סיפור ליום המשפחה

בוניאן

New member
סיפור ליום המשפחה

שלום לכולכם,שמחה לשוב לפורום אחרי תקופה ארוכה של נתק
מחפשת סיפור מתאים מוצג כתאטרון שולחן ליום המשפחה,ילדים והורים. פרח לב הזהב-מרגיש לי כהתמודדות קשה של הילד חשבתי על 'האפרוח שיצא לחפש אם אחרת' זה דורש ממני לעשות שלל דמויות ואני חוששת מסירבול. אשמח לרעיונות וסיפור מתאים

ברוכה השבה בוניאן ../images/Emo140.gif

שמחים ששבת אלינו למרות הניתוק הממושך - אנחנו תמיד שמחים לקבל בזרועות פתוחות וב
חמים כל בן\ת משפחה ששב הביתה
לגבי הסיפור: " פרח לב הזהב " אני קצת משוחד בגלל שיש לי הצגה כזו... כך שאין לי ממש אינטרס לשכנע אותך להוסיף עוד הפקה לרבות שכבר קיימות ע"פ הסיפור
אבל בכל זאת רוצה לציין שהופענו עם ההצגה לגילאי 3-9 פעמים רבות והצופים הצעירים התמודדו איתו ללא קושי הכל תלוי בדרך ההגשה והגישה... לכל ילד, כמעט, חששות ממשהו אחר כך שקושי, פחד או חרדה יכולים להיווצר מכל סיפור. סיפור נוסף שאני באופן אישי פחות אוהב הוא: " מוקי ברוגז עם אמא " אבל אני יודע שילדים וגננות דווקא אוהבים. אני מצרף לך קישורים ל: אתר הסופרת: מיריק שניר ובו הצעות לסיפורים ושירים שלה ושל אחרים הקשורים לנושא. שיהיה בהצלחה ויופי שחזרת.

בוניאן

New member
תודה בעד השיתוף

ואכן נשמע נכון שהכל תלוי בדרך... מה שנשאר הוא להזיז עניינים שיהיה יום נפלא לכולם

הצגה ליום המשפחה

להצגה שלי קוראים ההתגברות של דמא בן נתינא. ובהצגה מסופר על ילד ואימו שחוזרים יחד מהגן, אוכלים ארוחת צהריים והאם הולכת לנוח, בעוד הילד נשאר לשחק. לפתע הוא רוצה להשתמש במשהו שנמצא במדף גבוה והוא ממש מתלבט אם להעיר את אמא או לא. הוא משתף את הילדים בהתלבטות ואז יש בובה מתוקה שמספרת לו סיפור על התמודדות דומה שהייתה לאדם בשם דמא בן נתינא, אשר לא העיר את אביו למרות שיכול היה להרוויח המון כסף, מכך שהיה מעיר אותו, כדי לקחת את המפתחות לתיבה שמתחת לראש האב, ומשם להוציא אבן שהייתה נדרשת לחכמי ישראל. וכשהתעורר האב רץ דמא לחכמי ישראל, הביא להם את האבן , אך סירב לקחת סכום כסף גדול עבורה, כדי שלא יהנה מזה שכיבד את אביו.... אגב זה סיפור אמיתצי שמופיע בגמרא. מה דעתכם?

בוניאן

New member
איך הילדים מגיבים לאורך הסיפור?

הקשב,הדריכות והכי כיף לראות את ההבעות שלהם
אני לא ממש הבנתי את סוף הסיפור..וקראתי שוב ושוב אבל ..הילדים הם השופטים הכי טובים למדד ההצלחה

סוף הסיפור

כדמא סירב להביא את האבן לחכמים, כדי שלא להעיר את אביו, הם חשבו שהוא רוצה עוד כסף, אז הם העלו את הסכום עוד ועוד , אך הוא סירב לקחת, כדי לא להעיר את אביו. כשהם כבר הלכו, אביו התעורר, הוא לקח את מפתח התיבה מתחת לכרית, פתח את התיבה, לקח את האבן ורץ לחכמי ישראל. החכמים הציעו לו שוב את הסכום הגבוה האחרון שהציעו לו, אך הוא הסתפק בסכום הראשוני כדי שלא תהיה לו הנאה גשמית מזה שכיבד את אביו. ולגבי תגובות הילדים: את הסיפור הזה ספציפית אני אעביר רק השבוע לראשונה. אך הצגות קודמות שהעליתי היו בעלות מבנה דומה: התמודדות יומיומית של ילד, ופיתרון שמוצג בסיפור מאגדות חז"ל. תמיד בסוף ההצגה הבובה המתמוןדדת שואלת את הילדים אם גם להם היו התגברויות דומות- וכאן התגובות של הילדים תמיד מרגשות אותי מחדש! הם תמיד מספרים סיפורים מתוקים של התגברויות! בקיצור- מעניין...

באמת סיפור מעניין ומרתק

נשמח לראות תמונות של הבובות והתפאורה מתוך ההצגה אני באופן אישי אשמח גם לקרוא סיפורים נוספים מדי פעם

מכירה את הסיפור

סיפור מקסים משתמשת בו בגן בנושא כיבוד הורים- הילדים אוהבים אותו ומבינים היטב את המסר מצטרפת לדודי- מחכה לראות תמונות בהלצחה

למעלה