סיפור מדהים מהיום על אחיות מאומצות

China8

New member
סיפור מדהים מהיום על אחיות מאומצות

אמנם קשה לי להבין מדוע חיכו ההורים כל כך הרבה זמן עד שיידעו אותן בדבר קיומה של אחות בישראל אבל אינני שופטת, לא מכירה את הנסיבות.
רק יכולה לדמיין את השמחה/בלבול/ערעור שהן עשויות לחוש. איך משלימים פערים כל כך גדולים עכשיו?
http://article.yedioth.co.il/defaul...ce=YnetFB&utm_medium=PostFB&utm_campaign=8976

fatfat

New member
אכן רב הנסתר על הגלוי.

מהנכתב בכתבה שתי הבנות אומצו מאותו המקום ושתיהן לישראל כששתי המשפחות המאמצות ידעו שיש אחות נוספת שהגיעה ארצה. מכאן אני מניחה שאומצו באמצעות אותה העמותה. וזה מוביל אותי לתהייה האם הציעו למשפחה הראשונה לאמץ את האחות השנייה על מנת לעשות איחוד בין האחיות ואם כן מה גרם לכך שזה לא התבצע. לא מזמן קראתי כתבה על שתי תאומות שאומצו מסין, אחת לארה"ב והשנייה לאחת ממדינות סקנדינביה (לא זוכרת איזו). באותו המקרה לא נאמר למאמצים שהיתה הפרדה בין תאומות. אחת המשפחות המאמצות גילתה זאת בעצמה באינטרנט ויצרה קשר עם המשפחה השנייה ומאז שתי המשפחות בקשר, הילדות מדברות באמצעות הסקייפ למרות שאינן דוברות אותה שפה ובחופשות הקיץ הם נפגשות, פעם המשפחה מאמריקה נוסעת לסקנדינביה ופעם להיפך. הילדות היום בערך בנות עשר והן רואיינו בכתבה ומדברות על כך שהקשר עם האחות השנייה מאוד משמעותי להן.

בקיצור שמחה בשבילן שלפחות עכשיו איתרו זו את זו.

China8

New member
נכון, באמת דוקו מקסים

הסרט העוקב אחר התאומות מסין הופק ע"י הטלויזיה הקנדית. אחת התאומות אומצה לארה"ב והשניה בנורבגיה.
קשה לחשוב כמה אחים ביולוגיים ותאומים יש שם בחוץ, שאינם יודעים על קיומם של אחיהם. נראה לי שלעיתים גילוי אחים היה יכול להקל על הקשיים של מאומצים. הקשר עם אחים ביולוגים בהרבה מקרים גם חף מכל המורכבות הרגשית שיש בפגישה עם הורים ביולוגים, כך נראה לי לפחות.
מצד שני יש לי חבר טוב, מאומץ בוגר, שלאחרונה נפגש עם אחותו הביולוגית אבל הקשר אינו זורם והוא אינו יותר מדי נלהב.

משתפרת

New member
אכן סיפור מרתק

התגובה של כל אחת מהבנות על כך שיש בארץ אחות ביולוגית שלה מרגשת. בכמה מקרים קראתי שמאומצים מתענינים באחים הביולוגיים עוד יותר מאשר באם שילדה אותם. לאור התגובה שלהן ממש חבל שלא ידעו קודם זו על מציאותה של זו.
לפי הכתבה ההורים המאמצים ידעו על כך שיש לבתם אחות ביולוגית בארץ. הבחירה שלהם היתה לא לספר להן. קשה לדעת מה היינו אנחנו עושים במקרה שלהם. מהצד קל לי לחשוב שעדיף לא לשמור סודות, בוודאי לא בענין כל כך עקרוני ומהותי עבור הבת. עם זאת מידע מרגש ומטלטל צריך להיות מועבר ברגישות, בעדינות ובהתאמה לבגרות הרגשית של הבת. באמת שאינני יודעת לומר מהו הגיל המתאים להעביר את המידע הזה. אנחנו נהגנו לענות לשאלות כשנשאלו, בהנחה שהשאלות תואמות את הבשלות של הבן. אך קל להעביר מידע על בני משפחה שנמצאים במרחק אלפי קילומטרים מעבר לאוקיאנוס, מידע דומה על מי שנמצא כאן- בישראל- מביא לתגובות אחרות. ויש לקחת בחשבון מה קורה במשפחה השניה, יתכן ונסיון ליצור קשר לא יתאים למשפחה השניה.
היה מענין לשמוע מה דעתם של אנשי מקצוע שמתמחים באימוץ על מצב כזה.

למעלה