סיפור חנוכת הבית - חוויות ותודות!

אוסנת123

New member
סיפור חנוכת הבית - חוויות ותודות!

אז שיגעתי אתכן על כל ההתלבטויות והדאגות ובסופו של עניין היה מפתיע לטובה. כולם הגיעו (חוץ מאלה שהודיעו שלא יגיעו כי לא מדברים עם מישהו שכן החליט להגיע...)
האוכל... שתיים מהעוגות הכנתי במהלך השבוע – הכנתי עוגת גבינה וטירמיסו (מעולה!! מתכון קצת מורכב אבל שווה את ההשקעה!) את שאר האוכל הכנתי בשבת החל מ- 10:00 עם כמה הכנות קטנות לפני כן ביום חמישי בערב. בתזמון של האפיה וההכנות הצלחתי להפתיע גם את עצמי.
קיש סלמון – היה מעולה!!!!!!!!!!!!!! (ותודה ליעלי2)
קיש עשבי תיבול – מעולה!!!!!!!!!!!!!! (ותודה לאתי@)
קיש כרישה ופטריות – מעולה!!!!!!!!!!!!! (ותודה לליאת)
תראו באיזה שלמות אימצתי את המלצותיכן! פשוט היה מעולה ולא סטנדרטי כמו שרציתי. בנוסף, הכנתי לזניה ופסטה והמון סלטים (גזר וכרוב ופסטה ומיונז ועוד כרוב ועגבניות וטונה ועוד כמה דברים), ומהפחד שלא יהיה מספיק אוכל הכנתי ב- 5 דקות פאי תפוחים שהיה טוב שהכנתי כי לא כולם רצו עוגות כבדות אז זה היה פתרון מוצלח. הכנתי שולחן מקסים – מפה לבנה שפיזרתי עליה פרחים יבשים בצהוב ואדום. רוב כלי ההגשה שלי הם כחולים והכלים החד פעמיים היו בורדו אז שמתי בשתי הפינות של השולחן נרות גדולים באדום ובכחול ושמתי מפיות כחולות.... היה מקסים. בן דוד שלי בא וראה את השולחן, ושבוע שעבר הוא חזר ממלון המלך שלמה באילת ואמר... וואי – ממש כמו במלך שלמה.... – זאת מחמאה אמיתית. האנשים אכלו (אבל כנראה לא מספיק, או לחילופין, אני קצת נסחפתי אולי עם הכמויות...) והיום בערב יש אצלי ארוחת ערב עם השאריות לזוג חברים/שכנים ולהורים ולאחים שלי... קיבלתי מתנות בשפע, רק שלצערי אני צריכה להחליף את רובן – פשוט לא הטעם שלי. והבעיה היא שלגבי 2 מהמתנות לא צירפו פתקי החלפה או סימן מזהה על החנות – אז אני קצת תקועה לגביהן. שבוע הבא – שידור חוזר לצד השני של המשפחה... הפעם קצת פחות אנשים והרבה יותר ניסיון בארגון. המון תודה על כל התמיכה!!!!
אוסנת

Hadar p

New member
איזה כיף לשמוע שהלך יופי!

לגבי המתנות תגשי לחנויות ותגידי שלא קיבלת פתק החלפה ואם אפשרי להחליף...? תכיני את אותם המתכונים לשבוע הבא?

אוסנת123

New member
שבוע הבא...

נראה לי שאני אכין את אותם מתכונים - סוס מנצח לא מחליפים... כעת אני פשוט הרבה פחות בלחץ כי יהיו פחות אנשים ואני כבר מתורגלת.

נופר30

New member
כל הכבוד על ההשקעה

וזה מזכיר לי שעוד מעט חנוכה והמסורת שהתחליתי כנראה גם השנה נמשיך ( יום לכל החברים עם כל הדברים הטובים של החג)

יעלי2

New member
איזה יופי ! נשמע מעולה !!!!!!!!!!

נחמד, טעים ונעים (כמו שאומרים אצלינו). אני שמחה שלקחת הימור על מתכונים מנצחים והצליח לך. כל הכבוד, שוב מזל טוב על הסיבה המשמעותית למסיבה ותנוחי כדי לאגור כוחות לאירוח הבא...

יעלי2

New member
נ.ב. אשמח למתכון הטעים של הטירמיסו

(ואני לא אזכיר שוב שהסיבה היא שהתנור הלך ואני מחפשת מתכונים מהממים בלי תנור). ובאותו ענין (שחכתי בכלל שיש אופציה של טירמיסו): זוכרות שאני אמונה על מסיבת רוקות? אז בגלל האין תנור החלטתי להכין קרם-שניט שזה גם מאוד טעים וגם פשוט להכנה. חשבתי לשפר אותו כדי שיהיהיותר חגיגי, אבל עכשיו אני אומרת שבעצם אפשר להכין טירמיסו! אז הבי המתכון ויומים לפני אני אחליט מה הוא מה. תודה!

אוסנת123

New member
טירמיסו...

אני אתגבר על העומס הנקודתי שנחת עלי בעבודה ואני אאתר את המתכון ואשלח. אני הכנתי את המתכון המושקע עם עוגת ספוג ושכבות אבל קל ופשוט להכין עם בישקוטים וזה אמור לצאת מצויין באותה מידה. מקווה שבשעות הקרובות....

אוסנת123

New member
ובכל זאת - למה לדחות...

אני מצרפת קובץ עם המתכון. בפועל את המתכון הרכבתי מ- 3 מתכונים שונים שמכל אחד מהם לקחתי את מה שנראה לי טוב - יצא מעולה!!! יש 2 אפשרויות - להכין עם בישקוטים או להכין עם עוגת ספוג בשכבות. אני הכנתי את גרסת עוגת השכבות ויצא מדהים -לדעתי גם עם הבישקוטים אמור להיות מעולה. לא להיבהל מהמתיקות של עוגת הספוג - זה במיוחד לטירמיסו - העוגה לא ממש טעימה לאכילה לבד. העוגה נראית מסובכת אבל בפועל היא רק קצת ארוכה. שווה כל רגע מהמאמץ! בהצלחה!!!!

למעלה