סיפור חמוד על קפה

מיטב

New member
סיפור חמוד על קפה

תרגמתי סיפור נחמד על קפה. במיוחד עבור גילי, ה``קפה`` שלנו. בת התלוננה בפני אביה על חייה הקשים ומלאי התסכול. היא היתה מוכנה לוותר כבר על הכל. לא היה לה כח להתמודד עם דבר נוסף. על כל בעיה שפתרה צצה מיד אחרת במקומה. אביה, בהיותו שף, לקח אותה למטבח. הוא מילא שלושה סירים במים והניח אותם על הכיריים כשהוא מדליק תחתם אש גבוהה. במהרה החלו המים בסירים לרתוח. בסיר אחד הוא שם גזרים, בשני הניח ביצים, ולאחרון הטיל חופן של פולי קפה טחונים. וכך נתן להם להתבשל בלי לומר מילה. הבת, מופתעת ממעשי אביה, חיכתה בסבלנות. כעבור עשרים דקות כיבה האב את האש. הוא שלה את הגזרים מתוך המים והניחם בקערה. אז הוציא את הביצים ושם אותן בקערה אחרת. ולבסוף יצק את הקפה לתוך קנקן. פנה האב לבתו ושאלה: ``בתי היקרה, מה את רואה?`` ``גזרים, ביצים, וקפה``, ענתה הבת. אז ביקש האב שבתו תגש ותגע בגזרים. היא נגעה בהם וחשה את מגעם הרך. לאחר מכן ביקש ממנה האב לקחת ביצה אחת ולקלפה. לאחר קילופה התבוננה הבת בביצה הקשה. לבסוף ביקש האב מבתו לגמוע מן הקפה. הבת חייכה כשניחוח הקפה הגיעה לאפה. היא גמעה מן הקפה ובענוה שאלה: ``מה כוונתך בכל זה, אבא?`` ואז הסביר האב שכל המרכיבים עברו אותו התהליך - הרתחה במים, אך כל אחד מהם הגיב אחרת. הגזר נכנס למים כשהוא קשה, חזק, ואינו ניתן לכיפוף, אבל לאחר שהייתו במים הרותחים התרכך ונמעך במגע היד. הביצה השבירה, אשר קליפתה הדקיקה והשבירה שמרה על תוכה הנוזלי, הפכה לקשה עקב שהייתה במים הרותחים. לעומת זאת, פולי הקפה הטחונים הגיבו בצורה מיוחדת במינה. לאחר שהייתם במים הרותחים, הם שינו את המים. ``ומה את?``, שאל האב את בתו, ``כיצד הינך מגיבה בעתות מצוקה? האם את גזר, ביצה, או קפה?`` ומה את/ה קורא/ת יקר/ה? האם אתה הגזר אשר נראה קשה וחזק, אך בעתות מצוקה ואתגר נחלש, מתמוטט ומאבד את כוחו? האם אתה הביצה שמתחילה היא פגיעה ושבירה עם תוך נוזלי? האם אתה ישות זורמת אך אחרי מוות, פרידה, גירושים או פיטורים, הופך לנוקשה? קליפתך נראית ללא שינוי כלפי חוץ, אך בפנים אתה הופך קשה, מריר, ובעל לב של אבן? או האם אתה הקפה המשנה את איכות המים הרותחים, הגורם המביא את הסבל, אשר בהגיעם ל100 מעלות, בשיא חומם, ככל שהם מוסיפים ורותחים - טעמו של הקפה הולך ומשתבח. כשהמצב נעשה בלתי נסבל, האם אתה כמו הקפה - מתעשת, אוזר כח, ומשנה את הסביבה? כיצד אתם מתמודדים עם כאב ובעתות מצוקה? האם אתם גזר, ביצה, או קפה?

לילך1

New member
היי מיטב

קודם כל לאיפה נעלמת? למה לא שומעים ממך בצ`אט יותר? דבר שני אחרה סיפור.... אני עדיין חושבת מה אני ביצה גזר או קפה ... אחלה חומר למחשבה !!!! מכל הלב לילך

מיטב - את ענקית :)

ובאשר לשאלתך, אני מניחה שכולנו אמורים או רוצים להיות כמו הקפה, לזרום עם השינוי ולא להילחם בו... אם יש לך את הסיפור הזה בפורמט ``וורד``, אשמח לקבל אותו במייל :) עור/אור ואהבה, גילגיל - כושית

מיטב

New member
תודה גילי

אם תשלחי לי את המייל שלך אשמח לשלוח לך את הקובץ. אנסה לצרף אותו גם כאן. מיטב

מיטב חמודה :)

בכדי להגיע למייל שלי, כל מה שצריך זה להקליק על השם... כך אצל כולם... אשמח לקבל קובץ למייל. תודה יקירתי, עור/אור ואהבה גילגיל

Espresso

New member
סיפור חמוד מה``קפה`` :)

סיפור נחמד עם חומר למחשבה אבל אני נוטה לחשוב שלאופיינו ובכלל למהות קיומנו יש מורכבות גדולה הרבה יותר מ-3 מרכיבים אלה. אז מה אני בכל זה? נראה לי שאני קם בבוקר ביצה, לפחות עד הקפה הראשון אח``כ במשך היום אני משתדל מאוד להיות קפה וכשמגיע הלילה אני כבר ללא ספק גזר. אבל השאלה הגדולה שאיני מצליח לפתור היא מה גורם לי להשתנות במהלך השינה מגזר לביצה? :) יאללה, מספיק שטויות לתשובה אחת. להשתמע

למעלה