סיפור לתחרות

סיפור לתחרות

יומן מאיץ חלקיקים משמרת לילה . מנהל / רשם : ג'ון באום 24/7/2010 23:50 - תחילת הרצת בדיקה מערכת לניסוי 241/3 , אוניב' טוקיו , ניסוי מספר 3 בדימוי תנאי המפץ הגדול . 24/7/2010 23:55 - כשל בחיישן הפרעות 15 בגזרה 3 . נשלח טכנאי לבדיקה ואליו הצטרף עפ"י בקשתו סגן אחראי הניסוי מטעם אוניב' טוקיו . צפי לתיקון תקלה : 30 דקות . המשך הרצה לאחר הבדיקה . מרטין נסע בקלנועית לגזרה 3 , הוא הבין את ההיגיון של השימוש במאיץ בשעות כאלו אבל עדיין לא אהב את הרעיון שדוקא הוא צריך ללכת לתקן את התקלות . לחישנים החדשים האלו היתה נטיה להתקלקל , ולו לא היה הרבה מה לעשות בקשר לזה , 6 שנות לימוד אלקטרוניקה ועוד 4 בעבודה לא ממש עזרו , החישנים האלו היו כל כך יקרים שההנהלה לא אישרה לו לתקן אותם . לכבות ולהדליק , לנתק ולחבר וזהו אם לא עובד מחליפים . למען האמת הם היו כל כך קטנים ומתוחכמים שמרטין ממילא לא היה היה יכול לתקן אותם . הוא לא אהב שהיפני בא איתו , לא שהיה לו משהו נגדם , הוא פשוט אהב לעשות את העבודה לבד ובשקט , בלי שאף אחד מסתכל . ליפני הזה היתה גם נטיה משונה לנסות להתחבר למרות שהיתה לו אנגלית נוראית , אפילו ביחס ליפני . גם האנגלית של מרטין לא היתה מדהימה אבל כנראה שהספיקה כדי להבהיר ליפני שהוא לא מעונין בשיחה . הם הגיעו , לפחות אין עשן זה כבר טוב . מרטין ניגש אל המאיץ , המאיץ הכי גדול שאי פעם נבנה , המאיץ שאמור לתת למדע תמונה מלאה של היקום במיקרו שניות הראשונות אחרי המפץ הגדול . הנדסת אנוש , לעומת זאת , היתה מעט מאוד , במיוחד לחישני ההפרעות . מרטין התכופף מתחת לגליל הארוך ,והושיט יד לעבר החיישן . לכבות ולהדליק . היפני עקב אחרי מעשיו ביראה , כאילו הוא כוהן שמבצע טקס דתי . היתה סיבה לזה שמרטין לא אהב חברה כשהוא תיקן תקלות . " בקרה מניידת תיקון " ג'ון התעקש על הרשמיות . " בקרה שומע " " בקרה , האם הבעיה עדיין קיימת ? " " חיובי " " סלי... סליחה מר טכנאי " מה היפני רוצה עכשיו ? מרטין סימן לו שימתין . לנתק את הכבל , ולחבר . אפשר היה להביא הנה חשמלאי קומקומים במקומו לעשות את העבודה הזאת . אבל מה זה משנה , לפחות הם משלמים לו טוב והעבודה לא קשה . " בקרה ועכשיו ? " " ניידת קבל לא תקין " לא מפתיע . " בקרה , אני הולך להחליף את החיישן , זה יקח לי קצת זמן " " קיבלנו " שימתינו בסבלנות . 25/7/2010 00:10 - הבעיה אינה בעיית תקשורת . טכנאי ניגש להחליף את החישן . " כן מר מטוסומי ? במה אני יכול לעזור לך " " אדון טכנאי , יש .. " " קוראים לי מרטין " " מר מרטין , יש עיקול במתכת " עיקול ? במתכת ? מה הוא רוצה עכשיו ? " סליחה ? " " במאיץ , יש בו עיקול , סליחה עיוות " " זה לא יכול להיות , המאיץ הזה בנוי לכוחות מאוד גדולים , אין שום ד ... " מרטין עקב אחרי האצבע המורה של היפני וראה בתדהמה על מה הוא מדבר , היה כיפוף במעטה הגלילי של המאיץ . אולי היפני צדק בלי להתכוון , זה נראה למרטין יותר כמו עיוות , כמו נקודת נזילה בזכוכית , רק שלא היתה זכוכית . מרטין ניגש אל הגליל . " מר טכנאי , מר מרטין , מוטב אולי שנק .. " מר מטוסומי לא הספיק לסיים את המשפט הזה , מי שהיה מוטב לקרוא לו , לא יגיע , ואם יגיע כנראה שמאוחר מדי , ברגע האחרון לחייו ראה מטוסומי את מר מרטין נעלם לתוך העיות באור חזק , מעוור , שורף . 25/7/2010 00:20 - התרעת אש בגזרה 3 . עליה ברמת הלחות . מצלמת המעקב באיזור לא תקינה . נשלח צוות בקרת נזקים כונן לבדיקה . * חושך , אינסוף , אני ? , שקט . פחד * 25/7/2010 01:05 - צוות בקרת נזקים מדווח על שריפות קטנות באיזור 3 . נמצאו פגיעות בציוד , כבלים וצנרת . הדף מהפיצוץ גרם כנראה להתפשטות הפגיעות עד למדורים 1,2,4,5,6 . אין חור או פגיעה חמורה בגליל המגן של המאיץ אבל הניסוי לא יוכל להמשך עקב פגיעה מסיבית בחישנים . יש סימנים לפרץ עז של קרינה . הצוות מדווח על הצטברות לחות על הקירות ואף היקוות שלוליות על הרצפה למרות שאין באיזור צנרת שמובילה מים . כרגע אין הסבר להיקוות המים . עקב חומרת המצב הוזעקה הנהלת המאיץ ובכירי הצוות הטכני . דר' מטוסומי נמצא מת ממה שנראה כמו כויות קרינה בדרגה קיצונית אין סימן לטכנאי שנשלח לתיקון החישן המקולקל . הערה : הצוות דיווח על מה שנראה כמו " עיוות " בקרבת המאיץ , הם טוענים כי לא מדובר בגליל המאיץ עצמו אלא במעין " אשליה אופטית " כלשונם , שנמצאת ליד המאיץ . 25/7/2010 01:15 - מסקירה של ההקלטה שצולמה ע"י מצלמת המעקב מדקות שלפני הפיצוץ אין הסבר לפיצוץ , כמו כן אי אפשר להבחין בכניסה של מים בגזרה . ניתן להבחין במעין " עיוות " שעליו דובר ע"י הצות הטכני אבל ניתן ליחס אותו גם לבעיה במצלמה . בהקלטה אין שום חריגה במהלך התיקון עד לרגע שבו נעלמת התמונה . תיקון : לפני העלמות התמונה נראה כאילו הטכנאי ניגש לעיוות הערה : ראש הניסוי היפני העלה סברה שמדובר בשיחרור מימן שגרם לפיצוץ והצטברות המים . אין לו סברה בקשר למקור מימן . * קשה להפוך מחשבות למילים , קשה לחשוב מחשבות שאין להם מילים . אינסוף זה כלום , או הכל ? יש תחושה שאין לה מילה . אין תחושה , אין גוף , אין צורה , אין מרחב , אין זמן . כמו לצוף במים בלי לראות , בלי לשמוע , בלי להרגיש , בלי להרגיש את המגע של המים על הגוף . ריחוף ? *

המשך לסיפור

25/7/2010 01:40 - לאחר שניגשה הנהלת המכון והצוות הטכני הבכיר לאיזור 3 הוחלט על סגירת האגף . הם דיוחו גם על העיוות ואמדו את גודלו בין 15 ל 3 ס"מ . בבדיקה שהם ערכו בשטח נתגלו שאריות מימן מה שמאשש את ההשערה של פרופ' קוביאשי ראש הצוות היפני . נשלחו שני צוותים לאיטום האיזור עם הוראה מפורשת לא להתקרב לעיוות . הותקנו מצלמות מעקב באיזור . מסתמן שהעיוות עלול להוות את ההסבר לפיצוץ . ההנהלה התכנסה לישיבת חירום שאליה זומנו טובי הפיזיקאים התיאוריטים , נפתחו קווי לויין לכולם . הוחלט שלא להודיע שום דבר לתקשורת עדיין . * המילה אינסוף לא מתארת את זה , שום דבר לא יכול . הקיום בתוך גוף סופי , מחשבה סופית , תודעה סופית לא יכולים לתפוס את זה , את האינסוף האמיתי . את האיןזמן , הכל עכשיו אין עבר ואין זכרון ואין עתיד ואפילו לא הוה הכל איןזמן . * 25/7/2010 01:45 - במצלמות המעקב ניתן להבחין בעיוות , ואפילו בתנועה מסוימת שלו כשמריצים את התמונה בהילוך מהיר , יתכן שאף בגדילה שלו . לא ברור האם התנועה באמת קימת או שמדובר בהפרעה שנובעת מהתאורה . 25/7/2010 02:30 - נשלחה הודעה מהישיבה לבדוק את העיוות עם ליזר בכל הספקטרומים . נשלח צוות מצומצם לביצוע , רוב הסגל של המאיץ הגיע הנה , אפילו כאלו שלא הוזמנו . 25/7/2010 03:17 - צוות הניסוי חזר עם תוצאות לא ברורות . העיוות מתנהג בצורה לא ברורה - את חלק מהקרניים הוא החזיר , חלק העביר לפעמים בהטיה של זוית , בוצע ניסיון למצוא האם הוא מתנהג כמו מנסרה אבל הטית הזוית משתנה בכל קרן שמשודרת . חלק מהקרניים לא יצאו מהעיות ( נבלעו בתוכו ? ) וחלק קטן מהן חזר לאחר השהיה של כמה שניות . צוות הניסוי מדווח על שתי קרניי ליזר בתחום הX שכנראה הוחזרו לפני שיצאו ( !!! ) . התוצאות הועברו להנהלה בישיבת החירום שפרט להוראה לכבות את האור במדור 3 לא העבירו אף הנחייה . בינתים צוות המאיץ שלא נמצא בישיבה , מתוגבר במידע של צוות ניסוי הליזרים מעלה השערות פרועות - מחור שחור עד קמט במרחב הזמן . 25/7/2010 03:40 - מניתוח חוזר של ההקלטות בגזרה 3 התגלה כי העיוות החל ברגע התחלת הרצת הבדיקה לניסוי כמו כן ניתן להבחין בודאות עד לרגע כיבוי האור בגדילה איטית של העיוות אך אין מספיק נתונים כדי להעריך או לאפיין את קצב הגדילה . למעשה אין שום דרך לדעת בודאות את גודלו . 25/7/2010 04:00 - הועלתה הצעה לבדוק את גודל העיוות עם ליזרים : לתחום את הקטע בו מהלך הקרן מופרע ולמצוא את קוטר / נפח עיוות . שלחתי את צוות ניסוי הליזר לטובת הענין . בחישוב מוערך של כמות המים והמימן שנמצאת במדור שבוצע ע"י הצוות הזוטר של הניסוי היפני בשילוב עם ההשערה שמרטין או חלק ממנו הפך לאנרגיה/חומר מוערך שבין 0.5 ל 6 ק"ג " מרטין " הפכו למימן/קרינה . * המרחב נוצר , ממלא את האינסוף בכלום, בריק . הזמן נוצר , עובר . יש עבר , יש עכשיו * 25/7/2010 04:30 - ישיבת החירום הכריזה שקימות כמה תיאוריות בקשר לעיוות : - חור שחור " סלקטיבי " שלא בולע חומר או קרני אור בצורה סדירה ( לפני ההאפלה של אגף 3 לא היה ניתן להבחין בירידה ברמת האור ) ופולט חלק ממה שהוא בולע בצורת מימן/קרינה . גודלו יכול להיות כמה מיקרונים והעיות הוא עיוות במרחב שהוא יוצר רק בסביבה הקרובה מאוד שלו . שיחרור המימן והקרינה שגרמו למותו של דר' מטוסומי גרמו להתאדות של מרטין . - עיוות בזמן/מרחב שנגרם איכשהו מהפעלת המאיץ ( למרות שניסוים דומים כבר בוצעו ללא שום תופעות כאלו ) - חור תולעת שיוצר גשר לנקודה אחרת ביקום שלנו מרטין וחלק מקרני האור נבלעו בתוכו - כיס " אין " שנוצר במרחב , בדומה למרחב לפני המפץ הגדול . - בקשר לפיצוץ ולמים יש הסכמה רחבה שמדובר בשיחרור מימן וקרינה שגרמו להתרכבות של חלק מהמימן עם החמצן והוצרות אדי מים תוך כדי שיחרור עז של אנרגיה . - בקשר גורלו של מרטין יש מחלוקת - האם הוא התאייד ( אין שום שאריות ממנו , ולכן התיאוריה הזאת נשללה ) התאיין - כמות האנרגיה והחומר שהשתחררו לא מתאימות לתיאוריה הזאת נשאב לתוך העיוות - ? - לא ברור כיצד העיוות יצא מתוך גליל המאיץ בלי לגרום לפיצוץ דומה הודעתי להנהלה על הצוות שנשלח לבדוק את גודל העיוות , הנהלה מחתה על הפרת הוראתם אבל הסכימה לרעיון . ההנהלה המשיכה את הישיבה כדי למצוא דרך להתמודד עם העיוות . 25/7/2010 04:50 - צוות בדיקת הגודל של העיוות מודיע כי קוטר העיוות משתנה והוא נע בין 28- 29 ס"מ . הם לא הצליחו עדיין ליצור דפוס חיזוי שיאפשר בדיקה . 25/7/2010 04:55 - 31 ס"מ 25/7/2010 05:10 - 30 ס"מ . מתוך בליל התיאוריות שמושמעות מחוץ לישיבה התגבשה תיאוריה כוללת - הרצת הבדיקה של המאיץ יצרה תנאים דומים לאלו שלפני המפץ הגדול : " אין " אמיתי ללא מרחב וללא זמן . מאיזושהי סיבה האין לא קרס לתוך עצמו אלא נשאר יציב . ברגע שמרטין נגע בו הוא נשאב פנימה חוץ מחלק קטן שהפך למימן/קרינה , יש הסוברים כי החלק הזה הוא הבגדים והנעליים שלו - מרטין עבר לאין כולו בלי שום פריט חיצוני . אחת התיאוריות הקיצוניות מדברות על יצירת יקום חדש בתוך זה שלנו במהלך דימוי תנאי המפץ הגדול , מה שמסביר את חוסר העקביות בהתנהגות שלו - הוא לא עובד לפי אותם חוקים . בקשר לגדילה יש הרבה השערות - מגדילה בטור הנדסי שתגרום לקריסה של כדור הארץ ומערכת השמש ( והיקום שלנו ?) עד קריסה הדרגתית פנימה והעלמות . הועלו גם כמה הצעות בקשר להתמודדות עם העיוות - פיצוץ אטומי , כליאה בשדה מגנטי והפצצה של אנטי חומר . 25/7/2010 05:30 - 30 ס"מ . מישיבת החירום עלתה הדרישה ליצור קשר עם ראשי המעצמות הגדולות . אין החלטה בקשר לדרך ההתמודדות עם העיוות . אולי נשאר לנו רק להתפלל . אור ראשון , רוב הצוות יוצא החוצה לראות את הזריחה . האחרונה ? * חושך * ויאמר מרטין : " ויהי אור " 25/7/2010 05:35 - 160 ס"מ . העיוות החל לגדול במהירות , המרכז המוערך שלו נשאר באותה נקודה ונראה שהוא דוחה את כל מה שעומד במהלך הגדילה שלו . הגליל והצנרת של המאיץ עוקמו ונשברו , רוב צוות המדידה יוצא מאיזור 3 . נשארו רק שני טכנאים ששמשיכים לדווח 210 ס"מ , ההערכה היא שברגע שהקוטר שלו יגיע ל 40- 100 ק"מ יגרמו לחצים אדירים על קרום כדור הארץ שיצרו רעידות אדמה הרסניות . סוף העולם בא . בגודל של מעל 1000 ק"מ הפגיעה בשדה המגנטי של כדור הארץ ובליבה שלו תגרום לפיצוץ כדור הארץ או הקריסה שלו . 300 ס"מ 320 ס"מ ... ויהי אור

הערות המחבר

אני יודע שהסיפור ארוך מדי אבל זה מה שיצא לי . אני מקווה שהוא לא יבש וטכני מדי ושהוא לא מלא בשטויות . יש סיפור של אסימוב עם סוף זהה אבל תוכן שונה . תהנו

peruman

New member
אני חדש בפורום

והתלהבתי מהתחרות כי זה נושא שמעניין אותי נורא לעניין............. הסיפור שלך ממש יפה אהבתי את העדכון זמנים ואת הפלשים של מרטין עצמו באמצע מזכיר לי את "המשחק של אנדר" אם קראת בהחלט סיפור נחמד נהניתי לקרוא

Rivendell

New member
תגובה לסיפור

ממש אהבתי! אני קצת חלשה בכל החלקים הטכניים (תמיד הייתה לי לכן כנראה נטייה יותר לפנטזיה ולא למד"ב) אז יותר קשה לי להגיב על זה ואני אשאיר את זה לטובים ומבינים ממני
הכתיבה מאוד יפה ומאוד רהוטה, והיה נעים לקרוא את זה. גם המבנה עובד יפה ולא מסבך את הקורא יותר מדי. מאוד אהבתי את החלקים בביניים - של האינסוף וכו', זה היה מתואר מאוד יפה. גם החלקים בהם תיארת את הדמויות היו מאוד נחמדים, והצלחת לאפיין אותן יפה בשביל סיפור קצר. זהו

Yuli Gama

New member
תגובה

סיפור חביב כתיבה ברמה ממש טובה קצת התקשתי להתחבר אל כל הפרטים הטכניים, אבל בגדול, הרעיון המועבר ממש נחמד. רק הערה קטנטונת, אחרי שקורא הפיצוץ, ועד שמתברר שזה עלול לגדול יש קטע ארוך מאוד שפשוט חוזר על אצמו (מה זה? לא יודעים. הטכנאי בריק. מה זה? לא יודעים. שוב הטכנאי בריק. בואו נבדוק מה זה, עדיין לא יודעים, ושוב הטכנאי בריק). מכיוון שיש המון נתונים טכנHאים, והעברת המידע היא דרך יומן, כלומר חצי יבשה, החלק המתמשך הזה פשוט נגרר ונגרר.

ננסק

New member
נחמד מאוד

יש בעיות ניסוח שקשורות באופן ישיר לניקוד (עודף פסיקים, למשל). גם חסרה לי קצת עלילה - זה נראה כמו "עלה לי רעיון טכני מעניין בעקבות משהו שקראתי, איך אני יכול לכתוב את זה בשני עמודים". אין ממש סיפור, אלא יותר העברה של רעיון. בקושי יש חשיבות לדמויות. הבסיס מוצלח, אני מציע שתעבוד על זה.

תודה על ההערות

אני אנסה לשפר . אחרי ששמתי אותו פה חשבתי שהסיפור ממש משעמם אבל לשמחתי טעיתי .

למעלה