סיפור מאתמול בלילה

טאזית

New member
סיפור מאתמול בלילה

לידע כללי אני צמחונית. אתמול בלילה היינו בארוחה משפחתית לכבוד היומולדת של בעלי ואחותו התאומה(שיהיה במזל!) חמותי הכינה מכל טוב ממש ארוחת מלכים, לאחר פטפוט קצר ניגשנו לשולחן ולהפתעתי הרבה בכול המאכלים היה בשר חוץ מתפוחי האדמה המטוגנים והיא יודעת שאסור לי לאכול מטוגן (עקב בעיית עיכול, אבל זה שולי) מה נשאר? אני לא אוכלת את הבשר לא את המטוגן, מזל שהיה קינוח! בקיצור, בעלי שם לב שאינני אוכלת כלום, ושאל את חמותי אם יש משהו בשבילי לאכול ואז היא בלי בושה אמרה שהיא לא בישלה לי כי חשבה שזה בזבוז לטרוח בשביל אדם אחד.... בקיצור אחרי ההשפלה היא הביאה לי טוסט לשולחן אחרי שבעלי וחמי ניסו למצוא לי תחליפים אחרים, חמתי התנצלה בחיוך מרושע שהיא לא חשבה שזה כזה סיפור... טוב, העברתי הלאה ובסוף עם העוגה נתתי לאחותו שלי בעלי את המתנה שלי ( רק לידע כללי , מתנה מאוד יפה ויקרה... אחרי שגיסתי בכלל לא הביאה לי מתנה ביומולדת שלי) גיסתי פתחה את המתנה והייתה מאוד מנומסת, לעומת זאת אתם יודעים ככל שמזקינים נהיים יותר מרושעים, חמתי עיקמה את הפרצוף בלי בושה ואמרה "אבל למה צריך את זה? לא עדיף להשקיע את הכסף במשהו אחר?" נשמה טהורה שלי כמה שהיא שומרת עלי שאני לא אבזבז...

חני ב

New member
היא ממש נשמה טהורה

חמותי לא יודעת לקבל מתנות, לכן הפסקתי להתאמץ בשבילה. על כל דבר יש לה מה לאמר.

ואני

אף פעם לא הבאתי לה מתנה!sorry שלזה תידאג הבת שלה. מיצתערת לישמוע על הארוחה הנוראית הזאת,פעם הבאה....תביאי סנדביץ ותוציאי אותו בהפגנתיות....או כבשתמיני אותה....תבררי מה היא לא יכולה לאכול....ותכיני

zimes

New member
הסנדוויץ´ הוא רעיון מצוין!

תביאי אתך לארוחות אצלה אוכל לעצמך - אבל ארוחה שווה - ששווה לטרוח בשבחלה לבנאדם אחד...

shelycat

New member
רעיון שידרוג לסנדוויץ

אני הייתי מכינה לי מראש (כמו שאני מכינה לאוינברסיטה) בקופסה סלט פסטה קר ושווה ולא סנדוויץ, כך הוא לא מעורר רחמים ואת יכולה לשים את הדברים בצלחת ולאכול כמו כולם, ומצד שני את בהחלט מדגישה את הנקודה בפני המארחת ושאר הסועדים ש"לא רצית להטריח" את חמותך ולבזבז לה זמן וכסף על אורחת חסרת חשיבות שכמותך.

jole

New member
ואולי היא חושבת שאת צריכה להוריד

כמה קילוגרמים והיא בכלל עושה לך טובה
כמו שהציעו אני הייתי מביאה אוכל משלי ולא רק בשבילי אלא גם לבעל ולילד אם יש, כי את רוצה שהם יאכלו את המאכלים האהובים עליהם. או שאולי בפעם הבאה בכלל אל תתישבי לשולחן האוכל. או אולי לבוא לתת את המתנה וללכת כשהם מתיישבים לשולחן האוכל כי מכוון שידעת שלא יהיה לך שם מה לאכול קבעת עם חברה במסעדה. האמת היא שאפשר להיסחף עם התגובות בלי סוף, ואני מודה שכשאני רוצה to make a point לפעמים אני הולכת רחוק מידי אבל זו אני. אני מגיבה לסיטואציה בכלל, כי במצב הזה מול חמות לא עמדתי אף פעם כי בורכתי בחמות במחזיקה אותי בצמר גפן ומטפחת אותי כמו פרח נדיר, אבל אני יודעת שעצם העובדה שמדובר בחמות לא היה משנה את התגובה שלי. מה אומר האיש שאיתך על כל העיניין, איך הוא מגיב?? מה הוא אומר אם בכלל לאמא שלו?? אני חושבת שמן הראוי שהוא יעמיד אותה במקום.

amitmom

New member
באמת נשמה טהורה../images/Emo3.gif

אני מסכימה עם כל הבננות. בפעם הבאה תביאי לך אוכל בתוך קופסת פלסטיק ותגידי שככה הוד מעלתה לא תצטרך לטרוח בשביל בן אדם אחד. אגב, אייך הבעל הגיב?

כן, כמה מוכר ../images/Emo123.gif../images/Emo123.gif../images/Emo123.gif

אבל אני מזמן בגלל אוכל דוחה כשלעצמו מכינה ומביאה איתי הכל מהכל. הבעייה היא שהם כבר מתנפלים על האוכל שלי ואז יוצא שאני מכינה כמויות כפולות בגלל זה. מתנות? קבלה גם קבלה אבל השבוע שחגגתי יום הולדת אפילו טלפון למזל טוב לא הרימה וביום שישי בשיחה: "ובדרך אגב, מגיע לך מזל טוב" ואני בשיא האדישות : "הה שטויות זה עבר" (תקלטי שהברכה המאוחרת כבר לא תופסת
) אבל אני מחכה כעת ליום הולדתה בפינה ונראה איזה "מתנה" ותשומת לב היא תקבל. אבל ת ב י נ ו היא לא רעה, כי גם ילדיה מקבלים את אותו יחס (חוץ מבעלי ,העיניים שלה)

קרני

New member
באותה הצלחת...

תראי, אין לי חמות אבל אני צמחונית ומבינה את אי הנוחות בעניין הארוחות... ולא מבינה את החמות המעפנה שהיה לה קשה לעשות מנה נוספת... אבל אנשים מגעילים ועצלנים קשה להבין... זה טוב שאת מוציאה את התסכול שלך, ולפי מה שאת מספרת זה נראה גדול... אבל מה באמת ניתן לעשות במצבים כאלו?! אני לא יודעת אם הייתי אומרת משהו, אבל בטוחה שהייתי רוצה לקבור אותה באדמה. כל העניינים האלה עם החמות הוא עניין רגיש ובקלות יכול לחמם את הגיזרה האחרת, בבית... אבל אולי כדאי לנסות ולהסתדר איכשהוא ולחנך בדרך היפה. אני אולי נאיבית, אך הייתי מנסה בפעם הבאה להתקשר טרם עת ולשאול אם היא צריכה עזרה בבישולים ואם היא רוצה שתביאי אוכל שאת מבשלת (על הפרנציפ פשוט תכיני את כל המאכלים שהיא רגישה אליהם... דווקא היה שווה לטרוח בשביל בן אדם אחד לא?
אבל לא חייב...
) אז מה אומר לך?... בתאבון!

אני את ה"נקמה" המתוקה שלי

על ארוחת חג שעמדתי שבישלתי וטרחתי וחמותי (שידעה מראש מה אני מכינה) הביאה אותו הדבר בדיוק "אם מישהו יעדיף את האוכל שלי"... קיבלתי במקרה. לפני כחודש הם הגיעו לארוחת ערב, היא הודיעה שהיא תביא את כל האוכל (לא התווכחתי כי עוד הייתי פגועה מארוחת החג), אבל ניצלתי את הזמן שהם היו כדי לבשל לשאר השבוע. הכנתי שני סוגי קציצות ( אני מקפיאה ולוקחת לעבודה). כשהתיישבנו לשולחן, גיסי וגיסתי הודיעו שהם לא מוכנים לאכול אם אני לא מביאה את הקציצות לשולחן... הייתן צריכות לראות את הפרצוף הנעלב שלה...

למעלה