סיפור טרי

milford

New member
סיפור טרי

רציתי לשתף אתכם בסיפור אמיתי טרי שהיה לי אתמול אתמול השתתפתי ביום עיון באוניברסיטת חיפה ובקשתי מהמארגנת של יום העיון לשמור מקום בשורה הראשונה. הגעתי מוקדם כדי לבדוק את השטח ואז גיליתי שהארוע מתקיים באולם ושהמרצים יעמדו ליד דוכן נאומים על הבמה וגם הדוכן הונח רחוק מכדי שאוכל לקרוא שפתיים וידעתי גם שיחשיכו את האולם כדי להציג את המצגות אז דברתי עם המארגנים ושאלתי אם יש אפשרות שיסדרו משהו שלא יהיה חשוך מדי ושאוכל לקרוא את השפתיים והם הציעו לי הצעה מעניינת ויישמתי אותה.. למרות שהיו לי הסתייגויות בהתחלה. הם הציעו לי שישימו כסא על הבמה קרוב לשולחן ולדוכן הנאומים ובמקביל סידרו את האורות כך שלא יהיה חשוך מדי ותאמו אתי את העוצמה של האור. יפה לא? וכך ביליתי יום עיון שלם על הבמה והקשבתי למה שאמרו - ומה לעשות היו כמה מרצים שדברו לא ברור ואני יודעת שאם הייתי עומדת לידם גם לא הייתי מבינה ואח"כ כשדברתי עם אנשים גליתי שגם הם לא הבינו את המרצים המסויימים הללו... בכך אופן, עצם ההתחשבות היתה מאד יפה ובאותו יום עיון היה גם סיור במוזיאון הכט ושם אמרתי למדריכות שאני קוראת שפתיים אז אחת מהן שאלה אותי אם אני יודעת ש"ס..אמרתי שלא אז היא אמרה בהפתעה גדולה - באמת!!! "אבל אני יודעת". והיא אמרה שהיא למדה ש"ס בשביל הכיף. מצחיק וגם כאן שתיהן עמדו כך שאוכל לראותן טוב ובסיכומו של יום יכולתי להגיד שנהנתי מהיום.

0ne Man

New member
כל הכבוד לך../images/Emo70.gif

על שאת עומדת על זכותך להשתתף ולהבין ימי עיון והרצאות, ודואגת לעדכן את המארגנים כדי שיתאימו את עצמם לצרכים שלך! זה מוכיח שיש לך אופי! אני אישית בטח הייתי מתבייש לבקש התחשבות מיוחדת בצרכים שלי, ובסופו של דבר בטח לא הייתי מבין כלום...(וזה מגיע לי! מי שלא יודע לבקש, גם לא מקבל!) את דוגמא מצויינת להשתלבות טובה של חירשת בקהילה השומעת!

milford

New member
תודה תודה../images/Emo13.gif

כמו שכתבת - אם לא מבקשים אז לא מקבלים אבל שלא תחשוב שאני תמיד כזו - פשוט היה לי חבל לנסוע את כל הדרך לחיפה ולא להבין כלום ומה גם שיצא שהייתי הנציגה היחידה ממקום העבודה שלי.

Rוני

New member
לא לוותר ../images/Emo13.gif

בעדינות ובאסרטיביות כך מלמדים את האחרים ואתמול שמתי לב, ומאד שמחתי שהרבה תוכניות בטלויזיה מופיעות עכשיו עם כיתובים חשבתי עליכם ושמתי לב שבעצם גם לשומעים קל יותר לפעמים לקרוא מאשר להקשיב ועוד יותר שמתי לב (עכשיו, כשיש כיתובים) כמה המשפטים השוטפים הם בלתי ברורים ומבולבלים
כשרואים כתוב על גבי מסך זה לא היה עובר את המורה ללשון

כיסוף

New member
יפה לך מילי../images/Emo9.gif

האמת שאת הסיפור שלך שמעתי כשאימי באה וסיפרה רשמים ובין היתר על הסיפור שכתבת כאן- היא גם היתה בין באי הכנס. דרך אגב מי מכם ראה בערוץ 2 היום - שבת, סרט תעודה על משה איבגי השחקן? היה מעולה, איזה אישיות יש לו , מקסימה! כמה שמחת חיים יש לו, כמה אנרגיות. ראיתי את השם שלו לפעמים בפורומים אבל לא ידעתי על מי מדובר.

0ne Man

New member
לאיזה משה איבגי את מתכוונת?

יש שני שחקנים בשם משה איבגי, ורק אחד מהם הוא לקוי שמיעה. האם סרט התעודה היה עליו? אם כן, חבל שאף אחד לא הודיע לנו על כך מראש!

כיסוף

New member
כן

הסרט היה על השחקן שהוא לקוי שמיעה ובסרט הופיע גם משה אבגי השחקן מה שהתרשמתי משה אבגי הלקו"ש מעריץ אותו ושאל אותו שאלות כשחקן ובכלל. הסביר את חייו כחירש הלבטים שלו וכמה הוא מנסה להתברג בתוך הקהילה השומעת ובסוף עושה אחורה פנה חזרה לקהילת החרשים מכיוון שהוא מרגיש שהעולם שטוב לו בו הוא העולם של החרשים כי שם מבינים אותו. בקיצור כמו כל סיפורי התחרות על ההתמודדות זה היה ב
. הכי הרשים אותי בו שהוא נועז, הוא מעז, הוא נוגע , הוא מנסה, יש לו שמחת חיים למרות שהסיפור חיים שלו כמו שהתרשמתי היו בהם הרבה מכשולים. המשפט שהולך איתו לאורך כל הסרט ואיתו הוא מסיים שהוא אמר כל אחד חייב לקחת סיכון ולנסות. וזה מה שהוא עשה והבנתי שעל זה ההצגה שלו. כמו לחיות בתוך זכוכית או בועה. אני מצדיעה לו כשם שאני מעריצה את משה איבגי השחקן השני.
מה אני אגיד לכם היה שווה כל דקה הסרט.

0ne Man

New member
ממש חבל שלא הודיעו לנו על כך קודם

אם הייתי יודע, הייתי צופה בסרט

milford

New member
לכיסוף

אמא שלך היתה שם...ולא דברה אתי...סתאאם לפחות יש לי הוכחה שהסיפור אמיתי

למעלה