחור המשיך. - אני יודע שאינך מבין מה קורה פה, אבל על תדאג. הכל יובהר לך בקרוב. עכשיו, אתה חבר רשמי של קבוצתנו, ששמה הסודי הוא: "מסדר הגרזן." יש עוד רבים בקבוצה שלנו – מבוגרים וגם כן צעירים. ובקשר לבנות – אתה לא צריך לדאוג. ישנה קבוצה של בנות בעלת מספר שווה לשלנו. הנער עם השער השחור הסתובב וסימן לי שאני אבוא אחריו. הלכנו בחושך בערך חמש דקות, כששער הנערים מאחורינו, מאירים לנו את הדרך עם פנסיהם. חשבתי שעוד מאט אני אבין מה קורה פה. ראיתי באופק מעגל יתדות. לפיד בוער היה תלוי על כל אחד מהם. בתוך המעגל עמדו ללא תזוזה אנשים לבושים בגלימות שחורות שכיסו את כל גופם. משום מה, המראה לא הפחיד אותי. להפך, הרגשתי רגוע מאוד, רגוע יותר מבדרך כלל. הם נראו כמו דמויות בתמונת קרטון, ואני עמדתי להפוך לאחת מהן. הנער עצר מעט לפני המעגל. התקרבתי אליו והוא - עכשיו הגיע הזמן בשבילך להכיר את ראשי הקבוצה. הנה הם – עומדים במעגל; מחכים רק לך. ראשי הכת: הכירו את אריה! שתיים מהדמויות בגלימה, שהיו הקרובות ביותר עלינו, הסתובבו והביטו בי בציפייה. לאחר מספר רגעים הבנתי שהם מחכים שאכנס לתוך המעגל, והתקדמתי לעברם. עברתי ביניהם, ועצרתי רק כשהגעתי למרכז. עכשיו אני הבטתי בציפייה בדמויות, שנראה שהתלחשו ביניהן. במהרה הלחישות הפכו למלים, שחזרו על עצמן שוב ושוב. בהתחלה הבחנתי בראשון שאמר את המלים בקול, אך לאחר מכן הכל התערבל סביבי, וכמעט שלא ראיתי כלום. - תשכב אריה. תשכב אריה. תשכב אריה... נהיה אתך בקשר בזמן הקרוב, אבל עכשיו אתה צריך לשכב. לילה טוב אריה. לא רציתי לשכב. אפילו לא חשבתי על שכיבה. אבל נראה שהמלים שלהם שלטו בי. במהרה מצאתי שכבתי על האדמה, שלמרבה הפלא, לא הרגשתי אותה כלל. עצמתי את עיניי, ופתחתי אותן לאחר כמה רגעים. הייתי בחדר שלי. הכל היה חלום. ממתי אני ישן?