סיפור לתחרות? אולי, תלוי בתגובות

סאני17

New member
סיפור לתחרות? אולי, תלוי בתגובות

היי לסיפור הזה אני מצפה לתגובות רבות ככל האפשר. זה סיפור מאוד שונה מכל מה שאני תמיד כותבת כך שניסיון ראשון זקוק תמיד לשיפורים. ועכשיו הסיפור. אה ואם הכותרת לא מתאימה אנא הייתי רוצה לשמוע הצעות:) מעברים האבא- בוא ואני אספר לך את קורותינו, בן. ביתנו, כפי שאתה יודע, הוא בעצם גוף. הגוף הנוכחי שלנו הוא גוף של ילד קטן בן עשר. אמך ואני עברנו לפה כאשר הבית הקודם שלנו, כלומר הגוף הקודם מת. הבן- ומה יקרה כשהבית הזה ימות? האבא- אנחנו נעבור לבית אחר, לגוף אחר. אמך ואני חושבים בכיוון של איש זקן. אז יותר קל לשלוט. הבן- אבל אבא, הגופים האלה, לא יודעים עלינו, נכון? האמא- נכון מאוד, אנחנו כל כך קטנים שהם אפילו לא מודעים אלינו. כמובן שיש אנשים אחרים שכן מודעים אלינו, קוראים להם מדענים. והם יכולים לראות אותנו רק בדבר ענק עם זכוכית מגדלת, שמגדילה את מראנו פי אלף. הם קוראים לזה מיקרוסקופ. ולנו הם קוראים חיידקים. הבן- אבל אם חלק מהם לא מודעים אלינו, איך זה שיש לנו מלחמות רבות כל כך? האבא- הם עורכים נגדנו מלחמות רבות, הם אפילו לא מודעים לכך. המערכת החיסונית שלהם, שזה בעצם הצבא שכל הזמן נלחם איתנו ושולט בנו ומדכא אותנו רוב הזמן. אבל לפעמים אנחנו מצליחים להלחם בהם ואז הגוף הופך חולה. ואז אנחנו הכי משגשגים. במלחמה האחרונה, עשינו אותך ואת אחיך ואחיותיך הרבים. האמא- ואלה כמובן הם הזמנים הטובים ביותר. אני בטוחה שבקרוב מאוד תוכל לחזות בעצמך ביכולת שלנו להתנגד. הגוף הזה עומד להיות חולה, אנחנו מרגישים את זה, זה מרגש כל-כך. הבן- אמא, אבא, אני מבין. אבל יש לי שאלה אחת אחרונה. האמא- כן בן, שאל. הבן- יש עוד דרכים שאפשר לעבור לפני שהגוף מת? האבא- כן, כמובן. אתה בטח תעבור ככה עוד כמה שנים. אתה מבין, הגופים האלה נקראים בני-אדם. בני-אדם מחליפים לפעמים נוזלי גוף שאנחנו בדיוק נמצאים בהם ואז אנחנו עוברים. הבן- הבנתי. אני מצטער שאמרתי שהחיים שלנו מגעילים אותי ושאני רוצה להיות מישהו אחר. האמא- זה בסדר בן, לכל אחד זה קורה בשלב מסוים בחיים. הבן- אני אוהב אתכם אמא ואבא. ואת כל אחיי ואחיותיי. ואני אוהב את הבית הזה. אני חושב שאני הופך בוגר מספיק להקים משפחה משלי. וזה בקרוב לא? האמא- כן, כפי שאמרתי לך בן, הזמן שהגוף הזה יהיה חולה הוא קרוב מאוד. ואנו משגשגים בזמן הזה. האבא- אתה תקים משפחה ממש בקרוב כך שאמך ואני נעבור בית בקרוב. הבן- למה? אתם תשאירו אותי לגמרי לבד פה? האמא- לא בן, אתה תקים לך משפחה לבד, ויש עוד אחייך ואחיותיך שיישארו פה. לנו יש גוף אחר שמחכה לנו. הבן- אני לא אראה אתכם יותר? האבא- תראה אותנו, כשיגיע זמנך לעבור. האמא- מגיע שלב בחיים של כל חיידק לעבור לגוף הכי הכי טוב שקיים לחיידקים. שם אנו משגשגים כל הזמן, אין מערכת חיסונית שתילחם בנו. האבא- לשם הולכים כל החיידקים הכי ותיקים. יום יבוא וניפגש שוב בגוף הזה.

Boojie

New member
תגידו, רק לי מפריעות ההודעות בנוסח

"סיפור לתחרות, אולי"? אני מאמינה, אנא מחלו לי על חוצפתי, שמי שמגיש סיפור לתחרות צריך להיות בטוח ביצירת כפיו, צריך להאמין שהיא באמת טובה, שהוא השקיע בה את כל יכולתו ואת כל מרצו, ושהיא באמת ראויה לזכות. מאד קשה לי להבין אנשים שמפרסמים "סיפור לתחרות, אולי, תלוי בתגובות הציבור". ראבאק, תעמדו מאחורי מה שאתם כותבים. אגב, באותה מידה מפריע לי כשאנשים שולחים לנו סיפורים ש"אני יודע שהוא לא כל כך טוב, אבל אולי בכל זאת". בדרך כלל, אגב, זה גם הולך עם מספר גדול מהרגיל של שגיאות כתיב. קצת כבוד ליצירה שלכם, אנשים.

Rivendell

New member
תגובה לסיפור ותגובה לבוג'י

קודם כל לגבי הסגנון. אישית אני לא מתה על סגנון המחזה הזה. אני חושבת שאם היית בונה את זה כמו סיפור רגיל ומתארת קצת את המקום ואת האווירה, זה היה הופך את כל העניין להרבה הרבה יותר מעניין. הדבר השני שהפריע לי הוא שפשוט אמרת "חיידקים" אחרי פסקה וחצי. זה להאכיל את הקורא, ואין שום סיבה לעשות את זה. להיפך. תני לקוראים שלך קרדיט שהם יתאמצו ויבינו לבד, זה הרבה יותר כייף בשבילם והופך את הסיפור למין אתגר קטן. השפה בסדר למעט כמה בעיות קטנות.. הרעיון מאוד נחמד. לדעתי כדאי לשכתב את זה כסיפור רגיל. ו... אני נאלצת להסכים עם בוג'י. קודם כל - בין אם הסיפור טוב או לא טוב, אין מה להפסיד בזה שמכניסים אותו לתחרות. מעבר לזה, אני חושבת שכל סיפור, אפילו כאלה שכותביהם מזלזלים בהם, מקבל מאיתנו יחס מאוד רציני. אם אנחנו מכבדות אתכם, אתם צריכים גם לכבד את עצמכם
עצם העובדה שישבתם לכתוב זה כבר הישג יפה, וגם סיפור "גרוע" הוא טוב במובן שאפשר ללמוד ממנו. בקיצור, לא לזלזל ביצירות שלכם ולא צריך גם לסמוך כ"כ הרבה על תגובות של אחרים. אנחנו בסה"כ נותנים את הדגשים לשיפור, אבל זו לא תורה מסיני, ומי שבסופו של דבר צריך לאהוב את זה זה אתם ולא אנחנו. זו היצירה שלכם.

סאני17

New member
תגובה כפולה חיחי

היי.. למעשה, כשכתבי שהסיפור לתחרות אולי, הכוונה היא שאני יכניס אותו אם התגובות יבהירו לי שהוא ראוי לזה. כי אחרי הכל, הגולשים בוחרים את הסיפורים לפי איך שהבנתי, כך שלפי התגובות אני רוצה לדעת את הסיגנון שהגולשים מעדיפים. למרות שאני יודעת לכל אחד העדפה שונה. כשכתבתי סיפור לתחרות אולי, התכוונתי שאם אני אראה לנכון להכניס אותו אחרי שאני אראה את כל התגובות, רק אז אני יכניס. לא ידעתי שיש עוד שכותבים את זה ושמכניסים את זה. לא התכוונתי שיכניסו את הסיפור וגם לא את הסיפור הקודם שלי- הקעקוע. כך שלמנהלות- אני מאוד מאוד מאוד מצטערת. הייתי צריכה לבהיר את עצמי יותר טוב. אני מצטערת. ועכשיו בקשר לסיפור. זו הפעם הראשונה שכתבתי בסיגנון הזה. למעשה אני אפילו לא אוהבת את הסיגנון הזה. רק רציתי לראות אם מישהו מהגולשים בפורום יאהב את הסיגנון. אני לא חושבת שאני אתקן אותו ויוסיף אותו לתחרות. מעתה אני בהחלט לא אכתוב -סיפור לתחרות אולי. אני מצטערת שוב, אם גרמתי בלבול.

Boojie

New member
אבל זה לא מה שהתכוונתי אליו.

מה שהתכוונתי אליו הוא לא "תכניסו כל זבל שכתבתם, מה זה משנה, לכל הסיפורים מגיע להכנס לתחרות". להפך. מה שהתכוונתי אליו זה "תכניסו סיפורים שאתם ממש בטוחים באיכותם, מרגישים שעשיתם בהם משהו טוב, ומרוצים מאיך שהם יצאו. ואז, לא תצטרכו להגיד שזה 'אולי לתחרות'. זה יהיה 'בטוח לתחרות'". בפורום אפשר לפרסם כל סיפור. לתחרות, אנשים אמורים לשלוח משהו שהם באמת גאים בו, ולעזאזל עם מה שאחרים חושבים, אחרת, מה בדיוק ההגיון לשלוח את הסיפור לתחרות?

ג שם

New member
Boojie, נשמה טובה שכמותך

בכרטיס האישי שלך הגדרת את חלק מתחביבייך כ " התעללות בבני אנוש חצופים". את מילאת את תפקידך נאמנה- ומעבר לזה. מתעללת בבני אדם, גם אם הם לא ממש חצופים (אם כי עם הקריטריונים שלך, מי באמת יודע). אז מה בסך הכל היה פה? נערה בת 17, שבטח לאחר התלבטויות אין ספור, העלתה לאתר סיפור מפרי עטה. והיא קצת חוששת, אולי קצת לא בטוחה, אז היא מתחילה במילת התנצלות קטנה. והנה, את כבר רותחת, ומשתלחת בכותבת – ובאחרים, על נימת ההתנצלות שמלווה את יצירתם. אז תגובתך" העדינה והזהירה", מניסה את כל הכותבים הלא בטוחים, את אלה שרק מתחילים, היישר לתוך המחילות, להמשיך ולכתוב עוד כמה שנים טובות למגירות. לערוך כתב עת זה לא רק לדאוג שיהיה כתב עת ערוך, יפה ומעניין. לערוך כתב עת זה גם לזכור שיש אנשים מסביבו: שמגישים אליו עבודות, שקוראים אותו. לערוך כתב עת, כמו גם להגיב בפורום, צריך להיות גם קצת בן אדם. את מבקשת מהכותבים " קצת כבוד ליצירה שלכם, אנשים." אני יכולה רק לבקש ממך להיות עם קצת כבוד, לאנשים.

Rivendell

New member
ובכל זאת אני לא רואה סיבה לגלוש

לאלימות מילולית (או לפחות סימני התחלה של כזו). אני לא אוהבת את הגלישה לפסים אישיים, אז אם אפשר להמנע מזה זה מאוד יעזור. כל הדיבורים האלה על כבוד מזכירים לי שכדאי גם שנזכור שמאחורי הפיקסלים על המסך שלנו יושבים בני אדם אמיתיים, עם רגשות. דווקא נראה לי סביר שאנשים יחפשו חיזוק ליצירות שלהם. נכון, אמרתי כבר, מה שחשוב בשורה התחתונה זה איך היוצר מרגיש על היצירה. אבל כמו שנאמר מדובר לפעמים בבני נוער, שרוצים לשמוע דעות אחרות ובעיני זה מבורך. מי שלא מוכן לשמוע ביקורת גם לא ילמד או ישתפר. והתחרות מביאה לפורום הרבה אנשים שלא היו בו קודם. חלקם לא מכירים את ה"שיטה", ואין צורך לקחת את זה כל כך ללב. אז אמרו "אולי לתחרות". זה לא גרם נזק ממשי לאף אחד, ואם מישהו לא בטוח זו בכל זאת זכותו.

Boojie

New member
את שמה לב כמה שאת מוזילה את ערך

התחרות ככה? לפרסם סיפורים, לקבל פידבקים ולא להיות בטוח, אנשים יכולים לעשות כל יום בפורום. בשביל זה הוא קיים. אז למה לעזאזל עושים תחרות? כדי לעשות בדיוק את אותם דברים שעושים בפורום ממילא? ההצדקה היחידה שאני רואה לתחרות, היא לגרום לכותבים לעשות את המקסימום שלהם. להשקיע יותר מהרגיל בסיפורים שלהם, ולהוציא משהו טוב יותר. אחרת את יכולה להסתפק בבחירה חודשית של "הסיפור הטוב ביותר שהתפרסם בפורום החודש", ולרדת מכל קונספט התחרות. כל מה שאת גורמת לו בזה זה הוזלת הערך של אותה תחרות. במקום לומר "יש פה תחרות שבה אנחנו מצפים מאנשים לתת לנו את המיטב שלהם" את אומרת "תביאו את כל מה שיש לכם, אפילו אם אתם לא בטוחים שהוא טוב". אם זה מה שאת מחפשת במושג "תחרות", נו, שיהיה. מזכיר לי את התחרויות המפגרות שעושים לילדים בגן ובסופן "כולם זוכים", כדי שאף אחד לא יהיה עצוב.

Boojie

New member
ואגב, אני רוצה להדגיש כדי שלא יהיו

טעויות: כל הנ"ל לא קשור בשום צורה שהיא לאיכותו של הסיפור שפותח את הפתיל הזה. הדבר היחיד שמפריע לי זה חוסר הנכונות של כותבים להתחייב ולומר, "כן, זה הסיפור הכי טוב שיכולתי להפיק, והוא ראוי להתמודד בתחרות". את הסיפור עצמו (כמו את כל השאר בתחרות הזאת), לצערי, אין לי כרגע זמן לקרוא, בגלל עומס לא אנושי לחלוטין של עבודה. בהחלט יתכן שהוא מצוין.

הייזל

New member
../images/Emo88.gifקריאה לסדר

מי שלדעתו כותרות להודעות כמו "סיפור לתחרות אולי" מוזילות לדעתו את התחרות, פוגעות באיזשהן רגישויות שלו מוזמן מבחינתי לא לקרוא את הסיפור. אני לא רואה הודעות כאלה כמוזילות בערך התחרות כי סיפור שלא טוב מספיק, או שנושאו לא יהיה קשור לנושא התחרות, או שהוא בכלל לא יהיה קשור לז'אנר הספיציפי של הפורום הזה פשוט לא שייך לתחרות מבחינתי. קראתי הרבה מאוד סיפורים אתמול חלקים גרועים חלקם טובים חלקם טעונים שיפור והבעתי את דעתי על רובם. אכן הקדשתי לזה זמן ואנרגיה במיוחד (סוף סוף היה לי זמן וסבלנות), נכון שרבים יראו בחלק מהסיפורים ביזבוז של זמן מבחינתי אבל גם לאנשים שרק מתחילים יש זכות לכתוב, להסס לגבי עצמם אפילו לגבי סיפורים שהם מגישים לתחרות. הרי בסה"כ מאוד מאוד קל להגיש כאן סיפור, הפרצדורה מאוד פשוטה, זה לא כמו בתחרויות שאת נדרשת לשלוח בדואר ונדרשת ממך השקעה מסוימת מלבד הכתיבה, אז כן, אנשים ישלחו גם סיפורים פחות טובים משלהם. אני יודעת שאני לקחתי את זה בחשבון ואני בטוחה שגם ריוונדיל ויולי. ריוונדיל, יברכו אללי האינטרנט את ליבה, מגיבה כמעט לכל סיפור בלי קשר לתחרות כלשהי, אני לא חושבת שכותרת תשפיע על ההחלטה שלה להגיב או לא. אז בקיצור, לא מוצא חן בעינייך הכותרת?! את בהחלט מוזמנת לא להיכנס להודעה. ולהבא בבקשה תחסכי מאיתנו את הנאומים חוצבי הלהבות מעלי גבי הפורום, ביקורת עלינו, המנהלות ועל הדרך בה אנחנו מנהלות אותו את יותר ממוזמנת להעביר בצינורות פרטיים. תודה.

Boojie

New member
סליחה, אבל הביקורת לא היתה עלייך.

היא היתה על גישה מסוימת של הכותבים. לא יודעת למה נדמה לך שזה היה עלייך. שנית, ימים יפים הגיעו לפורום כשאי אפשר להעביר ביקורת מעל גבי הפורום וצריך להעביר אותה בשושו מאחורי הקלעים, חלילה לא להפריע את מנוחת המנהלות. ושלישית, מה אני אגיד לך, הייזל, קטונתי. אין ספק שערכה של תחרות רב יותר ככל שיותר מתחילים מגישים לה סיפורים, ועוד בלי להיות בטוחים בכלל שהסיפורים ראויים לכך. כשהקמתי את הפורום הזה בזמנו, עשיתי את המאמץ הזה מתוך הכוונה הברורה לעשות משהו לשיפור כתיבת המד"ב בארץ. צר לי לראות שכיום הוא מנוהל בידי מי שחושבת שטוב שיוגש כל סיפור בכל רמה שהיא לתחרות שמאורגנת בפורום. איך זה מעודד כתיבה טובה והתמקצעות, נשגב מבינתי. למרבה הצער, נוצר כיום המצב שיש פורום אחד לכתיבת מד"ב שבו יש ביקורת מופרזת עד כדי קיצוניות, ופורום אחד שבו הכל עובר, אפילו כאשר לכאורה מדובר בתחרות. איכשהו, האמצע הלך לאיבוד. וזה, למרות המאמץ הראוי מאד לציון שעושה גיא חסון בפורום זה ממש, להעביר סדנה וירטואלית שתעורר אנשים להתייחס לכתיבה שלהם בצורה מקצועית יותר. אין לי שום כוונות לשלוח לך אימיילים בכל נושא שהוא. אם את לא מסוגלת לעמוד בדיון פומבי על הנורמות בפורום, את מוזמנת למחוק את ההודעות שלי. קשה לי לומר שזה יפתיע אותי.

Rivendell

New member
אני רוצה לעשות קצת סדר

לגבי זילות התחרות - תראי בוג'י, אני שומעת מה את אומרת. אבל אני עדיין חושבת שלפעמים גם אם כותב לא בטוח במה שהוא כתב, יש סיכוי זה עדיין יהיה טוב, וגם כותב שמאוד בטוח בעצמו יכול להגיש משהו איום. רק לדוגמא - קפקא לא רצה לפרסם את כתביו איי פעם. הוא חשב שהם גרועים. אם לא היה לו איזה חבר ששיקר לו והוציא אותם אחרי מותו, לא היינו זוכים לקרוא אותם. זה דיי הפסד, הייתי אומרת
כך שלטעמי - זה באמת עניין סמנטי. מעבר לזה, כמו שאמרתי, אני גם מסכימה איתך בנושא ההתמקצעות. -אבל- כדי להגיע לזה, אדם צריך להיות גם פתוח לשמוע ביקורת. מי שבטוח שעבודתו היא פאר היצירה, לא יהיה פתוח לשפר אותה. אז שוב - המקום הנכון הוא כנראה האיזון שבאמצע. ולי, אישית, מאוד חבל שאני לא רואה את דעתך על יותר סיפורים. אני חושבת שבתור מישהי שעוסקת ומצליחה בתחום, יש לך המון המון מה לתרום מהנסיון והידע שלך, ואני אישית אשמח לראות אותך יותר פעילה כאן (אני יודעת, את עסוקה עם העבודה
אבל מותר לי לבקש).

Boojie

New member
על זה נותר לי רק לומר:

"לך הביתה, ילד, אמא שלך קוראת לך". יאללה, יאללה. אני לא מכירה אף אדם שהיה מעלה בדעתו להשתתף בתחרות שירה למרות שהוא מאמין שהוא מזייף ושר גרוע. אני לא מכירה אף אדם שהיה מעלה בדעתו להשתתף בתחרות אופניים, למרות שהוא לא יודע לרכב. אני לא מכירה אף אדם שהיה מעלה בדעתו להשתתף בתחרות מתכונים למרות שהוא לא יודע לבשל, והמתכון שהוא שולח נראה לו לא לגמרי טעים, אבל אולי בכל זאת. אז למה בדיוק זה צריך להיראות לי בסדר שמישהו מחליט להשתתף בתחרות כתיבה למרות שהוא לא מאמין בכתיבה של עצמו? תחרות, לעזאזל. כבר אין משמעות למילה הזאת? מה הרעיון של להכניס לתחרות סיפור שלדעתך האישית לא מספיק טוב, או שאתה לא בטוח בו? ממה זה נובע, מהתקווה שכל שאר הסיפורים יהיו גרועים יותר? ואיך בדיוק דבר כזה יקדם מישהו לאנשהו? אז לבי לבי לכל הילדים האומללים שדבריי יפגעו בהם ויגרמו להם לשמור את יצירותיהם במגירה ולא בתחרויות. ואולי יותר טוב ככה. אולי הגיע הזמן שאנשים ילמדו שכתיבה זה כמו כל מיומנות אחרת: אתה לא הולך לאולימפיאדה לפני שאתה בטוח שאתה יודע ללכת כמו שצריך, שלא לדבר על לרוץ. אתה יכול לצאת לעשות ג'וגינג בפארק בשבת בבוקר, בכיף. אתה יכול לצאת לרוץ עם חברים, בכיף. אתה יכול אפילו להשתתף במירוץ הכנרת או כל מירוץ המוני אחר, בכיף. אבל אתה לא מתחיל להתחרות בריצה לפני שאתה בטוח שאתה יודע לרוץ כמו שצריך. לא מוצא חן בעיניך? שמחת זקנתי. אתה רשאי להשתתף בכל תחרות שהיא עם כל הפלצת מקלדת שנפלטה לך בטעות. אני מצפה מאנשים לגלות כבוד כלפי הכתיבה של עצמם וכתיבה בכלל, וזה לא הולך להשתנות בגלל שאתה החלטת שאתה צריך לחנך אותי. וביום שבו אתה תהיה עורך כתב עת, תנהג אתה לפי כל הקודים האציליים והמטופשים שאתה רוצה. לי יש את הדרך שלי, ועד היום נראה שהדרך הזו עובדת יפה מאד.

N Y

New member
בדיוק!

ובכלל - יואילו הכותבים לשים לב: הקוראים לא פראיירים. מי שרוצה שיקראו את מה שהוא כתב צריך להשקיע: לכתוב, לערוך, לשנות, למחוק, להגיה, לבדוק שוב, לערוך שוב אם צריך, לעשות את כל מה שדרוש כדי להגיש לקורא את הסיפור הטוב ביותר שהוא יכול להוציא מתחת ידיו. לא להגיש כל הפלצת מקלדת שעלתה במוחו ולהוסיף לה ערימות של תירוצים. אתה לא בטוח שזה טוב? תעבוד על זה עד שתהיה בטוח! או, אם אתה חושב שזה המיטב שלך, פרסם בלי תירוצים וקשקושים. אל תדאג, כבר יספרו לך אם זה באמת טוב.

Rivendell

New member
בכל זה יש "אבל"

אני מסכימה - הקוראים לא פראיירים, ולא צריך לזלזל באינטליגנציה שלהם. והאבל הוא כזה: לפעמים כמה שלא נעבוד על סיפור, נערוך, נעשהה הגהה ונשנה - עדיין זה הסיפור שלנו וזה מקשה לראות את הדברים בצורה אובייקטיבית. לאנשים חיצוניים קל יותר לראות מה לא בסדר ולשים על זה את האצבע. בדיוק לכן קיימים פורומים כמו זה. לכן יש אפשרות לבקש את הדעה. ואני חושבת שזה כבר נהיה עניין סמנטי. אז שישימו את זה פעם אחת *בלי* לכתוב שזה לתחרות, ואח"כ יחליטו וישימו שוב - מצידי זה אותו הדבר. זה באמת קצת קטנוני כבר. צריך בכל זאת לתת קרדיט לזה שאדם רוצה ומבקש דעות של אחרים כדי להשתפר. גם זה מצביע על רמה מסויימת של בשלות ובגרות. זו לא תחרות ברמה של גן, כי יש כאן ביקורת אמיתית, ואנחנו לא בדיוק מוחאים כף כמו כלבי-ים מאולפים על כל סיפור.

תגובה לסיפור מ../images/Emo54.gif ../images/Emo13.gif

הנסיון שלך לכתוב בצורה זו מעניין. גם אני מתלבט בכל הקשור לניסוי סגנונות שונים של כתיבה. בכל הקשור לסיפור מעניין לראות כי המשפחה אינה אנושית. הייתי מעדיף שתזרקי רמזים לאורך הדרך ותפתיעי לקראת הסוף. הייתי משתמש בסגנון זה לכתיבת חלק מהסיפור ולא כולו. וקצת נפח לתאור הדמויות .יותר תאור אוירה .פחות רזה. בסה"כ סיפור חביב ואשמח לראותו שוב לאחר שיפורים.

למעלה